22 Αυγούστου 2010

Η άθρησκη και "ο τρελός μοναχός"Αταίριαστοι αντίπαλοι

Η 48χρονη Γκίλαρντ, η οποία κρατεί τα ηνία της χώρας από τον Ιούνιο, είναι άθρησκη.

Ο αντίπαλος της Τόνι Άμποτ είναι θρησκευόμενος και μάλιστα είχε επιδιώξει να γίνει ιερέας αλλά τα παράτησε, και αυτός είναι ο λόγος που οι αντίπαλοι του του έχουν δώσει το παρατσούκλι "ο τρελός μοναχός".

Σχετικό θέμα:

Εκλογικό θρίλερ στην Αυστραλία

Η καινούργια τυχοδιωκτική επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ απέτυχε παταγωδώς

"Αγκάθι στο μάτι" τους είχε γίνει ο Τζούλιαν Ασάνγκε, ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, που εξειδικεύεται στην δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων, για αυτό λοιπόν του έκαναν ένα "στήσιμο" οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με κατηγορίες περί "βιασμού" και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά η Σουηδή Γενική Εισαγγελέας δεν δέχθηκε ότι ευσταθούν και τον άφησε ελεύθερο.

Υποτίθεται ότι ο Ασάνγκε καταζητείται στη Σουηδία για τον βιασμό γυναικών σε δύο διαφορετικές μάλιστα περιπτώσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Κάριν Ροζάντερ, αλλά οι σουηδικές αρχές χαρακτήρισαν τις κατηγορίες "ανυπόστατες", και η σουηδική δικαιοσύνη ακύρωσε την έρευνα για τον Τζούλιαν Ασάνγκε:

«Η γενική εισαγγελέας Έυα Φινέ αποφάσισε ότι ο Τζούλιαν Ασάνγκε δεν είναι πια ύποπτος για βιασμό" ανέφερε η εισαγγελία στην ιστοσελίδα της, προσθέτοντας ότι ο ιδρυτής της WikiLeaks «δεν είναι πια καταζητούμενος»

Και έτσι Η ιστοσελίδα WikiLeaks θα συνεχίσει να δημοσιεύει απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα

Αλλά οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις απαγορεύουν, με μνημόνια τους, την επίσκεψη, πρόσβαση, και γενικά παρακολούθηση του WikiLeaks...

Και άλλα:

Από την μια:

Oι ΗΠΑ σκοπεύουν να προσφέρουν επιπλέον οικονομική βοήθεια στο Πακιστάν, το οποίο μετράει τις «πληγές» του από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Αυτό έκανε γνωστό η Χίλαρι Κλίντον κατά την σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Και απο την άλλη:

Oι ΗΠΑ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν παρά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες μέχρι και τώρα: To Σάββατο, δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση στο χωριό Ντουασαράκ, περίπου 40 χλμ. δυτικά της Ουάνα, της μεγαλύτερης πόλης στο νότιο Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους.