17 Απριλίου 2015

19/4/2899/Ω:15.00 ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΙ ΑΡΧΑΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΦΟΥΡΝΙ ΑΡΧΑΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ… 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ… Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ «ΠΑΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ… ΧΡΙΣΤΟΥ !!!


God
ΦΑΣΚΩ = ΛΕΓΩ… ΠΡΟΦΑΣΚΩ = ΠΡΟΛΕΓΩ… ΑΡΑ ;;; ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ… 
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ…

Πρόεδρος Συρίας, Άσαντ: «Από την Σκανδιναβία προέρχονται οι πιο επικίνδυνοι ηγέτες του ισλαμικού κράτους»…


«Εφ “όσον έχετε τρομοκρατία που αυξάνεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία δεν μπορεί να είναι ασφαλής,» Είπε ο Άσαντ στον Kassem Χαμάντε στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. «Όσο το κατώφλι της Ευρώπης, ιδιαίτερα της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, βρίσκεται σε χάος και γεμάτο τρομοκράτες, η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ασφαλής.»

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ;


Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΥΣΙΝΟΟΥ  ΣΤΟ FACEBOOK : Ναυσίνοος – Nausinous
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑΥΣΙΝΟΟΥ  ΣΤΟ FACEBOOK : ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: nausinous@yahoo.com
5576a
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ
Τις περισσότερες φορές όταν διαβάζουμε κάτι οι συγγραφείς μας επιβάλουν κάποιες απόψεις και μας περνάνε ή τουλάχιστον προσπαθούν να μας περάσουν κάποια μηνύματα μέσω αναφορών ώς θέσφατα. Αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική όταν έχεις την γνώση και μπορείς να διακρίνεις την πλάνη από την πραγματικότητα. Στα παρακάτω αποσπάσματα έχουμε μια ομολογία κατ’εμέ του αρχαιολόγου Γ. Μυλωνά ο οποίος προέδρευε του Διεθνές Συνεδρίου το 1985. Η ομολογία του έχει να κάνει με ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο τα οποία είναι σήμερα εξαφανισμένα. Γιατί; Το Υπουργείο Πολιτισμού τι κάνει; Ποιός είναι ο ρόλος του και ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί; Γνωρίζει την υπόθεση; Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν τα οποία εκθέτουν την χώρα μας ανεπανόρθωτα. Υπάρχουν πολλές φήμες για το πού έχουν καταλήξει οι επιγραφές αυτές αλλά δεν θα αναφερθώ σε αυτές. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα την χώρα που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού στον πλανήτη και δή στην Ελευσίνα την Ιερή Γή των Μυστηρίων. Όπως καταλαβαίνετε προκύπτουν τεράστιες νομικές ευθύνες για κάποιους και είναι καιρός να ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη και η Νέμεσις. (Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ό,τι στο συνέδριο του 1985 ήταν παρούσα και η τότε Υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη). 
ΑΛΟΓΟ 1953
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ HENRI CARTIER BRESSON TOY 1953. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ … ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ … ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ;
ΑΛΟΓΟ 2015 Β
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ
Γιατί έχουν αφεθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στο έλεος των στοιχείων της φύσης; Γιατί δεν γίνονται αναστηλώσεις; Γιατί δεν εκδίδουν τις μελέτες των αρχαιολόγων για τον αρχαιολογικό χώρο; Γιατί δεν επισκευάζουν το αρχαιολογικό μουσείο που δείχνει μια εικόνα απαράδεκτης εγκατάληψης; Γιατί όλη αυτή η μυστικοπάθεια και η προσπάθεια απόκρυψης των πολιτιστικών στοιχείων; Γιατί θάβονται τα Καταβάσια; Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και την ανάδειξη του από την πλευρά των υπευθύνων; Γιατί αποκρύπτουν την Υπόγεια Ελευσίνα; Γιατί δεν υπάρχουν ξεναγοί στον χώρο; Γιατί, γιατί, γιατί;
Τα έσοδα δε από τον αρχαιολογικό χώρο ο οποίος έκανε ρεκόρ εισητηρίων έφτασε γύρω στις 45.000 επισκέπτες την προηγούμενη χρονιά δεν αρκούν για να γίνουν εργασίες στον χώρο;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ – ΑΝΑΣΚΑΦΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Αποσπάσματα:
Λίγοι αρχαιολογικοί χώροι έχουν να επιδείξουν τόσα κατάλοιπα της ζωής τους, τόσο πηγαίο ενδιαφέρον, τόσα προβλήματα, όσα η Ελευσίνα. Είναι φυσιολογικό, επομένως,ό,τι έτυχε της προσοχής και της μελέτης των σοφών και των ερευνητών, από την αρχαιότατη εποχή μέχρι και των ημερών μας.
Προϊστορικό κέντρο οικογενειακής (άποψη Μυλωνά) τοπικής λατρείας κατά την Μυκηναϊκή ακόμα περίοδο, σιγά σιγά προσείλκυσε γειτονικές περιοχές της Ελλάδος, για να γίνει πανελλήνια εστία λατρείας στους Κλασικούς χρόνους και οικουμενικό κέντρο στους χρόνους της Ρωμαιοκρατίας. Η εξέλιξη αυτή φέρνει στο μυαλό την εικόνα των ομόκεντρων κύκλων, που η διάμετρός τους αυξάνει επάνω στα ήρεμα νερά της θάλασσας, όταν ρίξουμε ένα βότσαλο. Η πλατιά και ήρεμη επιφάνεια της θάλασσας ήταν η ανθρώπινη συνείδηση και το λιθαράκι η λατρεία της θεάς Δήμητρος, θεάς της καλλιέργειας της γής.
Ο Ομηρικός Ύμνος στην Δήμητρα, που διατήρησε την παράδοση και τους μύθους των αρχαιότατων κατοίκων της Ελευσίνας, αποδίδει την εισαγωγή της λατρείας εκείνης στην θεά της γής και αναφέρει την προσταγή της στους πιστούς να κρατήσουν μυστική την ουσία και τις λεπτομέρειες της τελετουργίας της.
Μια φορά το χρόνο, αρχές φθινοπώρου, κατά τον Βοηδρομίωνα μήνα, κατά την ισημερία πλήθος ανδρών και γυναικών, ελευθέρων και δούλων, ακόμη και παιδιών, συνέρεε στην Ελευσίνα για να μυηθεί στα μυστήρια της Δήμητρας. Πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα η παρουσία των δούλων ακόμα και στην μεγάλη τελετή, πρέπει επίσης να προστεθεί ό,τι την άνοιξη, τον Ανθεστηρίωνα Μήνα (περίπου Φεβρουάριο, Μάρτιο) σε προάστειο των Αθηνών επάνω από την αριστερή όχθη του Ιλισσού, γινόταν υπό την αιγίδα της Περσεφόνης προπαρασκευαστική και εξαγνιστική τελετή για τους λάτρεις. Η τελετή ονομαζόταν “Τα μικρά Μυστήρια τα εν Άγραις” από το όνομα του προαστείου των Αθηνών και σε αντιπαραβολή με την λατρεία της Δήμητρος στην Ελευσίνα που λεγόταν “Τα Μεγάλα Μυστήρια”.
Το πλήθος των πιστών που συνέρεε στην τελετή της Ελευσίνας πρόσφερε στο Ιερό πολύτιμα αναθήματα, οικοδομούσε λαμπρά κτήρια και ναούς, αφιέρωνε αγάλματα και θριαμβικές επιγραφές. Ας σημειωθεί πως οι Ρωμαίοι Μύστες, άρχοντες και ευγενείς έγιναν οι μεγαλύτεροι δωροθέτες του Ιερού.
Αυτό το Ιερό της Δήμητρος της Ελευσίνας διατηρήθηκε περίλαμπρο μέχρι των χρόνων του Θεοδοσίου, (αυτου του εγκληματία*) αυτοκράτορα του Βυζαντίου (374-395), οπότε απαγορεύτηκε η τέλεση μυστηριακών λατρειών και των Μυστηρίων της Ελευσίνας. Το θανάσιμο όμως πλήγμα κατά των Μυστηρίων δόθηκε το 395 από τον ηγεμόνα των Γότθων Αλάριχο. Αυτός, υπό την επήρεια Αρειανών ιερέων και μοναχών που τον συνόδευαν, παρέδωσε στις φλόγες το πάνσεπτο Τελεστήριο, προέβη δε στην ανηλεή καταστροφή των ιερών και την σφαγή όλου του Ιερατείου, ακόμη και του τελευταίου Ιεροφάντη.
Μετά την τελευταία αυτή καταστροφή το πάνσεπτο Ιερό της Δήμητρας δεν ξαναζωντάνεψε, σβήστηκε και η υπέρλαμπρη φλόγα που συνόδευε την επίδειξη των ιερών από τον Ιεροφάντη. ‘Εκτοτε η Ελευσίνα σίγησε τη σιγή του θανάτου, το ερειπωμένο Τελεστήριο της είναι γεμάτο σκοτάδι αντί για φως, και οι τροχοί του πλέον δεν αντηχούν θριαμβευτικούς ύμνους αλλά μόνο τις στριγγιές φωνές της κουκουβάγιας και το παράπονο του νυχτοπουλιού.
(*Ο Ιερός χώρος πέρασε από τότε σε κάθε είδους βιαστές, λεηλάτες κλέφτες και βέβηλους όπως συνέβει και σε πολλούς άλλους περίλαμπρους αρχαίους χώρους της ελληνικής γής).
Από τον 17ο αιώνα ο χώρος άρχισε να ανασκάπτεται. Από το 1917 άρχισε το έργο στην διέυθυνση ανασκαφής ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Κουρουνιώτης, ο κατεξοχήν ανασκαφέας της Ελευσίνας. Στο έργο αυτό είχε συνεργούς και βοηθούς τον νεαρό τότε καθηγητή του Washington University Γεώργιο Μυλωνά, τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Τραυλό και τον έφορο αρχαιοτήτων Ιωάννη Θρεψιάδη.
ΣΕΛΙΔΑ 36
Κατα την περίοδο Κουρουνιώτη, ο Γερμανός καθηγητής της αρχαιολογίας Noack F. κυκλοφόρησε μια μελέτη η οποία για λίγα χρόνια νομιζόταν ως η τελική επιστημονική πραγματεία του ελευσινιακού χώρου. Όμως οι ανασκαφές του Κουρουνιώτη και των συνεργατών του, ιδιαίτερα των ετών 1930 μέχρι 1940 , απέδειξαν ό,τι δεν ευσταθεί η βασική υπόθεση του Noack για την αρχή των Μυστηρίων. Ο Noack δηλαδή βασίζει την εξέλιξη της ζωής του Ιερού στην υπόθεση πως τα Μυστήρια ξεκίνησαν στις αρχές της 8ης εκατονταετίας ΠΧΧ και πως υπήρχε ναός της Δήμητρας ξεχωριστός από το Τελεστήριο.
Οι ανασκαφές του Κουρουνιώτη έφεραν στο φώς Μυκηναϊκό Μέγαρο κάτω απ’το δάπεδο του Τελεστηρίου, που ανάγει την αρχή της λατρείας στον 15ο αιώνα ΠΧΧ και απέδειξε ό,τι το μέγαρο αυτό ήταν ο αρχαιότερος διασωθείς ναός της Δήμητρας. Ακόμη, ό,τι το “ανάκτορο” των αρχαίων συγγραφέων βρισκόταν κάτω απ’το δάπεδο του Τελεστηρίου στην περιοχή του Μυκηναϊκού Μεγάρου και δεν ήταν ιδιαίτερος ναός. Έτσι, η εργασία Κουρουνιώτη έθεσε τα θεμέλια της ορθής κατανόησης των αποκαλυφθέντων ερειπίων και την Ελευσινιακή μελέτη σε σταθερή βάση. Οι ανασκαφές του Κουρουνιώτη και των συνεργατών του συμπλήρωσαν την όλη ανασκαφή του Ιερού και του περιβάλλοντος χώρου. Οι συνεργάτες του όμως ο Μυλωνάς και ο Τραυλός, συνέχισαν την ανασκαφή των βοηθητικών χώρων του Ιερού, οριοθέτησαν τους συνοικισμούς της Ελευσίνας και το μοναδικό δυτικό Νεκροταφείο που ήταν σε χρήση απ’την μέση εποχή του Χαλκού μέχρι τους Ρωμαϊκούς χρόνους, δηλαδή από το 1900 ΠΧΧ ως το 300ΠΧΧ.
ΣΕΛΙΔΕΣ 37-38
Επείγει όμως προ πάντων η επιστημονική δημοσίευση των ανασκαφών του Ιερού. Είναι περίεργο πως η δημοσίευση αυτή καθυστερεί. Μόνο εκθέσεις, επι μέρους μελέτες υπό μορφή γενικών οδηγών, άρθρα και περιγραφές από τους ανασκαφείς δημοσιεύτηκαν από καιρού εις καιρόν. Πλήρης μελέτη ανασκαφών δεν είδε ακόμη το φως, μολονότι αναμένεται σχεδόν επί μία εκατονταετία. Τούτο δε το έργο δεν επιδέχεται καθυστέρηση, γιατί μόνο δυό αρχαιολόγοι (απο τον μεγάλο αριθμό εκείνων που έλαβαν μέρος στην αποκάλυψη του ιερού) βρίσκονται ακόμη (γράφτηκε το 1985) εν ζωή και αποτελούν τη μόνη εγγύηση μιας ολοκληρωμένης γνώσης των πραγμάτων- λόγω βέβαια της μεγάλης εμπειρίας τους.
Άραγε η έλλειψη μιας τέτοιας δημοσίευσης οφείλεται στην προσταγή της θεάς να μην ανακοινωθούν τα μυστικά της λατρείας της, αυτή που ανάγκασε και τον Παυσανία προ αιώνων να αποφύγει και την απαρίθμηση των κτηρίων στην περιοχή του Ιερού, τότε ακόμη διατηρούμενα σε εξαιρετική κατάσταση: Μήπως η προσταγή της θεάς κρατάει κλειστά όχι μόνο τα χείλη αλλά και τον νού και την γραφίδα των ερευνητών: Όχι βέβαια! Ευτυχώς, η έλλειψη ολοκληρωτικής μελέτης δεν οφείλεται στην εντολή της θεάς αλλά στην έλλειψη οικονομικών μέσων που η μελέτη απαιτεί.
ΣΕΛΙΔΑ 46 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Όταν ήλθα στην Ελευσίνα, αμούστακος, η μεγάλη μου εμμονή, και πεποίθηση ακόμη, ήταν ό,τι οι μεγάλοι αρχαιολόγοι, οι παλαιοί, δεν ήξεραν καλά τη δουλειά τους. Ό,τι δούλεψαν οι άνθρωποι αλλά δεν ήξεραν πως θα δουλέψουν τόσο καλά, που να βρούν λύσεις στο πρόβλημά τους, και το πολύ σπουδαίο πρόβλημα ήταν, βέβαια, τα Ελευσίνια Μυστήρια, η ουσία των Μυστηρίων.Είχα διαβάσει σε μιά ομιλία των Πατέρων της Εκκλησίας, τον Αστέριο, επίσκοπο Αμασείας στη Μ. Ασία, ό,τι υπήρχαν υπόγεια κτίσματα, στα οποία γίνονταν διάφορα πράγματα. ‘Ομως απο τον καθηγητή μου Καββαδία είχα μάθει ό,τι οι αρχαίοι εμφάνιζαν σε επιγραφές τα λογοτεχνήματά τους, και έλεγα:”Χωρίς αμφιβολία, πρέπει να υπάρχει κάτι που έχουν όλες αυτές οι επιγραφές για τα Ελευσίνια Μυστήρια και δεν το βρήκαν οι αρχαιότεροι. Εμείς οι νεότεροι…., εγώ ο νεότερος, με την μεγάλη μου φαντασία και τη μεγάλη μου βεβαιότητα πως είμαι κάποιος, διότι πήρα πτυχίο και τα ξέρω όλα, λοιπόν, θα το βρώ εγώ”. Και με αυτήν την πεποίθηση ήρθα στην Ελευσίνα, για να βοηθήσω τον Κουρουνιώτη να δουλέψει.
‘Υστερα απο λίγο καιρό, πράγματι βρήκαμε ένα σημείο, που είναι τώρα κάτω απ΄το Μουσείο, μιά σκάλα. Η σκάλα κατέβαινε κάτω σκαλοπάτι σκαλοπάτι, πιο βαθιά πιό βαθιά. Ήμουν βέβαιος ό,τι φτάναμε στο υπόγειο διαμέρισμα των επιγραφών, το αρχείο της Ελευσίνας. Λίγο πιό κάτω, και στο τέλος της, παρατήρησα στο σκάλισμα του βράχου την υπόδειξη ό,τι αυτό το πράγμα πήγαινε σε μιά πορτοσιά, όπως τη λέγαμε, ό,τι ήταν πόρτα. Όμως, αντί να είναι η πλάκα με την επιγραφή προς το μέρος του ανασκάπτοντος, είχαμε το πίσω μέρος. Θυμάμαι, λοιπόν, πως έπιασα με το χέρι μου στα πλάγια της πλάκας και έξυνα το χώμα που είχε μαζευτεί. δημιούργησα κάποιο άνοιγμα, έβαλα το χέρι μου από επάνω και κατέβαινα πρός τα κάτω και βεβαιώθηκα ό,τι υπήρχαν χαράγματα που δημιουργούσαν γράμματα και έλεγα πως ασφαλώς, αυτή είναι η αρχή της έρευνας που θα μας αποκαλύπτει τα Μυστήρια.
Δύο εβδομάδες μας πήρε να το καθαρίσουμε, γιατί φοβόμουν μήπως το γρατζουνίσω, μην πάθει τίποτα η πλάκα γεμάτη 132 στίχους γραμμένους. Όταν την καθάρισα και κάθισα την διάβασα,βρήκα το όνομα του Ιεροφάντη επάνω-επάνω. ‘Ομως αντί να βρώ τα μυστικά της Ελευσίνος, διαπίστωσα πως είχαμε την γενεαλογία της οικογένειας του Ιεροφάντη. Είχε τα ονόματα του ανεψιού, της ανεψιάς, τα ονόματα όλων των παιδιών της οικογένειας, αλλά για τα Ελευσίνια Μυστήρια ούτε λέξη. Και όταν πήγαμε παρακάτω από την πόρτα, είδαμε ό,τι ήταν μια υπόγεια δεξαμενή των Ρωμαϊκών χρόνων. Έτσι, η ερμηνεία των Ελευσινίων Μυστηρίων που θα έβρισκα εγώ πήγε στον βρόντο. Οπότε, για να εκδικηθώ γι’αυτό μου το στραπάτσο, μετέβαλα την υπόγεια δεξαμενή σε εργαστήριο και ήταν το πιό δροσερό μέρος για να δουλέψει κανείς το καλοκαίρι.
(* Σχόλιο Αδριανός Μπεζούγλωφ)
(ΠΧΧ Προ Χριστιανικής Χρονολόγησης)
ΕΠΙΓΡΑΦΗ
ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ . Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ …..
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ – ΕΛΕΥΣΙΣ – ΜΥΣΤΗΡΙΑ & ΚΡΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Αφρική: Νέες επιθέσεις κατά μεταναστών στο Γιοχάνεσμπουργκ


Το σχήμα των επιθέσεων ήταν σχεδόν το ίδιο: οι ταραξίες επιτέθηκαν σε καταστήματα, τα λεηλάτησαν και καταδίωξαν τους ξένους.
Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ εναντίον καταστημάτων που οι ιδιοκτήτες τους είναι ξένοι, σε

Οι κίνδυνοι της ηλιοθεραπείας


επίκειται εισβολή τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη
«Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια. Τα πρωινά πηγαίνουν απλώς για να λιαστούν», δήλωσε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφερόμενη στην «εισβολή» λαθρομεταναστών στην χώρα μας και στα νησιά του Αιγαίου, απ’ όπου και μεταφέρονται στην Ομόνοια.

«Δωριάς Ποσειδωνίου». ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΟΝ… «ΟΙΚΟ ΚΡΙΣΤΙΣ» ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΥΛΗΣΕ


ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΥΛΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΥΤΑ… ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΣΕ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ… Η «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ» ΧΛΙΑΡΗ… ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ… ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΕΟΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ…

Τη νύχτα της 17ης Μαίου, αναβιώνουν στην Κρήτη οι Φρυκτωρίες


FRYKTORIES2-610x400Το αρχαιότερο συγκροτημένο επικοινωνιακό σύστημα στον ευρωπαϊκό χώρο, ενδεχομένως και στον κόσμο, είναι οι μινωικές φρυκτωρίες (1900 π.Χ. – 1700 π.Χ.), οι λεγόμενοι σωροί στη λαϊκή γλώσσα

«ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ» ΜΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΜΑΤ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ …


ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ…
CCu0DojW0AAjqdO
Greece: Anarchist Resistance at University of Athens

2/5/2899/Ω:19.00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ (ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ. ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΔΑΡΑΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


7092_820143254722585_774400981510709873_n
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !

ΚΑΜΙΝΗΣ: «ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ;», κυραΤΑΣΙΑ: » ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ…» «…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ…» !!!


ΛΑΧΑΝΟΜΟΥΡΑ
κυραΤΑΣΙΑ: «… θα γίνει ένα απόλυτο χάος στα νησιά…» , «… οι πρόσφυγες έχουνε ΜΗΔΕΝ παραβατικότητα…» , «… οι πρόσφυγες έρχονται από πόλεμο και ο νους τους είναι προσανατολισμένος πως θα πάνε στην  Ευρώπη… δεν είναι προσανατολισμένος πως θα κλέψουν πως θα σκοτώσουν… » , «… 

Καλοί μου χριστιανοί, έρχονται και άλλα δεινά…


ΙΚΙΛ-ΡΩΜΗΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
«πολλαπλές ανθρωποκτονίες υποκινούμενες από θρησκευτικό μίσος».
ΛΑΘΡΟΜετανάστες έριξαν στη θάλασσα άλλους λαθρομετανάστες