16 Αυγούστου 2008

Επιτακτική ανάγκη η ανατροπή Σαακασβίλι.

http://olympia.gr/
Αμερικάνικα όπλα σε στρατιωτική βάση στη Γεωργία. Επιτακτική ανάγκη η ανατροπή Σαακασβίλι.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αύγουστος 16, 2008

Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατιωτική βάση Γεωργιανών στην πόλη Σενάκι κοντά στα σύνορα με την Αμπχαζία. Κατά την έρευνα διαπίστωσαν την ύπαρξη σχεδόν 2,000 όπλων Αμερικανικής προέλευσης και 600 Ρωσικής. Το γεγονός αυτό δεν ξενίζει αλλά εγείρει βάσιμες αμφιβολίες από την πλευρά των Ρώσων για το κατά πόσο οι Αμερικάνικες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας δε μεταφέρουν οπλισμό. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο έλαβε χώρα κοινή άσκηση μεταξύ 1000 Αμερικανών στρατιωτών και των Γεωργιανών δυνάμεων στην ίδια περιοχή.

Η ευκολία με την οποία οι Γεωργιανές δυνάμεις εγκατέλειψαν των οπλισμό και τις στρατιωτικές τους βάσεις καθιστούν ξεκάθαρη τη διάσταση της ηγεσίας με το λαϊκό αίσθημα. Ο Σαακασβίλι παγίδευσε τον ίδιο του τον λαό εμπλέκοντας τον σε εγκλήματα πολέμου και σε άνευ προηγουμένου διασυρμό για να εξυπηρετήσει άνομα συμφέροντα.

Ο Γεωργιανός λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα ανατρέποντας την καταστροφική κυβέρνηση Σαακασβίλι προκειμένου να προστατέψει όχι μόνο την εδαφική του ακεραιότητα αλλά και την ίδια του την ύπαρξη. Οι σχεδιασμοί των Ηνωμένων Πολιτειών θα καταστήσουν τη Γεωργία και το λαό της ως εξιλαστήριο θύμα για να μπορέσουν να έλθουν σε απ’ευθείας αντιπαράθεση με τη Ρωσία σε δεύτερη φάση. Ο Σαακασβίλι δείχνει σα να μην υπολογίζει τις ζωές των συμπατριωτών του, το ίδιο και οι υπουργοί του. Η ανατροπή του είναι θέμα επιβίωσης τόσο για τη Γεωργία όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , , , , , | Κανένα σχόλιο »