18 Σεπτεμβρίου 2011

Λερναία ύδρα η κρίση

«Το καταπληκτικό όμως συμπέρασμα είναι ότι δανειστήκαμε και στις τρεις περιόδους (1821-1893, 1893-1922 και 1922-1932) 1.997 εκατομμύρια χρυσά φράγκα και για την εξόφλησή τους πληρώσαμε σε τοκοχρεολύσια πολύ περισσότερα, δηλαδή 2.204 εκ. χρυσά φράγκα. Με βάση τους αριθμούς τούτους, ένας αμύητος θα νόμιζε ίσως ότι έπρεπε να ‘χουμε περίπου ξοφλήσει τους λογαριασμούς μας με τους ξένους κεφαλαιούχους, ενώ … τους χρωστάμε ακόμη πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρυσά φράγκα, δηλαδή, πιο πολλά απ’ όσα μας έδωσαν»
Χωρίς πρόσφατο προηγούμενο σε ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο είναι η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, όπως εμφανίστηκε με τα ασυνήθιστα υψηλά επιτόκια που έπρεπε να πληρώσουν χώρες όπως η Ελλάδα αρχικά και στη συνέχεια η Ιρλανδία, η Πορτογαλία κ.α. για να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους ανάγκες. Παρά τη σφοδρότητα της ωστόσο η τρέχουσα κρίση δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.
Οι απαρχές της εντοπίζονται στην κρίση των αρχών της δεκαετίας του ’70 όταν η πτώση του

Η Ρωσία αγοράζει το χρέος της ευρωζώνης!

Τον χειρότερο εφιάλτη τους (αρχίζουν να) ξαναζούν όσοι έχουν ποντάρει αμύθητα, όπως αποδεικνύεται από το πάθος της εμμονής τους, ποσά στην προοπτική χρεοκοπίας της ευρωζώνης. Με πρώτο «θύμα» την Ελλάδα, και στη συνέχεια ένα ντόμινο που θα συμπαρασύρει τουλάχιστον την Ιταλία και την Ισπανία. Ώστε οι κερδοσκόποι να μπορέσουν να βγάλουν από τα CDS ικανά χρήματα για να.....
ζήσουν… δυο γενιές διαδόχων τους.

Μετά λοιπόν από την κομβικής σημασίας παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Μπαράκ Ομπάμα να στέλνει ακόμη και τον ίδιο τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τιμ Γκάιτνερ στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Ecofin, για να ασκήσει εκ του σύνεγγυς πίεση στους Ευρωπαίους ηγέτες, τις διαβεβαιώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, του Νικολά Σαρκοζί, του Ζοζέ Μπαρόζο και του Όλι Ρεν ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, και τις σχετικές νουθεσίες του Ζακ Ντελόρ για τη συνειδητή διάσωση της ευρωζώνης, ήρθαν η Βραζιλία και η Ρωσία, να ορθώσουν ένα ισχυρό τείχος απέναντι στους διεθνείς «παπαγάλους» της χρεοκοπίας.

Η Βραζιλία ήταν εκείνη η οποία πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει και στις

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ 2011.ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΥΣ...

Φταίνε οι σημερινοί Τούρκοι για τις γενοκτονίες του 1915-1916;

Για τις γενοκτονίες του 1915-1916 πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη οι σημερινοί Τούρκοι. Όμως, η εκλεγμένη από τους σημερινούς Τούρκους κυβέρνηση και μάλιστα  με πλειοψηφία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τίποτα, αλλά κάνει τα πάντα για να διαστρεβλώσει ιστορικές αλήθειες, γεγονότα...
Ο Enver Pascha  όπως και ο Mehmed Talât, γνωστός ως  Talât Bey ή Talât Pascha* παρότι είναι γνωστά τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας, με συμμετοχή της κυβέρνησης της Τουρκίας αλλά και με την ανοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των Τούρκων τιμούνται με διάφορες μορφές (μεγαλοπρεπείς τάφοι, ονοματοδοσία ακόμη και σχολείων, οδών)...,
Mehmed Talât, όπως γράφει στην Βικιπαίδεια ήταν μασόνος, ο μέγας μάγιστρος της μεγάλης στοάς της Τουρκίας (Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası)....(1)
Η αγγλική Βικιπαίδεια (2)αναφέρει επίσης:
Ο Mehmed Talaat γεννήθηκε το 1874 στην πόλη Κάρντζαλι στο βιλαέτι της Αδριανουπόλεως σε οικογένεια κατώτερου δημόσιου υπαλλήλου που εργάζονταν για την οθωμανική αυτοκρατορία. Ο πατέρας του κατάγονταν από ένα χωριό της ορεινής νοτιοανατολικής σημερινής Βουλγαρίας. Είχε δυνατό σωματότυπο και σκούρα επιδερμίδα. Οι τρόποι του ήταν απότομοι, κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το δημόσιο προπαρασκευαστικό σχολείο χωρίς απολυτήριο μετά από μια σύγκρουση με το δάσκαλό του. Καθώς δεν είχε απολυτήριο, μπήκε στο προσωπικό της επιχείρησης τηλέγραφων ως ταχυδρομικός υπάλληλος στην Αδριανούπολη. Ο μισθός του δεν ήταν μεγάλος, έτσι δούλευε υπερωρίες σαν καθηγητής της τουρκικής γλώσσας στο Συμμαχικό ισραηλινό σχολείο που λειτουργούσε για την εβραϊκή κοινότητα της Αδριανούπολης.
Σε ηλικία 21 ετών απέκτησε ερωτικό δεσμό με την κόρη του εβραίου διευθυντή για τον οποίο εργάζονταν. Πιάστηκε να στέλνει ένα τηλεγράφημα που έλεγε 
«Τα πράγματα πάνε καλά. Σύντομα θα φτάσω στον στόχο μου». 
Κατηγορήθηκε με άλλους δύο φίλους του από το ταχυδρομείο πως παραποιούσαν τον επίσημο τηλέγραφο και συνελήφθη το 1893. Υποστήριξε ότι το εν λόγω μήνυμα το έστελνε στη φίλη του. Η εβραία ήρθε προς υπεράσπισή του. Με καταδίκη σε δύο ετών στη φυλακή, του δόθηκε χάρη αλλά εξορίστηκε στην Θεσσαλονίκη ως ταχυδρομικός υπάλληλος.
Αργότερα παντρεύτηκε την Hayriye Hanım (που έγινε αργότερα γνωστή ως Hayriye Talaat Bafralı), ένα νεαρό κορίτσι από τα Ιωάννινα.

Enver-Pascha-Brücke
Αλλά μέχρι και στην Γερμανία έχει φτάσει το η νεοτουρκική αδιαλλαξία: Στο Potsdam, στην περιοχή Babelsberg έχουν ονομάσει την εκεί βρισκόμενη γέφυρα Enver-Pascha-Brücke...
 Η αντιγραφή της ανάρτησης επιτρέπεται (προτρέπεται) άνευ όρων.
Αλήθεια, εσείς παρακολουθείτε τα δόλια τούρκικα σήριαλ στα ελληνικά κανάλια;


(1) Talât Pascha war Freimaurer und als solcher erster Großmeister der Großloge der Freien und Angenommenen Maurer der Türkei

(2) Mehmed Talaat was born in 1874 in Kırcaali town of Edirne Vilayet into the family of a junior civil servant working for the Ottoman Empire. His father was from a village in the mountainous southeastern corner of present-day Bulgaria. He had a powerful build and a dark complexion. His manners were gruff, which caused him to leave the civil preparatory school without a certificate after a conflict with his teacher. Without earning a degree, he joined the staff of the telegraph company as a postal clerk in Edirne. His salary was not high, so he worked after hours as a Turkish language teacher in the Alliance Israelite School which served the Jewish community of Edirne.
At the age of 21 he had a love affair with the daughter of the Jewish headmaster for whom he worked. He was caught sending a telegram saying "Things are going well. I'll soon reach my goal." With two of his friends from the post office, he was charged with tampering with the official telegraph and arrested in 1893. He claimed that the message in question was to his girlfriend. The Jewish girl came forward to defend him. Sentenced to two years in jail, he was pardoned but exiled to Salonica as a postal clerk.
Later, he married Hayriye Hanım (later known as Hayriye Talaat Bafralı), a youn
Πηγή: ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ

Σαμαράς:"Γνωρίζω την ανηφόρα που θα συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε...δεν υπόσχομαι τίποτα..."!

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται!Καμιά κουβέντα για έξοδο από το ΔΝΤ...
Καμιά κουβέντα για απεχθές χρέος,για μη αναγνωρισή του...
Καμιά κουβέντα για άρνηση πληρωμής των διεθνών τοκογλύφων...
Είπε όμως ότι θα συνεχίσει την..."εφεδρεία" των δημοσίων υπαλλήλων...
Είπε ότι πρέπει να πληρώσουμε το χαράτσι στα σπίτια...
Είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.... 
Κοψοχέρηδες και πρώην κοψοχέρηδες και πάλι κοψοχέρηδες,ετοιμαστείτε να ψηφίσετε με τα πόδια!Είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως!Κλαμένες χήρες που κάνετε τα πάντα για το...γ@@@σι!Σας αρέσει! 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΦΑΚΕΛΟΣ «ΠΟΡΟΣ» Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (ΠΑΡΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/11/blog-post_8291.html#more

Θλίβομαι! Θλίβομαι στ' αλήθεια που ένα Έθνος Ηρώων, το Έθνος μας, κατάντησε εθνάριο. Μια ασπόνδυλος κοινωνία που κυβερνάται επί 50ετίαν από τρεις οικογένειες. Που κατάντησαν την πατρίδα να σέρνεται, πενόμενη, καταχρεωμένη,κάτι ανάμεσα σε προτεκτοράτο και αποικία...Θλίβομαι! Γιατί
υπηρέτησα συνειδητά αυτήν την Πατρίδα. Με όνειρα, με ελπίδες.... Όπως την υπηρέτησαν χιλιάδες άλλοι. Αφιέρωσα τα καλύτερα χρόνια μου, δεκαετίες ολόκληρες, στην υπεράσπιση των άγιων χωμάτων μας. Χειμώνες ατελείωτοι στα λασπόνερα του Έβρου, λιοπύρια αυγουστιάτικα στα ξερονήσια του Αιγαίου μας...Δεν μίλησα τότε. Ήλπιζα. Όπως και οι συνάδελφοί μου. Όπως όλοι μας. Και να που τώρα, φτάνουμε στο τέλος του κατήφορου. Κι η Πατρίδα διαλύεται. Και λέω, και αρωτιέμαι: Δεν πρέπει να σπάσει η σιωπή; Δεν πρέπει να ανοίξουμε τις ψυχές μας;
Δεν πρέπει να κοιταχτούμε στους καθρέπτες και ν' αναρωτηθούμε: Τι πατρίδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας; Που είναι τώρα οι εθνικές μας επάλξεις; Ανησυχώ! Πολλοί ανησυχούμε! Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω! Για αυτό ας μιλήσουμε καθαρά και ξάστερα. Δεν γνωρίζουμε, τάχατες, την αλήθεια; Πολλοί! Και γνωρίζουμε πολλά! Γράφονται τόσα, τον τελευταίο καιρό, ειδικά στα ΜΜΕ,που και κρίνω και συμπεραίνω. Διότι γνωρίζω. Και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι. Έλληνες, ξυπνάτε! Μας κλέβουν την Πατρίδα, μας κλέβουν το αύριο των παιδιών της Ελλάδος!

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η ιστορία πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω, φίλε αναγνώστη. Ας την δούμε από την αρχή.Από τότε που η Margharet Tschad (σύζυγος του μελλοντικού πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου) εργαζόταν στις ΗΠΑ ως γραμματέας της γνωστής οικονομικής δυναστείας Rotschilds. Eίναι γνωστό τοις πάσι πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, έλαβε ΄΄εντολές΄΄ το 1974 να επιστρέψει στην Ελλάδα με έναν σκοπό: Να ΄΄πουλήσει΄΄ αντι-αμερικανισμό! Να ανακόψει το ανερχόμενο μετά από 7 χρόνια δικτατορίας ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας). Και έτσι έγινε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα λεφτά των Rotschilds ίδρυσε το 1974 το ΠΑΣΟΚ, ***(ας μας συγχωρήσει εδώ ο συγγραφεύς του άρθρου,αλλά πρέπει να μπει εμβόλιμο Ένα έγγραφο αξίας 100.000.000 δολλαρίων...),με σκληρά αντιαμερικανική γραμμή και συνθήματα που όλοι θυμούμαστε (΄΄έξω οι αμερικανικές βάσεις΄΄, ΄΄έξω το ΝΑΤΟ΄΄ κτλ)