02 Δεκεμβρίου 2011

Δίκαιο της θάλασσας και ΑΟΖ...


"Είμαστε λίγοι στην αρχή και γινόμαστε σπάνιοι στο τέλος"

 Γράφει ο Ν. Λυγερός

Δίκαιο της θάλασσας και ΑΟΖ

Κοιτάζουμε τη θάλασσα και δεν βλέπουμε το μέλλον μας. Έχουμε το απέραντο γαλάζιο κι αναρωτιόμαστε ακόμα τι πρέπει να κάνουμε. Η ΑΟΖ δεν είναι θεωρία αλλά εφαρμογή και οι επιπτώσεις της είναι απόλυτα πρακτικές. Η Μεσόγειος δεν είναι μια κλειστή θάλασσα και καμιά δικαιολογία από την πλευρά της Τουρκίας δεν στέκει. Θέλει δεν θέλει τα παράκτια κράτη απέκτησαν ένα ισχυρό πλεονέκτημα που ενισχύει τη γεωπολιτική τους. Όποιες και να είναι οι τοπικές κινήσεις με τα κατεχόμενα η όχι, τίποτα δεν αλλάζει. Αρκεί εμείς να είμαστε σταθεροί στις αποφάσεις μας και αποτελεσματικοί στις υλοποιήσεις τους. Η Κύπρος έδειξε και δείχνει

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ στην ελληνική κοινότητα Βερολίνου


Στις 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.

Ενσαρκώνοντας την πραξικοπηματική κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την επιβολή «τεχνοκρατών» στη διακυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιά-ναζιστικά στοιχεία, η εν λόγω συμμορία δε δίστασε να επιστρατεύσει την τρομοκρατία της ακόμα και στο Βερολίνο: μπράβοι με ρόπαλα και όπλα είχαν καταφθάσει στο κτίριο της κοινότητας, για να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική σύναξη. Η πρακτική αυτή εξόργισε τους παριστάμενους, που απαίτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνση της τρομοκρατικής συνοδείας.

Οφθαλμαπάτην...!!!


Όχι πιστέ μου, μην κολάζεις το μυαλό σου. Αυτό που βλέπεις είναι μια οφθαλμαπάτη, ένα οπτικό τρυκ, μια φενάκη! Έργο του πονηρού να σε βάλει να αμφισβητήσεις την πίστη σου.
Προσευχήσου και Αντιστάσου!

Πηγή...

Κανένας από τους διπλωμάτες ή το προσωπικό δεν έπαθε τίποτα μετά την εισβολή φοιτητών στην πρεσβεία της Βρετανίας στη Τεχεράνη...

Οι Ιρανοί διπλωμάτες στη Βρετανία αποχώρησαν όλοι από τη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής μετά από το αίτημα του Φόρεϊν Όφις σε συνέχεια της διπλωματικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την εισβολή φοιτητών στην πρεσβεία της Βρετανίας στη Τεχεράνη.

Την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την εισβολή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του θα κλείσει την πρεσβεία της στην Τεχεράνη.

Από την εισβολή προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο ενώ κανένας από τους διπλωμάτες ή το προσωπικό δεν έπαθε τίποτα παρά τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει αρχικά για έξι ομήρους.