06 Φεβρουαρίου 2010

Ο μαλάκας,του μαλάκα...Ω ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

 Βιομήχανοι,κάτοικοι του εξωτερικού,τσιφλικάδες,γενικώς όλα τα λαμόγια εκτός από τους αγρότες,παίρνουν τα λεφτά!!!

ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟ'Ι'ΝΤΩΝ !!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Βιομηχανίες, βασιλιάδες, πρίγκιπες, δούκες, στην Ευρώπη, αλλά και μοναστήρια, οικοδομικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις στην Ελλάδα καρπώνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις αγροτικές επιδοτήσεις ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή
Τα στοιχεία για την Ευρώπη δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από την International Herald Tribune ενώ μερικά ενδεικτικά για την Ελλάδα αναφέρθηκαν σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή. Τα στοιχεία αυτά για την Ελλάδα είναι δημόσια και βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού Εγγυήσεων) www.e-enisxyseis.gr κατ'; εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού 258/2008 για τη διαφάνεια στη χορήγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Όρεξη να έχεις να ψάχνεις με τις ώρες και να αναζητάς στοιχεία για τις επιχειρήσεις και τους ';μικροπαραγωγούς';'; που εμφανίζονται. Από την άλλη υπάρχουν εκατομμύρια μικροπαραγωγοί και καλλιεργητές που ενισχύονται με απειροελάχιστα ποσά επιδοτήσεων. Αλλά ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Η «Arids Roma» είναι μια κατασκευαστική επιχείρηση από...συνέχεια εδώ...

 Παρακάτω ψάξαμε να μπούμε στις...ενισχύσεις,αλλά...πιάσαμε τ'αρχίδια του Καράμπελα!Η σελίδα δεν ανοίγει!...
στο παρακατω site μπορειτε να δειτε ποσα ακριβως ποσα πηρατε επιδοτηση

για την αγροτικη παραγωγη απο την Ευρωπαικη Ενωση .

http://www.e-enisxyseis.gr/


και φυσικα θα δειτε και του ....γείτονα.......

στον πινακα πχ με ετος 2008 και ..κατω κατω στο συνολικο ποσο

με > πχ απο 30000 ή 20000 φαινεται ποσοι απο τον νομο σας ειναι οι

πλουσιοπαροχα επιδοτουμενοι.

( εβαλα στον δικο μου νομό και ειδα οι φτωχουληδες οι ζωνιανοι ποσα

παιρνουν )

(( καλως ή κακως το 2013 Πάπαλα τα μπικικινια .....

και τοτε ειναι που θα ''κλαψουνε μανουλες''

Σημειώνεται, πως η δημοσιοποίηση πραγματοποιείται
βάσει του άρθρου 44α του κανονισμού 1290/2005,

του συμβουλίου για τη χρηματοδότηση της
κοινής γεωργικής πολιτικής

και αντίστοιχου κανονισμού του 2008,
περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Πηγούλα... 

Όμως εδώ παρακάτω χτυπήσαμε...φλέβα!
Επιδοτούμενοι μαχαραγιάδες
ImageΑπτό δείγμα του στρεβλού τρόπου ανάπτυξης που καλείται να ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια η ελληνική γεωργία, συνιστούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγες μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με τα ποσά κοινοτικών ενισχύσεων που εισπράττουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα φυσικά πρόσωπα, εταιρείες ή ακόμα και ιερές μονές!
Το πιο σημαντικό απ’ όλα τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από τη μελέτη αυτών των στοιχείων έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 20% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων εισπράττει το 80% των κοινοτικών ενισχύσεων. Αν η πραγματικότητα αυτή ερχόταν να ικανοποιήσει την ανάγκη βελτίωσης
της παραγωγικότητας των εκμεταλλεύσεων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων, τότε τα πράγματα θα ήταν καλά!
Το πρόβλημα είναι ότι τα ιστορικά στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε η κατοχύρωση αυτών των δικαιωμάτων και η άνευ άλλων προϋποθέσεων καταβολή των αντίστοιχων ποσών στους φερόμενους ως δικαιούχους, απομακρύνει όλο και περισσότερο τους αποδέκτες των ενισχύσεων από την λειτουργία της αγοράς και καλλιεργεί ένα κλίμα επανάπαυσης πάνω στα "κεκτημένα", που αναστέλλει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό των αγροτικών επιχειρήσεων και υποθηκεύει το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.
Αυτό το οποίο βλέπει κανείς από την ανάλυση των στοιχείων, είναι το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής με τους πολλούς αγρότες να εξελίσσονται σε επιδοματούχους που σιγά - σιγά αποκλείονται από την παραγωγική διαδικασία και τους λίγους - προνομιούχους να πλουτίζουν μεν από τις υπέρογκες κοινοτικές ενισχύσεις τις οποίες εισπράττουν και εξαιτίας αυτού του λόγου, να χάνουν κι αυτοί με τη σειρά τους, το ενδιαφέρον τους για ένα πραγματικό παραγωγικό αποτέλεσμα.
Είναι σαφές ότι μεγαλοεισοδηματίες με 50.000, 100.000 και 150.000 ευρώ είσπραξη το χρόνο από άμεσες ενισχύσεις (κι αυτά βρέξει - χιονίσει) είναι δύσκολο να επιμείνουν στη λογική της οργανωμένης εκμετάλλευσης, ειδικά όταν οι εμπορικές τιμές των αγροτικών προϊόντων ακολουθούν την καθοδική πορεία των τελευταίων χρόνων και γίνονται ένα μικρό μόνο υποσύνολο της συνολικής προσόδου που μπορεί να εξασφαλίζει ο αγρότης.
Η Agrenda, παρά τις ενστάσεις που μπορεί να υπάρξουν από κάποιες πλευρές, μπαίνει στη διαδικασία να δώσει μια πρώτη γεύση των στοιχείων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ ( ), δημοσιεύοντας τα ονόματα των δικαιούχων ενισχύσεων με εισπράξεις άνω των 50.000 ευρώ το χρόνο. Η επιλογή αυτή της εφημερίδας σε καμιά περίπτωση δεν προδίδει διάθεση άσκησης "κοινωνικής κριτικής" αλλά έρχεται να συμβάλει σε δύο στόχους:
Πρώτον, να δώσει τη δυνατότητα στους συντελεστές αυτού του χώρου, να αξιολογήσουν τα πραγματικά δεδομένα, επομένως και το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να αναπτύξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Δεύτερον, να δώσει την ευκαιρία αντικειμενικής αξιολόγησης αυτών των στοιχείων, ώστε, στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπάρχουν κάποια λάθη, τα λάθη αυτά να διορθωθούν με ευθύνη των τοπικών κοινωνιών.
Η Agrenda παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα ονόματα: Οι μεγάλοι δικαιούχοι των ενισχύσεων του 2009 και Πίνακας δικαιούχων που πέρνουν πάνω από 50.000 ευρώ

Πηγάδα!

 Σχετικώς...σχετικά θέματα:

Η κατοχή της Ελλάδας!!!

Ο πολυτελής βίος μέσω δανεισμού και η καταστροφή την οποία φέρνει!!

Μεταρρύθμιση όγδοου αιώνα στο Βυζάντιο:"Πλην τούτου απεμάκρυνε συστηματικώς εκ των πραγμάτων τους ευνούχους..."

 

Astoria’s Thracian Gynekokratia a Big Success.

Panthracian Union of America “Orpheus”

Astoria’s Thracian Gynekokratia a Big Success
For Immediate Release: February 5, 2010
Contact: Nikolaos Taneris, President, Panthracian Union of America “Orpheus”, New York, Tel. (917) 699-9935
NEW YORK--Mr. Giovanni di Napoli provides a comprehensive report and pictures on the Thracian Gynekokratia organized by the Pan Thracian Union of America "Orpheus" in Astoria, New York. The report is available on the Magna GRECE journal, in the following link:

http://magnagrece.blogspot.com/2010/02/astorias-thracian-gynekokratia.html

On behalf of the Board, I would like to thank all participants and supporters of the Thracian Gynekokratia, it was a big success.
Respectfully yours,
NIKOLAOS TANERIS, President,
Pan Thracian Union of America "Orpheus"

http://panthracian.blogspot.com/

„Ιερογαμίες“


Οι γάμοι στην αρχαία Ελλάδα γίνονταν τις μέρες που ήταν πανσέληνος και συνήθως το χειμώνα, το μήνα Γαμηλιώνα (δηλαδή από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου), που ήταν αφιερωμένος στη θεά Ήρα η οποία ήταν νόμιμη σύζυγος του Δία. Η βασίλισσα των θεών και των ανθρώπων, απέκτησε με τον πρώτο των θεών τέσσερα παιδιά, τον Άρη, την Ήβη, τον Ήφαιστο και την Ειλείθυια.

Ο γάμος της Ήρας γιορτάστηκε μεγαλόπρεπα κι ονομάστηκε "ιερός γάμος", γιατί καθιέρωσε το θεσμό του γάμου. Κατά μία εκδοχή ο μύθος της ένωσης του Δία και της Ήρας συμβόλιζε την ένωση της καθαρότητας του Ουρανού (εκφραστής του ο Δίας) με τον Αέρα, στοιχείο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, που εκφραστής του ήταν η Ήρα. Ενώ ο Δίας ήταν ξακουστός για τις απιστίες του, εκείνη παρέμεινε πιστή και δεν απαρνήθηκε τους όρκους της. Εδώ, κατά μία άλλη εκδοχή, μαζί με την Ήρα, βρίσκουμε την ευτυχία της απόλυτης δέσμευσης σε μια σχέση και τον βαθμό της ζήλιας που συνοδεύει την απιστία.

Το τι πραγματικά γινόταν στις «ιερογαμίες»-γάμους από τον Όμηρο έως στα κλασικά χρόνια μπορείτε να το »δείτε εδώ...