29 Μαΐου 2009

Ε.Α.Ρ.Το ψηφοδέλτιο.Επειδή η αποχή συμφέρει μόνο τους μεγάλους.

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Η έλλειψη αρχών και προσανατολισμού στη διακυβέρνηση της σύγχρονης Ελλάδας και η απροκάλυπτη πλέον διαφθορά που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, με ευθύνες και παραλείψεις όσων ετάχθησαν να αποφασίζουν και να μας αντιπροσωπεύουν, αποδεικνύουν την πλήρη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής (και κληρονομικής) Ολιγαρχίας, που μόνο κατ' ευφημισμό και κίβδηλα αυτοαποκαλείται «ΔΗΜΟ-κρατία»!

Ο Έλληνας πολίτης, παντελώς απροστάτευτος και μόνος, πασχίζει πλέον να επιβιώσει από τη λαίλαπα της ακρίβειας, των φοροεπιδρομών του κράτους (για αμφίβολης αξίας χρήσεις του υστερήματος του λαού), από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς στοιχεία πολιτισμού και αισθητικής, ενώ τον κατακλύζει η «μπόχα» των αλλεπάλληλων σκανδάλων και χρηματισμών κάθε μορφής και η πλήρης απογοήτευση και απελπισία.

Αυτή η καθημερινότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει πλέον να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο αδιέξοδο τρόπο, αφού αποδεικνύεται ότι δυστυχώς δεν επιλύονται τα προβλήματα με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα !

Η Κοινωνία των συνειδητοποιημένων πολιτών πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες Διαφωτισμού των υπόλοιπων «μακαρίων» συμπολιτών μας και να αναλάβει άμεσες δράσεις υποστήριξης εαυτών και αλλήλων! Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας που παραμένουν καθαρές και οι ενεργοί πολίτες που αντιλαμβανόμαστε τα παίγνια εξουσίας και του σιωπηρού παραγκωνισμού μας από τη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν, όπως τα μεθοδεύουν οι κάθε απόχρωσης εξουσιαστές μας, καπηλευόμενοι την ιερή έννοια της αυθεντικής και φυσικά άμεσης Δημοκρατίας, ξεκινάμε τον δίκαιο αγώνα της χειραφέτησής μας από τους πολιτικούς που μας εξουσιάζουν, όντας ανδρείκελα του όλου πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας (εντόπιας και διεθνούς) που μας τους επιβάλλει, δήθεν για να μας αντιπροσωπεύουν!

Ιδρύσαμε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Ε.Κ.Α.Δ.), για την συγκρότηση μιας πλατιάς μαχητικής πολιτικής δράσης και έκφρασης όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών, πέρα από κάθε λογής κοινωνικά παρωχημένους κομματικούς διαχωρισμούς και κάθε είδους παραταξιακούς δογματισμούς, φατριασμούς και κομματιάσματα της κοινωνίας των πολιτών. Εμπνεόμενοι από το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, θα αγωνιστούμε για επαναφορά και δημιουργική ενσωμάτωση αυθεντικών δημοκρατικών θεσμών, όπως αυτοί είχαν πρακτική εφαρμογή στην αρχαία Ελλάδα, ενάντια στους ύπουλους μηχανισμούς που μας καταδυναστεύουν καθημερινά, με απώτερο στόχο την πλήρη εξάλειψη όλων των μορφών εξουσίας που αυθαίρετα μας επιβλήθηκαν και δεν μας αντιπροσωπεύουν πλέον!

Οι καιροί ωρίμασαν για:

* ανασυγκρότηση μιας υγιούς κοινωνίας στη βάση σύγχρονων Ελληνικών Κοινοτήτων Αλληλεγγύης (και ειδικών ενδιαφερόντων των συμπολιτών - μελών τους),

* κατ' έθιμο λειτουργία εναλλακτικών βιωματικών θεσμών Άμεσης Δημοκρατίας, όπως Νομαρχιακά Κοινοβούλια και Εναλλακτική Βουλή των Πολιτών («Σύγχρονες Εκκλησίες του Δήμου», με κυκλικότητα, ανακλητότητες, κληρώσεις),

* πρόκληση Δημοψηφισμάτων για όλα τα βασικά ζητήματα ζωής και Περιβάλλοντος που μας αφορούν και Νομοθετικές Πρωτοβουλίες Πολιτών με συλλογές υπογραφών.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καθώς και οι φορείς που το απαρτίζουν, συντονίζουν την δράση τους και με συγγενικά Αμεσο-Δημοκρατικά Ρεύματα και Κινήματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, συμμετέχοντας στο Δίκτυο «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΑΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (DIRECT DEMOCRACY EURO-VISION), για την κατάστρωση, επιτέλους, από τη βάση προς την κορυφή ("bottom up"), ενός Ευρωσυντάγματος των Πολιτών και λοιπούς θεσμούς Άμεσης Δημοκρατίας, όπως την Ευρωπαϊκή Συνέλευση Κοινωνικού Ελέγχου.

Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 με δικό μας συνδυασμό, χωρίς να φιλοδοξούμε να αναλάβουμε κι εμείς θώκους στη νομή εξουσίας.

Συμμετέχουμε σε αυτό το «πανηγύρι» απλά και μόνο για να καταστήσουμε τους Έλληνες πολίτες κοινωνούς των πολιτικών μας θέσεων και της κήρυξης του «ιερού πολέμου» για την επαναφορά της πατροπαράδοτης ανόθευτης και Άμεσης δημοκρατίας, και κυρίως για να ενώσουμε τη φωνή μας και με άλλα Αμεσο-Δημοκρατικά κινήματα της Ευρώπης.

Είθε τύχη αγαθή και οι δράσεις όλων μας να προσφέρουν στον τόπο και στην Οικουμένη ένα πρότυπο ορθολογιστικού, Δημοκρατικού και αειφόρου μοχλού για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της Ευτυχίας, της Δικαιοσύνης, της Αδελφοσύνης, της Ισοπολιτείας, της Ειρήνης και της ποιότητας της ζωής όλων των ανθρώπων, αλλά και την επικράτηση της οικολογικής λογικής στον πλανήτη, νυν και αεί!

Έδοξε να υπογραφεί, ως όρκος τιμής, για την εθελοντική και ανιδιοτελή μας διαθεσιμότητα, προς εφαρμογή των προαναφερόμενων αρχών και σκοπών, κατ' αρχήν από τους δύο συνιστάμενους φορείς:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (τηλ-Φαξ: 210 3301800 email: info@ear-hellas.gr)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (τηλ: 210 3648300, fax: 210 3610882, email: info@dimopolis.gr)

ekad@ear-hellas.gr

Καταβάστε το σε PDF

Ψηφοδέλτιο σε PDF