02 Δεκεμβρίου 2008

Οι πεθαμένοι μπορούν να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα!!!!!

Φοβερό!!!
Η είδηση στα δελτία των ΜΜΕ!!!!
Στην Ισπανία σκέφτηκαν το...αδιανόητο.Έβαλαν σκιά...στους νεκρούς!!!!!!
Κι όμως οι Ισπανοί έχουν μυαλό!!!
Γιατί να μην είναι χρήσιμοι και οι...νεκροί;;;Τι έκαναν;;;
Τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά σε νεκροταφείο,εκμεταλλευόμενοι το ανοικτό τοπίο,για τη δωρεάν παραγωγή ηλεκτρισμού από τον ήλιο!!!!!
Φανταστείτε να γεμίσουν όλα τα νεκροταφεία της Ισπανίας με καθρέφτες!!!!!
Και οι νεκροί θα την περνούν...δροσερά και οι ζωντανοί θα υμνούν τους πεθαμένους!!!!!!!!!!
Προτείνουμε,λοιπόν,ακόμα μιά κίνηση που μπορούν να κάνουν οι ΔΗΜΟΙ,εδώ...στην Ελλάδα!!!
Να γεμίσουν με καθρέφτες τα νεκροταφεία και να δίνουν δωρεάν ρεύμα στους άπορους και αναξιοπαθούντες!!!!!!!Έτσι οι πεθαμένοι θα είναι χρήσιμοι και οι ζωντανοί δεν θα πεθαίνουν κάθε μέρα από το κρύο και τη ζέστη!!!!!!!!

_____________________________________________________
http://www.i-live.gr/2008/11/26/photovoltaics-cemetery-spain-2/

Φωτοβολταϊκά συστήματα σε τάφους εγκατέστησαν οι Ισπανοί

November 26, 2008

Ειδήσεις περιβάλλον:

photovoltaics-cemetery-spainΣτη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής τάχθηκε ένα νεκροταφείο στην Ισπανία σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή της Σάντα Κολόμα ντε Γκραμενέτ, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Βαρκελώνη, τοποθέτησε φωτοβολταϊκά συστήματα πάνω από ένα τοπικό νεκροταφείο, μεταμορφώνοντάς το σε ηλιακό

πάρκο.

Το γεγονός ότι ελάχιστα σημεία στην Σάντα Κολόμα ήταν κατάλληλα για να φιλοξενήσουν ένα πάρκο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έκανε τη λύση του νεκροταφείου να μοιάζει ιδανική.

Η ενέργεια που παράγουν τα 462 φωτοβολταϊκά συστήματα που εγκαταστάθηκαν στο νεκροταφείο, μπορεί να τροφοδοτήσει τουλάχιστον 60 σπίτια. Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία λειτουργούν συνδεδεμένα με το δίκτυο

ηλεκτροδότησης.

«Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής για τους προγόνους μας, ανεξάρτητα θρησκείας, είναι η παραγωγή καθαρής ενέργειας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Στηβ Σερέτ, διευθυντής της ισπανικής εταιρείας που διευθύνει το

νεκροταφείο και παράλληλα ασχολείται με την ανανεώσιμη ενέργεια.

Παρέχοντας ενέργεια στα νοικοκυριά, το νεκροταφείο περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 62 τόνους το χρόνο. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα, συνολικού κόστους 720.000 χιλιάδων ευρώ, τοποθετήθηκαν

πάνω στα μνήματα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αλλοιώνουν την εικόνα του χώρου.

Πηγή:

http://m.apnews.com/ap/db_7772/contentdetail.htm?contentguid=zY6kPKD7



Ιατρείο "πολυτελείας"… για απόρους!!Μια πρωτοβουλία του ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ.

Συγχαίρουμε πρώτα και κύρια τους εθελοντές γιατρούς,διότι αν δεν διέθεταν δωρεάν τις γνώσεις τους και το χρόνο τους,θα ήταν αδύνατον στο ΔΗΜΟ να λειτουργήσει το πολυιατρείο του!!!!
Συγχαίρουμε το ΔΗΜΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ για τη πρωτοβουλία του,με την ελπίδα να τον ακολουθήσουν όλοι οι ΔΗΜΟΙ της Ελλάδας,αρκεί βεβαίως να ευαισθητοποιηθούν όσοι περισσότεροι γιατροί της Ελλάδας!!!!!!
Οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα αρκεί να ομονοήσουν.Να καταλάβουν ότι χωρίς Έλληνες,Ελλάς δεν πρόκειται να υπάρχει!!!!!
Στη θέληση των Ελλήνων επαφίεται το μέλλον της ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

_________________________________________________________________
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=32&func=view&catid=104&id=7850#7850
______________________________________________________________
Ιατρείο "πολυτελείας"… για απόρους!!

Σε παλιότερο μας άρθρο είχαμε γράψει για τους άστεγους της πόλης μας και το πώς προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτήν την ζούγκλα της Πόλης. Σήμερα θα αναφέρουμε μια πολύ καλή προσπάθεια άξιας συγχαρητηρίων του δήμου Πολίχνης.

Ο δήμος Πολίχνης πριν δυο μήνες άρχισε να λειτουργεί το δημοτικό πολυιατρείο του, που στεγάζεται επί της οδού Βενιζέλου, απέναντι από το πάρκο Κρύας Βρύσης και σκοπό έχει να εξυπηρετήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη κάλυψης ασφαλιστικού φορέα και αδυνατούν να προσφύγουν σε κάπου...
Το δημοτικό πολυιατρείο είναι το πρώτο δημοτικό στη Θεσσαλονίκη που είναι πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο με 14 ειδικότητες γιατρών, οι οποίοι είναι Εθελοντές, ενώ μπορεί και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μέχρι και ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Όσον αφορά τις ειδικότητες των γιατρών αυτές είναι: γυναικολόγος (δύο γιατροί), παθολόγος, καρδιολόγος, οδοντίατρος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος (δύο γιατροί) παιδίατρος, χειρούργος, μαστολόγος και νευρολόγος.

Το πολυιατρείο το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, ανασφάλιστοι στο 90%, άποροι, οικονομικοί μετανάστες, νεοπρόσφυγες, ακόμα και περιθωριακοί προσφέροντας εντελώς δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Εκτός αυτού όμως κάνει και μια ακόμα παρέμβαση υπέρ φτωχών και απόρων, στους οποίους προσφέρει και δωρεάν φάρμακα που λαμβάνουν για διάφορες παθήσεις. Τα φάρμακα, που χορηγούνται από τους γιατρούς του πολυιατρείου, διαθέσανε χωρίς κανένα κέρδος οι φαρμακοποιοί της περιοχής, μετά από κάλεσμα του ίδιου του δημάρχου.
Το πολυιατρείο Πολίχνης άρχισε να λειτουργεί πριν από περίπου δύο μήνες και στο διάστημα αυτό οι γιατροί του δέχθηκαν την επίσκεψη 1.200 ασθενών.
Αυτό θα πει κύριοι κοινωνική πολιτική στην πράξη!! Έχουμε ακούσει πολλές φορές ωραίες εξαγγελίες οι οποίες μένουν στα λόγια ενώ στην πράξη δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ.
Νιώθω λοιπόν την υποχρέωση να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή, Στους γιατρούς που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ασκούν πραγματικά το λειτούργημα του γιατρού και στην Κοινωνία της Πολίχνης που προσφέρει δωρεάν τα φάρμακα σε αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη!!

Η συνταγή λοιπόν για μια σωστή κοινωνική πολιτική είναι απλή:

Πολιτεία-Κοινωνία-Εθελοντισμός
Χωρίς έναν από αυτούς τους κρίκους η προσπάθεια μένει προσπάθεια ενώ με την συνένωση των τριών αυτών κρίκων γίνεται υλοποίηση!! Έτσι αποδεικνύετε ότι ακόμα και σε αυτήν την ζούγκλα που ζούμε υπάρχει κάποιο στοιχειό ανθρωπιάς για τον συνάνθρωπο μας!!

Το όλο εγχείρημα μου δίνει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει κάτι καλό αν πραγματικά το θέλουμε!!
Το μέλλον θα δείξει….

Μ.Καλόπουλος

Μια εφαρμόσιμη πρόταση προς όλους τους ΔΗΜΟΥΣ της Ελλάδας!!!!!

Η τέλεια πρόταση!!
Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει πράξη είναι η θέληση των ανθρώπων που διοικούν τους ΔΗΜΟΥΣ της Ελλάδας!!!!!
Αν πραγματικά πιστεύουν στα λόγια που λένε περί ενδιαφέροντος για τους πολίτες τους!!!!!!

____________________________________________________________
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=7849&catid=86#7849
_______________________________________________________
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την καταπολέμηση της φτώχιας.


Μια πρόταση που έκανα πριν από 10 χρόνια στον δήμαρχο της περιοχής μου (και φυσικά αγνοήθηκε) έρχεται ξανά επιτακτική στην ζοφερή οικονομική επικαιρότητα.

Ο κάθε δήμος, σε ολόκληρη την επικράτεια με τις πλέον υποτυπώδεις υποδομές, θα μπορούσε να μετατρέψει μια οποιαδήποτε αποθήκη του, σε διασωστικό δημοτικό κέντρο βασικών τροφίμων, με εκπληκτικά χαμηλές τιμές! Αν ο ενδιαφερόμενος δήμος, διαθέσει μονό πέντε μισθομένα άτομα, και αποφεύγοντας τους αμέτρητους μεσολαβητές εμπόρους, συγκέντρωνε τα βασικά τρόφιμα κατευθείαν από τους παραγωγούς ή τους χονδρεμπόρους της περιοχή του, με ελάχιστο (για τον δήμο) κόστος, θα ανακούφιζε τους ταλαιπωρημένους απ’ τη φτώχια δημότες του, ενώ ταυτόχρονα θα άσκουσε αφόρητες πιέσεις στις υπερβολικές τιμές των τοπικών σούπερ μάρκετ που ορίζονται απ’ τα αδηφάγα καρτέλ των σούπερ μάρκετ.

Δεν μπορώ να καταλάβω που σκοντάφτει μια τέτοια πρωτοβουλία, τη στιγμή που εθελοντές γιατροί (όπως στο Δήμο Πολίχνης) μπορούν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν!


Μ. Καλόπουλος