13 Δεκεμβρίου 2011

Τι γιόρτασαν σήμερα οι πολιτικοί;


Μα φυσικά τις μίζες της ΜΙΖΕΝΣ...

1816: Ερνστ Βέρνερ φον Ζίμενς, γερμανός εφευρέτης και επιχειρηματίας, ιδρυτής της βιομηχανίας ηλεκτρικών ειδών Siemens(Θαν. 6/12/1892)

Τι είπες ρε τουρκόσπορε;Να πουλήσεις τη γυναίκα σου και το παιδί σου ρε αρχι@@@στη!

Οι γυναίκες των Ελλήνων,ρε καθίκι,έπεφταν στο γκρεμό στο Ζάλογγο και στο Μεσολόγγι έσφαζαν τα παιδιά τους και αυτοκτονούσαν,ρε @αμ@@ένε...
karatzaferoxero

Με χέρια και με...δάκτυλα ο Καρατζαφέρης!

Μια ξεχασμένη από τα ΜΜΕ κατάληψηΣτη Φρανκφούρτη έχουν την έδρα τους οι μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας και της Ευρώπης, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ένα μέλος της τρόικας που μας καταδυναστεύει. Το «τετράγωνο των τραπεζών», μια πλατεία μπροστά από το τεράστιο σήμα του € μπροστά από το κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ, διάλεξαν αγανακτισμένοι πολίτες της πόλης για στήσουν τη δική τους διαμαρτυρία, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή άλλων Ευρωπαίων πολιτών. Στην πλατεία λοιπόν αυτή μια ξεχασμένη από τα ΜΜΕ κατάληψη λειτουργεί καθημερινά από τις 18/10/11, με συνελεύσεις, συζητήσεις, συναυλίες κ.λπ. Με στόχο να ακουστεί η φωνή του «99%», η φωνή της κοινωνίας που διαμαρτύρεται για τα κέρδη των τραπεζών και των πολυεθνικών και τις περικοπές σε κοινωνικά αγαθά, τους μισθούς και τις συντάξεις σε όλη την Ευρώπη
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Αντώνη Σαμαρά, σαν σήμερα σε ποιο μνημείο προσκυνάς;


Βρήκε ο γύφτος την γενιά του...

Αντώνη Σαμαρά, σαν σήμερα  ποιο μνημείο προσκυνάς;

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων έγινε στις  13 Δεκεμβρίου 1943

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943
Οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09/12. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.
Στις 12/12, οι Γερμανοί άρχισαν να ετοιμάζονται για να αποχωρήσουν την επομένη. Το πρωί στις 13/12, ημέρα Δευτέρα, πριν καλά καλά ξημερώσει, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες διέταξαν να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο Δημοτικό Σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας.
Στο κτίριο του σχολείου έγινε ο χωρισμός και ο αποχωρισμός.

Η.Π.Α: Κράτος (Goldman Sachs) και βία...

Δείτε και αυτό
Τη Δευτέρα το πρωί 12/12/2011 οι διαδηλωτές πλησίασαν στα λιμάνια, με πανό, προκηρύξεις, χτυπώντας τύμπανα και παίζοντας μουσική με κύριο σύνθημα "Κλείστε τη Γουόλ Στριτ της προκυμαίας".(Διότι γνωρίζουν την άμεση σχέση της Goldman Sachs με τα λιμάνια).
  • Οι κινητοποιήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Wall Street στην προκυμαία» στοχεύουν την εταιρεία SSA Marine, μια ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας ένας από τους μετόχους είναι η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.