09 Ιανουαρίου 2012

Ο Stephen Hawking έγινε 70 χρονών.Η θεμελιώδης διαφορά.


Διαβάστε επίσης: Σαν χθες γεννήθηκε ο Stephen Hawking

Ένα μικρό αφιέρωμα:


Stephen Hawking για θρησκεία: "Η επιστήμη θα νικήσει"

Η θεμελιώδης διαφορά


Stephen Hawking :

"Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της θρησκείας, η οποία βασίζεται στην εξουσία και της επιστήμης, η οποία βασίζεται στην παρατήρηση και στην λογική. Η επιστήμη θα νικήσει, επειδή λειτουργεί." "Το τι θα μπορούσε να καθορίσει τον Θεό [είναι να σκεφτούμε τον Θεό], ως την ενσωμάτωση των νόμων της φύσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτόταν για τον Θεό". "Τον έκαναν ένα ανθρωπόμορφο ον, με το οποίο μπορεί κανείς να έχει μια προσωπική σχέση. Αν κοιτάξει κανείς τις τεράστιες διαστάσεις του σύμπαντος και το πόσο ασήμαντη και τυχαία η ανθρώπινη ζωή είναι μέσα σε αυτό, αυτό φαίνεται το πλέον απίθανο."

Τι είπε ο άνθρωπος:

Αλησμόνητη παραμένει η απάντηση του όταν ερωτήθηκε πως αισθάνθηκε μετά από πρόσκληση του Πάπα στο Βατικανό:
"Σαν την Υπατία πριν την κατακρεουργήσουν"
Το βαρυσήμαντο βιβλίο του  Το χρονικό του χρόνου αρχίζει μάλιστα με μια αναδρομή, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι σήμερα, στις εκάστοτε επικρατούσες κοσμοθεωρίες περί Σύμπαντος. 

Υ.Γ :Βέβαια, κάποιοι ίσως μας θεωρούν κομουνιστές, φασίστες και ...μαλάκες καθώς
επανειλημμένως –χωρίς να γονατίσουμε στον βωμό της αναγνωσιμότητας-τονίζουμε την πρωτοκαθεδρία των αρχαίων Ελλήνων στα πάντα. Δεν πειράζει, οι γνήσιοι Έλληνες έχουν υποστεί κάθε είδους διωγμό...