11 Αυγούστου 2010

Ψυχολογική προετοιμασία...

Με την ταινία "Countdown to Zero" που προβάλλεται απο τις 23.07.2010 στους κινηματογράφους, το USRAEL προετοιμάζει ψυχολογικά την κοινή γνώμη για τον πόλεμο που ξεκινάει σε λίγο κατά του Ιράν.


Μεγεθύνατε
του Freeman
Μετάφραση απο τα γερμανικά: Εμμανουήλ Σαρίδης
Μην αμελήσετε να δείτε και το βίντεο στο τέλος

Στούς κινηματογράφους των ΗΠΑ θα προβάλλεται απο τις 23. Ιουλίου 2010 μια προπαγανδιστική ταινία για τον αφοπλισμό των πυρηνικών όπλων. Προφανής σκοπός της ταινίας είναι να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Η ταινία λέγεται "Countdown to Zero" ("Αντίστροφη μέτρηση για το Μηδέν") και φαινομενικά παρακινεί το κοινό για έναν πυρηνικό αφοπλισμό, που είναι βέβαια κάτι καλό. Στην πραγματικότητα όμως υποκινεί φόβους για μια απειλή απο το Ιράν, με σκοπό, χωρίς αμφιβολία, να προετοιμάσει τον κόσμο για μια επίθεση εναντίον του.
  
Ποιός την έκανε αυτή την ταινία; Ακριβώς εκείνοι που μας παρουσίασαν και την μεγαλύτερη ταινία ψεύδους μέχρι σήμαρα, την "An Inconvenient Truth" ("Μια άβολη Αλήθεια"), που διαπραγματεύνοταν τον κίνδυνο απο το CO2 και την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη. Μια ταινία φαντασίας και καταστροφολογίας.

Το "Countdown to Zero" ισχυρίζεται, ότι

Μια απολύτως σωστή και λογική τοποθέτηση του Dawkins

Που θα πιστεύατε εάν είχατε γεννηθεί στην Ελλάδα:




«Καρποί της Γης» δίπλα στον Αλφειό ποταμό.Το πρώτο Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας.

«Καρποί της Γης», το πρώτο Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία, από 11 έως 14 Αυγούστου, στην Μουριά δίπλα στον Αλφειό ποταμό.
 
Το Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας προβάλλει τους ΚΑΡΠΟΥΣ της ΓΗΣ, της Ηλειακής Γης, αλλά και της Πελοποννήσου, όπως: το φημισμένο λάδι της & της ελιές της, το μέλι της, τα πορτοκάλια της, τις πατάτες της, τα λαχανικά της, τα τριφύλλια της, τα καρπούζια της, τα σταφύλια της και τα μεταποιημένα παράγωγά τους με παραδοσιακές τοπικές συνταγές.
Όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ θα διεξάγονται δραστηριότητες στο ποτάμι (rafting, kayak,τοξοβολία, ιππασία, ψάρεμα κλπ), έκθεση παραδοσιακών γεωργικών εργαλείων, ενώ θα προσφέρεται παραδοσιακή γουρνοπούλα Φολόης.
Πέραν από τα παραπάνω την Τετάρτη, 11/8/2010, στις 18.30 οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ακούσουν τους χαιρετισμούς από τον Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα, από τον Αντινομάρχη, από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ηλείας, από τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, από τους τοπικούς βουλευτές, από τον κ. Θ. Βασιλόπουλο (Πρόεδρο Ένωσηξς Νέων Αγροτών Ηλείας), από τον κ. Π.Λακόπουλο (Σύλλογο Καλαμποπαραγωγών), από τον κ. Κ. Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο Κτηνοτρόφων Ηλείας), από τον κ. Γ. Καλλιμώρο (πρόεδρο ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας) και από τον Πρόεδρο του ΔΔ Μουριάς. Επίσης θα γίνει ομιλία από τον κ. Δ. Καραγιάννη με θέμα «Συμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην αγροτική οικονομία». Και το βράδυ (21.30) λαϊκό γλέντι με την Χαρά Βέρα.
Την Πέμπτη, 12/8/2010, στις 18.30, πέραν από τις συνεχείς ημερήσιες δραστηριότητες θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες από δραστηριότητες στην περιοχή, όπως για την ΕΑΣ Ηλείας, για την Αρκαδική Γη, για το Κτήμα Φούγκα, για το Κτήμα Μπριτζίκη, για τον Αγροβιοτεχνικό Συνεταιρισμό Κυπαρισσίας, για τους Πυροσβέστες Εθελοντές, για την μέθοδο ΚΑΛΥΔΩΡ, για τον Ιππικό Όμιλο Ανδραβίδας, αλλά και τσουβαλοδρομίες καθώς και διαγωνισμός τραγουδιού, όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να τραγουδήσει το αγαπημένο του τραγούδι με την συνοδεία της ορχήστρας. Και το βράδυ (21.30) λαϊκό γλέντι-πανηγύρι με τους Κ.Κωτσάκη & Ε.Βέρα.


Η Παρασκευή, 13/8/2010, 18.30, παρουσιάζει ένταση εισηγήσεων με τους: κ. Γιάννο Παπαϊωάννου «Οικομουσείο Αλφειού», κ. Νίκο Σαμαρείδη «Βιοποικιλότητα», κα. Διατσέντα Φανού-Φουσκαρίνη «Εθελοντισμός & Κοινωνία των πολιτών», κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη «Αγροτουρισμός-Οικοτουρισμός», κ. Βασίλη Τακτικό «Κοινωνία των Πολιτών & Πράσινη Ανάπτυξη», κ. Βασίλη Καραντινό «Βιολογική Γεωργία 1990-2010», ενώ θα ακολουθήσει ο Χορευτικός Όμιλος. Και το βράδυ (21.30) παραδοσιακό πανηγύρι με τραγούδια της Πελοποννήσου με τον Γιώργο Νταλιάνη.

Θρησκευτικά με πρόστιμο


Η "Corriere della Sera" δημοσίευσε ότι στην Ιταλία, στην πόλη Padua δημοτικό σχολείο καταδικάστηκε να πληρώσει 1.500 ευρώ πρόστιμο σε γονείς μαθητή δημοτικού σχολείου ο οποίος υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει το μάθημα των θρησκευτικών χωρίς να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, καθώς αυτοί δεν ήταν σύμφωνοι με την συμμετοχή του στο μάθημα.