19 Ιουνίου 2011

Ο..."αξιόπουστας"!!!


Not For Sale! Protest in Ancient Olympia.(Video)

ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ:ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ...ΟΥΤΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑ...ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΣ.

"ΕΕΕ...ΟΟΟ...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ 'ΔΩ"
Οι Ηλείοι σήμερα έστω και λίγοι,έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Οικουμένη.                           Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πλήθος ξένων τουριστών πήρε το μήνυμα...
Οι μόνοι που αντέδρασαν αρνητικά ήταν οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου!Συμπεριφέρθηκαν ως μισθωτοί του ΔΝΤ...!

golfland? Ενα ντοκυμαντέρ για την "αξιοποίηση" της Ελλάδας.


golfland? from dimitris meletis on Vimeo.
http://vimeo.com/24661345

Επειδή το θέμα το γνωρίζω από μέσα και με καίει και το πολεμάω ήδη από το 2000 με το δικό μου τρόπο, ανεβάζω το ντοκυμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού και του Δημήτρη Μελέτη, να δεις τί συμβαίνει στη χώρα μας. Με ποιο ύπουλο τρόπο ξεπουλιέται, πώς προετοιμάζονται τα ξεπουλήματα γαιών, υδάτινων πόρων και ανθρώπων. Πώς η εκκλησία πολλαπλασιάζει την περιουσία της και την πουλάει -"νομίμως"! Πώς παρακάμπτεται η Δικαιοσύνη, πώς οι νόμοι καταστρατηγούνται, και άλλα πολλά. Πόσο σημαντική είναι η επίπτωση στο περιβάλλον όπου θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας και ποιά ζωή ετοιμάζεται γι αυτά.

Μια ωρίτσα και κάτι είναι, καθόλου κουραστικό, μια και κρατάει το θεατή στην τσίτα. Είναι κέρδος για τον καθένα μας να το παρακολουθήσει προσεκτικά, να κρατήσει και σημειώσεις, να το συστήσει σε φίλους και γνωστούς, ενδιαφερόμενους και προβληματισμένους πολίτες για το πού βαδίζει αυτός ο τόπος -ο τόπος μας.

Η κατακλείδα της ανάρτησης του ντοκυμαντέρ απο τους βασικούς συντελεστές, είναι:

«Επιθυμητή είναι η περαιτέρω δημοσιοποίηση αυτής της έρευνας και η προβολή της σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους ή από εμπορικές επιχειρήσεις ή από συλλόγους και ΜΚΟ που στηρίζουν τη λειτουργία τους σε κρατικές επιδοτήσεις ή μεγάλης κλίμακας ιδιωτικές χορηγίες χωρίς την προηγούμενη συμφωνία των δημιουργών του.

Εμείς κάναμε τους πομπούς. Εσείς γίνετε αναμεταδότες.

Νέλλη Ψαρρού, Δημήτρης Μελέτης»
Ας δεχτούμε την προσφορά τους, μια προσφορά δυο νέων ανθρώπων γεμάτων ενθουσιασμό, αγάπη και ανθρωπιά.
Ευχαριστώ Νέλλη, ευχαριστώ Δημήτρη. Να είστε καλά, να δημιουργήσετε κι άλλες εικόνες, κι άλλες έρευνες... πιο ευχάριστες! :)

Πηγή...

Κινητοποίηση των "Αγανακτισμένων" της Ηλείας με δρώμενο στην Αρχαία Ολυμπία


Οι αγανακτισμένοι Πύργου και Αμαλιάδας πάνε Αρχαία Ολυμπία!Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης τους, οι «αγανακτισμένοι» πολίτες Πύργου και Αμαλιάδας οργανώνουν συγκέντρωσηστον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας  Ολυμπίας και καλούν όλους τους πολίτες του Νομού να συμμετάσχουν.
Την Κυριακή το πρωί στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ θα σηκώσουν ένα πανό στον αρχαιολογικό χώρο που θα γράφει ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE), για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο γενικό ξεπούλημα της χώρας μας, όπως τονίζουν.
Η μετακίνηση θα γίνει με τραίνο στις 11.00 από τον Πύργο και η επιστροφή στις 13.00 από Αρχ. Ολυμπία, ενώ το σημείο αρχικής συνάντησης είναι o σταθμός ΟΣΕ στον Πύργο στις 10.15.


Στο τραίνο θα σηκώσουν πάλι το πανό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ για να διαδηλώσουν επίσης την αντίθεσή τους στην απαξίωση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ κι έτσι "στολισμένο" θα φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία για τη δράση στον αρχαιολογικό χώρο.

Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.)

Κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και του λαού της να έχει τεθεί πλέον ολοφάνερα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και με μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας να κινητοποιείται μαζικά ενάντια στο καθεστώς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα η αγανάκτηση των πολιτών να μετατραπεί σε πολιτική απόφαση. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. 

Στην αδιαλλαξία και την αποκτήνωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με την συγκρότηση ενός μετώπου της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ικανό να κερδίσει τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεία συντάγματος και αλλού μέσα στην χώρα.

Εμείς που υπογράφουμε το παρών κάλεσμα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) . Στόχος του Μετώπου είναι η πολιτική οργάνωση της αποφασιστικότητας που αποδεικνύει στην πράξη σήμερα ότι έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
Βασικές άμεσες επιδιώξεις του Μετώπου είναι:

• Η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
• Η τιμωρία όλων των ενόχων και των δωσιλόγων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση.
• Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα.
• Η έξοδος από το ευρώ με την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
• Η εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας και με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
• Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
• Η αλλαγή του μονομερούς προσανατολισμού της χώρας και την απαλλαγή της από τα ασφυκτικά δεσμά που της έχουν επιβληθεί.
Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι η πάλη για την κατάκτηση της δημοκρατίας. Η διάσωση της χώρας και του λαού δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό στον «γύψο» ούτε με «εθνικές» ή «υπερκομματικές» κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία.
Απαιτεί τον λαό στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων.
Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας, όπως είναι σήμερα.
Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κάλεσμα πιστεύουμε πώς τώρα είναι η ώρα για να οικοδομηθεί ένα τέτοιο Μέτωπο του ίδιου του λαού, που θα απαντήσει αποτελεσματικά σε όλους τους αιφνιδιασμούς και τους σχεδιασμούς του επίσημου πολιτικού συστήματος και των επικυρίαρχων.
Μόνο με τη δημιουργία αυτού του μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για τη διάσωση και την αναγέννηση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης. Αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο εθνικό, πατριωτικό και συνάμα ταξικό καθήκον για τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο.
Ένα τέτοιο μέτωπο δεν μπορεί να είναι υπόθεση οργανώσεων, ή κομμάτων, αλλά αφορά το σύνολο του λαού πέρα και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις και εντάξεις. Ούτε μπορεί να συγκροτηθεί ως άθροισμα οργανώσεων, ή ως μέσος όρος πολιτικών ιδεολογιών.
Το Μέτωπο είναι ανοιχτό σε όλους με μοναδική προϋπόθεση την συνειδητή στράτευση στους βασικούς στόχους του. Συγκροτείται στη βάση της αυτοκέφαλης οργάνωσης κατά τόπους δουλειάς και γειτονιές.

Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες και κινήσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα να στρατευθούν στην συγκρότηση του Μετώπου. Καλούμε κάθε έντιμο αγωνιστή που κινητοποιείται στο κίνημα των πλατειών, κάθε πολίτη που ανησυχεί για την τύχη της χώρας του, κάθε εργαζόμενο που δοκιμάζεται από την κατάσταση να αγκαλιάσει και να κάνει δική του υπόθεση τη συγκρότηση του Μετώπου.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες, θα συγκληθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με σκοπό την επίσημη ίδρυση και την έκδοση ιδρυτικής διακήρυξης του Μετώπου.
18/6/2011