09 Απριλίου 2010

Διεθνής διάσκεψη για τον επαναπατρισμό αρχαιοτήτων.


Μια ιδιαίτερα σημαντική διεθνής διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο με θέμα την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων στους τόπους προέλευσής τους. Οι χώρες που συμμετείχαν αποφάσισαν τη δημιουργία ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει τις αρχαιότητες τις οποίες ζητούν να επιστραφούν κατά προτεραιότητα. Για την Ελλάδα προτεραιότητα εξακολουθεί να αποτελεί η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, για τα οποία η Αθήνα αγωνίζεται εδώ και τριάντα χρόνια. Όμως αυτή η κίνηση δημιουργεί κάποιες ελπίδες για μακροπρόθεσμη ικανοποίηση του αιτήματος για επιστροφή και της ζωφόρου του ναού του Επικούριου Απόλλωνα από το Βρετανικό Μουσείο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εκτός από τον κατάλογο με τις αρχαιότητες που ζητούν να τους επιστραφούν οι χώρες που μετείχαν στη διάσκεψη συζήτησαν επίσης "προτάσεις και εισηγήσεις που θα υποβληθούν στην Unesco, για να τροποποιηθεί η Σύμβασή της για την αποκατάσταση των αρχαιοτήτων στις χώρες προέλευσής τους", σημειώνει το αιγυπτιακό Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων.

Επίσης, έγιναν εκκλήσεις για ενότητα των χωρών που ζητούν να τους επιστραφούν σημαντικά έργα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλον τον κόσμο.

Επτά χώρες--η Αίγυπτος, η Συρία, η Γουατεμάλα, η Νιγηρία, η Ελλάδα, το Περού και η Λιβύη--από τις είκοσι δύο που συμμετείχαν στη διάσκεψη υπέβαλαν τους καταλόγους τους με τα αρχαία αντικείμενα που ζητούν να τους επιστραφούν κατά προτεραιότητα από άλλες χώρες.

Πηγή...

Η Μακεδονία είναι Ελληνική;Ψηφίστε...

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!!!!!!!

ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το
Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα. Is Macedonia Hellenic YES or NO - Topix
www.topix.com

ΠΩΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Φαίδων Θεοφίλου

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν καθημερινά, αν θέλουν, να ασκούν οικονομική πολιτική
αλλά και εξωτερική πολιτική υπέρ της χώρας μας μέσα στην καθημερινότητά τους. Μην απορείτε. Είναι απλό όσο και αυτονόητο:

Αν λοιπόν όλοι εμείς που έτσι κι αλλιώς κάνουμε τα ψώνια μας καθημερινά, επιλέξουμε τα καλά ελληνικά προϊόντα, θα συμβούν τα εξής σημαντικά:
.α. Θα επιβραβεύσουμε με την αγορά μας τον υπεύθυνο και ανταγωνιστικό Έλληνα παραγωγό αλλά και όλα τα συναφή επαγγέλματα που έχουν σχέση με την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος που αγοράζουμε.

και β. Θα τονώσουμε την ελληνική αγορά και θα βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας μας.
.Αλλά όχι μόνο οι πολίτες της Ελλάδας μα και οι Έλληνες της διασποράς μπορούν να αγοράζουν και να ζητούν ελληνικά προϊόντα σε όποιο μέρος της γης βρίσκονται, δημιουργώντας έντονη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι κι εκείνοι την οικονομία της Ελλάδας που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση, ενημερώνοντας τους ομογενείς μας.
.Τώρα, η εξωτερική πολιτική που μπορεί να ασκήσει καθημερινά ο Έλληνας, βασίζεται στο ίδιο σκεπτικό:
Όσα προϊόντα δεν παράγουμε και αναγκαστικά πρέπει να αγοράσουμε ξένα, τότε οι αγορές μας ας κατευθύνονται σε προϊόντα χωρών που διάκεινται φιλικά στη χώρα μας. Π.χ. Γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε έμπρακτα την φιλικότητα των χωρών αυτών, ενώ στις άλλες δείχνουμε πόσο μεγάλη είναι η πειθώ της αγοραστικής δύναμης….

Ήρθε λοιπόν η ώρα, οι λαλίστατοι Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε την αξία της σιωπής αλλά κυρίως το πώς μετατρέπεται ο όποιος πατριωτισμός διαθέτουμε, σε απλή όσο και αποτελεσματική πράξη, μιας οικονομικής πολιτικής της καθημερινότητας που θα ωφελήσει όλους μας.

Πηγή...

Συνάντηση ΕΘΝΙΚΩΝ Β. Ελλάδος.

email από pythagoras pythagoridis
 Συνάντηση    αρχαιοελληνιστών    Β.  Ελλάδος  :  

  Προτάσεις   :  
  Ημερομηνία  :  κάποια  Κυριακή   απο   17 Απριλίου  έως  10  Μαϊου 
  Ωρα     :      10.30  -  ?

  Τόπος    :  Καβάλα 

 Περιεχόμενο :   Κάθε  ένας που   νομίζει  οτι  έχει  κάτι  σπουδαίο   να  πεί   (  προτάσεις  δράσης ,  ιδεολογικές  αρχές  κλπ )  
                       ανεβαίνει  στο βήμα  του  ομιλητή . 
                       Δεν  μαζευόμαστε  για  να  φάμε  και  να  πιούμε  , ούτε  για  τελετές ! 
                       (  θα  υπάρχει  Η/Υ   και  βιντεοπροβολέας   για  όσους  ετομάσουν παρουσίαση   με  PowerPoint   )


Η  Αμεση   Δημοκρατία   ( απο Αθήνα )  πρότεινε    συνάντηση  στην  Πνύκα :

Συμφωνούμε  να  οργανώσουμε μια γνήσια  πολιτική  συνάντηση  στα  πλαίσια  του  Ελληνικού  Κινήματος  Άμεσης  Δημοκρατίας , που  έλαβε  τα  μεγαλύτερα  ποσοστά  του  κατά  τις  περσινές  Ευρωεκλογές (μεταξύ  8000  σχεδόν  ψήφων πανελλαδικά)  στις  εκλογικές  περιφέρειες-νομούς της  χώρας  που  αναφέρεστε, για  τα  τρέχοντα  ζητήματα  και  ιδίως  για  την αμεσοδημοκρατική  Απάντηση  στο  νομοσχέδιο  « Καλλικράτης»  (  δηλαδή  το  προτεινόμενο  από  εμάς  αναπτυξιακό  «Σύνταγμα  των  Ελλήνων  Πολιτών»   για  «Ενωμένες  Πόλεις-Κράτη  της  Ελλάδας»  τη  Πρωτομαγιά  στη  Πνύκα  ( ώρα  11:00  ως  20:00)!
            Αν  θέλετε  επικοινωνείστε  άμεσα  στο κιν. Τηλ.  6944 545 8888  γιατί  σε  λίγο ξεκινώ  για  Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική  που  θα  βρίσκομαι  το  Σαββατοκύριακο  και  ίσως  μπορούμε  να  συναντηθούμε!

Με εκτίμηση 
Γιώργος Λ. Κόκκας
Μ.Κ.Ο. Βήμα για Δημοκρατία Πολιτών
Ιπποκράτους 42  Τ.Κ. 10680 Αθήνα
Τηλ.: 2103648300 - Fax: 2103610882


Καταθέστε   τυχόν  άλλες  προτάσεις