02 Αυγούστου 2009

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.!

Απάντηση στον ελληνορθόδοξο βουλευτή
του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού
κ. Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη

Είναι γνωστές και παγιωμένες οι θέσεις του γνωστού πλέον τηλεοπτικού σταρ Άδωνι - Σπυρίδωνα Γεωργιάδη περί ελλην-ορθοδοξο-βυζαντινισμού. Οι δημαγωγικές προσπάθειές του να πείσει το χριστεπώνυμο ποίμνιον του κόμματός του, αλλά και του σε αφασία Νεορωμιού (μέσα από φωνασκίες, τσιριχτά και απειλές) είναι πραγματικά κωμικές...

Όμως, ο γνωστός βουλευτής προέβη σε έμμεση επίθεση κατά του άρθρου της «Ελεύθερης Έρευνας» Από τις εκκλησίες της Πλάκας να αρχίσει η επιστροφή των μαρμάρων, (το οποίο έχει ήδη αναγνωσθεί από χιλιάδες αναγνώστες του περιοδικού μας κι έχει αναδημοσιευθεί σε αναρίθμητα blogs και ιστοσελίδες) χαρακτηρίζοντας όσους δεν αποδέχονται το υβρίδιο του ελληνοχριστιανισμού, ότι είναι επικίνδυνοι για την ένωση του Ελληνισμού.

Ήμαρτον κ. Γεωργιάδη, ήμαρτον...

Λάσπη βυζαντινή, εβραιορωμαίικη, ελληνοχριστιανική, ραγιαδική...

Στην μεσημεριανή του εκπομπή (29 Ιουλίου '09) στο ιδιωτικό κανάλι του κόμματός του (είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα στην σύγχρονη Ρωμιοσύνη, που διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό για να προπαγανδίζει τις πολιτικές του θέσεις) μεταξύ άλλων είπε, ότι οι πρόγονοί του Χριστιανορωμιοί και το ιερατείο που τους κατεύθυνε (και ακόμα τους κατευθύνει) «προξένησαν ελάχιστες καταστροφές στα αρχαία μνημεία και ειδικά στην Ακρόπολη των Αθηνών»! Ότι «ευτυχώς που χτίστηκε η Παναγία η Αθηνιώτισσα πάνω στην Ακρόπολη και διεσώθη το μνημείο μέχρι σήμερα»! Ότι «οι χριστιανικοί ναοί και η Ορθοδοξία αποτελούν συνέχεια του Ελληνισμού»! Ότι «ορθά οι εκκλησιές χτίστηκαν επάνω στους αρχαίους ναούς»! Και φυσικά, ότι όλοι εμείς όσοι διαφωνούμε με την άποψή του αυτή «είμαστε ύποπτοι κι επικίνδυνοι για την ένωση του Ελληνισμού»! Κι άλλα πολλά απίστευτα...Σχόλιο ποταμού Αλφειού:Σας πήρε το ποτάμι,σας πήρε ο ποταμός!

Μα για ποιον Ελληνισμό ομιλείτε κ. Γεωργιάδη; Εννοείτε για τους Χριστιανορωμιούς κατοίκους αυτής της δύσμοιρης Βυζαντινής χώρας, που απλά ομιλούν Ελληνικά; (άν και αυτά ακόμα τείνουν να εξαφανιστούν απ' τα greeklish). Ανθρώπους, που το ιερατείο που υπηρετείτε, τους μετέτρεψε από Έλληνες σε βαρβάρους Βυζαντινορωμιούς;

συνέχεια...

Δείτε και το παρακάτω!

sibilla - σίβυλλα

Έτσι για επιδόρπιο!...
Ναι!Οι χριστιανοί έκαναν τις καταστροφές!Μόνο που αυτοί ήταν..."αρειανοί"!Δεν ήταν..."ορθόδοξοι"!Ήταν..."καθολικοί"!Ήταν...!

Άχνα για τα διατάγματα του "μεγααάλου" Κωνσταντίνου,του Θεοδόσιου,του Γιουδπράβδα και άλλων "ελλήνων"!
Οι..."αρειανιστές",όμως είχαν τη δύναμη για ένα χρονικό διάστημα...πενήντα περίπου ετών,από "μεγααάλου" Κωνσταντίνου και μέχρι του Θεοδοσίου,ο οποίος με διατάγματα τους..."κατετρόπωσε"!
Έτσι ο Θεοδόσιος το 380 εξέδωσε το διάταγμα:"
Και επειδή κρίνομεν ότι πάντες οι λοιποί είναι τυφλοί και μωροί,στιγματίζομεν αυτούς δια του μυσαρού ονόματος των αιρετικών και απαγορεύομεν εις τας συνελεύσεις αυτών να σφετερίζωνται το σεβαστόν της εκκλησίας όνομα.Παρεκτός δε της θείας δίκης,οι τοιούτοι έχουσι να υποβληθώσιν εις τας αυστηράς τιμωρίας τας οποίας η αρχή ημών,υπό της θείας Προνοίας καθοδηγουμένη,θέλει κρίνει εύλογον να επιβάλη αυτοίς."

Γράφει ο Παπαρρηγόπουλος:"
...ο βασιλεύς,εκβαλών αμέσως τον αρειανόν επίσκοπον Δημόφιλον,ενεχείρησε τον θρόνον εις τον Γρηγόριον και δια στρατιωτικής παρατάξεως,εγκαθίδρυσεν αυτόν,εί και άκοντα,εις τον ναόν της μητροπόλεως.Αξιομνημόνευτος δε υπήρξεν η ημέρα εκείνη'ημέρα θριάμβου δια τους μεν,αρών και τρόμου δια τους δε' καθ΄ήν ο Θεοδόσιος,περιεστοιχισμένος υπό των ταγμάτων αυτού,καθωδήγησε τον μακάριον άνδρα εις τον πρωτεύοντα ναόν τον οποίον μέχρι της στιγμής ταύτης κατείχον οι αρειανοί...."!!!!!

Και πιο κάτω:"
...οι αρειανοί έπασχον ήδη από των ορθοδόξων ό,τι άλλοτε κατά των ορθοδόξων έδρασαν'..."!!!!!

Δεν πειράζει κύριε...βο(υ)λευτά!Αρκεί που ομολόγησες ότι οι χριστιανοί έκαναν τις καταστροφές.Κι έτσι τώρα ως βο(υ)λευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εγκαλείσαι να ζητήσεις την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας,ζητώντας να διδάσκονται τα σχετικά!
Άντε και καλή...αρχή!Ελληναρά...!!!

Τέρμα τα αστεία, Τουρκία! „Μιλάει“ η Μασσαλία...

Δεξιά ελληνική τριήρης

Αγανάκτηση και διαμαρτυρίες προκάλεσε η άφιξη στη Μασσαλία τουρκικού πλοίου, του "θα ήθελα να είμαι αντίγραφο" αρχαίας ελληνικής τριήρους που αποτελεί μία από τις ατραξιόν της «σεζόν της Τουρκίας στη Γαλλία», της οποίας οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2010.

Οι κοινότητες των Αρμενίων, των Κυπρίων και των Ελλήνων (!) της Μασσαλίας κινητοποιήθηκαν με διαβήματα προς τον Δήμο και διανομή προκηρύξεων, για να εμποδίσουν να δέσει το «πλοίο της ντροπής» -όπως το αποκαλούν- στο λιμάνι, καταγγέλλοντας μια επιχείρηση «προπαγάνδας για πολιτική εκμετάλλευση» από την Αγκυρα.

Χθες, απουσία του δημάρχου της Μασσαλίας, το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου δέχτηκε ο εμπορικός σύμβουλος του δήμου. Μία ώρα αργότερα δέχτηκε τους εκπροσώπους των αρμενικών, κυπριακών και ελληνικών κοινοτήτων, οι οποίοι του επέδωσαν έγγραφη διαμαρτυρία για την έλευση του τουρκικού πλοίου. Για τους Αρμένιους, αποδεχόμενες το άραγμα του πλοίου οι γαλλικές αρχές «είναι σαν να παραβλέπουν πως η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την ενοχή της στην αρμενική γενοκτονία». Για τους Κυπρίους σημαίνει ότι «είναι σαν να ξεχνούν πως η Τουρκία κατέχει παράνομα από το 1974 το βόρειο τμήμα του νησιού».

Για... προληπτικούς λόγους και για να ηρεμίσουν τα οξυμένα πνεύματα των διαμαρτυρόμενων στον καπετάνιο διατάχθηκε να δέσει σε άγνωστο σημείο ,αργότερα έλαβε άδοξο τέλος και η προγραμματισμένη από τον καθηγητή διάλεξη όταν εισέβαλαν στον χώρο Αρμένιοι φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας .

Με παρέμβαση του Ελληνα γενικού προξένου της Μασσαλίας κ. Αντώνη Αλεξανδρίδη στον δήμαρχο της Μασσαλίας από τον περασμένο Δεκέμβριο, το τουρκικό πλοίο δεν άραξε τελικά στο κεντρικό πολυσύχναστο «παλιό λιμάνι». Ελλιμενίστηκε στην εξωτερική αποβάθρα Quai de Commerce, όπου αράζουν μόνο εμπορικά πλοία και από 1 μέχρι 8 Αυγούστου θα αράξει στον απέναντι ναυτικό όμιλο. Στη συνέχεια το πλοίο θα ανεβεί από τον Ρήνο μέχρι το Παρίσι και περνώντας από τον Δούναβη θα επιστρέψει στην Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την «Ισταμπούλ, Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2010».

Το τουρκικό πλοίο «Κυβέλη» είχε αποπλεύσει 2 Μαΐου από τη Φώκαια, στις ακτές της Μικράς Ασίας, με πλήρωμα από 20 φοιτητές κωπηλάτες και καπετάνιο τον αρχαιολόγο Οσμάν Ερκούτ. Με πλου 2.800 χιλιομέτρων, περνώντας από την Ελλάδα και την Ιταλία, το πλοίο έφτασε στις γαλλικές ακτές, την Τρίτη στο Κασίς και χθες στη Μασσαλία. Η Τουρκία επικαλείται σαν κίνητρό της την ιστορική αναπαράσταση μιας αρχαίας εποποιίας προ 2.300 ετών, την εκκίνηση των Ελλήνων αποίκων της Φώκαιας από τις τουρκικές ακτές και τη διαδρομή τους ώς το λιμάνι της Μασσαλίας.

Ας υπενθυμίσουμε πάλι ,πως και πότε εξολόθρευσαν τους πραγματικούς Φωκαείς οι θρασύτατοι ανατολίτες :

Οι σφαγές της Φώκαιας (1914)

Πηγές: troktiko,

«εν κρυπτώ»,

Αθηναϊκή Τριήρης " Ολυμπιάς "


Σχετικό θέμα : Γιαούρτωσαν τους Τούρκους στη Μασσαλία