12 Ιανουαρίου 2012

Άγγελος Σικελιανός: 16/1/12, εκδήλωση στην ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

orfeas_crosὮ μυστικὰ κατορθωμένο σῶμα,

σῶμα τῆς Θυσίας,

ντίδωρο ἄμετρων ψυχῶν,

Ἐσταυρωμένε Βάκχε·

ὦ τσακισμένη ἀπὸ τὸ βάρος τῶν τσαμπιῶν

ἀθάνατη κληρονομιά

Ἀπὸ τὸν Πρόλογο τῆς Συλλογῆς «Ἀντίδωρο», 1943.

Εκδήλωση Μνήμης στον Άγγελο Σικελιανό

την Δευτέρα 16/1/12, ώρα 21:00

στην αίθουσα της Κοινότητος Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

οδός Σεφέρη & Ανταίου, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
(πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη της περιοχής)

6aggelos

Ο Άγγελος Σικελιανός, επίκαιρος όσο ποτέ στις επώδυνες ώρες που περνά ο ελληνισμός, είναι ο φλογερός Έλλην που με την ορμή του “Πνευματικού Εμβατηρίου” του ανύψωσε το φρόνημα του λαού για την ανασύνταξη των δυνάμεών του. Το συνολικό ποιητικό του έργο αποτελεί ένα σάλπισμα αγώνα σε στιγμές όπως αυτές που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σήμερα.
Δημιούργησε επίσης τις Δελφικές Εορτές παρά τις λοιδορίες των συγχρόνων του, καθιέρωσε αθλητικά αγωνίσματα σύμφωνα με το αρχαιοελληνικό τυπικό, αναπαράστησε Μακεδόνες πολεμιστές, ιππείς και αγήματα οπλιτών στα πρότυπα των αρχαίων απεικονίσεων με εκπληκτικές χορογραφίες.

…………………………………….
Πάνω απ’ όλα ήταν ένας μεγάλος ποιητής. Ένας φλογερός οραματιστής που για την αναγέννηση του τόπου αυτού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, προσέβλεπε στο πνεύμα και τις αξίες της αρχαίας Ελλάδας με τον Όλυμπο ως σύμβολό τους.
.
Η δικτατορία του ’36 και στη συνέχεια ο πόλεμος, έδωσαν τέλος σ’ ό,τι έκτιζε και στις

Σύγκρουση «πολιτισμών» για τα ούρα:


Ο εκπρόσωπος των Αφγανών Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ καταδίκασε το βίντεο που εμφανίζει τέσσερις στρατιώτες ντυμένους με αμερικανικές στολές να ουρούν επί τριών πτωμάτων που εμφανίζονται ως αντάρτες Ταλιμπάν, χαρακτηρίζοντας "βάρβαρη" την πράξη και προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα επηρεασθούν οι προσπάθειες για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
"Δεν αποτελεί πολιτική διαδικασία, άρα το βίντεο δεν θα πλήξει τις συνομιλίες και τη διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων, διότι βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, συνέβησαν εκατοντάδες παρόμοιες πράξεις

Απ΄το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 

Και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε!


«Είχα δυο αγάλματα» «περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια - φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τα΄ χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ΄ Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν... Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι΄ αυτά πολεμήσαμε»
 Στρατηγός Μακρυγιάννης
Για αυτό δεν επιτρέπεται ούτε να πωληθεί ούτε να ενοικιαστεί τίποτα από αυτά που εσείς δεν τιμάτε κύριε Γιακουμάτε-και κυρία  Μιράντα Ξαφά. Καλύτερα πάμφτωχοι και να αντικρίζουμε ως Έλληνες την Απολλώνια Γη με την Ελληνική Σημαία να κυματίζει δίχως πολυεθνικά σήματα, παρά χορτάτοι και ξεφτιλισμένοι «πολίτες του κόσμου.

CrossTalk: GOP-Israelis

Λύστε το κουίζ


Κουίζ: Την ώρα που τα λαμόγια, οι φοροφυγάδες, οι κεφαλαιοκράτες πλουτίζουν και ο λαός πένεται, η Ελλάδα αναστοχάζεται. Λύστε το κουίζ:

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι… 
Οι στίχοι είναι του;