27 Σεπτεμβρίου 2008

Αφιέρωμα σε όσους δεν προσπάθησαν καν να καταλάβουν... και φαντάστηκαν ότι μπορούν να χλευάσουν τα Ιερά και Όσια του Ελληνισμού...


http://heliodromion.blogspot.com/

Η ΤΥΧΗ ΕΝΟΣ "ΠΥΡΙΝΟΥ ΣΠΟΡΟΥ" -12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΣΠΟΡΑ"...

Αφιέρωμα σε όσους δεν προσπάθησαν καν να καταλάβουν... και φαντάστηκαν ότι μπορούν να χλευάσουν τα Ιερά και Όσια του Ελληνισμού... Χάρισμά τους, λοιπόν, η Μέδουσα!


Αφιέρωμα σε όσους μπόρεσαν και πέταξαν -έστω και για λίγο- με τα Φτερά του Πήγασου...
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&task=view&id=256&Itemid=41

25.09.08

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ALERT

Αυτό το video εδώ και λίγα 24ωρα κάνει το γύρω του ελληνικού και διεθνούς διαδικτύου κάνοντας τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν αποθρασύνοντας την συμπεριφορά τους και τον απανταχού ελληνισμό από την άλλη να αγανακτεί. Για όλα όμως υπάρχει λύση αρκεί να το θέλεις! Με μια κίνηση όλων -όπως έχει αποδειχτεί και στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από την άμμεση και έγκαιρη κινητοποιήση όλων μας - μπορεί αυτό το γεγονός να αντιστραφεί προσλαμβάνοντας και άλλες (πολτικές) διαστάσεις. Προτείνουμε λοιπόν στους Έλληνες που ζουν στην Μεγάλη Βρετανία να ψάξουν με κάθε τρόπο να βρουν το "χαμένο" παίκτη που απάντεισε ότι ο ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν έλληνας και να τον παροτρύνουν να προσφύγει εναντίον της εταιρείας παραγωγής του τηλεπαιχνιδιού και κάθε άλλα υπευθύνου και εν προκειμένου και εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού (ακόμα και εναντίον του τηλεπαρουσιαστή) στα αγγλικά (αν χρειαστεί και διεθνή) δικαστήρια καταθέτωνας αγωγή και αίτηση αποζημιώσεως (εννοείτε πως ο άνθρωπος έχασε χρήματα από την "λάθος" απάντηση) προκειμένου αφενός εκείνος να δικαιωθεί(αφού έχει το κίνητρο,) και οι μεν άγγλοι που αποφάσισαν να κάνουν εξωτερική πολιτική με αυτόν τον ιτταμό τρόπο διαστρεβλώντας την ιστορική πραγματοκότητα να πάρουν ένα μάθημα!

Οι δε Σκοπιανοί να δεχθούν ένα καίριο πλήγμα στο θράσσος που επιδεικνύουν τα τελευταία χρόνια! Θράσσος που φτάνει στο σημείο να αλλιώνουν σχετικά αντίστοιχα λήματα σε ηλεκτρονικές εγγκυκλοπαίδιες, σε βάσης δεδομένων κτλ. Και είδαμε και ξέρουμε ως που μπορεί να φτάσει η οργανωμένη προπαγάνδα των Σκοπίων απο τότε που ο Τίτο έφτιαξε αυτό το κρατικό μόρφωμα για άλλους λόγους. Προπαγάνδα τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε ως έθνος εδώ και μια 15αετία! Και φυσικά "άλλοι" δικοί μας; ηγέτες μπορεί να ήθελαν οι Έλληνες να μη μιλάνε και να έχουμε ξεχάσει το ζήτημα... Ο όπου γης Ελληνισμός όμως ούτε ξέχασε ούτε άφησε το ζήτημα μόνο στα χέρια εκείνων που και ήθελαν και προσπαθούν να κλείσει το ζήτημα έστω και με ζημία για την Ελλάδα αλλά με πρόσκαιρα οφέλη σε εκείνους που βάζουν τα προσωπικά τους οφέλη πάνω από την ιστορία και το Έθνος.

Αν αφήσουμε και αυτό το γεγονός να περάσει απαρατήρητο μένοντας στην σκληρή κριτική εναντίον της όποιας Ελληνικής κυβέρνησης (σήμερα είναι αυτοί αύριο έρχονται οι άλλοι αλλά το ίδιο είναι όλοι δυστυχώς!) Αν συντονιστούμε όλοι μαζί -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν- και θα υπάρξει αποτέλεσμα! Οι βασικές ενέργειες που έχουμε να κάνουμε είναι:

Πρώτον να εντοπιστεί άμεσα ο παίκτης και εν συνεχεία χρειάζεται συνεννοήση μαζί του αλλά και η επιτράτευση εκ μέρους όλων μας για την υποστήριξη του στα δικαστήρια της Αγγλίας! Απαιτείται χρόνος, πείσμα, υπομονή και επιμονή διότι η εδώ το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, άρα η έκβαση της δίκης θα επηρεάσει πολλές εξελίξεις όποτε και αν εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση. Θα υπάρξουν χρονοβόρες καθυστερτήσεις και σε ένα τέτοιο αγώνα δεν θα είμαστε μόνοι μας. Υπάρχει και η άλλη πλευρά (εκείνη των Σκοπίων) που δυστυχώς για εμάς δουλεύουν συντονισμένοι και οργανωμένοι για ένα σκοπό από το 1949! Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με αυτό το κατασκεύασμα περί Μακεδονίας του Τίτο όποτε και πάθος έχουν όπως έχουμε δει και πείσμα, και καλά οργανωμένοι είναι- όπως έχουν αποδείξει, σε αντίθεση με τον Ελληνισμό που δυστυχώς φαγώνεται και αλληλοτρώγεται παντού για καρέκλες και αξιώματα κενά περιεχομένου ουσιας και αξίας όπως συμβαίνει εδώ στις ΗΠΑ- και κυρίως είναι ενωμένοι (είναι αυτοί που απασχολούνται με το ζήτημα σε εθελοντική και επαγγελματική βάση.) Ένα είναι βέβαιο, ότι αυτός ο άνθρωπος όταν βρεθεί θα έχει στο πλευρό του όχι μόνο τους δικηγόρους τους αλλά ένα ολόκληρο Έθνος. Το Έθνος των Ελλήνων της Γης. Τους Έλληνες που εδώ και αιώνες τώρα έχουν αποδείξει με την ιστορία και τον πολιτισμό τους ότι όταν θέλουν μπορούν! Από τα χρόνια του Ξέρξη μέχρι τις τελευαίες θυσίες των άγνωστων 10.000 ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης στον πόλεμο εναντίον του Χίτλερ! Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ας ξεσηκωθούμε. Ας συντονιστούμε. Ας οργανωθούμε. Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι όταν θέλουμε μπορούμε ενωμένοι να δίδουμε μαθήματα στην ανθρωπότητα χωρίς να χρειαστεί να δίδουμε πάντα το αίμα μας. Σήμερα οι μάχες όταν υπάρχει κοινό όραμα , στόχοι και ιδέες και και πόλεμοι κερδίζονται κυρίως με το μυαλό! Με σχέδιο. Με στρατηγική. Και οι Έλληνες από τα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου δίδαξαν πως και μυαλό έχουν και δυνατότητες έχουν! Ας αποδείξουμε όλοι μαζί ότι και μυαλό υπάρχει και ενωμένοι είμαστε όταν θέλουμε και αληθινοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Δείτε και: Βρετανικό τηλεπαιχνίδι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας!

Πηγή: Ελληνοαμερικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.08 )

Χρέος $53 τρισ : Θηλιά στο Λαιμό της Αμερικής.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Eίναι αργά για την Αμερική.

Εmail.

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ",
του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη.

"Είναι πολύ αργά για να σωθεί η Αμερική από την κατάρρευση και την χρεωκοπία. Αυτή ήτο αναμενόμενη. Άρχισε από τότε που οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες έπεισαν τον πρόεδρο Ουίλσον το 1914 να αναλάβουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα(FED) των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εκτοτε τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να δανείζουν την Αμερικανική Κυβέρνηση με τα επιτόκια της αρεσκείας των και να ασκούν κατά το δοκούν την νομισματική πολιτική της Αμερικής και συνακόλουθα του κόσμου ολοκλήρου με το δολάριο.
Χρέος $53 τρισ : Θηλιά στο Λαιμό της Αμερικής .
Με τον τρόπο αυτό χρέωσαν το Αμερικανικό κράτος με το αστρονομικό ποσόν των $ 53 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα άλλο μέτρο που επέβαλαν για να πιούν το αίμα του Αμερικανικού λαού είναι και η φορολογία. Ως τότε ο Αμερικανός πολίτης δεν πλήρωνε φόρους και ο προϋπολογισμός τους ήτο ισοσκελισμένος. Αφ' ότου όμως άρχισε ο τοκογλυφικός δανεισμός από την FED συνεχώς ανέβαινε το χρέος του Αμερικανικού Δημοσίου και για την εξυπηρέτηση του θα έπρεπε να φορολογηθούν οι πολίτες. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες εξάλειψαν την μεσαία τάξη και σήμερα η χώρα αποτελείται από λίγους πολύ πλουσίους , ενώ το σύνολον είναι φτωχοί με τα Αμερικανικά μέτρα .
Η Αμερική μεταξύ Σκύλλας και Χαρύβδεως .
Η Αμερική πρέπει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων :
1/ Να συνεχίσει την μέχρι τούδε πολιτική της, δηλαδή να δανείζεται όλο και περισσότερο χρήμα για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους, εξοπλισμούς , την ανάπτυξη και την αποπληρωμή του χρέους. Τούτο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το χρέος και εκτινάσσει στα ύψη τον Πληθωρισμό.
2/ Να ασκήσει πολιτική λιτότητος, οπότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ύφεση, κάτι που ήδη συμβαίνει σήμερον με την έλλειψη ρευστότητος και την πτώση των τραπεζών . Ως γνωστόν η καπιταλιστική οικονομία μοιάζει με το ποδήλατο που όσο κινείται ο αναβάτης είναι επάνω, όταν όμως σταματήσει η κίνηση αυτός ανατρέπεται. Μετά την χρεωκοπία των εταιρειών Ginnie Mae και Freddie Mac ήλθε η σειρά της Lehman Brothers', η οποία είναι η τετάρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ. Ο χορός των πτωχεύσεων άρχισε πριν ένα χρόνο και δεν φαίνεται να κοπάζει το τσουνάμι , που πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση των ομολόγων των στεγαστικών δανείων . Οι διεθνείς αναλυτές παραδέχονται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Σήμερα η αγορά ακινήτων έχει πέσει κατά 28% και..."
(...ολόκληρο το άρθρο του κ.Κωσταντινίδη πατώντας εδώ)

"Ως πότε θα μένουμε απλοί θεατές στο ξεπούλημα της ιστορίας μας;"


http://greece-salonika.blogspot.com/

Πρόταση για διαδυκτιακή κινητοποίηση.

Εmail από Σ.Σ..

"Γιατί να μην υπάρξει μια συνεργασία των μεγάλων και μικρών blogs και φόρουμ, να συνταχθεί μια επιστολή για τα ιστορικά δίκαια της χώρας μας σχετικά με το όνομα Μακεδονία (χωρίς υπερβολές και ακρότητες) και να γίνει συγκέντρωση υπογραφών από Έλληνες και φιλέλληνες όλου του κόσμου στο http://www.petitiononline.com/ και έπειτα να κοινοποιηθεί σε διάφορους οργανισμούς, στην κυβέρνηση κλπ;
Πιστεύω ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα είχε μεγάλη απήχηση (αν σκεφτούμε τις χιλιάδες των αναγνωστών των blogs). Αν γινόταν σωστά και οργανωμένα, θα ήταν ένας μοχλός πίεσης στο θέμα ;-)
Θα σας παρακαλούσα να προωθήσετε αυτή την ιδέα και σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, έτσι ώστε να υπάρξει μια καλά οργανωμένη αντεπίθεση κατά των ανακριβειών και της προπαγάνδας εις βάρος του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.
Η δύναμη είναι στον απλό πολίτη, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να είμαστε ενωμένοι για να ακουστεί η φωνή μας. Ως πότε θα μένουμε απλοί θεατές στο ξεπούλημα της ιστορίας μας;"
9 σχόλια

Το ντόμινο του ΚΡΑΧ,αγγίζει και τις Ελληνικές τράπεζες;;;


http://greece-salonika.blogspot.com/

"Eρχεται Ελληνικό οικονομικό κραχ;"

Εmail από "V for Vendetta".

"ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΧ ?
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΛΑΒΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ EURO BANK ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ( ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΕΤΩΝ ) ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 – 3 ΜΗΝΕΣ .ΔΗΛ. ΦΤΑΝΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ.
ΩΣΤΟΣΟ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΩΖΩ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΜΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ EURO BANK ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ( ΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ) ΩΣΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ KAI NA ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΔΗΛ. ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ( ΔΗΛ. ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΗΣ EURO BANK , ΤΗΣ ALPHA , ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ) ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΕΥΝΟΪΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ Ή ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ (EURO BANK) ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ ΜΕ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΚΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ:ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Lehman Brothers ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ). ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ, ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΕΜΑΤΗ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΔΗΛ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ( ΔΗΛ. ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ) ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ( ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Ο ΒΑΡΔΙΝOΓΙΑΝΝΗΣ , Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ , Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ , Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ , ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ Κ.Τ.Λ)ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΑΒΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ .ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΣΟΥΣ .
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕΙ.
ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ!!"

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!!!


PRESS-GR
Βόμβα! Βρέθηκε ο "εξαφανισμένος" φάκελος... .
. ...του Πρωτοδικείου Κομοτηνής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που αποτελειώνει τον Εφραίμ και γκρεμίζει τον Αλογοσκούφη: Η γνωμάτευση του κ. Χειμώνα και η κατάθεση του Εφόρου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που οδηγούσαν σε απόρριψη την αγωγή της Μονής. Κι όμως με ...άνωθεν εντολή, έγινε ο χρυσοφόρος συμβιβασμός!
.
Του Κώστα Φεραίου
..
Στις 8 Σεπτεμβρίου (διαβάστε εδώ) αποκαλύπταμε ότι "οι φάκελοι που υπήρχαν στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εξαφανίστηκαν. Ανάμεσα στα ντοκουμέντα που περιέχει ήταν και η Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Και ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου, που την έχει συντάξει, γνωματεύει ότι δεν ισχύει η κυριότητα των εκτάσεων που επικαλείται η Μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενός της Εφραίμ και βάση της οποίας έγινε, με το ελληνικό δημόσιο, η ανταλλαγή με εκτάσεις - φιλέτα!". Σημειώναμε ότι "κάτι τέτοιο αποτελεί βόμβα και θα δώσει αυτομάτως νέα διάσταση στην υπόθεση!"
Και την επομένη, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου (διαβάστε εδώ), προσθέταμε ότι "νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γνωμοδότηση αυτή συντάχθηκε το 2004 από τον Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Χειμωνα ο οποίος γνωμάτευσε οτι οι ισχυρισμοί της Μονής δεν έχουν βάση και δεν μπορεί να ευσταθήσει καμία υπουργική απόφαση για ανταλλαγή εκτάσεων με το ελληνικό δημόσιο. Η σχετική προσπάθεια ανταλλαγής είχε ξεκινήσει από τον υφυπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Λάκη Φωτιάδη. Κι όμως. Μετά την Γνωμοδότηση αυτή, επισπεύθηκε ο συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ (που είχε ήδη κερδίσει τις εκλογές) και της Μονής Βατοπεδίου. Γι' αυτό η Γνωμοδότηση αυτή είναι πολύ κρίσιμη. Αποδεικνύει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ΓΝΩΡΙΖΑΝ την παρανομία. Αρα, δεν μπορούν να επικαλούνται άγνοια ή παραπλάνηση. Και μπορεί να εξαφανίστηκε η Γνωμοδότηση από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής αλλά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπάρχει αντίγραφο...".
..
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε ότι αυτή η Γνωμάτευση- κλειδί του κ. Χειμωνα βρέθηκε. Και είναι καταπέλτης αφού έδινε όλη την αναγκαία νομική βάση για να μην γίνει δεκτή η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου ως προς την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας.
Μαζί με τη Γνωμάτευση του κ. Χειμωνα, στους φακέλους του Πρωτοδικείου Κομοτηνής που εξαφανίστηκαν υπήρχε και η κατάθεση του προϊσταμένου της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της περιοχής κ. Τσουρή. Κι αυτή η κατάθεση είχε "εξαφανιστεί". Αλλά κι αυτή βρέθηκε...
Ο κ. Τσουρής λοιπόν έχει καταθέσει ότι τα περίφημα βυζαντινά χρυσόβουλα που επικαλέστηκε ο Εφραίμ δεν ευσταθούν. Μόνο ένα τμήμα της λίμνης είχε παραχωρηθεί και αυτό αποκλειστικά για ιχθυοκαλλιεργεια, δηλαδή είχε δοθεί για χρήση και όχι για κυριότητα. Επίσης, δύο εκτάσεις που αναφέρονται στα περίφημα αυτά χρυσόβουλα δεν έχουν σχέση με τη Βιστωνίδα....
Με αυτά τα δύο ντοκουμέντα -το νομικό του κ. Χειμωνα εκ μέρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και το ουσιαστικό του Εφόρου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων- θεωρείται βέβαιο ότι η Μονή Βατοπεδίου δεν θα κέρδιζε τη δικαστική διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο και η αγωγή της θα απορριπτόταν. (Γι αυτό και προφανώς "εξαφανίστηκε" ο φάκελος της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο...).
Καθώς λοιπόν πήγαινε για απόρριψη η δικαστική διεκδίκηση του Εφραίμ, τι συνέβη το 2004; Το ελληνικό δημόσιο "αποσύρεται" και πριν εκδικαστεί η αγωγή γίνεται ο συμβιβασμός με τη Μονή Βατοπεδίου η οποία παίρνει σκανδαλωδώς και ...κοψοχρονιά τις εκτάσεις - φιλέτα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και στο Ολυμπιακό Χωριό!
Αυτός ο συμβιβασμός δεν μπορούσε να γίνει παρά μόνο με πολιτική εντολή άνωθεν. Τον συμβιβασμό έκανε η ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) η οποία υπάγεται στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Ετσι, το πολιτικό θέμα που εγείρεται για τον Γ. Αλογοσκούφη είναι τεράστιο και τον "γκρεμίζει".
Το συμπέρασμα δηλαδή από τον "εξαφανισμένο" φάκελο του Πρωτοδικείου Κομοτηνής είναι ότι ο Εφραίμ, με απάτες και ψεύτικα στοιχεία, πήγε δικαστικά να πάρει τις εκτάσεις αλλά όταν διαπιστώθηκε ότι θα έχανε τη νομική μάχη, μπήκαν στη μέση τα υψηλά πολιτικά μέσα!
Οφείλει λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών να απαντήσει γιατί με τέτοια καραμπινάτα στοιχεία σε βάρος των αξιώσεων του Εφραίμ, δόθηκε η εντολή για ακύρωση της δίκης και για τον συμβιβασμό με τη Μονή Βατοπεδίου, συμβιβασμός που έκανε τον ηγούμενο και τους φίλους του δισεκατομμυριούχους! (Και καλό θα ήταν ο κ. υπουργός να μην προσπαθήσει να τα φορτώσει όλα στον τότε αρμόδιο υφυπουργό Π. Δούκα).
Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο μπαίνουν τώρα σε νέα φάση...
----------------------------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)
# posted by press.gr@hotmail.com @ 14:36 4 comments

"Οι Αμερικανοί μας τιμωρούν μόνο και μόνο γιατί έχουμε μνήμη και εθνική αξιοπρέπεια".Μίκης Θεοδωράκης.


http://olympia.gr/

Μη χάσετε το Ρεσάλτο Οκτωβρίου. Μίκης Θ, αέναη πηγή δράσης.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Σεπτέμβριος 26, 2008

“Το «Τέλος Εποχής», του Μίκη Θεοδωράκη είναι κείμενο τομή. Ο Μίκης παρεμβαίνει καταλυτικά και συνολικά στα πολιτικά μας πράγματα: Αναλύει την πολιτική κατάσταση, επισημαίνει τους μεγάλους εθνικούς κινδύνους που μας απειλούν, καυτηριάζει τις καταστροφικές πολιτικές ισοπέδωσης του Έθνους και του Πολιτισμού, αναδεικνύει το ζόφο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και καταλογίζει ευθύνες.

«Φαίνεται ότι οσονούπω ολοκληρώνεται και ο τρίτος κύκλος υποβάθμισης των αξιών που έως σήμερα χαρακτήριζαν κουτσά-στραβά την εθνική μας ζωή, για να ανοίξει επί τέλους η είσοδος της χώρας στην εποχή του προτεκτοράτου, που μπορεί κανείς να διακρίνει και δια γυμνού οφθαλμού…»…

Και υπογραμμίζει ο Μίκης, αφού αναλύει τα εθνικά μας δεινά, τις πολιτικές που τα επέβαλαν και το δολοπλόκο ρόλο των ΗΠΑ:

«Οι Αμερικανοί μας τιμωρούν μόνο και μόνο γιατί έχουμε μνήμη και εθνική αξιοπρέπεια και επομένως για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους πρέπει να εξαλειφθεί η εθνική μας μνήμη και αξιοπρέπεια, δηλαδή ο πολιτισμός και το ήθος μας…»

«…Και γι’αυτό προετοιμάζεται ολοταχώς το πολιτικό σκηνικό από το οποίο θα ξεπηδήσει το νέο σύστημα (ποιο άραγε;) που με πομπώδεις, ως συνήθως, διακηρύξεις, καταδίκες και ευχολόγια θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν οι Μπερίσα, Γκρουεφσκ, Γκουσένκο, Θάτσι, Σακασβίλι και τόσοι και τόσοι άλλοι ιππότες ελεεινής μορφής…»”

Το κείμενο του Μίκη θα πονέσει πολύ.

Και θα ταράξει τη λιμνάζουσα σκέψη.

Τα περιεχόμενα του νέου τεύχους εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2681

Οι Έλληνες και οι...Ινδιάνοι της Αμερικής!!!!

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ",εκδόσεων ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ,του βετεράνου ωκεανοπόρου πλοιάρχου του Ε.Ν.,Βαρθολομαίου Χ. Λάζαρη.
Τι μας λέει; Ότι,οι ΕΛΛΗΝΕΣ πριν πολλές χιλιετίες(προ κατακλυσμού),είχαν ταξιδεύσει και αποικίσει ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ!!!!!!Βέβαια αυτό το αναφέρουν ουκ ολίγοι παλαιοί Έλληνες συγγραφείς,μόνο που το σημερινό "κράτος",έχει βα(λ)το-πεδίσει στη μόνη "γραφή" που παραδέχεται ως "αληθινή" και την οποία διδάσκει στα ελληνόπουλα!!!Ενώ τη ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ,την παρουσιάζει ως "παραμυθάκι"......
ΘΑΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
_____________________________________________________________________
" Ο Δίων ο Προυσαεύς (ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ Δ',159P),που διέσωσε την συνομιλίαν του Μ. Αλεξάνδρου και Διογένους,μας λέγει ότι,ο Διογένης ωμίλησε δια Ήπειρον μεγαλυτέραν της Ασίας,όπου πηγαίνει κανείς αφού διασχίσει τον ωκεανόν...
[Μείζω της Ασίας ήπειρον τον ωκεανόν διανυσάμενος...],αλλά και ο Πλούταρχος εις τα έργα του ΗΘΙΚΑ και ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ (ΣΕΛ.941),ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΙΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉΣ ΗΠΕΊΡΟΥ,καθώς και την Κρόνια-Ατλάντια (ελληνική) αποίκησίν της,την οποίαν ανεζωογόνησαν νέοι Έλληνες αφιχθέντες επί Ηρακλέους,ο οποίος δι' αυτόν ακριβώς τον λόγον ετιμάτο εκεί περισσότερον από τον Κρόνον.
Επί πλέον
[...Εν δε τη Ατλαντίδι νήσω ταύτη,μεγάλη συνέστη και θαυμαστή δύναμις βασιλέων κρατούσα μεν απάσης της νήσου,πολλών δε άλλων νήσων και μερών της Ηπείρου](=Αμερικής)...
[...Ούτοι δε πάντες,αυτοί τε και οι έκγονοι τούτων επί γενεάς πολλάς ώκουν,άρχοντες μεν πολλών άλλων κατά το πέλαγος νήσων,και μερών της Ηπείρου...](Πλάτων ΚΡΙΤΙΑΣ κεφ.VII,εδαφ.113,114 & ΤΙΜΑΙΟΣ κεφ.ΙΙΙ εδαφ.25)
[...Παρελθών Ταρτησίαν (ο Αιγαίων Βριάρεως Ηρακλής) έστησε σημεία της πορείας επί των ορίων Ευρώπης και Λιβύης αντιστοίχως δύο στήλας(=στήλαι του Ηρακλέους-Γιβραλτάρ) φερόμενος υπό του Ηλίου κατά πορείαν,ωκεανόν διεπέρασεν...]
[...δια της Λιβύης πορευθείς επί την έξω θάλασσαν και περατωθείς επί τη Ηπείρω αντικρύ...](Απολλόδωρος βιβλ.ΙΙ εδαφ.107,108,119).

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ",Βαρθολομαίου Λάζαρη,εκδόσεις "ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ",κεφ."ΑΜΕΡΙΚΗ",Γενικά,(σελ.141,142).."

"-Ο ποταμός που διαρρέει την πολιτεία Ουισκόνσιν,είναι ο ΠΟΤΟΜΑΚ,εμφανής παραφθορά της λέξεως ποταμός,πολλές δε φυλές Αμερινδών,φέρουν επωνυμίες που ομοιάζουν με παρηλλαγμένες ελληνικές.
ΠΟΝΤΙΑΚΣ (Ποντιακοί)ελθόντες από τον πόντο-θάλασσα.
ΝΑΒΑΧΟΣ (Ναυαγοί)
ΜΑΝΤΑΕΝΣ (Μαντινείς)
ΚΡΟΤΟΑΝΣ (Κροτωνιάται)
ΤΣΙΛΚΑΤΣ (Χαλκιδείς)
ΕΛΕΟΥΤΣ (Ελευσίνιοι)κ.λ.π. ονομασίες πανάρχαιες...
-Οι Ινδιάνοι της φυλής Ανα(σ)τάζι του Νέου Μεξικού ισχυρίζονται ότι είναι Ελληνικής καταγωγής."
(κεφ."ΑΜΕΡΙΚΗ",ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ,σελ.186.)"

"-Εις τον 11ον τόμον THE WORLD OF MAN υπάρχουν φωτογραφίες Ινδιάνων Πουέμπλος της περιοχής Colorado (39 μοίρες 00Β/105 μοίρες 30Δ) Rio Pecos,δια τους οποίους η εγκυκλοπαίδεια αναφέρει ότι έχουν εμφανώς Ευρωπαικά χαρακτηριστικά (αντιθέτως προς τους λοιπούς Αμερινδούς).Επίσης,ότι εις την περιοχήν έζησαν προ χιλιετιών (κατά τους προιστορικούς χρόνους)"Άνθρωποι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες".(δηλαδή Έλληνες κατά Ισοκράτην)....."
"-Εις την κοιλάδα του Μισσισσιππή (Mississippi 33 μοίρες 26Β/088μοίρες 47Δ),ζουν φυλές που έχουν διαφορετικό πολιτισμό και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά από τους υπολοίπους,και είναι καταχωρισμένες εις τα επίσημα αρχεία των ΗΠΑ ως "Greeks"."
"-Η διάσημη αρχαιολόγος-Ερευνήτρια Henriette Mertz,εις το βιβλίο της ΑΤΛΑΝΤΙΣ αναφέρει:
1..."Με τον χαλκό που έπαιρναν οι Έλληνες το 2000-1000 π.χ. από το Lake Superior της Αμερικής έκαναν το θησαυρό του Ατρέως,που βρήκε ο Σλήμαν εις τις Μυκήνες και τον Ορχομενό".
2..."Η επιστημονική αποστολή Thomas ανεκάλυψε εις την περιοχή Tennessee της Αμερικής,τους κύκλους,τις γέφυρες και τους τοίχους που περιγράφει ο Πλάτων εις τον διάλογό του ΚΡΙΤΙΑΣ".

"-Εις το Ντόβερ (Dover 39μοίρες 10Β/075μοίρες 32Δ,(οι συντεταγμένες με επιφύλαξιν),έχουν διασωθή οι "στύλοι του Ηρακλέους" (Pillars of Hercules),καθώς και το "ελληνικό αμφιθέατρο" (Greek Amphitheater).Φωτογραφίες των έχουν δημοσιευθή εις το Thomas Report (12η επετηρίς της Αμερικανικής Εθνολογικής Εταιρείας Smithsonian).
(κεφ."ΑΜΕΡΙΚΗ",ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ,σελ.187-188)."


Συμπληρώνω,ότι εκτός από την τεράστια βιβλιογραφία που χρησιμοποιεί,ο Βαρθ. Λάζαρης,σημειώνει στο τέλος του βιβλίου του,τα ονόματα πόλεων με τις συντεταγμένες τους,αλλά και σημειωμένες πάνω στον παγκόσμιο χάρτη στις ακριβείς τοποθεσίες τους.
Εκτός των άλλων έχει πολλές φωτογραφίες με ελληνικά ευρήματα από όλο τον κόσμο.
Προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τον άνθρωπο,που με τόσο κόπο συνέγραψε το βιβλίο του,θέλοντας να συμβάλλει κατά το δυνατόν,στην αναμόχλευση του άπειρου παρελθόντος της παρουσίας των ΕΛΛΗΝΩΝ ανά τον κόσμον.-

Πλάτων Πισατίδης

Ο μικρός άνθρωπος και το ΜΕΓΑ ΣΥΜΠΑΝ.

Απείρως μικρέ άνθρωπε,τι ψάχνεις να βρείς στο Υπεραπείρως ΜΕΓΑ ΣΥΜΠΑΝ;;;

"Δύσκολον πράγμα λοιπόν να εύρη κανείς τον δημιουργόν και πατέρα του Σύμπαντος,και εάν τον εύρη,είναι αδύνατον να το είπη εις τους πάντες..." Πλάτων.

___________________________________________________________________
http://pyrisporos.blogspot.com/

ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

Σαν να μην έφθαναν τα μυστήρια της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας, ακόμα κοσμικό αίνιγμα προβληματίζει τους κοσμολόγους: Τεράστιες μάζες στο Σύμπαν φαίνονται να κινούνται προς μια κοινή κατεύθυνση με πολύ υψηλή ταχύτητα, ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να ερμηνευθεί από οποιαδήποτε γνωστή δύναμη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι μάζες αυτές έλκονται από τη βαρύτητα μιας τεράστιας ποσότητας υλικού που βρίσκεται έξω από το ορατό Σύμπαν.

Οι αστρονόμοι ονόμασαν το φαινόμενο «σκοτεινή ροή», κατ΄αντιστοιχία με την «σκοτεινή ύλη» (αόρατη ύλη που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος του Σύμπαντος) και τη «σκοτεινή ενέργεια» (μια δύναμη που δρα αντίθετα προς τη βαρύτητα και προκαλεί την επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος).

Πέρα από το όριο

Το όριο του ορατού Σύμπαντος βρίσκεται απέχει 13,7 δισ. έτη φωτός, όση είναι η απόσταση που διένυσε το φως από τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης πριν από περίπου 13,7 δισ. χρόνια. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν να υπάρχουν περιοχές του Σύμπαντος και πέρα από αυτό το όριο (τον λεγόμενο κοσμολογικό ορίζοντα), είναι όμως θεωρητικά αδύνατο να παρατηρηθούν άμεσα.

Η ανακάλυψη της σκοτεινής ροής ίσως προσφέρει τις πρώτες ενδείξεις για το τι βρίσκεται «εκεί έξω».

Η ομάδα του αστροφυσικού Αλεξάντερ Κασλίνσκι στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της ΝASA ανακάλυψε το φαινόμενο μελετώντας γιγάντια γαλαξιακά σμήνη, τις μεγαλύτερες δομές του Σύμπαντος. Το δείγμα περιλάμβανε περίπου 600 σμήνη σε αποστάσεις μέχρι 6 δισ. ετών φωτός, περίπου όσο το μισό ορατό σύμπαν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα σμήνη κινούνται με ταχύτητα σχεδόν 3,2 εκατ. χιλιομέτρων την ώρα προς μια περιοχή του ουρανού ανάμεσα στους αστερισμούς του Κένταυρου και του Ιστίου.

Η κίνηση που καταγράφεται δεν μεταβάλλεται με την απόσταση και είναι διαφορετική από την διαρκή διαστολή του Σύμπαντος εξαιτίας της σκοτεινής ενέργειας.

«Δεν περιμέναμε να ανακαλύψουμε κάτι τέτοιο. Η κατανομή της ύλης στο ορατό Σύμπαν δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την κίνηση» δήλωσε ο Κασλίνσκι.

Το φαινόμενο θα μπορούσε να εξηγηθεί με βάση ορισμένα μοντέλα της Μεγάλης Έκρηξης που περιλαμβάνουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται «πληθωρισμός» (inflation).

Τα μοντέλα του πληθωρισμού υποστηρίζουν ότι το Σύμπαν που βλέπουμε είναι απλώς μια μικρή φυσαλίδα του χωροχρόνου που επεκτάθηκε πολύ γρήγορα μετά τη Μεγάλη Έκρηξη και συνεπώς μπορούν να υπάρχουν άλλες περιοχές του Κόσμου, πέρα από τη «φυσαλίδα» αυτή, τις οποίες εμείς ποτέ δεν θα μπορέσουμε να δούμε.

Η ύλη που περιέχουν οι περιοχές αυτές θα μπορούσε να έλκει με τη βαρύτητά της τα γαλαξιακά σμήνη και να προκαλεί το φαινόμενο της σκοτεινής ροής.

Η ανακάλυψη, που πρόκειται να δημοσιευτεί στο Astrophysical Journal Letters, ίσως βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τι συνέβη πριν τον «πληθωρισμό» του Σύμπαντος (αν αυτός όντως συνέβη) και τι υπαρχει σε αυτές τις εσχατιές του Κόσμου που τα καλύτερα τηλεσκόπια δεν μπορούν να διαπεράσουν.

ΠΗΓΗ: in.gr