04 Ιουνίου 2009

Περί του κλεισίματος της (νεο)Πλατωνικής Ακαδημίας



Μία έρευνα σχετικώς με το κλείσιμο της (νεο)Πλατωνικής Ακαδημίας από τον Ιουστινιανό το 529.
Σημείωση: οι όροι «Ακαδημία», «Φιλοσοφική Ακαδημία», «Νεοπλατωνική Σχολή», «Νεοπλατωνική Ακαδημία» και «Φιλοσοφική Σχολή» χρησιμοποιούνται για να δείξουν το ίδιο πράγμα. Όπως επίσης και οι όροι «Έλληνας», «παγανιστής» και «εθνικός», οι οποίοι πολλές φορές αποτελούν μετάφραση του όρου pagan από τα πρωτότυπα. Έκλεισε η Ακαδημία το 529;
Ολόκληρο το κείμενο εδώ
Πηγή:http://www.archive.gr/modules.php?name=AvantGo&op=ReadStory&sid=250

Δε φτάνει που είναι ανεγκέφαλοι,είναι και προκλητικοί!

Μπράβο στις δημοσιογραφάρες!Εδώ πρέπει να επέμβει η Ε.Ι.Η.Ε.Ε. και η Ε.Ι.Ε.Τ.Δεν είναι πράγματα αυτά!Άκου οι καρδινάλιοι να απαξιούν να αναφέρουν την πηγή επειδή είναι...μπλογκ!Και δε φτάνει αυτό,φτύνουν κατάμουτρα τον μπλόγκερ,τάχα ως...ανώνυμο!Τι λέτε ρε...διάνοι!

Συγχαρητήρια στον τοπικό τύπο για το ανελέητο clopyright,και την θεμελιώδη "αρχή" του να μην αναφέρει την πηγή των θεμάτων του.

ΒΙΣΑΛΤΗΣ


Και ενώ εφημερίδες και έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας αναφέρουν τα μπλόγκς(μέχρι και δελτίο ειδήσεων σε μεγάλο κανάλι το έχει κάνει) σαν πηγή των θεμάτων τους,το ίδιο δεν συμβαίνει με κομπλεξική μερίδα του τοπικού σερραΐκού τύπου.Και αναφέρομαι στο θέμα του αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής Σερρών,όπου μερίδα του τύπου έχει επιδοθεί σε ανελέητη κλοπή των φωτογραφιών και του κειμένου,όπου με λίγο κόψε-ράψε και αφαίρεση "ενοχλητικού"τμήματος, το παρουσιάζει λίγο πολύ σαν δικό του, και ρεπορτάζ της εφημερίδας!.Πουθενά βέβαια αναφορά στην πηγή!.Ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να γεμίσουμε την εφημερίδα μας.Η δικαιολογία:Εχουμε σαν "αρχή"(ωραία αρχή,συγχαρητήρια!!) να μην βάζουμε ένα ανώνυμό μπλόγκ σαν πηγή.Σοβαρά;Τότε γιατί βάζετε το θέμα ,ποιον ρωτήσατε και ποιός σας έδωσε την άδεια;Πάτε να κάνετε ρεπορτάζ, και να τραβήξετε φωτογραφίες μόνοι σας!. Για δείτε εδώ πως παρουσίασε το ρεπορτάζ μια απο τις μεγαλύτερες ενημερωτικές ιστοσελίδες.Για να μην μακρηγορώ λοιπόν απο εδώ και στο εξής όποιος θέλει να αναδημοσιεύσει το θέμα να βάζει το κείμενο ολόκληρο,και να αναφέρει την πηγή.Διαφορετικά να το αφήσει ήσυχο.Περισσότερο έχουν οι εφημερίδες σας ανάγκη το θέμα,παρά το θέμα της εφημερίδες σας. Μεγαλοεκδοτάρες.....

Για όλα εκείνα που δεν μας δόθηκαν ποτέ!!!


Θέμα: Για όλα εκείνα που δεν μας δόθηκαν ποτέ!!!

ΕΑΡ(Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα)

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ - ΕΛΛΗΝΑ

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (Ε.Α.Ρ.)

Το πολιτικό κίνημα του Διαφωτισμού και της Άμεσης Δημοκρατίας

[ διαβάστε το κείμενο ]
---
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
Άρθρο 4. Θεμελιακές αξίες και στόχοι

Το Κίνημα τάσσεται υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας. Με την δράση του προωθεί τις ανθρωπιστικές αξίες πού εκπορεύονται από τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Παιδεία - Φιλοσοφία, επιδιώκει:

ΕΙΡΗΝΗ: «Ό μεν γαρ της ειρήνης έρως θείος ην ως αληθώς, και το λύσαι τόν πόλεμον ελληνικώτατον πολίτευμα», δηλαδή: «Ό έρωτας για την ειρήνη είναι βέβαια πραγματικά θείος, και η προσπάθεια για την κατάλυση του πολέμου πράξη Ελληνικότατη» (Πλούταρχος). ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ή εν δημοκρατίη πενίη της παρά τοις δυνάστηισι καλουμένης εύδαιμονίης τοσουτόν έστι αίρετωτέρη όκόσον ελευθερίη δουλείης», δηλαδή, «Ή φτώχεια στη δημοκρατία είναι τόσο πολύ προτιμότερη απ' αυτή πού ονομάζεται ευδαιμονία στους τυράννους, όσο είναι προτιμότερη η ελευθερία από την δουλεία» (Δημόκριτος).

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ: «Περί πατρίδος έσται ό αγών» (Θουκυδίδης).

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Στάσις εμφύλιος ες εκάτερα κακόν' και γαρ νικέουσι και ησσωμένοις όμοίη», δηλαδή, «Ό εμφύλιος πόλεμος είναι κακό και για τους δυό, νικητές και ηττημένους, γιατί η φθορά είναι όμοια και για τους δυό» (Δημόκριτος). Επίσης, «Άπό όμονίης τά μεγάλα έργα ... », δηλαδή, «τα μεγάλα έργα προέρχονται άπό την όμόνοια» (Δημόκριτος).

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ: «Οί κακοί Ιόντες εις τας τιμάς όκόσω αν μαλλον ανάξιοι εόντες ίωσι, Τοσούτω ανακηδέες γίγνονται και αφροσύνης και θράσεος πίμπλανται», δηλαδή, «'Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο πιο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν θράσος και αφροσύνη» (Δημόκριτος). Επίσης, «Χαλεπόν αρχεσθαι ύπό χερείονος», δηλαδή, «Είναι δυσβάσταχτο να κυβερνιέσαι από κάποιον χειρότερό σου» (Δημόκριτος), και «κρέσσον άρχεσθαι τοίς ανοήτοισιν η άρχειν», δηλαδή, «Για τους ανόητους είναι καλύτερο να άρχονται παρά να άρχουν» (Δημόκριτος).ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: «Μούνοι θεοφιλέες, όσοις εχθρόν τό αδικέειν», δηλαδή, «Μόνοι αγαπητοί στους θεούς, όσοι εχθρεύονται την αδικία» (Δημόκριτος). Επίσης, «Άδικία έξις ύπεροπτική νόμων», δηλαδή, «Αδικία είναι η συνήθεια, πού αντιμετωπίζει υπεροπτικά τους νόμους» (Πλάτων) και ως αποτέλεσμα:
«'Ή γε αδικία και μίση και μάχας εν αλλήλοις παρέχει», δηλαδή, «Ή αδικία, βέβαια, σπέρνει το μίσος και δημιουργεί διαμάχες μεταξύ των ανθρώπων» (Πλάτων). «Αλλ' αυτό δικαιοσύνην αυτή ψυχή άριστον ηύρομεν», δηλαδή, «Αλλά η δικαιοσύνη ιδιαίτερα είναι το καλύτερο για την ίδια την ψυχή» (Πλάτων).

ΕΥΝΟΜΙΑ: «Μάχεσθαι χρή τόν δήμον υπέρ του νόμου όκωσπερ τείχεος», δηλαδή, «Πρέπει οι πολίτες να μάχονται υπέρ του νόμου, όπως ακριβώς όταν υπερασπίζονται τα τείχη» (Ηράκλειτος).

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Άλλοισιν άλλος θεών τε κάνθρώπων μέλει», δηλαδή, «είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει ποιόν άνθρωπο ή θεό θα τιμά» (Ευριπίδης). Επίσης, «Περί μεν θεών ούκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ οποίοί τινες ιδέαν πολλά γαρ τα κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης και βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου», δηλαδή, «Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω, ούτε ότι υπάρχουν ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε να έχω ιδέα ποίοι είναι. Γιατί είναι πολλά αυτά που εμποδίζουν να μάθεις, και ότι το θέμα είναι σκοτεινό και ότι η ζωή του ανθρώπου είναι σύντομη» (Πρωταγόρας).

ΙΣΟΝΟΜΙΑ: «Καλόν εν παντί τό ίσον υπερβολή δε και έλλειψις ού μοι δοκέοι», δηλαδή, «Για κάθε περίπτωση είναι καλή η ισότητα. Την υπερβολή και την έλλειψη δεν την αποδέχομαι» (Δημόκριτος).

ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ: « ... είς το μίαν είναι καί τήν αυτήν ανδρός τε καί γυναικός αρετήν ... », δηλαδή, « ... η αρετή του άνδρα και της γυναίκας είναι μία και η αυτή» (Πλούταρχος).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: «Ή παιδεία ευτυχούσι μέν εστι κόσμος, ατυχούσι δε καταφύγιον», δηλαδή, «Ή παιδεία γι' αυτούς που ευτυχούν είναι κόσμημα, ενώ γι' αυτούς που δυστυχoύν, καταφύγιο» (Δημόκριτος). Έπίσης, «την παιδείαν έτερον ήλιον είναι τοίς πεπαιδευμένοις», δηλαδή, «Ή παιδεία είναι ένας άλλος ήλιος για τους πεπαιδευμένους» ('Ηράκλειτος).

ΣΩΦΡΟΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ό αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι, αλλά το τω αρχομένω, δηλαδή, «Ό αληθινός άρχοντας δεν γεννήθηκε, για να αποσκοπεί στο δικό του συμφέρον, αλλά στο συμφέρον αυτού, τον οποίο κυβερνά» (Πλάτων).

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Όπερ εστίν την ελευθερία μέγιστον αγαθόν καί αίτιον» (Πλάτων) και «όλως οίονται άνισοι είναι, οί δ' άν κατά τι ίσοι, οίον ελευθερία, όλως ίσοι», δηλαδή: «σε όλα (οι άνθρωποι) νομίζουν ότι είναι άνισοι, μα αν κατά τι είναι ίσοι, είναι η ελευθερία δια της οποίας είναι καθ' όλα ίσοι» (Αριστοτέλης). Επίσης, «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» (Ρήγας Φεραίος).


ΣΚΟΠΟΙ

1. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, θεωρώντας ότι η μόνη αληθινή δημοκρατία είναι εκείνη που λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της άμεσης δημοκρατικής διαδικασίας, που στηρίζεται όμως από πολίτες ενημερωμένους και υπεύθυνους μέσω της συμμετοχής τους και της κοινής προπαιδεύσεως τους, θα επιδιώξει αυτήν ακριβώς την αναβάθμιση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσω εκείνων των διαδικασιών που θα επαναφέρουν και πάλι το άτομο - ιδιώτη στην λειτουργία του ενεργού πολίτη. Οι διαδικασίες αυτές αφετηρία τους θα έχουν τον διαφωτισμό για την πορεία του Ελληνικού έθνους και πολιτισμού στην ιστορική του διαχρονία, ούτως ώστε σταδιακά να επιτευχθεί ή Εθνική αυτογνωσία μας.

2. Ή Ελληνική Παιδεία αποτελεί για το Κίνημα τη μόνη γνωστική, λογική και ανθρωπιστική εκπαιδευτική διαδικασία, που απελευθερώνει τους ανθρώπους από τα σκοτάδια της αμάθειας, του φόβου και της δεισιδαιμονίας, καλλιεργεί την κριτική ικανότητα και διαμορφώνει ενεργούς, υπεύθυνους και σώφρονες πολίτες. Η προστασία της Ελληνικής Γλώσσας και ή ανάδειξη και διδασκαλία της Ελληνικής Φιλοσοφίας είναι το βασικό μέλημα μας.

3. Ή προστασία των αρχαιοτήτων είναι για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ιερό καθήκον κάθε 'Έλληνα πολίτη. Οδηγός και εμπνευστής στην πολιτική μας σε αυτό το θέμα η ρήση του στρατηγού της Επαναστάσεως του 1821 Μακρυγιάννη, «δι' αυτά πολεμήσαμεν», δείχνοντας δύο αρχαία ελληνικά αγάλματα, που 'Έλληνες στρατιώτες ήθελαν να τα πουλήσουν σε ξένους και εκείνος τους απέτρεψε. Επειδή λοιπόν οι επαναστάτες πρόγονοί μας «δι' αυτά επολέμησαν», εμείς οφείλουμε ΟΧΙ μόνο να προστατεύουμε την αρχαιολογική κληρονομιά μας με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, αλλά και να την αναδεικνύουμε. Το Κίνημα συνεπώς τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της προώθησης των αρχαιολογικών ανασκαφών και ερευνών σε όλη τη χώρα και θα υποστηρίξει ενεργά μέσω εθελοντικής εργασίας των μελών του τέτοιες προσπάθειες, εφ' όσον μας ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα όμως θα ζητήσουμε επανεξέταση του αρχαιολογικού νόμου και του ισχύοντος καθεστώτος ως αναχρονιστικά κατάλοιπα μιας άλλης αντίληψης περί των αρχαιολογικών μνημείων και αντικειμένων, που για εμάς δεν είναι νεκρά κατάλοιπα ενός παρελθόντος πολιτισμού, αλλά τα εφόδια των Ελλήνων πολιτών προκειμένου να παραδειγματισθούν από το παρελθόν τους και να οικοδομήσουν στέρεο το μέλλον τους με το παράδειγμα των προγόνων τους που οφείλουν να μιμηθούν και να ξεπεράσουν.

4. Ή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ είναι απαραίτητος παράγοντας ασφάλειας και ευημερίας του 'Έλληνα πολίτη. Ως εκ τούτου ή Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει για την δημιουργία νέων νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων και η στελέχωσή τους από ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό να βασίζεται πρωταρχικά στην ευγένεια, την ψυχική καλλιέργεια και την αντίληψη περί 'Ιπποκράτειας ιατρικής και ηθικής. Η συμπαράσταση προς τον ασθενή συνάνθρωπό μας αποτελεί χρέος ιερό για τους λειτουργούς της Ιατρικής επιστήμης.

5. Το Κίνημα θα επιδιώξει το χωρισμό κράτους και εκκλησίας ως υγιή και απαραίτητη συνθήκη για μία ευνομούμενη πολιτεία. Το κράτος οφείλει να σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να θρησκεύεται όπως εκείνος επιθυμεί. Το θρησκευτικό δικαίωμα του κάθε πολίτη σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο θεωρείται αυτονόητο.

6. Βασική μας θέση και ιερό μας καθήκον είναι ή ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού και σκέψης σε όλους τους τομείς του και η προβολή τους στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα.

7. Για το Κίνημα μας η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών οφείλει να είναι θεσμός που θα τελεί στο απυρόβλητο. ουδείς δύναται να διώκεται για τις φιλοσοφικές, πολιτικές ή άλλες του πεποιθήσεις. Η ποινικοποιημένη σκέψη είναι το πρόσφορο έδαφος για κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς. Η αληθινή δημοκρατία δε φοβάται την αντίθετη άποψη.

8. Ανθελληνικές ενώσεις και ιδρύματα του εσωτερικού και του Εξωτερικού παραπληροφορούν, ενοχοποιούν και σκόπιμα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τις αξίες και τα θεμελιώδη γνωρίσματα του Ελληνικού πολιτισμού. Η ελεύθερη έκφραση των ιδεών όμως απαιτεί να ακούγονται όλες οι απόψεις και ως εκ τούτου το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ με συγκροτημένο λόγο και τεκμηριωμένες απόψεις, πάντοτε σε επίπεδο διαλόγου και αντιπαράθεσης στοιχείων, θα επιδιώξει την ανατροπή και ανασκευή ανιστόρητων και έντεχνα διατυπωμένων τέτοιων θεωριών εντός και έκτος Ελλαδικής επικράτειας, στο διαδίκτυο, στον τύπο, και γενικότερα όπου τέτοιες απόψεις ακούγονται και γράφονται.

9. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ θεωρεί ότι ο ρόλος των ΜΜΕ οφείλει πρωτίστως να είναι επιμορφωτικός και να στοχεύει στην πραγματική πληροφόρηση και ΟΧΙ στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και δυστυχίας. Δεδομένη όμως και συνεχής είναι η προώθηση από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου προγραμμάτων που απευθύνονται ή θέλουν να δημιουργήσουν άτομα χαμηλής νοημοσύνης εξαρτώμενα απόλυτα και ελεγχόμενα από τα ίδια κέντρα εξουσίας που επιχειρούν τη μετατροπή τους σε άτομα χαμηλής αντιληπτικότητας. Γι' αυτό και ο ρόλος μας ως Κίνημα και εδώ θα είναι παρεμβατικός καταγγέλλοντας στους αρμόδιους φορείς τέτοια φαινόμενα και απαιτώντας ίσου χρόνου προγράμματα επιμορφωτικά και εκπομπές λόγου στα ίδια μέσα, όντας και εμείς φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας, χωρίς να στερούμε το δικαίωμα από κάποιους κατοίκους του ίδιου γεωγραφικού χώρου να έχουν την πληροφόρηση και τα προγράμματα που κρίνουν ότι αρμόζουν στην ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες τους.

10. Οι καταστροφές και η εγκατάλειψη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην χώρα μας είναι πλείστες φορές κάτι παραπάνω από έκδηλη. Το Κίνημα ως φορέας πολιτισμικής παρέμβασης έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που άφηνε έως τώρα κάποιους φανερά η κρυφά να απαξιώνουν το πολιτισμικό βάρος της ιερής κληρονομιάς μας. Στόχος μας λοιπόν και βασική μας επιδίωξη θα είναι, πάντοτε στα πλαίσια της ευπρέπειας, του νομίμου δικαιώματος της διαμαρτυρίας, που και άλλοι φορείς και κινήματα έχουν, και των καταγγελιών, η προάσπιση με βαθύ συναίσθημα ευθύνης των αρχαιολογικών μας μνημείων και χώρων είτε ατομικά είτε μαζικά.

11. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ θεωρεί ότι η υποχρεωτική θητεία των Ελλήνων πολιτών στο στράτευμα είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι πολίτες - οπλίτες αποτελούν τους μόνους ασφαλείς εγγυητές της πολιτικής και εθνικής ελευθερίας. Η αντικατάσταση του στρατού των ελευθέρων πολιτών αποκλειστικά από μισθοφόρους (επαγγελματίες) σημαίνει, ιστορικά, την προαναγγελία τυραννίδας. Για το Κίνημά μας συνεπώς τίθεται θέμα και θα επιδιώξουμε την επαναφορά του θεσμού του πατριωτικού και όχι μισθοφορικού πνεύματος στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Ουδείς πολίτης αυτής της χώρας, άνδρας ή γυναίκα, θα φοιτά σε πανεπιστημιακό ή άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αν πρώτα δεν έχει εκπληρώσει την οπλιτική του θητεία. Άντρες και γυναίκες θα υπηρετούν την πατρίδα ισάξια και ισόνομα. Κάθε αντίθετη πρακτική παραβαίνει τις αρχές της θεσπισμένης ισοπολιτείας.

Φωτιά στα μπατζάκια μας....

Καήκαμε!....

«Ετοιμη» η Πυροσβεστική με... 4.000 οργανικά κενά.

http://spyth.blogspot.com/

Αν και δεν έχει ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων και υπάρχουν 4.000 οργανικά κενά, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε χτες ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι», μετά από επίσκεψή του στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η χώρα μας διαθέτει «έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς», ο οποίος δεν αποσόβησε την καταστροφή του 2007 με τους 76 νεκρούς. Παράλληλα, δεν έκανε καμία αναφορά σε πολιτικές πρόληψης, αλλά και αναβάθμισης - ενίσχυσης των επίγειων μέσων καταστολής των δασικών πυρκαγιών.
Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι στον υπάρχοντα στόλο των 1.500 οχημάτων προστέθηκαν 68 νέα και θα παραληφθούν σύντομα άλλα 50.
Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την κατάσταση, αφού πολλά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν ξεπεράσει τα 15 χρόνια ζωής, ενώ αρκετά είναι αυτά που δεν έχουν συντηρηθεί όπως πρέπει. Σε αρκετές υπηρεσίες μέρος του ατομικού εξοπλισμού των πυροσβεστών αγοράζεται από τους ίδιους. Πρόσθεσε πως ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων. Παράλληλα, έκανε αναφορά για τους 5.500 συμβασιούχους πυροσβέστες που επαναπροσλήφθηκαν, την ίδια στιγμή που στην πλάτη τους, ακόμα και με ευθύνη συνδικαλιστών της ομοσπονδίας τους, παίζεται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το γνωστό ψηφοθηρικό παιχνίδι.
Κλείνοντας είπε ότι «η πολιτεία είναι και θα είναι δίπλα τους για να τους διασφαλίζει κάθε φορά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», ξεχνώντας την υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω του κρατικού προϋπολογισμού κατά 69,2 εκατομμύρια ευρώ από τις προτάσεις της Πυροσβεστικής, που έχει ως συνέπεια τα «Καναντέρ» να ακινητοποιούνται λόγω μηχανικών προβλημάτων, ενώ τα ήδη πεπαλαιωμένα οχήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας να γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα για τους πυροσβέστες λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Στους Δρόμους Πάλι οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες.

Στο Λευκό Πύργο οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες.

Ψηφίστε τους,ψηφίστε τους...

Ψηφίστε τους,ψηφίστε τους....











































Και εσείς ρίξτε ένα υπνάκο...

Όπως ο σημερινός πρωθυπουργός μας...

Έτσι κι αλλιώς σε έναν κοιμισμένο λαό,κοιμισμένοι ηγέτες ταιριάζουν!

Το μάνταλο του Μαντέλη και της εκδιδομένης γυναικός το κάγκελο...

Μάνα για δε με βάφτισες Μαντέλη;;

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 4, 2009

Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το antinews είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Ένα κράτος στα γόνατα και από πάνω Μαντέληδες, Βερελήδες, Ντόρες και λοιπά φυντάνια.

Από κοντά οι Βαρώνοι με τις περισπούδαστες αναλύσεις και έντεχνες ασπίδες προστασίας έναντι όποιου τολμήσει να αγγίξει τις ιερές αγελάδες της Ελληνικής “δημοκρατίας”. Όποιου δηλαδή αηδιάσει από τα τεκταινόμενα και πει: Δε μπορώ πια να αντικρύζω κάθε μέρα έναν λαό που στερείται, αγωνίζεται, πεινάει και υποφέρει για να γλεντάω εγώ και το σόι μου στην Ουρουγουάη, στο Μόναχο, στο Τατζικιστάν και στη Μύκονο.

Όταν αρκούσε και μια απλή «κοινωνική γνωριμία», ή συνωνυμία, με έναν υπουργό του ΠΑΣΟΚ για να κάνει κανείς μπίζνες με την Ζήμενς

Περιήλθε στην διάθεσή μας το έγγραφο που βλέπετε στο τέλος του κειμένου. Πρόκειται για μια επιστολή που απευθύνει προς την SIEMENS ο κ. Διονύσης Μαντέλης της MDM. Η επιστολή έχει ημερομηνία 10/2/2003 και αναφέρεται στη συνεργασία των δυο εταιρειών για το έργο Police On Line για τον πληροφορικό εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας .

Οι πληροφορίες μας υποστηρίζουν ότι το χειρόγραφο σημείωμα στην επάνω δεξιά γωνία της επιστολής εγράφη από «το δεξί χέρι του Μαυρίδη στη Ζημενς». Αναφέρει το σημείωμα αυτό: «Πρόκειται για τον Δ. Μαντέλη (εξάδελφο) . Αξίζει να τον χρησιμοποιήσουμε στο έργο PoL; (Στάδιο Α2 της προσφοράς). Μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε και αλλού ! Νομίζω ότι αξίζει».

περισσότερα...

Οι Ασιάτες εισβολείς,τα "δικαιώματα" και ο...τελικός προορισμός.Ερωτήματα στους υποστηρικτές τους.

Παρακολουθώντας μερικές συζητήσεις στα κανάλια σχετικές με το θέμα της εισβολής όλης της Ασίας στην Ελλάδα,ακούσαμε ένθεν και ένθεν τους αντιμαχόμενους να υπερασπίζονται οι μεν τους εισβολείς και οι δε,να αντικρούουν ότι δεν χωράει άλλους η χώρα, κλπ.
Το πιο κραυγαλέο που ακούσαμε,είναι το ότι οι φτωχοί και πεινασμένοι λαθρομετανάστες από την Ασία,εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους προς την Ευρώπη της ευημερίας,για μια καλλίτερη ζωή.Γι'αυτό το σκοπό πληρώνουν μέχρι και 10.000 ευρώ!
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:Εφ'όσον είναι πάμτωχοι,που βρήκαν τόσα χρήματα;Με δεδομένο ότι,το ημεροκάμα
το σε εκείνες τις χώρες δεν ξεπερνά τα δύο ευρώ περίπου,με τα χρήματα που πληρώνουν δεν θα ήταν πάμπλουτοι στις χώρες τους;
Ή μήπως αυτά τα χρήματα προέρχονται από αλλού και για άλλο σκοπό;

Ακούσαμε και φρίξαμε ότι,η Ελλάδα είναι λίγο-πολύ υποχρεωμένη να βρει εργασία σε αυτούς τους ανθρώπους,όταν σαν κράτος αδυνατεί να προσφέρει θέσεις εργασίας στους ίδιους τους Έλληνες.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:Προτείνουν,δηλαδή,οι πονόψυχοι υπερασπιστές των Ασιατών εισβολέων,τη φυγή των Ελλήνων από τις εργασίες τους και την προσφορά των θέσεων στους λαθρομετανάστες;


Ακούσαμε και οργιστήκαμε,με τη σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων;! των Ασιατών λαθρομεταναστών από εκπροσώπους ελληνικών
κομμάτων.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:Επειδή τα πρώτιστα "δικαιώματα" των εισβ
ολέων,κατά τους υπερασπιστές,είναι η διαμονή,η υγεία και η τροφή,προτείνουν να εγκαταλείψουν οι Έλληνες τα σπίτια τους,τα νοσοκομεία τους και να προσφέρουν συν τοις άλλοις την τροφή τους προς επίρρωσιν των Ασιατών λαθρομεταναστών;

Ακούσαμε,τέλος,και το ευτράπελον του ότι,οι "άμοιροι" Ασιάτες λαθρομετανάστες,δεν έχουν τελικό προορισμό την Ελλάδα,αλλά απλώς...είναι διερχόμενοι!Άντε,ρε!Και γιατί δεν προτείνετε,εσείς οι υπερασπιστές τους,μιας και πληρώνουν αδρά για τη διέλευσή τους από άλλες χώρες,να μας πληρώσουν διόδια;
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:Επειδή,τελευταία,εισήλθαν στας Ευρώπας και άλλες χώρες,μία από τις οποίες είναι και η Βουλγαρία που συνορεύει κι αυτή με την Τουρκία(τη μοναδική πύλη εισόδου στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε.),γιατί οι προς άλλες...παραλίες "μετακινούμενοι" Ασιάτες λαθρομετανάστες,δεν "επιζητούν" τη διέλευσή τους μέσω των Τουρκοβουλγαρικών συνόρων,τα οποία μάλιστα είναι και χερσαία και δεν κινδυνεύουν να ναυαγήσουν και να πνιγούν;
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ.


Διαβάστε μερικά άρθρα και απόψεις επί του θέματος
...
Το Κοράνι και η σκληρή αλήθεια που ξεγυμνώνει τους προβοκάτορες

ΑΠΑΤΗ ΤΟ "ΣΧΙΣΜΕΝΟ" ΚΟΡΑΝΙ...

Κι όμως o μεσαίωνας είναι εδώ…

Η “Αλήθεια να λέγεται” ΚΑΙ για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Λύκος-Τούρκος τη τρίχα αλλάζει,τη γνώμη ποτέ.Το..."αρχαίο" πλοίο "ΚΥΒΕΛΗ"!...ταξιδεύει,ενώ η Ελλάδα πελαγοδρομεί!


Καλά δεν κάνουν;Έχουμε εμείς πολιτικούς που νοιάζονται για την Ιστορία μας;Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μάσα και η ξάπλα.
Email από ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ.
Το γνωστό αρχαίο.."Τουρκικό ναυτικό"!
noiazomai.net :
"Αυτή τη φορά, η Τουρκική πρόκληση έχει να κάνει με την ταυτότητα του Μικρασιατικού Πολιτισμού, και ιδιαίτερα του περίφημου Ελληνικού Πολιτισμού της Ιωνίας, που αποίκησε με τη σειρά του τον Εύξεινο Πόντο και έπειτα, μετά την καταστροφική μανία των Περσών εναντίον του, στράφηκε δυτικά και έφτασε ως την ίδρυση της Μασσαλίας περί το 600 π.Χ. Συγκεκριμένα, η Τουρκία κατασκεύασε ένα.... «αντίγραφο» αρχαίου ελληνικού πλοίου διαστάσεων 19Χ5 μέτρων, το οποίο ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι προπαγάνδας στη Μεσόγειο, με υψωμένη επάνω του την Τουρκική Σημαία, ώστε να φτάσει σαν τουρκικό αρχαίο πλοίο της «Ανατολίας» στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην αποικία των αρχαίων Ελλήνων Φωκαέων, την περίφημη Μασσαλία της Γαλλίας, 2.600 χρόνια μετά το πρώτο εκείνο αρχαίο ταξίδι… Η άφιξη υπολογίζεται να γίνει την 1 Ιουλίου, ώστε να παραβρίσκεται εκεί στους εορτασμούς των 320 ετών από την Γαλλική Επανάσταση!
Έπειτα από τη Μασσαλία, μέσω ποτάμιων οδών θα μπει θριαμβευτικά στο ίδιο το Παρίσι, αποτελώντας σπουδαίο αξιοθέατο της πάντα κοσμοπολίτικης Γαλλικής Πρωτεύουσας, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του «Τουρκικού Έτους» στη Γαλλία!!! Υπενθυμίζεται δε ότι η Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί είναι επίσημα η πιο αντίθετη Ευρωπαϊκή χώρα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η πορεία ίσως του «τουρκικού» πλοίου που το βάφτισαν «Κυβέλη», να μαλακώσει τελικά τους Γάλλους, όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι…
Στον γυρισμό πάντως, το αρχαίο «τουρκικό» πλοίο σχεδιάζεται να παρελάσει από την Κεντρική Ευρώπη και μέσω του Δούναβη να βγει στη Μαύρη Θάλασσα, για να καταλήξει θριαμβευτικά το 2010 στην Κωνσταντινούπολη», όπου και θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις «”Ισταμπούλ” - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»…
Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΚΑΙΑΣ
Όταν οι Αρχαίοι Φωκαείς έφυγαν για πάντα από την αρχαία Φώκαια, που είχε πέσει σε περσικά τότε χέρια, με πόνο και δάκρυα στα μάτια έριξαν εκεί μπροστά στη θάλασσα ένα μαύρο σίδερο, ορκιζόμενοι να μην ξαναγυρίσουν ποτέ, παρά μόνο εάν εκείνο το σίδερο έβγαινε στην επιφάνεια!
Οι νεότεροι όμως Έλληνες της Φώκαιας στη Μικρασία, ούτε καν το μαύρο σίδερο πρόλαβαν να ρίξουν, κυνηγημένοι από τους αιμοσταγείς σφαγείς της Τουρκίας! Ήταν οι φρικτές ώρες της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, που το λεπίδι και η φωτιά της είχαν φτάσει ως τη Φώκαια στις 30 Μαϊου/12 Ιουνίου του 1914!
Ο Γάλλος αρχαιολόγος και μηχανικός Φελίξ Σαρτιώ, βρέθηκε τότε εκεί και μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του, τους Manciet, Carlier και Dandria, που ύψωσαν αμέσως πρόχειρες Γαλλικές Σημαίες σε τέσσερεις ελληνικές οικίες, κατορθώνοντας έτσι να διασώσουν πολλούς Φωκαείς, κυριολεκτικά από τα δόντια των λυσσασμένων τουρκικών λύκων, που άκουγαν στο φρικτό όνομα «Τσέτες»!
Να πως περιγράφει ο ίδιος ο Σαρτιώ το Διωγμό και τη Γενοκτονία:
«Πλούσιοι πρόκριτοι της πόλης έφυγαν ανυπόδητοι γιατί κι αυτά τα παπούτσια, τους είχαν αφαιρέσει. Εις τους ναούς διεπράχθησαν ανήκουστοι ιεροσυλίαι»!
Και αλλού:
«Οι Νεότουρκοι στο όνομα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας έβαψαν τα χέρια τους με τόσο αίμα, όσο δεν είχαν χύσει από πολλούς αιώνες οι πρόγονοί τους, παρόλο που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι στην τέχνη της σφαγής»!
Ο δε Mansier ένας από τους υπόλοιπους πραγματικά θαρραλέους Γάλλους της ομάδας των Αρχαιολόγων θυμόταν:
«Μας έφεραν μια γυναίκα που πέθανε. τη νύχτα την είχαν βιάσει 17 Τούρκοι. Επίσης είχαν πάρει μαζί τους στα βουνά ένα κορίτσι 16 ετών αφού σκότωσαν μπροστά στα μάτια του τον πατέρα και τη μητέρα της. Έτσι είχαμε δει τα πέντε χαρακτηριστικά της λεηλασίας μιας πόλεως: την κλοπή, τη λαφυραγωγία, τον εμπρησμό, τους σκοτωμούς και τους βιασμούς»!!!
Και αλλού:
«Βρήκαμε μια γριά που κοιτόταν στο δρόμο, και πού ήταν σχεδόν παράλυτη από τα κτυπήματα. Είχε δυο μεγάλες πληγές στο κεφάλι πού είχαν γίνει από κτυπήματα υποκόπανου τουφεκίου. τα χέρια της ήταν κομμένα, το πρόσωπο της πρησμένο»!!!
Και πάλι:
«…Βεβαιώνω ότι όλοι εκείνοι οι πληγωμένοι με εξαίρεση δύο η τριών ήταν επάνω από εξήντα ετών. Ανάμεσα τους υπήρχαν γριές επάνω από ενενήντα ετών, πού είχαν πυροβοληθεί και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι είχαν τραυματιστεί υπερασπιζόμενες τα αγαθά τους. Επρόκειτο απλούστατα περί σφαγών»!
Και ακόμη:
«Ήταν ολοφάνερο ότι όλα αυτά αποτελούσαν μιαν οργανωμένη επίθεση…»
Τα παρακάτω σχόλια μάλιστα του Αμερικανού Προξένου στη Σμύρνη Τζώρτζ Χόρτον, που εξέδωσε στα 1925 το βιβλίο-μαρτυρία «Η κατάρα της Ασίας» για τις Τουρκικές Σφαγές εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων, είναι ενδεικτικά, καθώς, όπως τονίζει, φανερώνουν «την αναλλοίωτη φύση του Τούρκου και του χαρακτήρα του, σαν πλάσματος με άγρια πάθη, που ζει ακόμη στην εποχή του Ταμερλάνου και του Ούννου Αττίλα»…
ΤΟ ΠΛΟΙΟ - ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ
Η Τουρκία, που αφάνησε με φρικτούς διωγμούς και τους τελευταίους Έλληνες της περιοχής της νεότερης Φώκαιας στη Μικρασία, επιχειρεί σήμερα να υποκαταστήσει τον Ελληνικό Πολιτισμό της Μικρασίας, με το εφεύρημα του δήθεν «Πολιτισμού της Ανατολίας», στην τεχνητή έννοια του οποίου δεν επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνεται ο όρος Έλληνας ή Γιουνάν!
Η Άγκυρα, αναζητώντας στηρίγματα για να διασωθεί από τα απίστευτα μαζικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος που έχει διαπράξει, με 1.500.000 σφαγιασμένους Αρμένιους και σχεδόν άλλους 1.500.000 Έλληνες, βρίσκει καταφύγιο στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, τον οποίο έχει βαπτίσει σε «Πολιτισμό της Ανατολίας» (δηλαδή τουρκικό…)!
Έτσι κατασκεύασε και το αρχαίο πλοίο, που δεν είναι παρά ένα ακόμη προσωπείο, μια μάσκα για να διασκεδάσει στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, τις φρικτές εντυπώσεις που προκαλούν οι Γενοκτονίες της! Και ιδιαίτερα στη Γαλλία του Σαρκοζί!
«STOP KYBELI»
Το πλοίο αυτό, δεν πρέπει να γίνει δεκτό σε ελληνικά λιμάνια! Και σε κανένα Γαλλικό ή άλλο Ευρωπαϊκό!
Και εάν πλησιάσει, οφείλουν όλοι οι Μικρασιάτες, όλοι οι Πόντιοι, όλοι οι Ανατολικοθρακιώτες, όλοι οι Κύπριοι, όλοι οι Αρμένιοι, όλοι οι Γάλλοι, όλοι οι Ευρωπαίοι, να το προϋπαντήσουν με υψωμένες τις γροθιές μιας δίκαιης και παγκόσμιας διαμαρτυρίας!
Επειδή δεν είναι δυνατόν, οι Γενοκτόνοι της Ανθρωπότητας, οι τύραννοι των Κούρδων, οι εισβολείς και κατοχείς της πανάρχαιας ελληνικής Κύπρου μας, οι καθημερινοί θρασύτατοι εισβολείς του Ελληνικού Αρχιπελάγους, να λάβουν πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου!
Δεν είναι δυνατόν να αφεθούν να χρησιμοποιήσουν ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο, προκειμένου να αθωώσουν τα ματωμένα και ένοχα χέρια τους, θαμπώνοντας την Ευρώπη!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!
Το πλοίο αυτό, δεν μπορεί να ταξιδεύει χωρίς συγνώμη, χωρίς έμπρακτη μεταμέλεια!
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ-ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Δεν μπορούν οι Τούρκοι να παριστάνουν του αρχαίους Φωκαείς! Δεν μπορούν οι σφαγείς των νεότερων Φωκαέων να παριστάνουν τους πολιτισμένους Ευρωπαίους!
Η Γαλλία ολόκληρη πρέπει να σηκωθεί στο πόδι! Και μαζί της όλη η δημοκρατική Ευρώπη!
Η παράσταση της Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας αρχίζει… Ας είναι εκεί όμως η Ιστορία και η Δικαιοσύνη!