27 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Αλφειού:


Διακόπηκε η λειτουργία του Google και twitter στην Αίγυπτο!

Τι στάση κρατάει το Ισραήλ απέναντι στον Χόσνι Μουμπάρακ τώρα ;


Τι γνωρίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ Ben Elieser, που τυγχάνει να είναι και φίλος  του Omar Suleiman, αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου; Ο Ben Elieser, πριν την παραίτηση του την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι:
"Θεωρώ μια επανάσταση στην Αίγυπτο αδύνατη, η κατάσταση εκεί θα ηρεμήσει."
Τελικά θα υποστηρίξει το Ισραήλ τον Χόσνι Μουμπάρακ όπως είχε δηλώσει πρόσφατα;

Μήπως υπάρχουν «άγραφες συμφωνίες» μεταξύ σουνιτών και ισραηλινών*;
Στο Ιράν η πλειοψηφία των μουσουλμάνων  είναι σιίτες...
*Ισραηλινός: Ο υπήκοος του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ. Μπορεί να είναι Εβραίος, χριστιανός ορθόδοξος ή καθολικός, μουσουλμάνος σιϊτης ή σουνίτης, μπαχαί κ.τ.λ. Ο όρος δημιουργήθηκε το 1948. Π.χ.: «Ο Ταλαάτ ζει στην Χάιφα και είναι Ισραηλινός, αραβικής καταγωγής και μουσουλμάνος σουνίτης».

Σχετικό θέμα: Την "έκανε" και ο Μουμπάρακ;Βράζει η Αίγυπτος!

                                                                                                                                             

Δείτε επίσης : Στο Κάιρο ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι *…αυτός ξέρει πολλά για τα πυρηνικά του Ιράν...

     
*Ο πρώην γενικός διευθυντής (δικτάτορας) της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών (ΙΑΕΑ)

Στο Σουέζ διαδηλωτές προσπάθησαν να πυρπολήσουν κυβερνητικό κτίριο...

ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Αόρατη Μελάνη
ΠΡΟΣ τη Βουλή των Ελλήνων (Αρ.Πρωτ.Βουλής 144 / 21-1-2011).
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Υπουργείο Οικονομικών (Αρ.Πρωτ.Υπ.Οικ. 0000554 / 21-1-2011).
2. Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Αρ.Πρωτ.Υπ.Παιδ.Α.Π. 9308 / ΙΗ / 25-1-2011).
3. Γραφείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (υπ’ όψη των εκπροσώπων της τρόικα) (υποβολή 21-1-2011).
4. κο Μπομπ Τραα, εκπρόσωπο ΔΝΤ στην Ελλάδα (παρακαλούμε να διαβιβαστεί με τη φροντίδα της ΕΕ)

ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Καθώς η δημοσιοοικονομική κρίση κορυφώνεται, τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα πλήττουν κυρίως τις κατώτερες και μεσαίες οικονομικές τάξεις, με περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων που ακινητοποιούν την αγορά.
Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για συμμετοχή όλων

Υεμένη: Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης


Βράζει ο μουσουλμανικός κόσμος

Χιλιάδες βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Σαναά στην Υεμένη, για να ζητήσουν την αλλαγή της κυβέρνησης, εμπνεόμενοι από τις διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Τυνησίας και επεκτάθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο.

Αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν σε περίπου 16.000 τους Υεμενίτες που διαδήλωσαν σε τέσσερα σημεία της Σαναά, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μετά το κύμα των διαμαρτυριών που συγκλόνισαν την περασμένη εβδομάδα την Υεμένη. Διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν την αναταραχή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

"Ο λαός θέλει να αλλάξει ο πρόεδρος", φώναζαν οι διαδηλωτές κρατώντας πανώ με αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

Ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μιας πτέρυγας της Αλ-Κάιντα που έχει τη βάση της στην Υεμένη, κυβερνά το κράτος αυτό της Αραβικής Χερσονήσου τα τελευταία 30 χρόνια.

"Αν το κυβερνών κόμμα δεν απαντήσει στα αιτήματά μας, θα το κλιμακώσουμε μέχρι να πέσει ο πρόεδρος, όπως ακριβώς συνέβη στην Τυνησία", δήλωσε ο διαδηλωτής Αγιούμπ Χάσαν.

Λίγες δεκάδες αστυνομικοί με γκλομπ παρακολουθούσαν σιωπηλά τις διαδηλώσεις, οι οποίες τελείωσαν ήρεμα, καθώς οι διαδηλωτές έφυγαν για να μασήσουν κατ, ένα ήπια τονωτικό φύλλο που καταναλώνεται ευρέως το απόγευμα στην Υεμένη.

Πηγή...http://www.capital.gr/News.asp?id=1124132



Πηγή:www.capital.gr

Την "έκανε" και ο Μουμπάρακ;Βράζει η Αίγυπτος!

Αναχώρησε ο Χόσνι Μουμπάρακ από το Κάιρο.

Αναχώρησε ο Χόσνι Μουμπάρακ από το Κάιρο προς άγνωστη κατεύθυνση. Φήμες τον θέλουν στο εξωτερικό και άλλες να βρίσκει καταφύγιο στο Σαρμ Ελ Σέιχ. Το τελευταίο είναι πιθανότερο, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ερημική περιοχή, εξαιρετικά αραιοκατοικημένη και με ανοικτό πεδίο που του επιτρέπει να κινείται με ασφάλεια. Ουσιαστικά, σε όλη την περιοχή υπάρχουν μόνο θέρετρα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ο ίδιος ο Μουμπάρακ όμως δεν είναι δημοφιλής μεταξύ του στρατού, άν και προέρχεται από αυτόν. Παραδοσιακά, οι Αιγύπτιοι αξιωματικοί προέρχονται από την αστική τάξη, ενώ ο Μουμπάρακ πάντοτε χαρακτηρίζονταν σαν αγρότης. Είναι εξαιρετικά απίθανο, το σύνολο του στρατού να τον στηρίξει. Ήδη κινούνται προς τον Ελ Μπαραντέι, που έχει αφενώς την έξωθεν καλή μαρτυρία - και προς τη δύση και προς το Ιράν, μη ξεχνάμε ότι ήταν ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα πυρηνικά, αλλά και την ανοχή των "Αδελφών Μουσουλμάνων" με τους οποίους συνεργάστηκε πριν ένα χρόνο.
Η Αίγυπτος δεν είναι Τυνησία. Και ο Μουμπάρακ, με το πάθος για εξουσία που τον διακρίνει δεν είναι Μπεν Αλή. Με τα δεδομένα αυτά, είναι πολύ πιθανό σύντομα να δούμε εμφύλιο πόλεμο. Το ερώτημα δεν είναι αν θα πέσει ο Μουμπάρακ. Το θέμα είναι πότε. Και οι κύριοι ανησυχούντες είναι το Ισραήλ και η Ευρώπη.
Επιπλέον ερώτημα, τι θα γίνει με την λωρίδα της Γάζας. Μην ξεχνάμε ότι συνορεύει με την Αίγυπτο και ότι ο Μουμπάρακ δεν ήθελε την ένωση με την χώρα, πράγμα που του πρότεινε το Ισραήλ.

Πηγή...

Στέλνουν το χρυσό σε τράπεζες του εξωτερικού!


Έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί η απίστευτη αποκάλυψη από την Τράπεζα της Ελλάδας ότι σημαντικό μέρος του ελληνικού χρυσού αποστέλλεται στο εξωτερικό και φυλάσσεται σε ξένες τράπεζες για ιστορικούς λόγους!
Η είδηση αυτή που προκαλεί συναγερμό σε επενδυτές, κατόχους χρυσού, και μεσαίου μεγέθους καταθέτες βγαίνει από επίσημη απάντηση που έδωσε στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη σχετική με τα ελληνικά αποθέματα χρυσού.
Το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις της Ελλάδας σε χρυσό είναι 147,5 τόνοι και σε μορφή ράβδων χρυσού είναι 112,4 τόνοι.
Και στο τελευταίο μέρος του εγγράφου η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει το εξής εκπληκτικό.  

«Σημαντικό μέρος της ποσότητας αυτής φυλάσσεται σε τράπεζα στο εξωτερικό για λόγους ιστορικούς».

Δεν αναφέρονται βεβαίως ποιοι είναι οι ιστορικοί λόγοι, ενώ θα μπορούσαν να φυλάσσονται και στην Ελλάδα για ιστορικούς λόγους και γι’ αυτό δημιουργείται ένα κρίσιμο ερώτημα: γιατί η τράπεζα Ελλάδας στέλνει τον ελληνικό χρυσό για φύλαξη σε ξένες τράπεζες;
Ο κ. Αϊβαλιώτης καταθέτει και νέο ερώτημα στον κ. Παπακωνσταντίνου που περιέχει τις εξής παραμέτρους:
Σε ποιες χώρες βρίσκονται αυτές οι ράβδοι χρυσού, πόσο μας κοστίζει η φύλαξή τους, ποια η σχέση του ελληνικού χρυσού με την υπόθεση SWAPS του κ. Σημίτη καθώς και τι σημαίνει η παράξενη και ακατανόητη αναφορά περί ιστορικών λόγων.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/stelnoyn-to-chryso-se-trapezes-toy-exwterikoy

Ποιοί έβγαλαν εισιτήρια στους λαθρομετανάστες;‏

IΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ


ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

1) Ποιοί έβγαλαν εισιτήρια στους λαθρομετανάστες; Τα ακτοπλοικά εισιτήρια είναι ονομαστικά υποχρεωτικά από τον Νόμο. Σε τι όνομα βγήκαν αυτά τα εισιτήρια και ποιοι τα πλήρωσαν; Για να εκδοθεί ένα εισιτήριο επίσης χρειάζονται νομιμοποιητικά έγγραφα αφού αυτά είναι ονομαστικά. Πως οι πράκτορες εξέδωσαν αυτά τα εισιτήρια σε παρανόμους; Εκτός βέβαια εάν επιβιβάστηκαν χωρίς εισιτήρια οπότε αλλάζει το θέμα..

2) Ευθύνη επίσης έχει το