19 Ιανουαρίου 2011

Το φιάσκο της επιχείρησης Eagle Claw.


Με την επικράτηση της ιρανικής επανάστασης και την εκδίωξη του σάχη από την εξουσία οι σχέσεις Ιράν – ΗΠΑ εντάθηκαν δραματικά. Η Τεχεράνη ζητούσε την επιστροφή του σάχη Mohammed Reza Pahlevi στο Ιράν όπου και θα αντιμετώπιζε δίκη, την επιστροφή της περιουσίας του σάχη, την δήλωση συγγνώμης από τη μεριά των ΗΠΑ και τη διαβεβαίωση των ΗΠΑ οτι δεν θα αναμιχθούν στα εσωτερικά ιρανικά θέματα. Στις 04/11/1979 ένα πλήθος ιρανών φοιτητών εισέβαλε και κατέλαβε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη και έθεσε υπό καθεστώς ομηρίας 66 εργαζομένους σε αυτή. Τις επόμενες ημέρες όλες οι γυναίκες, οι μαύροι πεζοναύτες και κάποιοι μη αμερικανοί εργαζόμενοι αφέθηκανβ ελεύθεροι, αλλά οι υπόλοιποι 53 παρέμηναν υπο ομηρία εντός της πρεσβείας.
Στις 24 Απριλίου 1980 ειδικές δυνάμεις (Delta Force) του αμερικανικού στρατού επεχείρησαν την απελευθέρωση (αρπαγή)  των υπολοίπων  η οποία είχε σκανδαλώδη αποτυχία.
Πάντως oι ΗΠΑ δεν έδειξαν να διδάχθηκαν και πολλά από το φιάσκο της επιχείρησης Eagle Claw. Μόλις 13 χρόνια αργότερα, στις 13/10/1993 σχεδίασαν και πάλι μία επιχείρηση εισβολής και σύλληψης ατόμων στο Mogadishu. Και εκεί η επιχείρηση σχεδιάστηκε με πολύπλοκο τρόπο, χωρίς αναγνώριση και χωρίς εναλλακτικές λύσεις και φυσικά κατέληξε εκ νέου σε φιάσκο όταν οι περίφημες ειδικές δυνάμεις «Delta Force» και «Rangers» ενεπλάκησαν σε οδομαχίες με Σομαλούς με αποτέλεσμα να καταρριφθούν δύο ελικόπτερα «Black Hawk», να χάσουν τη ζωή τους 1000 Σομαλοί και 18 Αμερικανοί στρατιώτες. Οι εικόνες με εξαγριωμένους Σομαλούς να περιφέρουν τα πτώματα των Αμερικανών στρατιωτών στους δρόμους του Μογκαντίσου έκαναν το γύρο του κόσμου...
Αυτά συμβαίνουν όταν μπερδεύεις τους αετούς με...τις κότες...

Δείτε επίσης: Επιχειρηση Eagle Claw

O πρόεδρος της “Σοσιαλιστικής” Διεθνούς, αμέσως μετά την απόφαση του Ομπάμα να χαιρετίσει…

…τη λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία και να καταγγείλει τον δικτάτορα που διέφυγε με Μπούρκα, διέγραψε το κόμμα του εκλεκτού του ΔΝΤ!
Μέχρι χθες, σύντροφος ο φασίστας λακές του ΔΝΤ στην Τυνησία. Μόλις ο πλανητάρχης, για να διορίσει ελεγχόμενη κυβέρνηση, τον απαρνήθηκε, να και η "Σοσιαλιστική" Διεθνής...
Σε τι κόσμο ζούμε;
Τι υποκρισία…
Δείτε την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου: decision on Tunisia
A decision has been taken by the President together with the Secretary General, in...
 accordance with the statutes of the Socialist International, to cease the membership of the Constitutional Democratic Assembly (RCD) of Tunisia.
This decision, in extraordinary circumstances, reflects the values and principles which define our movement and the position of the International on developments in that country. 
Τον εγκληματία σιωνιστή αντιπρόεδρο της “Σοσιαλιστικής” Διεθνούς Ehud Barak, να αναμένουμε πότε δεν θα είναι κι αυτός αρεστός στο ΔΝΤ, για να δούμε την εκδίωξή του;

Πηγή...