30 Δεκεμβρίου 2008

Να τι λέει ο Ζαν Κοέν για τους συμπατριώτες του!!!!!!!

------------------------------------------------------------------------------------
http://www.cohen.gr/mdlpg241.htm

Όχι στο όνομα του Εβραϊσμού
Ζαν Κοέν
5.12.08

Αυτό που γίνεται στη Δυτική Όχθη αυτές τις μέρες, δεν είναι η πρώτη φορά έχει γίνει και στο παρελθόν, είναι ντροπή για μας τους Εβραίους. Προσέξτε ότι μιλάω για Εβραίους και όχι ισραηλινούς και ο λόγος είναι ότι εδώ το επίσημο Ισραηλινό κράτος αντιδρά άμεσα και δυνατά εναντίον αυτών των Εβραίων εξτρεμιστών εποίκων.

Θα μου πείτε ότι με την ανοχή των κρατικών αρχών έγιναν οι οικισμοί και κατοικήθηκαν από τους έποικους. Η απάντηση είναι ναι, αλλά αυτό δεν δίνει στους έποικους Εβραίους εγκληματίες το δικαίωμα να κάνουν αυτά που κάνουν και ευτυχώς που το επίσημο κράτος καταστέλλει δια της βίας τέτοια φαινόμενα.

ΑΛΛΑ, όταν μπαίνεις σε σπίτια Παλαιστινίων και τα κάνεις γης μαδιάμ, όταν καις σπίτια, επιχειρήσεις, σπαρτά, χωράφια και ελαιώνες, όταν σκοτώνεις και τραυματίζεις με πυροβόλα όπλα αθώους απλούς ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν ανεξάρτητοι στη γη τους χωρίς τον φόβο των Ιουδαίων, τότε δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους τρομοκράτες που σκοτώνουν αθώους σε πιτσαρίες και σινεμά.

Πριν από χρόνια (29.9.2002) είχα δώσει μία συνέντευξη στην εφημερίδα Το Βήμα (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=128692) και το Κώστα Βαξεβάνη, μαζί με τον Ισμάτ Σαμπρί, επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, όπου στη ερώτηση Υπάρχει όμως κάτι που θα το νιώθετε πάντα ως ντροπή; Είπα μεταξύ των άλλων «Το γεγονός ότι ένα ισραηλινό κράτος έχει υπό την κατοχή του 30 χρόνια τώρα έναν άλλον λαό με κάνει και ντρέπομαι. Από την άλλη με κάνει υπερήφανο ότι υπάρχουν τεράστιες δυνάμεις εδώ στο Ισραήλ που διαμαρτύρονται γι' αυτό. Με κάνει υπερήφανο όταν βλέπω τους εβραίους Ισραηλινούς να δέρνονται με τις δυνάμεις ασφαλείας για να σπάσουν τον αποκλεισμό. Με κάνει υπερήφανο ως εβραίο, που σημαίνει ότι έχουμε ελπίδες. Είναι κάτι όμως που δεν είδα από την άλλη πλευρά».

Σήμερα αυτοί οι φανατικοί Εβραίοι εγκληματίες με κάνουν ξανά να ντρέπομαι, διότι στο όνομα του Εβραϊσμού διαπράττουν εγκλήματα τα οποία σαφώς απαγορεύει η εβραϊκή θρησκεία. Προσωπικά δεν είμαι καθόλου θρήσκος αλλά αναγκάζομαι να αναφερθώ στη Βίβλο αφού αυτοί διαπράττουν αυτά που διαπράττουν στο όνομα του Εβραϊσμού.

Η έκτη εντολή λέει με σαφήνεια ου φονεύσεις. Επίσης, και σύμφωνα με την Εβραϊκή θρησκεία αν είναι ένας Εβραίος να σώσει μια ζωή, δική του ή άλλη, μπορεί να παραβιάσει όλες τις 636 εντολές σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να ζει ένας ευσεβείς εβραίος, εκτός από τρεις, όπου καλύτερα να πεθάνει παρά να τις παραβιάσει: Να αλλαξοπιστήσει, αιμομιξία και φόνος. Η εντολή είναι σαφέστατη και δεν χωράει ερμηνείες. Όταν λοιπόν αυτοί οι Εβραίοι έποικοι πυροβολούν άοπλους Παλαιστίνιους δεν έχουν το δικαίωμα να λέγονται Εβραίοι.

Αλλά και οι πυροβολισμοί να μην υπήρχαν τα αίσχη που γίνονται στο όνομα του Εβραϊσμού είναι επίσης εξοργιστικά.

Ποιός έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς τους εγκληματίες να καίνε σπίτια, να σπάνε επιχειρήσεις, να ξεριζώνουν ελιές κλπ στο όνομα του εβραϊσμού, δηλαδή στο όνομα μου;

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς τους εγκληματίες να παραβιάζουν τους νόμους του κράτους όταν το ΣτΕ του Ισραήλ έβγαλε απόφαση ότι το διεκδικούμενο σπίτι, για το οποίο γίνεται ο καυγάς, πρέπει να εκκενωθεί αμέσως από τους εποίκους;

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς τους εγκληματίες να κάνουν κόλαση τη ζωή αθώων Παλαιστινίων επειδή ο Αβραάμ φίλησε τη Σάρα πριν 5.000 χρόνια σε κάποιο στενό της Χεβρώνας;


Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα; Πάντως όχι ο δικός μου Θεός. Όχι ο Θεός των Εβραίων.

Η.Π.Α. και Ισραήλ,αποδεικνύονται εχθροί της ανθρωπότητας.

Οι λύκοι πέταξαν τη προβιά του προβάτου...
------------------------------------------------------------------------------
http://olympia.gr/

Η γκανγκστερική θηριωδία

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκέμβριος 29, 2008

Ο γκανγκστερικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ ανοίγει νέες φωτιές πολέμου. Η λήξει της θητείας του Μπους, συνοδεύεται και συνδυάζεται με πολεμικές πολεμικές επιθέσεις:
α). πόλεμο ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν.
β). Διαρκή πολιτικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, με αποκορύφωμα αυτά που ζούμε σήμερα: την τρομοκρατική επέλαση των κουκουλοφόρων και των υστερικών ψυχώσεων.
γ). Η τρομακτική, τρομοκρατική πολεμική επίθεση του ιμπεριαλιστικού βραχίονα στη Μέση Ανατολή, του Ισραήλ, εναντίον της Παλαιστίνης.
Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στην ιμπεριαλιστική πολεμική θηριωδία, σαν και αυτές που ισοπέδωσαν τη Σερβία και το Ιράκ, που τώρα σπέρνει το θάνατο στην Παλαιστίνη, μετατρέποντας τη χώρα τους σε καπνίζοντα ερείπια.
Για μια βαθύτερη ενημέρωση και σύλληψη αυτής της νέας τραγωδίας του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων αναδημοσιεύουμε ένα παλαιότερο κείμενο του Καλίντ Μισχάλ: Είναι ο αρχηγός του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. Το γράφτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2006 για την βρετανική εφημερίδα Guardian , και παρουσιάζει τις θέσεις της Χαμάς.
Θεωρούμε σημαντικό το συγκεκριμένο κείμενο που πληροφορεί τους αναγνώστες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Παλαιστίνη και μετά τις εκλογές που ανέδειξαν πρώτη δύναμη την Χαμάς , πράγμα που οδήγησε σε σοβαρές αντιδράσεις και απειλές από πλευράς Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
Το κείμενο το πήραμε από:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=438
του Καλίντ Μισχάλ
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι Παλαιστίνιοι συγκαταλέγονται στους πιο πολιτικοποιημένους και μορφωμένους λαούς του κόσμου. Όταν προσήλθαν στις κάλπες την περασμένη Τετάρτη γνώριζαν όλοι τι διακυβεύεται και εκείνοι που ψήφισαν την Χαμάς ήξεραν τι πρεσβεύει. Επέλεξαν τη Χαμάς λόγω της δέσμευσης της να μην εγκαταλείψει ποτέ τα νόμιμα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και την υπόσχεση της να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αλλαγής και μεταρρύθμισης. Ακούγονταν φωνές που τους προειδοποιούσαν , στο εσωτερικό και διεθνώς , να μην ψηφίσουν μια οργάνωση που στιγματίζεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως τρομοκρατική , επειδή αυτού του τύπου η άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος θα τους κόστιζε την οικονομική βοήθεια των ξένων δωρητών.
Τη μέρα που η Χαμάς κέρδισε τις Παλαιστινιακές δημοκρατικές εκλογές , οι ηγέτιδες δημοκρατίες του κόσμου κόπηκαν σης εξετάσεις της δημοκρατίας. Αντί να αναγνωρίσουν τη νομιμοποίηση της Χαμάς ως ελεύθερα εκλεγμένου εκπροσώπου του Παλαιστινιακού λαού, αντί να αρπάξουν την ευκαιρία που δημιουργήθηκε από το αποτέλεσμα για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη μιας καλής διακυβέρνησης στην Παλαιστίνη και να αναζητήσουν τα μέσα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας , οι ΗΠΑ και η ΕΕ απείλησαν τον Παλαιστινιακό λαό με συλλογική τιμωρία επειδή άσκησε το δικαίωμά του να επιλέξει τους εκπροσώπους του στο Κοινοβούλιο.
Τιμωρούμαστε απλώς επειδή αντιστεκόμαστε στην κατοχή και παλεύουμε για δικαιοσύνη. Εκείνοι που απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στο λαό μας είναι οι ίδιες δυνάμεις που ξεκίνησαν τα δεινά μας και εξακολουθούν να στηρίζουν τους καταπιεστές μας σχεδόν άνευ όρων. Εμείς, τα θύματα , ποινικοποιούμαστε , ενώ οι καταπιεστές μας παραχαϊδεύονται. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει τη νίκη της Χαμάς για να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους με τους Παλαιστίνιους , τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους και για να κατανοήσουν καλύτερα ένα κίνημα που μέχρι στιγμής παρακολουθούν μέσα από τα δίοπτρα των Σιωνιστών κατακτητών της πατρίδας μας.
Το μήνυμά μας στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι αυτό : η προσπάθειά σας να μας πιέσετε να εγκαταλείψουμε τις αρχές μας ή τους αγώνες μας είναι μάταιη. Ο λαός μας που έδωσε χιλιάδες μάρτυρες , τα εκατομμύρια των προσφύγων που περιμένουν περίπου 60 χρόνια να επιστρέψουν στην πατρίδα και οι 9.000 πολιτικοί και πολεμικοί κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές δεν έκαναν αυτές τις θυσίες για να συμβιβαστούν με το τίποτα. Η Χαμάς εξελέγη κυρίως λόγω της αμετακίνητης πίστης της στο αναπόφευκτο της νίκης μας , και η Χαμάς είναι απρόσβλητη στη δωροδοκία , τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό. Αν και είμαστε ικανοί να έχουμε Φιλικές σχέσεις με όλα τα έθνη δεν θα αναζητήσουμε φιλίες εις βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων μας.
Έχουμε δει πως άλλα έθνη , συμπεριλαμβανομένων των λαών του Βιετνάμ και της Νοτίου Αφρικής , επέμειναν στον αγώνα μέχρι που η αναζήτησή τους για ελευθερία και δικαιοσύνη αμείφθηκε. Δεν διαφέρουμε , ο σκοπός μας δεν είναι λιγότερο άξιος , η αποφασιστικότητά μας δεν είναι λιγότερο βαθιά και η υπομονή μας δεν είναι λιγότερο άφθονη.
Το μήνυμα μας στα Μουσουλμανικά και Αραβικά έθνη είναι αυτό : έχετε την ευθύνη να σταθείτε στο πλευρό των γυναικών και αντρών Παλαιστίνιων αδελφών σας των οποίων οι θυσίες έγιναν για όλους εσάς. Ο λαός στην Παλαιστίνη δεν θα έπρεπε να περιμένει για την όποια βοήθεια από χώρες που προσαρτούν εξευτελιστικούς όρους σε κάθε δολάριο ή ευρώ που πληρώνουν παρά την ιστορική και ηθική ευθύνη τους για τα δεινά μας. Περιμένουμε να βγείτε στο προσκήνιο και να αποζημιώσετε τον Παλαιστινιακό λαό για κάθε απώλεια βοήθειας και απαιτούμε να άρετε όλους τους περιορισμούς απέναντι στους θεσμούς της κοινωνίας πολιτών που θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για τον Παλαιστινιακό αγώνα.
Το μήνυμά μας προς όλους τους Παλαιστίνιους είναι αυτό : ο λαός μας δεν είναι μόνο εκείνοι που ζουν υπό κατοχή στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας , αλλά και τα εκατομμύρια που δεινοπαθούν σε προσφυγικά στρατόπεδα στο Λίβανο , την Ιορδανία και τη Συρία και τα εκατομμύρια της ανά τον κόσμο διασποράς που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Σας υποσχόμαστε ότι τίποτα στον κόσμο δεν θα μας αποτρέψει από το στόχο μας για απελευθέρωση και επιστροφή. Δεν φειδόμαστε καμίας προσπάθειας να εργαστούμε με όλες τις οργανώσεις και τους θεσμούς προκειμένου να μπει τάξη στο Παλαιστινιακό σπίτι. Έχοντας κερδίσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές , οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι μας είναι να αναμορφώσουμε την ΟΑΠ με σκοπό να αναζωογονήσουμε το ρόλο της ως τον αληθινό εκπρόσωπο ολόκληρου του Παλαιστινιακού λαού , χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.
Το μήνυμά μας στους Ισραηλινούς είναι αυτό : δεν σας πολεμάμε επειδή ανήκετε σε μια συγκεκριμένη πίστη ή κουλτούρα. Οι Εβραίοι ζούσαν στο Μουσουλμανικό κόσμο για 13 αιώνες ειρηνικά και αρμονικά , είναι σύμφωνα με τη θρησκεία μας «λαός της Βίβλου» που έχουν μια διαθήκη από το Θεό και τον Προφήτη του Μοχάμεντ ( ειρήνη σε αυτόν ) να είναι σεβαστοί και προστατευμένοι. Η σύγκρουση μας μαζί σας δεν είναι θρησκευτική αλλά πολιτική. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Εβραίους που δεν μας έχουν επιτεθεί το πρόβλημά μας είναι με εκείνους που ήρθαν στη γη μας , επέβαλαν την παρουσία τους με τη δύναμη, κατέστρεψαν την κοινωνία μας και εξοστράκισαν το λαό μας. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το δικαίωμα καμιάς εξουσίας να ληστεύει τη γη μας και να αρνείται τα εθνικά μας δικαιώματα.
Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τη νομιμότητα ενός Σιωνιστικού κράτους που δημιουργήθηκε πάνω στο δικό μας έδαφος για να εξιλεωθούν οι αμαρτίες κάποιου άλλου ή για να επιλυθούν τα προβλήματα κάποιου άλλου. Αλλά αν είστε πρόθυμοι να δεχτείτε την αρχή μιας μακροχρόνιας εκεχειρίας , είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε τους όρους.
Η Χαμάς τείνει ένα χέρι για την ειρήνη προς εκείνους που πραγματικά ενδιαφέρονται για μια ειρήνη βασισμένη στη δικαιοσύνη.
Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο όγδοο τεύχος του περιοδικού “Γαμμάδιον” το καλοκαίρι του 2006.

Βίντεο της Χαμάς με την μορφή παιδικού κινούμενου σχεδίου κατά της προδοτικής ηγεσίας της Φατάχ :

Βίντεο της Χαμάς προς τιμή του πνευματικού ηγέτη , του πολιτικού αρχηγού , και των μαχητών της οργάνωσης που θυσιάστηκαν για την Παλαιστίνη :

Βίντεο για τον απελευθερωτικό αγώνα της Χαμάς :


Βίντεο για τον απελευθερωτικό αγώνα της Χαμάς :

http://www.youtube.com/watch?v=IUkKKLJa … re=related

Πηγή:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3026

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , , , , , , , | Κανένα σχόλιο »

Οι εφιάλτες πάντα βρίσκονται εντός...

Διάνα στο στόχο το άρθρο!!!!

----------------------------------------------------------Το «ουρλιαχτό του ζώου της αβύσσου»

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκέμβριος 29, 2008

Η ηγεσία του ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα δολοφονική επιδρομή των ιμπεριαλιστών του Ισραήλ. Καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη σημερινή και εκείνη του Ομπάμα, που συγκατατέθηκαν στη θηριώδη αυτή δολοφονική επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων. Καταγγέλλει και καλεί τον ελληνικό λαό σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όλων αυτών των «ευαίσθητων» περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» γιατί έχασαν τη λαλιά τους. Εδώ ανακήρυξαν τις ορδές των κουκουλοφόρων σε «εξέγερση» και εμπορεύτηκαν αισχρά τη δολοφονία του δύστυχου Αλέξη, τοποθετώντας τον στο Πάνθεο των λαϊκών ηρώων (Λαμπράκη, Πέτρουλα κ.λπ.) Και σε αυτή τη μαζική και εν ψυχρώ δολοφονική κακουργία εκατοντάδων ανθρώπων και παιδιών, κατάπιαν τη γλώσσα τους;

Φυσικά για την τιμή των όπλων θα ρίξουν κάποιες τουφεκιές διπλωματικές.

Όμως, το «ουρλιαχτό του ζώου της αβύσσου», τον πλανητικό φασισμό, θα φροντίσουν να μείνει στο απυρόβλητο.

Είναι μέρος και αυτοί αυτού του ουρλιαχτού: Είναι το εγχώριο «αριστερό» «ουρλιαχτό του ζώου της αβύσσου». Γι’ αυτό στήριξαν, πυροδότησαν και πολιτικά κάλυψαν τις ψυχώσεις καταστροφής και τους κουκουλοφόρους: το φασιστικό «ουρλιαχτό του ζώου της αβύσσου».

Σημείωση:

«Το ουρλιαχτό του ζώου της αβύσσου»: το κεντρικό κεφάλαιο της «Σιδερένιας Φτέρνας» του μεγάλου συγγραφέα, Τζακ Λόντον.

Περιγράφει από το 1907, ακόμα, την εικόνα του φασισμού: Της οικονομίας του, των πραιτοριανών τεχνικών του, των μηχανισμών της χρηματιστηριακής ολιγαρχίας με τις γραφειοκρατικές κάστες της, της πολιτικής ψυχολογία του: τις μαζικές υστερίες και τις ψυχώσεις… Ένα πράγμα δεν μπορούσε να προφητεύσει ο Λόντον: ότι μια μέρα η «αριστοκρατία» και η καπηλεία του «αριστερού πνεύματος» θα μεταλλασσόταν σε γρανάζι του πλανητικού, ιμπεριαλιστικού φασισμού…

www.resaltomag.gr

Ο Ισραηλινός πιλότος Γιονάταν Σαπίρα:«είναι έγκλημα πολέμου. Οι άνθρωποι που διαπράττουν τις επιθέσεις, πρέπει να λογοδοτήσουν σε διεθνές δικαστήριο».

-----------------------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/

«Είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό να σιωπά»

Γιονάταν Σαπίρα: Ο αντιρρησίας Ισραηλινός πιλότος χαρακτηρίζει την επίθεση στη Γάζα "έγκλημα πολέμου"

«Θέλω να κραυγάσω απεγνωσμένα προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες να μην ξεχνούν από πού προέρχονται, και τι συνέβη στους προγόνους τους, λόγω πολύ υπάκουων στρατιωτών», δηλώνει στην «Ε» από το Τελ Αβίβ ο Γιονάταν Σαπίρα, επικεφαλής της οργάνωσης «Μαχητές για την Ειρήνη», που αποτελείται από στρατεύσιμους που αρνούνται να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού σε παλαιστινιακά εδάφη.
Ως πρώην πιλότος ελικοπτέρων Απάτσι, με γνώσεις σχετικές με τη λειτουργία της ισραηλινής αεροπορίας, ο κ. Σαπίρα υπογραμμίζει ότι η ισραηλινή επίθεση «είναι έγκλημα πολέμου. Οι άνθρωποι που διαπράττουν τις επιθέσεις, πρέπει να λογοδοτήσουν σε διεθνές δικαστήριο». Παράλληλα, τονίζει ότι «οι εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο πρέπει να αποφασίσουν αμέσως τώρα εάν συντάσσονται με την εγκληματική ισραηλινή κυβέρνηση ή με τηνΟ Εβραίος ανθρωπότητα», φοβούμενος ότι σύντομα και αυτές θα γίνουν μέρος του κύκλου βίας που υπάρχει στη Μ. Ανατολή. Ενός κύκλου, για την ύπαρξη του οποίου ευθύνονται και «η σιωπή της Ε.Ε. και των ΗΠΑ που ωθούν τους Παλαιστινίους να πιστέψουν ότι όλοι είναι το ίδιο και να καταφεύγουν στα όπλα».

«Οι εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο πρέπει να αποφασίσουν τώρα αμέσως εάν συντάσσονται με αυτή την εγκληματική κυβέρνηση ή με την ανθρωπότητα», λέει ο Γιονάταν Σαπίρα
Κύριε Σαπίρα, πώς κρίνετε τις στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ;
«Ολα αρχίζουν από την καταπίεση και την κατοχή που ζουν οι άνθρωποι στη Γάζα, οι οποίοι ως υπάνθρωποι είναι κλεισμένοι σε μια ανοιχτή φυλακή περιτριγυρισμένοι από ένα μεγάλο στρατό. Πολλοί από αυτούς είναι εκεί ως πρόσφυγες από το 1948. Μιλάμε για πολλά χρόνια καταπίεσης.
Είναι ένα έγκλημα πολέμου. Οι άνθρωποι που διατάζουν τις επιθέσεις και οι πιλότοι που τις εκτελούν, πρέπει να λογοδοτήσουν σε διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου. Η εκτόξευση των ρουκετών Κασάμ από πλευράς Παλαιστινίων είναι επίσης ένα έγκλημα, όμως, εάν συγκρίνουμε τις απώλειες, έχουμε σχεδόν μηδαμινές απώλειες Ισραηλινών από τις ρουκέτες».
Η σιωπή Ε.Ε. και ΗΠΑ
Οπότε μιλάμε για μια παντελώς δυσανάλογη αντίδραση...
«Δεν είναι απλώς δυσανάλογη, είναι αντιπαραγωγική, στυγνή και ηλίθια. Η λογική αυτών που εκτοξεύουν ρουκέτες Κασάμ είναι ίδια με αυτήν της ισραηλινής κυβέρνησης. Η σκέψη ότι η συλλογική τιμωρία αμάχων θα τους ωθήσει να είναι λιγότερο ριζοσπαστικοί και να αποκηρύξουν τη βία είναι βλακώδης. Η σιωπή της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στα εγκλήματα του Ισραήλ ωθούν τους Παλαιστινίους να πιστέψουν ότι όλοι είναι το ίδιο και να καταφεύγουν στα όπλα».
Ο υφυπουργός Αμυνας του Ισραήλ είχε δηλώσει πριν από μήνες ότι «οι Παλαιστίνιοι είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ολοκαυτώματος», ανασκευάζοντας αργότερα τα λόγια του. Πιστεύετε ότι βλέπουμε κάτι κοντά σε αυτό;
«Τίποτε δεν θα σταματήσει αυτό το διαρκές έγκλημα εκτός της διεθνούς πίεσης. Επίσης, η άρνηση των στρατιωτών να εκτελέσουν τις διαταγές μπορεί να βοηθήσει, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα το τολμήσουν, αλλά δεν θα είναι αρκετός ο αριθμός τους ώστε να αντιστρέψουν πράγματα. Προσπαθούμε ως ακτιβιστές να φωνάξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, διότι σχεδόν όλες οι φωνές που ακούς στα ισραηλινά ΜΜΕ υποστηρίζουν το έγκλημα. Είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό που ζει εδώ και σε όλο τον κόσμο να αφήνει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πολλοί από μας όπως εγώ, που χάσαμε συγγενείς στο Ολοκαύτωμα, δεν μπορούμε να είμαστε αδρανείς όταν διαπράττεται ένας τέτοιος φόνος. Οι εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο πρέπει να αποφασίσουν τώρα αμέσως για το εάν συντάσσονται με αυτή την εγκληματική κυβέρνηση ή με την ανθρωπότητα. Ο φόβος μου είναι ότι εάν δεν αποφασίσουν γρήγορα, και δεν υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα, μπορεί να γίνουν μέρος του κύκλου βίας που έχουμε εδώ και να ζήσουν και οι ίδιοι παρόμοιες καταστάσεις».
Εκλογές και αίμα...
Με την πρωτιά των δεξιών κομμάτων τα τελευταία χρόνια και τη μείωση της επιρροής των κεντροαριστερών ισραηλινών κομμάτων, βλέπετε μια περαιτέρω συντηρητικοποίηση της ισραηλινής κοινωνίας;
«Η κοινωνία συντηρητικοποιείται, γίνεται περισσότερο εθνικιστική, παρασυρμένη από μια πολιτική φόβου και εν μέρει λόγω των ρουκετών που εκτοξεύει η Χαμάς στον νότο. Αλλά η άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι το Εργατικό Κόμμα, με τον αρχηγό του Εχούντ Μπαράκ ως υπουργό Άμυνας, είναι κυρίως υπεύθυνο γι' αυτό που συμβαίνει σήμερα. Είχαν την ευκαιρία το 2006 να ενδυναμώσουν την παρουσία τους, και να βάλουν τον λαό στον δρόμο μιας λογικής σοσιαλιστικής ηθικής αλλά έχασαν την ευκαιρία με τη συμμετοχή και την εκτέλεση στον εγκληματικό πόλεμο στον Λίβανο. Αλλά ρεαλιστικά, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των αυτοαποκαλούμενων αριστερών και δεξιών. Ισως είναι καλύτερα να έχουμε τον δεξιό Νετανιάχου για πρωθυπουργό, ώστε να αποκρυσταλλωθεί στον κόσμο η πολιτική της εθνικής εκκαθάρισης, της κατοχής και του πολέμου, χωρίς κάποιον από τους Εργατικούς οι οποίοι μιλούν για ειρήνη και διαπράττουν πόλεμο. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι στο Ισραήλ, αλλά οι πολιτικές επιλογές που έχουμε είναι οικτρές. Κάποιοι συνδέουν την κατάσταση στη Γάζα με τις εκλογές που έχουμε σε δύο μήνες. Πιστεύουν ότι οι ισραηλινές εκλογές ισοδυναμούν με νεκρούς Παλαιστινίους. Όλοι θέλουν να δείξουν ότι έχουν ισχυρή βούληση και ότι μπορούν να σπάσουν την παλαιστινιακή αντίσταση. Όλοι όσοι δεν έχουν συμφέρον στη σύγκρουση αυτή θα πρέπει να ξεσηκωθούν σε μαζικές διαδηλώσεις ανά τον κόσμο για να σταματήσει αυτή η καταστροφή, που συμβαίνει ήδη. Ο,τι κάνω το κάνω από αγάπη για τον λαό μας. Θα πεθάνουμε όλοι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, κανείς δεν πρόκειται να εξαιρεθεί. Η κατάσταση στη Μ. Ανατολή επηρεάζει όλο τον κόσμο. Κανείς δεν πρέπει να σιωπά, πρέπει να ενεργήσει η διεθνής κοινότητα, όπως όταν θέλαμε να ενεργήσει ο κόσμος όταν οι πρόγονοί μου πέθαιναν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Έχουν οι στρατιώτες το δικαίωμα στην επιλογή εκτέλεσης μιας αποστολής στον ισραηλινό στρατό;
«Είναι πολύ εύκολο να αποφύγεις μια αποστολή. Το σύστημα σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ανοιχτό στην κριτική, ότι είναι η οικογένειά σου. Και κατά μία άποψη, είναι η οικογένειά σου. Είναι δύσκολο να αρνηθείς την εκτέλεση μιας αποστολής. Εάν αρνηθείς να εκτελέσεις διαταγές, και δεν βγεις δημόσια να κριτικάρεις το στράτευμα, πληρώνεις μόνο ένα μικρό τίμημα. Ξέρω προσωπικά ότι πολλοί πιλότοι είτε δεν είναι σίγουροι ή είναι εναντίον των πολιτικών που εφαρμόζονται, αλλά δειλιάζουν να αντιταχθούν. Πιστεύω ότι πολλοί απεχθάνονται να σκοτώνουν αμάχους, και ελπίζω ότι κάποιοι θα ξυπνήσουν και θα έρθουν μαζί μας. Η πιο πατριωτική πράξη αυτή τη στιγμή είναι η συστράτευση στην αντίσταση που κάνουμε. Εάν κάποιος διαβάσει αυτή τη συνέντευξη και έρθει μαζί μας, θα επιβραβευτεί από τη συνείδησή του, την ανθρωπότητα και την Ιστορία. Θέλω να κραυγάσω απεγνωσμένα προς αυτούς, να μην ξεχνούν από πού προέρχονται, και τι συνέβη στους προγόνους τους, λόγω πολύ υπάκουων στρατιωτών».

συνέχεια

Mail από τη Γάζα:"πτώματα κομματιασμένα στους δρόμους, σπίτια που καταρρέουν μέσα σε δευτερόλεπτα. "

------------------------------------------------------------------------------------
PRESS-GR

Μήνυμα από την Γάζα...

...πριν από λίγες ώρες‏
.
Από τον Νικ. Γρυσπολάκη
.
O Ζιάντ κατάφερε να στείλει πριν λίγες ώρες το παρακάτω μήνυμα από την βομβαρδιζόμενη Γάζα σε μια Καναδή συγγραφέα. Το τηλέφωνό του το αφήνω εν γνώσει μου. Συγχωρέστε τα όποια λάθη στην βιαστική μετάφραση.

Καλημέρα από την Γάζα,

Δεν σας ενημερώνω σχετικά με την κατάσταση στην Γάζα, λόγω των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Η πραγματικότητα είναι πιο τρομακτική απ'ό,τι τα ΜΜΕ προσπαθούν να δείξουν: πτώματα κομματιασμένα στους δρόμους, σπίτια που καταρρέουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους καταστροφής της Γάζας, βομβαρδίζουν όλη την Γάζα:σχολεία, τζαμιά, πανεπιστήμια, σπίτια, καταστήματα, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και υπουργεία. Περισσότεροι από 360 μάρτυρες και 1600 τραυματίες σε 2 ημέρες επιθέσεων και τυφλών βομβαρδισμών, οι πλειονότητα είναι άμαχοι, κανείς δεν είναι ασφαλής. Είναι ένας αληθινός πόλεμος κατά του αποκλεισμένου λαού μας.Είναι φρίκη, ο πληθυσμός είναι τρομοκρατιμένος από τις αιματηρές επιθέσεις αλλά διατηρεί την αυτοπεποίθησή του.Φιλικά από την μαρτυρική ΓάζαΖιάντ
Bonjour de Gaza

Je ne donne pas de nouvelles sur la situation dure à Gaza,vu les coupures d'electricité et l'Internet.
La réalité sur place est terrible que les médias essayent de la montrer:
des corps déchirés par terre,maisons qui tombent en secondes,L'armée israélienne est en train de détruire Gaza,elle bombarde tout à Gaza : écoles, mosqués, universités, maisons, magasins, hobitaux,postes de polices et ministères,
plus de 360 martyrs et 1600 blessés en deux jours de raids et bombardements aveugles
la majorité sont des civils, personnes ni à l'abri.C'est une vraie guerre contre notre peuple isoléLa population est horrifiée et terrorisée par ces attaques sanglantes mais reste confiante.
Amitiés de Gaza la martyre
Ziad0097259881347

--------------------------------

(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)
# posted by press.gr@hotmail.com @ 4:01 μμ 13 comments links to this post