30 Ιουνίου 2011

Eλληνικές σημαίες έχει το κέντρο της κάτω πλατείας Συντάγματος‏;

Η «πάνω» και η «κάτω» πλατεία Συντάγματος

  του Κωνσταντίνου Π.Ρωμανού
Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου


Με αφορμή την κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος να διατυπώσω μερικές παρατηρήσεις γενικότερης σημασίας. Υπάρχει η «πάνω πλατεία», δηλαδή ο χώρος απέναντι από το κτίριο του Κοινοβουλίου και η «κάτω πλατεία», δηλαδή η κατ' εξοχήν πλατεία, η οποία από τρεις πλευρές είναι χαμηλότερη απ' το επίπεδο του δρόμου.

Η πάνω πλατεία είναι γεμάτη κόσμο που καθυβρίζει κυβέρνηση και βουλευτές με μικρές ομοβροντίες ομαδικών κραυγών. Ακούγονται επίσης τουμπελέκια και ανεμίζουν αρκετές ελληνικές σημαίες. Ο κόσμος περνάει, κοντοστέκεται, κάνει πηγαδάκια, συνομιλεί, δεν υπάρχει κεντρική φωνή πουθενά ούτε οργάνωση, μόνο μια διάχυτη ελληνικότητα, ένας πατριωτισμός των απλών ανθρώπων.

Η κάτω πλατεία πάλι...δίνει μια εντύπωση τελείως διαφορετική. Το κέντρο της τελεί τεχνικώς «υπό κατάληψιν» από έναν αριθμό ατόμων νέας ηλικίας καθισμένων κάτω ώστε να μην μπορούν άλλοι να διεισδύσουν. Υπάρχει λίστα ομιλητών και συνεχείς ομιλίες από εξέδρας. Υπάρχει οργανωτική επιτροπή η οποία αποφασίζει για όλα, αποκλείοντας «αλλότριες» παρεμβάσεις ομιλητών ή ακόμα και καλλιτεχνών (π.χ. «έκοψαν» τον μουσικό Παπακωνσταντίνου και την συναυλία του από την κάτω πλατεία). Υπάρχουν μεγάλα αντίσκηνα για να ξενυχτάει μεγάλος αριθμός ατόμων στην πλατεία και κέτερινγκ που μοιράζει πίτσες. Υπάρχει μουσική και όμορφες, πολλά υποσχόμενες χορεύτριες (υπάρχουν δηλαδή χρηματοδότηση και οργάνωση). Υπάρχουν και τάγματα εφόδου ικανά να εκστρατεύουν στην πάνω πλατεία (όταν τα ανοργάνωτα πλήθη της έχουν πάει για ύπνο εν όψει της πρωινής εργασίας) για να εκφοβίσουν (προς το παρόν μόνο ως εκεί) κάποιους εθνικόφρονες θύλακες που, παρά το προκεχωρημένον της ώρας, «επιμένουν ελληνικά» στην πάνω πλατεία (ένα τέτοιο επεισόδιο σημειώθηκε τη Δευτέρα, ευθύς μόλις ακούστηκε αντιμεταναστευτική κριτική στην πάνω πλατεία!).

Όπως θα ανέμενε κανείς, ελληνικές σημαίες δεν έχει το κέντρο της κάτω πλατείας, απαγορεύονται διά

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ... ΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μου σχετικά με τους "αγανακτισμένους", "άμεση δημοκρατία" και "λαικη συντακτικη εθνοσυνέλευση"...

1. Οι αγανακτισμένοι ειδοποιήθηκαν 48 ώρες πριν βγεί η απόφαση για το μνημόνιο 1, για να μαζέψουν κόσμο, να ΠΑΜΕ να διαδηλώσουμε έξω απο το ΣτΕ. Αυτό το έκανα επειδή στα αιτήματα τους, διατείνονται ότι επιθυμούν την κατάργηση του μνημονίου.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: Καμία γνωστή. Την Τρίτη απο τις 10:00π.μ. έως τις 13:00μμ περίμενα έξω απο το ΣτΕ μήπως και μαζευτεί κόσμος αλλά τζίφος.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το μνημόνιο ψηφίστηκε ως συνταγματικό.

2. Πρότεινα να προσθέσουν οδηγίες στην ιστοσελίδα τους ώστε να δέχονται μέσω αλληλογραφίας Στοιχεία και υπογραφές απο όλη την Ελλάδα και όχι μόνο απο το λεκανοπέδιο Αττικής.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ: Καμία γνωστή.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ελλειπής συμμετοχή πανελληνίου στο κίνημα τους.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΩΣΟΥΜΕ...

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Γ.Α.Π ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΣΗΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΞΕΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .
Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ "ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ" . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤ , ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ .
ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ,ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ , ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ , ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ κ.α
ΜΠΡΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΑΥΛΑΛΕΑ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ Ο ΕΝ ΑΦΑΣΙΑ ΤΕΛΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ Γ.Α.Π;
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΕΣΕΙ . ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!! ΑΥΤΟ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΤ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ-ΟΠΩΣ Ο ΓΡΑΦΩΝ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΙΛΗΣΥΧΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!
ΛΑΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥΣ..

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

Δεν μας φοβίζουν της Τροικας τα βόλια
ούτε τα χημικά των άθλιων των ΜΑΤ
τόχουμε βάλει βαθεια μες την καρδιά μας
Αμεση Δημοκρατία, χωρίς αφεντικά .

Πάρε την μάνα σου και φύγε τώρα
χάσου από τα μάτια μας άνθρωπε της συμφοράς
άθλιε Γ.Α.Π σε ξέρασε η πατρίδα
άντε στα τσακίδια και φύγε μακριά

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

http://amphiktyon.org/
http://amphiktyon.blogspot.com/

Όλοι σήμερα 30/6 στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα. Συνεχίζουμε αποφασιστικά!

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!
Όλοι σήμερα 30/6 στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα. Συνεχίζουμε αποφασιστικά!
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Αθήνας απέναντι στα κρανοφόρα και μηχανοκίνητα στρατεύματα ωμής βίας που εξαπόλυσε η χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο λαός κάνει πράξη το...
 σύνθημα που φώναξε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος:
ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 30/6 ΣΕ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Στις 6 μ.μ στο στέκι του “ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”, Όθωνος και Αμαλίας, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη!. Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα, όση βία και άν χρησιμοποιήσουν.

Που ήταν ο Τζέφρυ χθες μετά την ψηφοφορία;Δείτε!

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΘΑΥΜΑ...ΘΑΥΜΑ!Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!