25 Οκτωβρίου 2009

Τρελοί συνδυασμοί...

Σε εκκλησία (!)στην Ελβετία έγινε „Ολυμπιάδα“ τυριού...

ΧΩΡΙΣ (ΠΟΛΛΑ) ΛΟΓΙΑ

«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών.» Πυθαγόρας

Διαβάστε και αυτό:

Δήλωση Έλληνα Υπουργού Παιδείας: «Υπέρμαχος Στρατηγός του ελληνικού έθνους η Παναγία» – Κι έπειτα απορούμε γιατί το Υπουργείο Παιδείας, ονομάζεται και «Θρησκευμάτων»

Μας δουλεύει τώρα και η Αλβανία,με υφαλοκρηπίδες και κουραφέξαλα!Κάντε την ΑΟΖ ΤΩΡΑ ρε...


Τι λέει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,Πρωθυπουργός και Υπ.Εξωτερικών της Ελλάδας,περί τούτου;Τελικά υπάρχει κανένας ηγέτης,που να νοιώθει Έλληνας;
Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση!Μάθανε όλοι γύρω μας πως...πηδάμε παλούκια,πλακώσανε και οι γύφτοι!Καταντήσαμε πια γελοίοι...Και τους πληρώνουμε από πάνω!ΑΟΖ.Θα την είχαμε τελειώσει την Τουρκία...ΑΝ είχαμε ηγέτες!
(Κανένα κράτος ή ομάδα κρατών δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρισθεί ότι κάποιο παράκτιο κράτος δεν μπορεί να υιοθετήσει τη δική του ΑΟΖ. Το αν και πότε ένα παράκτιο κράτος ανακηρύξει την ΑΟΖ του εξαρτάται εντελώς από την δική του δικαιοδοσία.)

Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας, η υφαλοκρηπίδα της Κέρκυρας και των νησιών Οθωνοί, Ερείκουσα, ΜαθράκιΤο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας σε συνεργασία με σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αλβανίας και καθοδηγούμενοι από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας, εδώ και μήνες έχουν ξεκινήσει μια εθνικιστική επίθεση εις βάρος της Ελλάδος. Αμφισβητούν την υφαλοκρηπίδα της Κέρκυρας και των νησιών Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι.

Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί, διαστρεβλώνοντας και
αγνοώντας την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας , έχουν ξεκινήσει αυτήν την εθνικιστική επίθεση για να ακυρώσουν το δικαίωμα της Ελλάδος και των νησιών του Αιγαίου στην υφαλοκρηπίδα.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι, ενώ οι Βορειοηπειρώτες βρίσκονται συνεχώς υπό την πίεση μιας καλά ενορχηστρωμένης εθνικιστικής τρομοκρατίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος αδιαφορεί.


Σύντομα θα δημοσιεύσουμε εμπεριστατωμένο άρθρο για το θέμα, και θα αποδείξουμε πως καθοδηγούνται από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας.
http://www.facebook.com/pages/-/59239201151?v=wall#/note.php?note_id=172794334176
απο...................................chaonia.blogspot.com/
Πηγή...
--

(Με λίγη φαντασία μπορείτε να δείτε την ελληνική ΑΟΖ να μοιάζει με...μπότα ή μάλλον με...τσαρούχι!Κυριολεκτικά και μεταφορικά βάζουμε τη μπότα μας στη δική μας θάλασσα!)

Κάντε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) τώρα!!! | ANTI WEBLOG

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), είναι μία νέα ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δικαιωμάτων των παράκτιων κρατών, με τεράστιο εύρος που περιλαμβάνει τα ύδατα, το βυθό και το υπέδαφος της περιοχής της, και αρχίζει μετά το τέλος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ο νέος αυτός θεσμός αποτελεί τη σημαντικότερη και επαναστατικότερη καινοτομία του νέου δικαίου της θάλασσας.

Κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εύρους μέχρι και 200 μιλίων. Η Ελλάδα, πάνω από δυο δεκαετίες τώρα, αγνοεί εντελώς αυτή τη δυνατότητα και επιμένει να αυτοπαγιδεύετε στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, που λύνεται με ένα πολύ απλό τρόπο: Η ΑΟΖ, ως κατοχυρωμένο νομικό δικαίωμα ενός κράτους, υπερκαλύπτει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της υφαλοκρηπίδας. Σε κάθε περίπτωση ως τώρα οι χώρες που έχουν δημιουργήσει αυτή τη ζώνη αγγίζουν τις 150.

Μετά τις τελευταίες και συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στη περιοχή του Καστελόριζου, η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε και πάλι λόγο πρόδηλα, για την υφαλοκρηπίδα αγνοώντας (;) την έκδηλη δυναμική που θα είχε η ΑΟΖ.

Είναι παράλληλα σαφές πως η Τουρκία είναι ενοχλημένη με την δημιουργία από τη Κύπρο και την Αίγυπτο της ΑΟΖ και επιπλέον τρέμει στην ιδέα μήπως υπάρξει οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και στην Κύπρο και μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Και δικαιολογημένα νοιώθει άσχημα μιας και η ΑΟΖ πέραν όλων των άλλων περιχαράσσει και ένα χώρο έρευνας για τα πολύτιμα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Θ. Καρυώτη Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ υπάρχουν τρεις βασικές θέσεις που δεν αμφισβητεί κανείς σε σχέση με την ΑΟΖ:

1- Η ΑΟΖ αποτελεί πλέον, χωρίς καμία αμφιβολία, μέρος του εθιμικού διεθνούς δικαίου ιδιαίτερα τώρα που η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας έχει τεθεί σε ισχύ.

2- Η ΑΟΖ, αντίθετα από την υφαλοκρηπίδα, δεν ανήκει στο παράκτιο κράτος ipso jure, αλλά πρέπει σαφώς να υιοθετηθεί από το παράκτιο κράτος. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η ΑΟΖ απλώς δεν υφίσταται. Η θαλάσσια περιοχή που δεν θα υιοθετηθεί ως ΑΟΖ, παραμένει νομικώς σαν μέρος της ανοικτής θάλασσας.

3- Κανένα κράτος ή ομάδα κρατών δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρισθεί ότι κάποιο παράκτιο κράτος δεν μπορεί να υιοθετήσει τη δική του ΑΟΖ. Το αν και πότε ένα παράκτιο κράτος ανακηρύξει την ΑΟΖ του εξαρτάται εντελώς από την δική του δικαιοδοσία.

Mια από τις πιο σημαντικές κινήσεις του προέδρου Παπαδόπουλου ήταν η δημιουργία κυπριακής ΑΟΖ στις θάλασσες που περικλείουν το νησί, σύμφωνα με τους κανόνες του Δίκαιου της Θάλασσας και με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι, βέβαια, στους πάντες γνωστό ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη νέα Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας και συνεχίζει να αρνείται την επικύρωσή της, παρά το γεγονός ότι η ΕΕ έχει βάλει ως όρο της πλήρους ένταξης της Τουρκίας και την πλήρη συμμετοχή της στο νέο Δίκαιο της Θάλασσας. Ποιο είναι το παράδοξο της όλης ιστορίας ; Όπως αναφέρει και ο Σταύρος Λυγερός στη «Κ» (24-07-09) αν και δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η Τουρκία έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Έχει αποδεχθεί, δηλαδή, τον κανόνα.

Με βάση την ίδια αρχή και δεδομένου ότι τα κατοικημένα νησιά έχουν αναμφισβήτητο δικαίωμα ΑΟΖ, η ύπαρξη του Καστελόριζου εξασφαλίζει την επαφή της (υπό οριοθέτηση) ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θ.Τ.