13 Ιανουαρίου 2009

Το Ισραήλ γελάει με την απόφαση του ΟΗΕ.

---------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/

Απόφαση καταπέλτη εξέδωσε κατά του Ισραήλ το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Δεν το αποδέχεται το Ισραήλ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε χθες απόφαση, με την οποία καταδικάζει δριμύτατα την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα και ζητεί μέσω αποστολής στην περιοχή να διερευνηθούν παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
Το 47μελές Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ψήφους 33 υπέρ και μία κατά, ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ότι η ισραηλινή επιχείρηση «έχει ως συνέπεια μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και συστηματική καταστροφή των παλαιστινιακών υποδομών».

Ουσιαστικά όμως την απόφαση υιοθέτησαν αραβικές, ασιατικές και αφρικανικές χώρες, ενώ 13 στην πλειονότητά τους ευρωπαϊκές χώρες ήταν απούσες, κάτι που αντανακλά την όχι ακριβώς πολύπλευρη διατύπωση του σχετικού κειμένου. Ο Καναδάς ήταν η μόνη χώρα που αντιπαρατάθηκε ξεκάθαρα στην απόφαση.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γενεύη, όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου, απέρριψε το ψήφισμα ως «άσχετο» με ό,τι ισχύει στην πραγματικότητα και τόνισε ότι δεν αντανακλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη Γάζα.
Το Ισραήλ όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Σφοδρές μάχες και σήμερα μέσα στη Γάζα
Σφίγγουν οι ισραηλινές δυνάμεις τον κλοιό γύρω από την πόλη της Γάζας, ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά» στον πόλεμο κατά της Χαμάς, ο οποίος έχει εισέλθει στη 18η ημέρα, με τους νεκρούς Παλαιστινίους να ξεπερνούν τους 900.
Εκρήξεις και σφοδρά πυρά πολυβόλων αντηχούσαν στην πόλη μετά την προώθηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης πιο κοντά στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της, χωρίς ωστόσο να εισβάλουν σε αυτό, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Τι είδους λαμόγια είναι οι φυγόστρατοι;;;

Τι θα κάνουν σε περίπτωση...πολέμου;Θα την κοπανήσουν όπως κάνουν πάντα!!!


-----------------------------------------------------------------------------
PRESS-GR

Φυγόστρατοι μεγαλοσχήμονες...

.
Ένα σύντομο σχόλιο σε αυτά που προέκυψαν με αφορμή τις «προνομιακές» ή και πολλές φορές ανύπαρκτες στρατιωτικές θητείες των πάσης φύσεως πολιτικών και άλλων επωνύμων. Γιατί αγχώνεστε βρε παιδιά; Βλέποντας το ζήτημα από ιστορικής πλευράς είναι πασιφανές ότι ακόμη και αν είχαν υπηρετήσει οι εν λόγω φίρμες, πάλι δεν θα υπήρχε περίπτωση να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε τυχόν πόλεμο.
Το ιστορικό παράδειγμα του `41 είναι πολύ, μα πάρα πολύ πρόσφατο. Ρωτήστε τους παλιότερους ή διαβάστε ιστορία.
Οι "χάιδες" της εποχής την κάνανε κατά Λονδίνο μεριά και οι λοιποί «μάχιμοι» εξ`αυτών παραθέριζαν στο … τροπικό Κάιρο. Όσο για τις μάχες; Σε αυτές συμμετείχαν οι ανώνυμοι. Η πλέμπα.
Όσο για αντίσταση στους ΝΑΖΙ; Ε πια αυτό και αν δεν είναι γνωστό σε όλους! Ποιοι λέτε να συμμετείχαν; Οι τότε Ελληνάρες και οι λοιποί πατριώτες του γλυκού νερού; ΟΧΙ. Αυτοί συνεργάστηκαν. Ο κλήρος έπεσε στους άκουσον άκουσον «διεθνιστές, προδότες, μιάσματα κλπ.» Στους «απάτριδες» Κομμουνιστές δηλαδή.
Πηγαίνοντας πιο πίσω ιστορικά. Ξέρουμε (όσοι το ψάχνουμε) ότι είναι δεδομένο πως την Πόλη την υπερασπίστηκαν από τους Τούρκους καμιά 5-6.000 ανώνυμοι φουκαράδες μαζί με 3.000 Βενετσιάνους (αλλοδαπούς δηλαδή) μισθοφόρους. Που ήταν οι δεκάδες χιλιάδες επώνυμοι, προύχοντες, κληρικοί, μοναχοί και λοιποί opinion makers και leaders της εποχής; Είτε κρυμμένοι στα υπόγεια των μοναστηριών ψάχνοντας τρόπους συνθηκολόγησης ή στο εξωτερικό….
Αυτά τα πολύ ολίγα. Γι`αυτό λοιπόν μην εξιστάμεθα με τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους ή ακόμη και Υπουργούς Άμυνας (!) ή βουλευτές που δεν πάνε φαντάροι.
Και να πηγαίνανε: ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ.
Η ιστορία μας βρίθει παραδειγμάτων. Άλλωστε εμείς ως γνήσια κορόιδα, θα συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε ή να τους ακούμε στα σκυλάδικα. Άσχετα αν δεν υπήρξαν ποτέ θαλαμοφύλακες….
ΜΑΡΚΟΥΖΕ
------------ (Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

Αλβανικά ΜΑΤ κατά ομογενών στη Βόρειο Ήπειρο .

Ενώ εδώ το...κράτος!,κάνει τα πάντα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Αλβανών!!!!
Έλληνες αντιληφθείτε το,μας έχουν πουλημένους!!!
Κούφια λόγια συνεχώς για να περνά ο καιρός,μέχρι η αναίμακτη υποδούλωση να γίνει ολοκληρωτική!!!!!
Έτσι κι αλλιώς με την υπογεννητικότητα αρωγό,το πολύ σε είκοσι χρόνια θα είμαστε μια θλιβερή μειονότητα ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!
ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ.
--------------------------------------------------------------------------------
Ένωση Χειμαρριωτών Βορείου Ηπείρου

Καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, για τη σύλληψη 20 ομογενών του χωριού Νίβιτσα της Βορείου Ηπείρου, μετά από έφοδο των αλβανικών ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι κάτοικοι του χωριού είχαν αποκλείσει το μοναδικό δρόμο που οδηγεί στη φημισμένη παραλία της Κακομαίας, προκειμένου να αποτρέψουν την καταπάτηση των ιδιοκτησιών τους, από εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει τουριστικό συγκρότημα στην περιοχή. Πρόκειται για μία έκταση 700 στρεμμάτων, .. > Περισσότερα
Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009 22:49 )

Να τι τρέχει με τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο!!!

-------------------------------------------------------------------------

http://taxalia.blogspot.com/

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 2002

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 2002

Πηγή: http://www.geocities.com/morfosx/

Περίληψη:ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ

1 Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, προς την –τότε– υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βάσω Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε αναθέσει «την παρακολούθηση απόρρητων κρατικών πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας στην ισραηλινή εταιρεία Efrat, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα». «Το παράδοξο της όλης υπόθεσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής, «είναι το ότι η ΕΥΠ –σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος– δεν έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των στόχων της μέχρις ότου οι Ισραηλινοί αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες του ηλεκτρονικού υπολογιστή», και συνέχιζε λέγοντας, ότι «αφού
η εταιρεία του Ισραήλ έχει το software και τους κωδικούς μπορεί να καταγράφει ταυτόχρονα όλους τους στόχους που παρακολουθεί η ΕΥΠ και να διαθέτει το υλικό της σε όσους έχουν ενδιαφέρον».

Η ερώτηση του βουλευτή προς την υπουργό κατέληγε με την εξής διαπίστωση: «Είναι γνωστό ότι –τουλάχιστον για την ισραηλινή εταιρεία– δεν έχει μυστικά εθνικής ασφαλείας η Ελλάδα».

Όπως ήταν φυσικό, η ερώτηση του Α. Χρυσανθακόπουλου αγνοήθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας, με τη φωτεινή εξαίρεση της Αθηναϊκής (27-9-2000) του Σπύρου Καρατζαφέρη, που έκανε πρωτοσέλιδο το θέμα με τίτλο «Στη Μοσάντ η εθνική μας ασφάλεια – Μέσω Τελ Αβίβ οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ».

Ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος :

2 δεν ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλο απλά κατεγράφη σε δημόσιο χώρο να παίζει ηλεκτρονικά μηχανήματα. Δεν ήταν κατηγορούμενος σε κανένα δικαστήριο και κανένας δεν αμφισβήτησε την εντιμότητα του. Ο ψευδομάρτυρας Αλβανός που εμφάνισε ο Τριανταφυλλόπουλος στην εκπομπή του το 2002, ως Βορειοηπειρώτη ( Vasil Sahin) καταδικάστηκε στην συνέχεια για εκβίαση και εμπρησμό και απελάθηκε… Σε συγκέντρωση 6000 πατρινών ο Χρυσανθακόπουλος αποθεώθηκε από τους φίλους του και απάντησε δημόσια στον ΜΤ.

3 Καταδίκασε τον Μ Τριανταφυλλόπουλο 100.000 ευρώ αποζημίωση στο πολυμελές του Πειραιά, στο εφετείο πρόεδρος ήταν η Μαριέτα Δαβίου υπόδικος στο παραδικαστικό κύκλωμα (παραιτήθηκε αμέσως «για λόγους υγείας») και τον αθώωσε. Το πρόστιμο του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου για την συμπεριφορά τους απέναντι στον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, ύψους 100.000 ευρώ ο ΜΤ και 100.000 ευρώ η τηλεόραση του ΆΛΦΑ, έχουν καταβληθεί κανονικά. Εκκρεμεί η έκδοση τελεσίδικης απόφασης μετά από προσφυγή τους στο ΣΤΕ (ΜΤ-ΑΛΦΑ) με αρνητική για αυτούς εισήγηση του εισηγητή.

4 καταδίκασε τον Γιώργο Αγιοστρατίτη δικηγόρο και συνεργάτη του Μ Τ τελεσίδικα ένα μήνα αφαίρεση αδείας επαγγέλματος για συκοφαντικές δηλώσεις στην τηλεόραση. Η ποινή εφαρμόστηκε.

5 αποκαταστάθηκε από τον Κ Σημίτη τις 15 Ιούλη του 2003

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η΄
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΘΕΡΟΥΣ 2003
Τρίτη 15 Ιουλίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Απόστολος Κακλαμάνης): Κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Τμήμα τα εξής:
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κώστας Σημίτης με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι ο Βουλευτής Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

6 ο Γ Παπανδρέου τον απέκλεισε από τις λίστες υποψηφίων για ασήμαντη αφορμή, μετά από σύντομη τηλεοπτική δίκη μαζί με 10 άλλους λόγω της υπογραφής του σε τροπολογία του υπουργού (!) Χρήστου Πάχτα. Αν και η συμμετοχή του Θ Κατσανέβα στους υπογράφοντες λειτούργησε εκδικητικά για την οικογένεια της Μαργαρίτας Τσαντώφ. Να σημειωθεί ότι τελικά, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν όλες επί ΝΔ στην Χαλκιδική!!

7 επειδή έχει το θάρρος της γνώμης του, δεν χαρίζεται στους μεταλλαγμένους και υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά και λαϊκά δίκαια. Ο Γ Παπανδρέου τον απέκλεισε από τις λίστες υποψηφίων και το 2007 (παρότι έβγαινε πρώτος στις δημοσκοπήσεις). Δέχθηκε τιμητική πρόταση από τον Γ Καρατζαφέρη και ήταν συνεργαζόμενος υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στην Αχαΐα, όπου ήλθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και για 900 ψήφους δεν εξελέγη βουλευτής.

8 Σοβαρή πηγή αναφέρει ότι συμπεριλαμβανόταν το 2007 στην λίστα ανεπιθύμητων της «Πρεσβείας» την οποία και παρέλαβε και εφάρμοσε ο εντολοδόχος Γ Παπανδρέου.

9 Ανήκε όλα τα χρόνια στο «Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» που ασκούσε εσωκομματική αντιπολίτευση στον Κ Σημίτη. Είναι σταθερός στις απόψεις του και παραθέτει επιχειρήματα και στοιχεία εκεί που οι «άλλοι» καταφεύγουν στις ύβρεις.

10 Επειδή ο πολιτικός του λόγος είναι ευθύς και κυρίαρχος καλώ τους «καλοθελητές» να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη, μιας και τον Χρυσανθακόπουλο δεν μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια…

Διαβάστε τη συνέχεια/Read More...

Τι τρέχει με τον Χρυσανθακόπουλο;;;

--------------------------------------------------------------------

http://olympia.gr/

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος: μια περίεργη υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουαρίου 13, 2009

Τον γνωρίσαμε ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση με τα παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια, πριν κάποια χρόνια. Η υπόθεση όμως φαίνεται πολύ πιο περίπλοκη που αξίζει διερεύνηση. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , | Κανένα σχόλιο »

Ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Ehud Barak,είναι ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ με το "ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ"!!!


alexchris@parliament.gr

Ο Ehud Barak είναι ο σημερινός ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ της Κυβέρνησης του Ισραήλ, που αποφάσισε την εισβολή και το θάνατο εκατοντάδων αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Ο κύριος αυτός, ο οποίος ηγείται του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, είναι ταυτόχρονα και Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας πρόεδρος είναι ο πρόεδρος του Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου.

ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ

ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ;

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ) ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Ο Κ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ;;

ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΚΑΤ

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!! ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΜΕΣΑ;

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

ΤΙΣ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΙΣΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ

ΑΠΟ ΓΙΑΓΙΑ ΜΙΝΕΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΤΣΑΝΤΩΦ!!

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΔΙΚΑ ΜΕΣΩ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ ΔΕΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΠΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!!

ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΛΑΙΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ»

ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ … www.metharros.gr

ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ επιστολή του Γιάννη Ζωχιού!!


http://olympia.gr/

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Γράφει ο Γιάννης Ζωχιός

ΑΓΑΠΗΤΕΣ/ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ/ΕΣ,

Ως Κερκυραίος, που με βάπτισαν χριστιανό, αισθάνομαι ωδίνη και ντροπή για όσα η Κοινότητά σας έχει υποστεί, διαχρονικά, στην κοινή μας πατρίδα.

Μακάρι, έγκαιρα ή από τον ιστορικό του μέλλοντος, ν’ αποκαλυφθούν όσα τραγικά είχαν συμβεί σε βάρος σας.

Κυρίως για το τελευταίο: Πως και ποιοι το 1944 οδήγησαν τους Γερμανούς στα σπίτια σας να συλλάβουν τους Κερκυραίους Εβραίους, να τους φορτώσουν στα καμιόνια και να τους στείλουν στο Άουσβιτς για… σαπούνι.

Όμως, με ΤΡΟΜΟ οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, παγκόσμια, παρακολουθούμε το δράμα του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες ζει χωρίς πατρίδα, αγωνίζεται, δυστυχεί, καταπιέζεται, διώκεται και δολοφονείται.

Ένα νέο Άουσβιτς έχει στηθεί στην Παλαιστίνη, συνεχώς ανανεωνόμενο και τροφοδοτούμενο!

Δράστες αυτής της μακροχρόνιας και διαρκούς δολοφονικής πράξης είναι οι ηγεσίες του Ισραήλ: ΟΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ-ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ των απανταχού Εβραίων.

Το ότι διαφωνώ ανεπιφύλακτα με την αφαίρεση ζωής, από οποιονδήποτε και για οιονδήποτε λόγο, δεν μ’ εμποδίζει να δω πως ούτε η αναλογία «Δαυίδ και Γολιάθ» δεν ισχύει στη συγκεκριμένοι περίπτωση.

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί ούτε επιδιώκει την ειρήνη. Συνειδητά και πάνοπλο δολοφονεί με πολλά μέσα έναν αρχαίο άοπλο λαό, με πρώτα τα παιδιά, για να τον εξαφανίσει αφού πρώτα του αφαίρεσε την πατρίδα.

Και μόνο το ότι έχει την πλήρη στήριξη των δολοφόνων των λαών, των Αμερι-κάνων, είναι αρκετό να τοποθετείται το Ισραήλ στην πλευρά αυτού που αδικεί.

Υπάρχουν ομόθρησκοί σας, παντού στον κόσμο, οι οποίοι διαφωνούν, κινητοποιούνται και καταδικάζουν αυτή την πολιτική του Ισραήλ. Ταυτίζονται έτσι με την παγκόσμια φωνή πως, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, μπορούν να ζουν μαζί, ειρηνικά και δημιουργικά.

Αν σ’ αυτή την παγκόσμια κραυγή-απαίτηση προστίθεται και η δικιά σας, βοηθάει πάρα πολύ να φθάσει γρηγορότερα το ποθητό αποτέλεσμα.

Κάθε άνθρωπος εύχεται να μην ξανασυμβούν σε λαό όσα υπέφεραν οι Εβραίοι από το αιμοσταγές Χιτλερικό καθεστώς, επαναλαμβάνοντας στα μέγιστα ανάλογα εγκλήματα από την ανθρώπινη ιστορία. Έχω πάντα ζωντανή την εικόνα του «αριθμού» στο χέρι της κας ΣΟΥΣΗ, μεγάλου θύματος αυτής της εγκληματικής περιόδου.

Το ότι όμως, όσα υπέστησαν οι Εβραίοι, επαναλαμβάνονται από το Ισραήλ εναντίον άλλου λαού, δεν μπορεί ν’ αφήνει κανένα αδιάφορο ή ανεκτικό.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι καταδικάζουν εγκλήματα και πράξεις αδικίας πάντοτε και όχι μόνο όταν τα υφίστανται οι ίδιοι.

Εγγύηση να μην ξαναζούμε ανάλογα δράματα δεν είναι να βρεθούμε σε κάποιες ιστορικές στιγμές στην πλευρά του ισχυρού ή με τους «ισχυρούς» αλλά ν’ αφαιρέσουμε τη δυνατότητα από εγκληματίες να μας κυβερνούν και να καθορίζουν την πορεία και τις σχέσεις των λαών.

Κάνω ξανά έκκληση, ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, να προστίθεται συνεχώς η φωνή σας στις άλλες μυριάδες, και ομοεθνών σας, για να σταματήσει η αδικία και να ζήσουν ειρηνικά Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι.