01 Αυγούστου 2009

Δείτε ποιος διέφυγε από την αστυνομία...Το πρωί της Κυριακής (26/07) το Αστυνομικό Τμήμα της Γιούτα έλαβε τηλεφωνήματα για έναν ιδιαίτερα απρόσεκτο οδηγό, που κινείτο παράξενα στους δρόμους της πόλης και ο οποίος, σύμφωνα μάλιστα με ένα από αυτά, παραβίασε ένα «στοπ».
Κατά του «απρόσεκτου» οδηγού εστάλησαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι άρχισαν να τον καταδιώκουν. Ο οδηγός ανέπτυξε όμως ταχύτητα και διέφυγε, μέχρι που λίγο αργότερα, σταμάτησε μπροστά από ένα σπίτι.
Περισσότερα

Μωρά ...για πέταμα!

Ένα πρωτότυπο και ριψοκίνδυνο θρησκευτικό φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Ινδία, το οποίο ονομάζεται Baby Dropping Festival.
Η παράδοση έχει ως εξής: Τα μωρά πετιούνται από αξιοσημείωτο ύψος, από ένα κτίριο σε μια κουβέρτα, την οποία κρατά το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο από κάτω. Η εξήγηση αυτού του εθίμου, θέλει τα παιδιά αυτά να έχουν καλή τύχη στην υπόλοιπη ζωή τους.
Παρακολουθήστε τα βίντεο. Κάποιοι θα τα βρουν διασκεδαστικά, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.


Πηγή

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος μαζί με τον πρώτο Έλληνα αρχαιολόγο Κυριάκο Πιττάκη έσωσαν την Ακρόπολη


Ο Κυριάκος Πιττάκης (Ψυρή 1798-1863 Αθήνα) υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αρχαιολόγος, από τους πρωτοπόρους στη διαμόρφωση της ελληνικής αρχαιολογίας. Γεννήθηκε στο Ψυρή της Αθήνας και η οικογένεια του ήταν από τις παλιότερες της περιοχής. Συμμετείχε ως αγωνιστής στην επανάσταση του 1821 και το 1824 πήγε στην Κέρκυρα για να σπουδάσει στην Ιόνιο Ακαδημία,

το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, την Ακρόπολη πολιορκούσαν ή υπερασπίζονταν διαδοχικά οι Έλληνες και οι Τούρκοι, με αποτέλεσμα να υποστεί ορατές ακόμα και σήμερα ζημίες. Τότε διαδραματίστηκε ένα άγνωστο σχεδόν εκτός συνόρων επεισόδιο. Κατά τη χρονική περίοδο 1821-1822, τους Τούρκους που είχαν κλειστεί στα τείχη, πολιορκούσαν οι εξεγερμένοι Έλληνες με αρχηγό τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.

Στην πολιορκία της Ακρόπολης, λίγο πριν αρχίσει ο βομβαρδισμός (11 Μαρτίου 1822), η Ελληνική Κυβέρνηση συνιστούσε «προσοχή» στον επικεφαλής Γερμανών φιλελλήνων, Γάλλο συνταγματάρχη Ολιβιέ Βουτιέ: «...μη λησμονήτε», υπεδείκνυε, «ότι μέσα εις το Κάστρον περικλείονται αυτά τα πολύτιμα λείψανα της αρχαιότητος, οπού ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν ημπόρεσε να εξαφανίση· συνιστώμεν εις την αγάπην σας προς το ωραίον τα αριστουργήματα των προγόνων μας. Είθε η αιγίς της Αθηνάς να προφυλάξη τον ναόν της»...

Η επιχείρηση τραβούσε σε μάκρος και η έκβασή της ήταν αμφίρροπη. Αναπόφευκτη συνέπεια ήταν να εξαντληθούν όχι μόνον οι προμήθειες, αλλά και τα πολεμοφόδια των υπερασπιστών της τελευταίας θέσης που διατηρούσαν οι οθωμανικές αρχές σε ολόκληρη την Αττική. Τότε ήταν που ο νέος αγωνιστής -και αργότερα πρώτος Έφορος Αρχαιοτήτων-, ο Κυριάκος Πιττάκης, διέκρινε τους Τούρκους στρατιώτες τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να σπάσουν τις κολόνες του Παρθενώνα, προκειμένου να αφαιρέσουν το μολύβι που τους έλειπε, αλλά που υπήρχε σε ικανές ποσότητες στα σφραγίσματα, στο κέντρο των σφονδύλων των κιονόκρανων.

Κατεχόμενος από συγκίνηση, ανέφερε το γεγονός στο στρατόπεδό του και έπεισε τους Έλληνες πολιορκητές να προμηθεύσουν οι ίδιοι τα βόλια που προορίζονταν για τα τουρκικά όπλα που θα έβαλλαν εναντίον τους.

Τότε οι Έλληνες δεν τους βομβάρδισαν, αλλά τους έδωσαν βόλια και εξαγόρασαν με το αίμα τους τα πολύτιμα εκείνα μάρμαρα.(Είναι πασίγνωστη η φράση τους "Να τα βόλια, μην αγγίξετε τις κολώνες").

Πηγή