16 Φεβρουαρίου 2011

Εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον αραβικό κόσμο
13:45Μπαχρέιν: Ο σιίτης ηγέτης της αντιπολίτευσης Σεΐχης Αλι Σαλμάν ζητά πραγματική συνταγματική μοναρχία με τον πρωθυπουργό να εκλέγεται αντί να διορίζεται από το Βασιλιά
13:39ΛΙΒΥΗ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούν την κυβέρνηση της Λιβύης να μην εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση ιδεών, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
13:27Αίγυπτος: Την Αίγυπτο θα επισκεφθεί στις 22 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον
13:02: ΣΥΡΙΑΑκτιβιστής που συνελήφθη στις αρχές του μήνα επειδή απηύθηνε έκκληση για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλημάτων υγείας, αναφέρουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εννέα τοπικές οργανώσεις αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι ο 70χρονος Ghassan al-Najjar απελευθερώθηκε τη Δευτέρα. Ο ακτιβιστής είναι ηγέτης της μικρής ομάδας “Islamic Democratic Current”. Διαδικτυακή καμπάνια που ζητούσε διαδηλώσεις στις 5 Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό αφού κανείς διαδηλωτής δεν εμφανίστηκε στη Δαμασκό. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκφοβίζει το λαό και δεν τον αφήνει να διαδηλώσει.

Μαζική παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων καθώς και Μαζικές εκτοξεύσεις μικροδορυφόρων ετοιμάζει το Ιράν.
Μόλις το Ιράν ανακοίνωσε ότι άρχισε τη μαζική παραγωγή "αόρατων" πυραύλων, Ξέσπασαν ταραχές στην Τεχεράνη!
Εικάζεται,από Ιρανικές πηγές,ότι οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τους πυραύλους,είτε έχουν εξαφανιστεί,είτε δολοφονήθηκαν...

Ιράν: Άρχισε τη μαζική παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
1) Το Ιράν άρχισε τη «μαζική παραγωγή έξυπνων βαλλιστικών πυραύλων που δεν εντοπίζονται» και προορίζονται για την καταστροφή «ναυτικών στόχων», ανακοίνωσε σήμερα ο στρατηγός Mohammad Ali Jafari διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο press.tv. «Η ταχύτητα αυτών των πυραύλων είναι τριπλάσια αυτής του ήχου, δεν εντοπίζονται και δεν μπορούν να εξουδετερωθούν από τους εχθρούς» πρόσθεσε ο στρατηγός,Jafari ο οποίος δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για την ονομασία ή τα άλλα χαρακτηριστικά αυτών των πυραύλων. Στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε πως βίντεο από την εκτόξευση ενός από τους πυραύλους αυτούς «θα τεθεί στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης».