08 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ.!!!!!

Τι λέτε ρε καθίκια!!!!Τι λέτε ρε ξεφτυλισμένα ρασοφορεμένα σκουλίκια!!!!!!!
Μιλάτε εσείς,τέρατα,σαββούρα της γης,αποτρόπεα όρνεα,εσείς;;;;;;
Εσείς που ο χριστιανός Παπαρρηγόπουλος,σας αναφέρει με τα πιο μελανά χρώματα ως καταστροφείς και σφαγείς όλων των Ελλήνων;;;;;;
Πλάκα θα έχει να τον...αφορίσετε κι αυτόν,γιατί σας ξεμπροστιάζει,δολοφόνοι!!!!!!
Πάντως η πρεμούρα σας να...προλάβετε το γύρισμα του καιρού,δείχνει πόσο τρέμετε,σάπιοι!!!!!!!!!!Και είστε σάπιοι ακόμα και στη ψυχή,γιατί το αίμα που ήπιατε των Ελλήνων,είναι αχώνευτο και σας πνίγει........
Έρχετε ο καιρός να πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα.
Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ!!!!!!!!!
ΝΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑ-ΦΥΓΗ.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!!!
Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009 4:19 μμ | 6 σχόλια
------------
ΟΡΔΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
"Ούτε ιερό ούτε όσιο" δεν έχουν σίγουρα όσοι πασχίζουν απεγνωσμένα να επιβάλουν στις συνειδήσεις μας ως "ιερή" τη φλόγα που ανάβει με τη μέθοδο των κατόπτρων στην Ολυμπία από μια ηθοποιό που παριστάνει την... "ιέρεια" και επικαλείται τον... Απόλλωνα, το "θεό του φωτός"...
Και ο ταλαίπωρος λαός μας, που έχει απόλυτη άγνοια για το θέμα, φουσκώνει από εθνική υπερηφάνεια, επειδή τάχα όλες οι χώρες του κόσμου περιμένουν να τους δώσουμε την... "ιερή φλόγα" μας για να πραγματοποιήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Για τους περισσότερους βέβαια δεν είναι παρά μια καλοστημένη εντυπωσιακή φανφάρα με φολκλορικά στοιχεία� κάτι σαν το "άρτος και θεάματα" με τα οποία "ψυχαγωγούσαν" το μαινόμενο ρωμαϊκό όχλο οι αιμοδιψείς αυτοκράτορες της ειδωλολατρικής παλαιάς Ρώμης στο Κολοσσαίο... Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι δύστυχοι νοσταλγοί της παραφροσύνης του Ιουλιανού του Αποστάτη και Παραβάτη, του ψυχοπαθούς εκείνου και ταλαιπωρημένου πλάσματος που μόλις πήρε στα χέρια του την εξουσία άρχισε να βγάζει τα εφιαλτικά του απωθημένα ενάντια στους Χριστιανούς και την Εκκλησία!
Αυτοί οι ταλαίπωροι δήθεν "εθνικοί υπερέλληνες" καθυβρίζουν και βλασφημούν ξεδιάντροπα τον Σωτήρα του Κόσμου, τον Ενανθρωπήσαντα Υιόν και Λόγον του Θεού, τον Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν! Καθυβρίζουν και απειλούν την Αγία μας Εκκλησία και τους Χριστιανούς! Και θέλουν λέει να... επαναφέρουν την αρχαία θρησκεία των Ελλήνων, το δωδεκάθεο!!!
Ταλαίπωροι αρνησίχριστοι και αντίχριστοι! Δούλοι καί έρμαια του Σατανά, του "Εωσφόρου" (πρβλ. "θεός του φωτός"...), του "ολετήρος" (=καταστροφέως, όπως και "απόλλων" από το απόλλυμι=καταστρέφω)!!!
Διότι ο Σατανάς, όταν λόγω της υπερηφανείας του εξέπεσε από τη Χάρη του Θεού - ακριβώς επειδή ο αποστάτης ήθελε να λατρευτεί σαν... "θεός" - επεχείρισε και πέτυχε το μιαρό σκοπό του στα ειδωλολατρικά έθνη, ανάμεσα στα οποία και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, που παρά την σοφία και τον πολιτισμό τους υστερούσαν ως προς την γνώση της Αλήθειας, αφού δεν λάτρευαν τον αληθινό Θεό. Γι' αυτό και έχοντας επίγνωση ότι βρίσκονται στο πνευματικό σκότος της ειδωλομανίας προσπάθησαν δια της φιλοσοφίας να αναζητήσουν την Αλήθεια. Μάταια όμως! Γιατί η Αλήθεια δεν είναι επινόημα του ανθρώπινου νου και της διανόησης. Η Αλήθεια είναι Πρόσωπο, είναι Ενυπόστατος, είναι ο Χριστός! Και τον Χριστόν δεν Τον "ανακαλύψαμε" ούτε Τον "επινοήσαμε", αλλά ο Ίδιος αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα.
Και μόλις οι πανέξυπνοι πρόγονοί μας έμαθαν για τον Χριστόν από το κήρυγμα των Αγίων Αποστόλων - και μάλιστα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου - έσπευσαν εκουσίως και ενσυνειδήτως να αποδεχθούν τη Χριστιανική Πίστη και να αποδοκιμάσουν την πλάνη και το σκότος της ειδωλομανίας! Οι Έλληνες έγιναν οι πρώτοι που εντάχθηκαν στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία. Και αυτοί οι αρχαίοι πρόγονοί μας είναι που θα μάς καταδικάσουν και θα μάς χλευάσουν εάν τώρα - μετά από 2.000 χρόνια - προσπαθούμε δήθεν να... αναστήσουμε τη νεκρή και ατελέσφορη και σκοταδιστική πλάνη των ειδώλων που εκείνοι με προθυμία και ενθουσιασμό απαρνήθηκαν!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους με μεγάλη οδύνη και ντροπή ακούμε όλα αυτά τα σαχλά και γελοία περί "ιερής φλόγας", περί "ιερού βράχου της Ακροπόλεως" και κάθε παρόμοια ανοησία!
Έλληνες, στώμεν καλώς! Ας προσκολληθούμε στον Χριστό μας, στην Παναγία μας, στους Αγίους μας, γιατί μόνο Αυτοί μας έχουν σώσει μέχρι τώρα άπειρες φορές και θα εξακολουθούν να μας σώζουν! Όσο για τους εφιαλτικούς ολύμπιους δαίμονες ο προορισμός τους είναι μαζί με τον αρχηγό τους Εωσφόρο το ατελεύτητον πυρ της γεέννης!!!
--------
ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΣΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΏΝΩΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ !!!!ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ .....ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!! ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΦΕΛΕΙΣ..

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!


--------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ(ΣΩΖΟΜΕΝΟΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

Γιατί η λέξη Έλλην στο βυζάντιο ήταν υβριστική;

Γιατί επί βυζαντίου συναίβησαν οι χειρότερες καταστροφές του Ελληνικού Πολιτισμού και πληθυσμού;

Τι ήταν λοιπόν η Σκυθόπολις; Το περιγράφει ο Εμμανουήλ Ροϊδης στην Πάπισα Ιωάννα...<<Και ου μόνον κατά των λίθων επέδειξαν τον χριστιανικόν ζήλον των οι ακάματοι εκείνοι ειδωλοθραύσται, αλλά και κατά των δυστυχών εκείνων, όσους υπωπτεύοντο εμμένοντας εις των πατέρων των την θρησκείαν. Ο σφάζων πρόβατον προς οικογενειακήν ευωχίαν, ο προσφέρων άνθη εις του πατρός του τον τάφον, ο συλλέγων χαμαίμηλα εις το φως της σελήνης, ο αρωματίζων την οικίαν του ή φέρων ανηρτημένον περί τον τράχηλον φυλακτήριον κατά του πυρετού κατεμηνύετο υπό κουκουλοφόρων κατασκόπων ως μάγος ή ειδωλολάτρης, κατεβαρύνετο δι αλύσεων και εστέλλετο εις Σκυθούπολιν, όπου είχε στηθεί το χριστιανικόν κρεουργείον. Εκεί συνεδρίαζον ευσεβείς δικασταί, αμιλλώμενοι τις πλείονας ειδωλολάτρας να οπτήσει επί εσχάρας, να βράση εντός ζέοντος ελαίου ή να κατακόψη μεληδόν. Μυριάδες μαρτυρολογίων διηγούνται τας αθλήσεις των χριστιανών ομολογητών, εκ των πληγών των οποίων έσταζε γάλα, και τους εδρόσιζον αι φλόγες, αλλ' ουδείς έγραψεν ακόμη το αψευδές συναξάριον των μαρτύρων εκείνων, οίτινες αντί μυθώδους γάλακτος έχυσαν αίμα αληθές και αντί να δροσίσει κατέκαυσε το πυρ της χριστιανικής ανεπιεικίας, καυστικότερον όν, φαίνεται, του πυρός της πολυθεϊκής ωμότητος>>.

Σε εκτενέστερη περικοπή Ροϊδης επισημάνει: «Κατά τας αρχάς του Μεσαίωνος επί Ουάλεντος, Ουαλεντινιανού και Θεοδοσίου συνεστήθη εν Ανατολή αληθής «Ιερά Εξέτασις», ής αι θηριωδίαι, αι καταπιέσεις και αι σφαγαί δεν έχουσι τι να φθονήσωσιν εις τους Ιεροδικαστάς της Ισπανίας, οίτινες άτομα μόνον κατεδίωκον επί κακοδοξία, ενώ οι Ορθόδοξοι «σωφρονισταί» της Ανατολής προυτίθεντο να εξαλείψωσιν αθρόους από του προσώπου της γης πάντας τους ελληνίζοντας ή φιλοσοφούντας. Τα περί τούτων χωρία των συγχρόνων ιστορικών εξαλείφουσι παν ίχνος αμφιβολίας, διεγείροντα αγανάκτησιν και φρίκην κατά των ελθόντων «βαλείν μάχαιραν και ουχί ειρήνην»

Παρά του χριστιανού χρονογράφου Σωζομένου, ον ουδείς βεβαίως θέλει κατηγορήσει ως συκοφαντούντα τους ομοθρήσκους του, μανθάνομεν ότι «των ελληνιστών μικρού πάντες κατ' εκείνο διεφθάρησαν, και οι μεν πυρί, οι δε ξίφει απολέσθαι προσετάχθησαν. Παραπλησίως δε δια την αυτήν αιτίαν διεφθάρησαν οι ανά πάσαν την αρχομένην λαμπρώς φιλοσοφούντες. Αλλά και εις μη φιλοσόφους, εσθήτι δε τη εκείνων χρωμένους εχώρει ο φόνος' ως μηδέ τους τα' άλλα επιτηδεύοντας κροκωτοίς τριβωνίοις αμφιένυσθαι, δι υπόνοιαν κινδύνου και δέος» (Ερμ. Σωζομένου, «Εκκλ. Ιστορ.», βιβλ. Στ', κεφ. 35).

Αντιλαμβάνεσαι τι λέει ο χριστιανός Σωζόμενος; Η τρομοκρατία είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα που οι άνθρωποι φοβόντουσαν τι ρούχα θα φορέσουν για να μην τους περάσουν για φιλόσοφους!!!

Η δουλεία στο Βυζάντιο.

Αν διαβάζοντας τα παρακάτω αποσπάσματα περί δουλείας αισθανθείτε ντροπή και για τη δική σας σημερινή δουλεία,δε φταίμε εμείς!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------
Από το βιβλίο "ΒΥΖΑΝΤΙΟ,ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ",Στυλιανού Μιχόπουλου,εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ.




Η "Δημοκρατία" και κηφήνες της!!!


Κίνηση σαχ στο παγκόσμιο σκάκι από τη Ρωσία!!!

Σκακιστικές κινήσεις επί χάρτου!!!!!!!


-------------------------------------------------------------------------------------
http://olympia.gr/

«Σκωτσέζικο ντους» από τη Μόσχα στον Ομπάμα

Εκπληξη των ΗΠΑ από την απόφαση του Κιργιζιστάν να κλείσει την αμερικανική βάση

(The New York Times) Ο λόγος περί διφορούμενων μηνυμάτων. Την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες της Ρωσίας εκθείαζαν τον πρόεδρο Ομπάμα και την πολιτική του. Οι τοποθετήσεις του προέδρου των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν ήταν «ενθαρρυντικές», οι προτάσεις του αναφορικά με τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών «ένα φρέσκο σημάδι», όπως και οι δηλώσεις περί διαλόγου με το Ιράν. Τα κομπλιμέντα, ωστόσο, συνοδεύτηκαν από μια γροθιά στο πρόσωπο στο γεωπολιτικό επίπεδο. Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Κιργιζιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ ανακοίνωσε από τη Μόσχα, όπου βρέθηκε, προκειμένου να αποδεχτεί την οικονομική βοήθεια ύψους 2,15 δισ. δολαρίων του Κρεμλίνου, την απόφαση της χώρας του να διακόψει τη λειτουργία της αμερικανικής βάσης στο Μανάς. Η κίνηση δημιούργησε ένα σχεδόν «ανυπέρβλητο» εμπόδιο…στην προσπάθεια του Μπαράκ Ομπάμα να αλλάξει τη ροή του πολέμου στο Αφγανιστάν. Ενδεχομένως, βέβαια, η εξέλιξη να ήταν αναμενόμενη. Αρχής γενόμενης με την ομιλία του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λίγες ώρες μετά την εκλογή του κ. Ομπάμα, τα μηνύματα από το Κρεμλίνο προς την αμερικανική κυβέρνηση ήταν τη μια στιγμή επιθετικά και την άλλη συγκαταβατικά. Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα συνεργασίας με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Παράλληλα, ωστόσο, απαιτούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο από τον κ. Ομπάμα να έχει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας τους. «Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κάνει κουμάντο και ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα», λέει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον και νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Μπρούκινγκς, Στρόουμπ Τάμποτ. «Πρόκειται σίγουρα για έναν παράξενο τρόπο για να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος μεταξύ των δύο κράτων», επισημαίνει ο ίδιος. Το Αφγανιστάν συγκαταλέγεται θεωρητικά στους πρόσφορους για συνεργασία γεωγραφικούς χώρους, δεδομένου ότι η διάδοση του ισλαμικού εξτρεμισμού στην ευρύτερη περιοχή ανησυχεί βαθύτατα τη Ρωσία. Το εύλογο παραπάνω συμπέρασμα, όμως, ανετράπη από την απόφαση του κ. Μπακίγιεφ να κλείσει την αμερικανική βάση στο Μανάς. Κιργίζιοι και Ρώσοι αξιωματούχοι επέμεναν ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με τη δέσμευση της Μόσχας να βοηθήσει τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν, παρέχοντάς τους εναλλακτικές διαδρομές για την τροφοδοσία των νατοϊκών στρατευμάτων, αλλά ουδείς πρέπει να λησμονεί ότι το Κρεμλίνο έχει προ πολλού θέσει στόχο την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ από την κεντρική Ασία. Ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, οι Ρώσοι έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι ο κ. Ομπάμα είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Μόσχας εφόσον επιμείνει στην απόφαση για αύξηση της αμερικανικής δύναμης στο Αφγανιστάν κατά 30.000 άνδρες. Αυτό συνεπάγεται ότι ο κ. Ομπάμα καλείται να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τη δυσαρέσκεια των Ρώσων για την αντιπυραυλική ασπίδα στην ανατολική Ευρώπη και την επέκταση του ΝΑΤΟ. «Στο ρωσικό μυαλό υπάρχει πάντα η λογική του παζαριού και καθώς φαίνεται να παρουσιάζεται μια ευκαιρία διασφάλισης των συμφερόντων μας, οφείλουμε να έχουμε καλά χαρτιά στα χέρια», τόνιζει η καθηγήτρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Στατηγικών Μελετών του Λονδίνου, Οκσάνα Αντονένκο. «Στα μάτια του Κρεμλίνου δεν υφίσταται ο όρος συνεργασία, αλλά η μετουσίωση σε πραγματικότητα του καλύτερου δυνατού σεναρίου για τα ρωσικά συμφέροντα», λέει η ίδια. Η κίνηση του Κιργιζιστάν προκάλεσε έκπληξη, διότι έλαβε χώρα μετά σωρεία μηνυμάτων που έδειχναν ότι η Μόσχα ήταν διατεθειμένη να συνεργαστεί με τον νέο Αμερικανό ηγέτη. Οι σχεδιαστές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είχαν ενθαρρυνθεί από την ομιλία του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο τόνος της οποίας δεν ήταν, για πρώτη φορά μετά από καιρό, αντιαμερικανικός. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Μόσχα εμφανίζεται έτοιμη να παράσχει στο ΝΑΤΟ οδούς ανεφοδιασμού προς το Αφγανιστάν, μέσω Ρωσίας. Επιπλέον, ανώνυμη πηγή του υπουργείου Αμυνας δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Interfax ότι η Μόσχα αναστέλλει τα σχέδιά της να εγκαταστήσει πυραύλους Ισκαντέρ στο θύλακο του Καλίνινγκραντ, κοντά στη μεθόριο με την Πολωνία. Τέλος, την Τρίτη έγινε και η ανακοίνωση για τη βάση του Μανάς. «Πραγματικά εξεπλάγην», σημειώνει ο Αντριου Κούτσινς, διευθυντής του Προγράμματος Ρωσίας και Ευρασίας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών της Ουάσιγκτον. Προσθέτει όμως πως πρόκειται για «μια κλασική ρωσική τακτική: μια κίνηση αγενής και απότομη που φαινομενικά δυσκολεύει την επίτευξη των στόχων τους». Παιχνίδια τακτικής Οι Ρώσοι δεν μοιράζονται την αισιοδοξία των Ευρωπαίων για την πολιτική Ομπάμα. Πέρυσι, οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδό τους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. «Ο κ. Ομπάμα θα πρέπει να χειριστεί την κληρονομιά Μπους», περιλαμβανομένων των επιπτώσεων του πολέμου στη Γεωργία, δήλωσε ο Σεργκέι Ρογκόφ, διευθυντής Ινστιτουτου Πολιτικών Μελετών της Μόσχας. «Είναι δυνατόν, μετά τον πόλεμο στη Γεωργία, η Ρωσία να ασκεί πιέσεις στο Κιργιζιστάν για λογαριασμό των ΗΠΑ;», ρώτησε. Η απόφαση για το κλείσιμο της βάσης «δεν ήταν κάτι που έκανε η Ρωσία, ήταν κάτι στο οποίο η Ρωσία δεν έφερε αντίρρηση»… Και οι Ρώσοι ηγέτες ανυπομονούν όλο και περισσσότερο να δουν σαφή σχέδια από την πλευρά της Ουάσιγκτον. Ο κ. Ομπάμα μοιάζει πρόθυμος να επιβραδύνει την εφαρμογή των σχεδίων της αντιπυραυλικής άμυνας και της ΝΑΤΟϊκής διεύρυνσης, αλλά όχι και να αποσύρει επισήμως αυτά τα σχέδια. «Το πραγματικό παιχνίδι δεν έχει ακόμη αρχίσει», υπογράμμισε ο κ. Ρογκόφ. «Θα ακολουθήσουν σκληρές διαπραγματεύσεις για πολλά θέματα».

Περισσότερα στο www.infognomonpolitics.blogspot.com

Πως και από ποιούς σφάχτηκαν οι Έλληνες όταν η Αρμενία έγινε χριστιανικό κράτος!!!

Σπάνια θα βρεις σήμερα κάποιον Αρμένιο να γνωρίζει την αρχαία ιστορία της χώρας του.
Ξεκίνησαν τον εκχριστιανισμό από εκεί,έχοντας μελετήσει πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία τους!!!!Δεν υπάρχει πιο ευκολόπιστος λαός!!!Τους ήξεραν απέξω κι ανακατωτά,γιατί στα μέρη τους είχαν διασκορπιστεί οι εβραίοι από τον Ναβουχοδονόσορα!!!!!Έτσι είχαν πολλούς συνεργάτες στο εγχείρημα...Υπάρχει μια περίπτωση,οι σφαγείς να ήταν μόνο εβραίοι Χάζαροι....Υπάρχει και το παράδειγμα της Εσθήρ,στην παλαιά διαθήκη τους!!!!!

-----------------------------------------------------------------------
ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ

Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Αρμενίας από Χριστιανούς

Το έτος 252 μ.χ. ο βασιλιάς της Αρμενίας Τιριδάτης ο Γ΄ μέσω ενός καλοστημένου σχεδίου χριστιανών προσηλυτίσθηκε και με ένα αυτοκρατορικό διάταγμα του ανακήρυξε τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους .

Υπό την ηγεσία του πατριάρχη τους Γρηγορίου , του λεγόμενου και *Φωτιστή* ο στρατός του Τριδάτη και οι ορδές των μοναχών του Γρηγορίου , θα γενοκτονήσουν τους Έλληνες της Αρμενίας και των γύρω περιοχών και θα ισοπεδώσουν όλα τα ελλήνικά μνημεία και τους αρχαίους ναούς της χώρας , χτίζοντας επάνω τους ως ταφόπλακες τις χριστιανικές εκκλησίες . Πρόκειται για την βίαιη εγκαθίδρυση του πρώτου θεοκρατικού κράτους στον κόσμο και την δοκιμή για την ισοπέδωση του αρχαίου ελληνικού κόσμου , που ακολούθησε λίγα χρόνια μετά . Ο χριστιανός συγγραφέας Φαύστος ο Βυζάντιος στην *Εκκλησιαστική Ιστορία* , κεφ. 3 , παρ. 20 , αναφέρει ότι οι εκχριστιανισμένοι Αρμένιοι *κατέστρεφαν για έξι (6) συναπτά έτη όλη την Ελληνική Επικράτεια σφάζοντας όλους τους Έλληνες , μην αφήνοντας κανέναν να τους ξεφύγει* και πως *ήταν απερίγραπτο το μέγεθος των θησαυρών που λεηλάτησαν από αυτούς* (κεφ. 4 παρ. 11) .

Το χριστιανικό σχέδιο προέβλεπε τρόμο , θάνατο , καταστροφή , φυλακίσεις εκτελέσεις , βασανιστήρια , καταλήστευση , δημεύσεις...: *Οίτινες όλοι (και μάλιστα και ο βασιλεύς και οι πρόκριτοι) , ίνα φανερώσουν , ότι επίστευσαν ολοψύχως εις τον Χριστόν , εχάλασαν από τα θεμέλια όλους τους ναούς των ειδώλων και λαβόντες απ΄ τα σκευοφυλάκια όλους τους θησαυρούς , ήτοι χρυσίον , αργύριον , σκεύη αργυρά και χρυσοΰφαντα ιμάτια , τα αφιέρωσαν εις τας εκκλησίας , τας οποίας εις δόξαν Χριστού οικοδόμησαν και όχι μόνον τα κινητά , αλλά και τα ακίνητα , ήτοι χωράφια και άλλα όμοια και έκαμαν την άτιμον ύλην και ανωφελή , ύλην ψυχοφελή και πολύτιμον* . (*Συναξαριστής* , σελ 673) .

Οι Αρμένιοι υπό τις ευλογίες πλέον της Ορθοδόξου Εκκλησίας διεξήγαγαν τους πρώτους ιερούς - θρησκευτικούς πολέμους της Παγκοσμίου Ιστορίας , με σκοπό το βίαιο εκχριστιανισμό των γύρω λαών και ειδικά στα εδάφη που κατοικούσαν οι τόσο μισητοί για τους χριστιανούς , οι *ειδωλολάτρες* Έλληνες .



Η γενοκτονία γινόταν υπό την επίβλεψη και την συνεργία του Βυζαντινού κράτους και πατριαρχείου (Ιεροσολύμων) .

Η ελληνική γενοκτονία και η ολοκληρωτική πολιτισμική καταστροφή της Αρμενίας ήταν χριστιανική συνωμοσία , σχέδιο που όπως φαίνεται είχαν μελετήσει και συμφωνήσει από κοινού προ ολίγων χρόνων ο Γρηγόριος και ο Τιριδάτης με τον Μέγαν Κωνσταντίνον .

Αξίζει εδώ να διαβάσουμε το απόσπασμα του έργου του πατριάρχη Ιεροσολύμων Δοσιθέου από την *Δωδεκάβιβλον* , σελ. 1218 , όπου ο Δοσίθεος αναφέρεται στην στιγμή που ο Γρηγόριος και ο Τιριδάτης πήγαν να ανακοινώσουν επίσημα στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο , τα αποτελέσματα της ελληνικής γενοκτονίας , επισκέπτες του Μέγα Κωνσταντίνου .

Γράφει ο Δοσίθεος :

*Προ της αναχωρήσεως αυτού , ο τε Γρηγόριος κι ο Τιριδάτης επήγαν εις Κωνσταντινούπολιν προς τον Μέγαν Κωνσταντίνον και εφιλοξενήθησαν παρ΄αυτού ικανώς . Γενόμενης δε της Αγίας Α΄Συνόδου , επέμφθη προς αυτήν υπό του Τιριδάτου ο Αριστάνης , αγωνισάμενος δε μετά των εν΄αυτή συνελθόντων αγίων τιή (318) θεοφόρων Πατέρων κατά του Αρείου , επέστρεψεν εις Αρμενίαν , φέρων και την απόφασιν της Συνόδου* .


Στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο , όπως αποδείχθηκε , αποφασίσθηκε από κοινού η ολοκληρωτική πολιτισμική καταστροφή και γενοκτονία του Ελληνισμού όχι απλώς στην Αρμενία , αλλά σε όλα τα εδάφη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας .

Η επιβολή του Χριστιανισμού ως επίσημου θρησκείας της Αρμενίας αποτελεί την δημιουργία του πρώτου θεοκρατικού κράτους στον κόσμο , αλλά και την πρώτη παγκοσμίως οργανωμένη καταστροφή και εκθεμελίωση ενός ολόκληρου πολιτισμού , του Ελληνικού , από την ιουδαιοχριστιανική θρησκεία .

Κατά τα επόμενα χρόνια η πλήρης υποταγή όλων των λαών της αυτοκρατορίας στην θεοκρατία και στον αυτοκράτορα θα επιτευχθεί απόλυτα και ολοκληρωτικά .

Η γέννηση του καισαροπαπικού και του βυζαντινού Ιμπεριαλισμού με την στήριξη και την ευλογία της Εκκλησίας είναι πλέον ιστορικό γεγονός .


Posted by ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ

ΝΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ.

ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΔΙΗΡΚΗΣΕ ΑΙΩΝΕΣ....
ΟΛΟΙ ΟΙ..."ΑΓΙΟΙ" ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ...
ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ "ΑΓΙΟΙ"......
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο..."ΜΕΓΑΣ..ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ",ΕΓΙΝΕ "ΑΓΙΟΣ" ΑΣ ΕΣΦΑΞΕ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!!!!!ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ......
----------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!

Αυτός είναι ο άνανδρος δολοφόνος του μεγάλου Ιουλιανού!!Την ώρα που ο Ιουλιανός έδινε την μάχη με τους Πέρσες ο ύπουλος Μερκούριος εκτελώντας διαταγές ιουδαιοχριστιανών μαχαίρωσε πισώπλατα τον μεγάλο αυτοκράτορα!!Αυτό το σκουλι@ για την πράξει του αυτή οι ιουδαιοχριστιανοί τον έκαναν ...άγιο.Δεν άντεχαν και έτρεμαν οι ιουδαιοχριστιανοί τον σίγουρο επανελληνισμό της πατρίδα μας και την απαλλαγή της Ελλάδας από τον λαομίσητο ιουδαιοχριστιανισμό !! Έλληνες σάς λένε ψέματα κανείς Έλληνας δεν άλλαξε την θρησκεία του !! Η μεγαλύτερη γενοκτονία των Ελλήνων έγινε από τούς ιουδαιοχριστιανούς όπως ομολογεί και ο χριστιανός χρονογράφος Σωζομενός !!

Τσίπρας,Αλαβάνος,γήπεδο ΠΑΟ,δημοσκοπήσεις,ΜΜΕ,αχταρμάς!!!!

Να θέσουμε και εμείς ένα ακόμα ερώτημα!
Γιατί έχουν αφρίσει ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος,και τρέχουν από εδώ κι από εκεί να πετύχουν σώνει και καλά να πέσουν οι υπογραφές για το γήπεδο του Παναθηναϊκού;;;;;;;;Γιατί τόση λύσσα;;;;;;Μήπως είναι διαπλεκόμενοι,λόγω της εταιρίας έργων;;;;;;Ή τάχα ψάχνουν για ψήφους;;;;

-------------------------------------------------------------------------------
http://olympia.gr/2009/02/08/syriza-7/

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική χωματερή

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Φεβρουαρίου 8, 2009


Παρατηρώντας κάποιος τους πρωταγωνιστές του πολιτικού μας συστήματος, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στο φαινόμενο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το αποκαλούμε φαινόμενο; Γιατί, παρ’ όλο που έχει μια σχεδόν “επαγγελματική” εμμονή με την κοινωνική “ευαισθησία”, δεν καταφέρνει να αποσπάσει τη λαϊκή συμπάθεια ,παραμένοντας μόνιμα αντιπαθές στον κόσμο.
Όσο και να τον βοηθήσουν τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα της πολιτικής εξουσίας, δεν μπορεί αυτό να το “εισπράξει” σε πολιτική δύναμη. Ένα κόμμα ισχνότατου ποσοστού ψηφοφόρων προβάλλεται στα ΜΜΕ όσο τα μεγάλα κόμματα εξουσίας και παρ’ όλ’ αυτά δεν μπορεί να ισχυροποιηθεί. Μετά βίας μπαίνει στη Βουλή και άρα στα κρατικά ταμεία και εκεί εξαντλεί τον ρόλο του. Το ερώτημα που θέτουμε εμείς είναι το εξής: Μήπως αυτός είναι ο μοναδικός του στόχος; Μήπως αυτός ο κρατικός “μισθός” είναι και ο μοναδικός στόχος αυτού του “υπαλλήλου”; Μήπως μόνον με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετεί τα αφεντικά του; Έχει αφεντικά και αν έχει ποιοι είναι αυτοί;

Συνέχεια εδώ http://lailapa.blogspot.com/2009/02/blog-post_08.html

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

Αντάρτικο στον Πόντο!!!!!

Παλιά η ιστορία...............
-----------------------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/blog-post_4747.html

Αντάρτες Πόντιοι που δρουν σήμερα μέσα στην Τουρκία

Το Ποντιακό Αντάρτικο

Η ΜΙΤ, η JITEM (η χωροφυλακή), η Κρατική Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών που διαθέτει η Τουρκία, αδυνατούν να ελέγχουν την δράση των Ελλήνων κατασκόπων.
Ο εκνευρισμός των Τούρκων είναι πολύ μεγάλος, καθώς ταυτόχρονα στον Πόντο εμφανίζεται τοπικό «Αντάρτικο Σώμα» από Τούρκους υπηκόους που μιλούν όλοι Ποντιακά. Αρχηγός τους είναι μια 28χρονή κοπέλα… η πολυάριθμη αυτή ομάδα δεν έχει σχέση με τις κουρδικές οργανώσει και τις ακροαριστερές.
Θυμίζει το «Ποντιακό Αντάρτικο» του 1920, όταν πάνω από 25.000 Πόντιοι συμπατριώτες μας, απομεινάρια της πάλαι ποτέ «Αυτοκρατορίας των Κομνηνών», έλαβαν τα όπλα και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Για τουλάχιστον 5 χρόνια (1925) Τούρκος δεν πάτησε στον «Ανεξάρτητο Πόντο».

Οι Τουρκικές αρχές ασφαλείας αναγκάζονται να μεταθέσουν τους επικεφαλείς αξιωματικούς από το Ντιγιαρμπακίρ, Βάν κλπ., στον Πόντο. Οι έμπειροι Τούρκοι αξιωματούχοι με πολυετή πείρα απέναντι σους Κούρδους αντάρτες , επιβάλλουν σε πολλά ορεινά χωρία, κυρίως της επαρχίας Ορντού, αποκλεισμό. Οι κάτοικοι αγοράζουν τα προϊόντα τους με δελτία πλέον, για να μην δίνονται εφόδια στους Πόντιους αντάρτες.
Η αντάρτικη ομάδα, καταφέρνει σοβαρά χτυπήματα, σε πολλούς σταθμούς Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, ενώ απαγάγει και έναν τοπικό Δήμαρχο. Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, αδυνατούν να ελέγχουν την κατάσταση. Πληροφορίες φέρουν ότι η ομάδα υπάρχει ακόμη και σήμερα και κάνει την εμφάνισή της συχνά στην περιοχή. Χιλιάδες Πόντιοι της Τουρκίας, παραμένουν τις νύχτες συντονισμένοι στους Ποντιακούς Ραδιοσταθμούς που εκπέμπουν από την Γεωργία και την Αρμενία. Συνολικά 114 σύλλογοι Ποντίων έχουν ιδρυθεί στην περιοχή αλλά και στην Κων/πόλη. Οι κάτοικοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι μιλούν την ίδια γλώσσα με άλλους στις γειτονικές χώρες που δεν είναι Τούρκοι…
Συμπτωματικά, την ίδια περίοδο το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών ζητά την ίδρυση Ελληνικού Προξενείου στην Τραπεζούντα. Το αίτημα φυσικά απορρίπτεται.
Είχε προηγηθεί η απέλαση του Ε.Χ. τον Δεκέμβριο του 1997, από το Ελληνικό Προξενείο της Κων/πόλης. Ο Έλληνας Αξιωματικός υπηρετούσε με διπλωματική κάλυψη στο Ελληνικό Προξενείο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ο Σταθμάρχης στην Κων/πόλη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Οι Τούρκοι μη μπορώντας να ελέγχουν την δράση του Έλληνα κατάσκοπου, σκηνοθέτησαν μια υπόθεση κατασκοπείας και τον απέλασαν. Ακολούθησε απέλαση υψηλόβαθμου στελέχους της Τουρκικής ΜΙΤ από το Προξενεία της Τουρκία στην Θεσ/νίκη.
Στην Σμύρνη και την Άγκυρα, υπηρετούν Έλληνες κατάσκοποι, με αμείωτη δράση. Στις 29 Ιουνίου 1998, σύσσωμος ο Τουρκικός τύπος, αναφέρει μια πολύ σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας. Συνελήφθη ο Τούρκος Αξιωματικός της Αεροπορίας Μεχμέτ Μπαρούτ, για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας. Ενοχοποιούνται άλλοι 5 Τούρκοι αξιωματικοί. Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι καταιγιστικές. Στις 3 Ιουλίου 1998, η εφημερίδα Μιλιέτ, αναφέρει ως εγκέφαλο του δικτύου κατασκοπείας τον Έλληνα Αξιωματικό με το όνομα «Καλέρας». Πρόκειται για τον γνωστό Ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη.
Συλλαμβάνεται και άλλος Τούρκος Αξιωματικός. Ο Σμηναγός Αλίμ Ασλάν ομολογεί τι έδωσε όλα τα σχέδια ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκίας εναντίων της Ελλάδας, αλλά και όλες τις μυστικές συχνότητες επικοινωνίας του Τούρκου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Καρανταγί.
Από AnaxFiles



Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΔΑΚΤΥΛΟΣ!!!
-------------------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/blog-post_7084.html

Εμφανίστηκαν έγγραφα του Κίσινγκερ που ανοίγουν αμέσως τον φάκελο της Κύπρου!

"Τελική θεραπεία" για τον Μακάριο

σχεδίασε και εκτέλεσε ο Κίσινγκερ;


Τα δύο έγγραφα που ακολουθούν, των οποίων η γνησιότητα δεν έχει διασταυρωθεί ακόμη, δείχνουν ξεκάθαρα την εμπλοκή του πρώην υπουργού Εξωτερικών τω ΗΠΑ κ. Κίσινγκερ, με την σχεδίαση της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο!...
Τα πρωτότυπα (σε μορφή pdf) των εγγράφων βρίσκονται στη διάθεση του ιστολογίου και θα δοθούν, μέσω e-mail, σε όποιον ενδιαφερθεί για την απόκτησή τους...

Δύο άκρως απόρρητα τηλεγραφήματα του Κισινγκερ και του Λούνς λένε οτι οι Αμερικανοί οργάνωσαν την ανατροπή του Μακαρίου και τον Αττίλα
Ανοίγει ο φάκελος της Κύπρου;
Το άκρως απόρρητο τηλεγραφήμα του Κίσινγκερ, τον Μάιο του '74 πρός τον αμερικανό πρεσβευτή στην Λευκωσία, λέει ότι ο Εθνικο Συμβούλιο Ασφαλείας, αποφάσισε την "τελική θεραπεία" για την απομάκρυνση του Μακαρίου απο την Κύπρο, και παραπέμπει στις οδηγίες που διαβιβάζονται.

TOP SECRET 4398 WASHINGTON DC 0416222

ACTION K-12 R 413172 MAY 74
FM SECSTATE WASHDC 5954
TO AMEMBASSY NICOSIA
TOPSEC WASHDC 4398
SUBJECT: FINAL CURE
H PASS:
AMBASSADOR/COS MF THERE:

YOU WILL PROCEED TO THE FINAL CURE OF THE ARCHIBISHOP MAKARIOS.
THE FINAL CURE IS A DECISION OF THE NATIONAL SECURITY COUNCIL FOLLOW THE SPECIAL DIRECTIONS.
KISSINGER

Το άκρως απόρρητο τηλεγράφημα του γγ του ΝΑΤΟ Λούνς πρός τον αμερικανό υπουργό άμυνας πιστοποιεί τι συμφωνήθηκε με τον Σίσκο για την στήριξη της εισβολής, των Τουρκων.

TOP SECRET
SG/SD/WASHDC-12/S26-D48/JULE74
FROM: SECRETARY GENERAL TO:SECRETARY OF DEFENCE/WASHDC:
Subject: Assistant Undersecretary of State Sisco's visit
The Assistant Undersecretary of State Sisco's visit to the Alliance, showed the decision of the American government to finish the Cyprus problem.
We agreed with Mr. Sisco for supporting the Turkish army during the landing, as well as, in the violent expulsion of Makarios.
Joseph Luns
Secretary General of NATO

Εάν τά έγγραφα αποδειχθούν ακριβή τότε... άνοιξε ο "φάκελος της Κύπρου".













Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Με την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,της...Ελλάδας!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ.......


"Το κεκραγάρι"!!!!!!!!!!!!!!Δηλαδή;;;;;
Μάλιστα,αυτό είναι."Κύριε,εκέκραξα...".
Εμείς ξέρουμε ότι τα κοράκια κράζουν,"κρα...κρα".
Καρτερούν τον...ποθητό Μεσσία!Του...Ισραήλ!!!!!!!!!!!!!!!
Και πωλείται ένα ευρώ στα σχολεία της Ελλάδας,με την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της...Ελλάδας!!!!!!!!!!!!
Πωλείται,βέβαια,με την πιεστική προώθηση των...Διδασκάλων της Ελληνικής Παιδείας!!!!!!!!!
Οι οποίοι δέχονται να προσυλιτίζουν τα παιδιά και μάλιστα επί πληρωμή!!!



Ω,Ρωμαίοι....Καλά οι Έλληνες δεν είχαν Μηνολόγιο;;;;;;Αλήθεια γνωρίζουν από που προέρχεται η λέξη ο Μην,του Μηνός;;;;;;;
Δηλαδή,όταν γράφουν ότι οι Ρωμαίοι υπολόγιζαν το χρόνο(7οο π.χ.;!!!),οι Έλληνες ζούσαν στις σπηλιές!!!!!!!!
Λεγόταν,λένε και "αποκαθαρτικός",λόγω των...θρησκευτικών εορτών καθαρμού και εξαγνισμού!!!!!!!Καλά δεν ήταν....παγανιστικές αυτές οι εορτές;;;;;;Πως δέχονται ένα παγανιστικό όνομα;;;;;


Γίνεται;Δε γίνεται να αποποιηθούν την παλαιά διαθήκη!Θα χάσουν τις ρίζες τους,που φτάνουν στην ΟΥΡ της Μεσοποταμίας,εκεί από όπου κατάγεται ο...γενάρχης τους ο Αβραάμ,ο γυιός του ειδωλολάτρη-δηλητηριογνώστη-μάγου Θάρρα!!!!!!

Ώστε τα αρχαία..."ειδωλολατρικά" έθιμα(καρναβάλια,ξεφαντώματα και άλλες κοσμικές απολαύσεις),τους χαλάνε τη σούπα!!!!!!Τέτοια στενοχώρια!!!!!!!


ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!
-----------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=10139&catid=70#10139

“Νόστοι: Επαναπατρισθέντα Αριστουργήματα” στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως
Τα αγγεία περιέχουν μια εικονογραφία που την συναντά κανείς ευρύτατα στην αρχαιότητα. Ένα αγγείο δεν προοριζόταν για αισθητική απόλαυση. Η αισθητική απόλαυση προκύπτει από την δευτερεύουσα λειτουργία του. Η κύρια αποστολή ενός αγγείου ήταν χρηστική. Ήταν δηλαδή ένα χρηστικό αντικείμενο. Οι άνθρωποι της αρχαιότητας χρησιμοποιούσαν τα αγγεία για συγκεκριμένους λόγους της καθημερινής ζωής. Η καθημερινότητά τους ήταν κατακλυσμένη από εικόνες σε αγγεία. Αυτό που έλεγε η Claude Berard μιλώντας για μια Πόλη των Εικόνων (a City of Images) είναι ακριβώς αυτό το πράγμα. Ήταν δηλαδή μια πόλη όπου εγώ, ο πολίτης, βομβαρδιζόμουν διαρκώς από εικόνες, και στην προσπάθειά μου να τις αποκρυπτογραφώ, συγκροτούσα σιγά-σιγά ένα εννοιολογικό σύμπαν — συλλογικό και ατομικό.
Αυτό το σύνολο από αγγεία, κανάτια, υδρίες, αμφορείς, κάνθαρους, κρατήρες, κύλικες, σκύφους, πελίκες, όλα αυτά τα αντικείμενα δηλαδή που με περιτριγύριζαν σε όλη μου την ζωή, απεικόνιζαν διάφορα θέματα, τα οποία κατά κύριον λόγο ήταν μυθολογικού περιεχομένου. Η μυθολογία λειτουργούσε ως μεταφορά, ως μεταφορικό πλαίσιο, για να μπορέσω να μαθαίνω πράγματα για την ζωή. Διότι αν προσπαθούσα να μιλήσω για την ίδια την ζωή, τότε εξατομίκευα και εξειδίκευα το θέμα μου. Αν όμως μιλούσα για κάτι απ’ την ζωή μέσω του μύθου, τότε γενίκευα το θέμα και το άπλωνα σε χώρο και σε χρόνο, με το σκεπτικό ότι “αφού συνέβη στους θεούς, αφορά όλους τους ανθρώπους και όλες τις εποχές”. Άρα, με αυτή την γενίκευση που έκαναν οι άνθρωποι, δεν επιδίωκαν ακριβώς να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και την ατομική αγωνία τους, και να ξεχαστούν με κάτι ξένο και διαφορετικό. Αντιθέτως, προσπαθούσαν να εισχωρήσουν ακόμα βαθύτερα στην αληθινή ουσία της καθημερινότητάς τους, η οποία απλώς διερμηνευόταν μέσα από το μυθολογικό πλαίσιο στο οποίο μπορούσε να ενταχθεί το κάθε θέμα. Αυτή είναι, λοιπόν, η οπτική γωνία με την οποία οι άνθρωποι της αρχαιότητας έβλεπαν όλα αυτά τα θέματα που απεικονίζονται στα αντικείμενα
Νόστοι: Ο Κρατήρας του Ευφρονίου


http://www.youtube.com/watch?v=_hxNaibhHIY&eurl=http://tsavalos.wordpress.com/video/nostoi-videos/
Ο Θρήνος του Αχιλλέα όπως τον αφηγείται το Απουλικό αγγείο

http://www.youtube.com/watch?v=IHX3MQZhT10&eurl=http://tsavalos.wordpress.com/video/nostoi-videos/
Ο μύθος του Περσέα και της Ανδρομέδας, όπως τον αφηγούνται τα Απουλικά αγγεία.
">

http://www.youtube.com/watch?v=o11yXEBsNhY&eurl=http://tsavalos.wordpress.com/video/nostoi-videos/
Πηγή: http://tsavalos.wordpress.com/2008/12/15/nostoi-vases/


Το αριστούργημα του Ευφρονίου

Ο ωραίος Λέαγρος, για τον οποίο φτιάχτηκε ο κρατήρας, ήταν ένα πρόσωπο που στην αρχαία Αθήνα του 6ου αι. π.Χ. ενέπνεε μεγάλους έρωτες, αν κρίνουμε από τις επιγραφές με το όνομά του σε πλήθος από αγγεία του κρασιού.
Ο Ευξίθεος δημιούργησε και ο Ευφρόνιος φιλοτέχνησε αυτό το λεπτουργικό αριστούργημα του ερυθρόμορφου ρυθμού που σκοπό είχε να θυμίσει στον ιδιοκτήτη του έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Μετά από δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πολλές περιπέτειες μεταξύ μουσείων και αρχαιοκάπηλων, ο κρατήρας του Ευφρονίου εκτίθεται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Η Βίβιαν Ευθυμοπούλου διηγείται την ιστορία.

Πόσο κρασί χρειάζεται για να σβήσει ένα ερωτικό πάθος και μάλιστα ανεκπλήρωτο; Δεν ξέρω. Ο ανώνυμος, πλούσιος Αθηναίος που ποθούσε τον ωραίο Λέαγρο πάντως μάλλον χρειαζόταν σαρανταπέντε λίτρα κεκραμένου οίνου, δηλαδή κρασιού, για να τον ξεχάσει. Τράβηξε λοιπόν κατά την Αρχαία Αγορά των Αθηνών, στο τμήμα που εκτείνεται στα βορειανατολικά του αρχαιολογικού χώρου, όπως τον ξέρουμε σήμερα, στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να συναντήσει στο εργαστήριό τους δυο μεγάλους τεχνίτες της εποχής: τον αγγειοπλάστη Ευξίθεο και τον αγγειογράφο Ευφρόνιο. Σ' αυτούς, λοιπόν, παρήγγειλε ένα μεγάλο κρατήρα, το σκεύος που χρησιμοποιούσαν στα συμπόσια για να γίνεται η μείξη του οίνου με το νερό, ένα κρατήρα χωρητικότητας σαράντα πέντε λίτρων. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έκανε παραγγελία το θέμα της εικονογράφησης, το σίγουρο όμως είναι ότι εκείνος ζήτησε να χαράξουν σ' αυτό τον νταλκά του: «Λέαγρος καλός». Ο ωραίος Λέαγρος, ένα πρόσωπο τόσο οικείο και τόσο άγνωστο στους μελετητές του αττικού εργαστηρίου της αρχαίας ελληνικής κεραμικής, ένα πρόσωπο που στην αρχαία Αθήνα των μέσων του 6ου αι. ενέπνεε μεγάλους έρωτες, αν κρίνουμε από το πλήθος των αναφορών σ' αυτόν, με τη μορφή επιγραφών όλως τυχαίως όλες σε αγγεία του ποτού.
Πόσοι και πόσοι ήπιαν κρασί στην υγειά του ωραίου Λέαγρου! Πόσοι και πόσοι ζήτησαν από τους ζωγράφους της εποχής να δημιουργήσουν έργα μόνο και μόνο για να δηλώσουν σε μια γωνιά τους το πάθος τους γι' αυτόν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γράφουμε το όνομα αγαπημένου προσώπου στη γωνιά του τετραδίου, το χαράσσουμε θλιμμένα στο παγκάκι, βάφουμε με αυτό εν εξάλλω καταστάσει το λευκό τοίχο της γειτονιάς το βράδυ που ήπιαμε λίγο παραπάνω κρασάκι. Αν και είναι θέμα για άλλο ποστ, είμαι πλέον σίγουρη πως τελικά δεν πίνουμε για να ξεχάσουμε, αλλά για να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να θυμηθεί. Τέλος πάντων.
Τόσο ο Ευξίθεος όσο και ο Ευφρόνιος που φιλοτέχνησαν το μεγάλο αυτό κρατήρα, κατάλαβαν ότι είχαν δημιουργήσει ένα αριστούργημα, γι' αυτό και φρόντισαν να βάλουν φαρδιά-πλατιά την τζίφρα τους σ' αυτό! Ο ζωγράφος Ευφρόνιος πρέπει να ήταν από αυτές τις λαμπερές, bigger than life προσωπικότητες που είχε απόλυτη επίγνωση του ταλέντου του και του αντίκτυπου που είχε η τέχνη του στην πρόσληψη της πραγματικότητας. Να ομολογήσω ότι τον φαντάζομαι εξαντρίκ και φανταιζί. Ψηλό, με αργό και θεατρικό περπάτημα, με μονίμως λερωμένα από το χρωστήρα χέρια. Όπως έχει επισημάνει και ο τρισμέγιστος (Ιταλός αρχαιολόγος) Μπέσκι: «Απ' όλες τις πηγές που μας λένε τι ήταν οι Έλληνες της αρχαιότητας, τα έργα του Ευφρονίου είναι μια από τις πιο δροσερές, τις πιο ανεξάντλητες, τις πιο μεθυστικές!», αφού στα αγγεία του διέσωσε τις πολύτιμες εκείνες λεπτομέρειες που μας δίνουν μια πλήρη εικόνα για τα συμπόσια και για την κατανάλωση του οίνου κατά την αρχαιότητα!
Αν και σ' ορισμένες περιπτώσεις οι περιγραφές των συμποσίων έχουν καταγραφεί λεπτομερώς στα κείμενα, είναι οι αγγειογραφίες αυτές που μας παρέδωσαν ένα πλούτο πληροφοριών για τα αρχαία συμπόσια. Ο κρατήρας ερχόταν γεμάτος με νερό στην ποσότητα που ο αρχισυμποσιαστής είχε ορίσει και η ανάμειξη με τον οίνο θα γινόταν από τον ίδιο μπροστά στα μάτια των συμποσιαστών. Ο κρατήρας θα ξαναγέμιζε όσες φορές θα ήθελε η παρέα του συμποσίου και κατά τους θερμούς μήνες θα τοποθετούνταν μέσα στον ψυκτήρα με τον πολύτιμο πάγο που ερχόταν τυλιγμένος σε λινάτσες από τα βουνά και ήταν διαθέσιμος μόνο στους πλούσιους.
Η συνήθεια της μείξης του οίνου με νερό είναι πολύ παλιά. Ήδη ο Όμηρος την καταγράφει στα έπη του. Η αιτία αυτής της συνήθειας παραμένει άγνωστη. Η οινολόγος Σταυρούλα Κουράκου έχει διατυπώσει τη θεωρία ότι η μείξη οίνου με νερό γινόταν για να επιτευχθεί η αντισηψία του δεύτερου χάρη στην αλκοόλη που περιείχε το πρώτο! Τολμηρή θεωρία και εξόχως γοητευτική και έχει και βάση καθώς πάλι στον Όμηρο διαβάζουμε περιγραφές περίθαλψης των τραυματιών, όπου τα τραύματα πρώτα καθαρίζονταν με οίνο και στη συνέχεια αλείφονταν με λάδι για να κλείσουν.
Επιστρέφουμε στον κόσμο των καλλιτεχνών και των εραστών, δυο ομάδων που τις ένωνε το κρασί, και συγκεκριμένα στο χώρο του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, όπου αυτόν τον καιρό θα εκτίθεται, μαζί με άλλες αστεράτες αρχαιότητες, ο κρατήρας του Ευφρονίου, αυτό το αγγείο του ποτού που κόσμησε μ' ένα θάνατο, μ' ένα σπάνιο θέμα παρμένο από την Ιλιάδα, το «Θάνατο του Σαρπηδόνα». Παρατηρούμε τις μορφές, τον τρόπο που αποτυπώνονται τα συναισθήματα σ' αυτές και το όνομά τους, που δηλώνεται σαφώς πάνω απ' όλες, όπως δηλώνεται ευθαρσώς το πάθος του ιδιοκτήτη του αγγείου για τον ωραίο Λέαγρο. «Λέαγρος καλός».
Κι αν ο ιδιοκτήτης του αγγείου χρειαζόταν σαράντα πέντε λίτρα κρασί για να ξεχάσει ή να θυμηθεί τον Λέαγρο, χιλιετίες μετά το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης χρειάστηκε ένα εκατομμύριο δολάρια, εν έτει 1972 παρακαλώ, για να το αποκτήσει. Η ιστορία αυτού του αγγείου από το εργαστήριο του Ευφρονίου, στα χέρια των αρχαιοκάπηλων και στη συνέχεια των ιταλικών διωκτικών Αρχών μέχρι τις προθήκες των μουσείων, θα μπορούσε να γίνει σενάριο της πιο απίθανης ταινίας.
Από το πάθος για την απόκτηση ενός ανθρώπου στο πάθος για την απόκτηση ενός υπέροχου αντικειμένου που είναι έργο τέχνης για τους παθιασμένους συλλέκτες, ενώ για το λαό που το διεκδίκησε μνημείο. Κι όλα αυτά μαριναρισμένα στο κρασί. Για την ακρίβεια, μαριναρισμένα μέσα στα σαράντα πέντε λίτρα που χωράει ένας τέτοιος κρατήρας, ένας κρατήρας μεστός πάθους και ευφροσύνης... (Πύρρων θα τον γεμίσεις; )
Ο κρατήρας του Ευφρονίου εκτίθεται μαζί με άλλα μοναδικής αξίας αντικείμενα στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως στην έκθεση «Νόστοι/Nostoi. Επαναπατρισμένα αριστουργήματα». Είναι μοναδική ευκαιρία να δούμε από κοντά αντικείμενα που έχουν γίνει πασίγνωστα μέσα από τα βιβλία και τον Τύπο. Μην τη χάσετε!
Πηγή:
http://www.lifo.gr/content/x8/952