24 Δεκεμβρίου 2010

Οι Αιγύπτιοι,ο Ρέππας και οι Ηλείοι...


[160

1 ἐπὶ τοῦτον δὴ τὸν Ψάμμιν βασιλεύοντα Αἰγύπτου ἀπίκοντο Ἠλείων ἄγγελοι, αὐχέοντες δικαιότατα καὶ κάλλιστα τιθέναι τὸν ἐν Ὀλυμπίῃ ἀγῶνα πάντων ἀνθρώπων, καὶ δοκέοντες παρὰ ταῦτα οὐδ᾽ ἂν τοὺς σοφωτάτους ἀνθρώπων Αἰγυπτίους οὐδὲν ἐπεξευρεῖν· 2 ὡς δὲ ἀπικόμενοι ἐς τὴν Αἴγυπτον οἱ Ἠλεῖοι ἔλεγον τῶν εἵνεκα ἀπίκοντο, ἐνθαῦτα ὁ βασιλεὺς οὗτος συγκαλέεται Αἰγυπτίων τοὺς λεγομένους εἶναι σοφωτάτους. συνελθόντες δὲ οἱ Αἰγύπτιοι ἐπυνθάνοντο τῶν Ἠλείων λεγόντων ἅπαντα τὰ κατήκει σφέας ποιέειν περὶ τὸν ἀγῶνα· ἀπηγησάμενοι δὲ τὰ πάντα ἔφασαν ἥκειν ἐπιμαθησόμενοι εἴ τι ἔχοιεν Αἰγύπτιοι τούτων δικαιότερον ἐπεξευρεῖν. 3 οἳ δὲ βουλευσάμενοι ἐπειρώτων τοὺς Ἠλείους εἴ σφι οἱ πολιῆται ἐναγωνίζονται. οἳ δὲ ἔφασαν καὶ σφέων καὶ τῶν ἄλλων Ἑλλήνων ὁμοίως τῷ βουλομένῳ ἐξεῖναι ἀγωνίζεσθαι. 4 οἱ δὲ Αἰγύπτιοι ἔφασαν σφέας οὕτω τιθέντας παντὸς τοῦ δικαίου ἡμαρτηκέναι. οὐδεμίαν γὰρ εἶναι μηχανὴν ὅκως οὐ τῷ ἀστῷ ἀγωνιζομένῳ προσθήσονται, ἀδικέοντες τὸν ξεῖνον. ἀλλ᾽ εἰ δὴ βούλονται δικαίως τιθέναι καὶ τούτου εἵνεκα ἀπικοίατο ἐς Αἴγυπτον, ξείνοισι ἀγωνιστῇσι ἐκέλευον τὸν ἀγῶνα τιθέναι, Ἠλείων δὲ μηδενὶ εἶναι ἀγωνίζεσθαι. ταῦτα μὲν Αἰγύπτιοι Ἠλείοισι ὑπεθήκαντο...]
Ἡρόδοτος,Ἱστοριῶν δευτέρα ἐπιγραφόμενη Εὐτέρπη,Ιστορικό κείμενο
Αυτά είπαν τότε οι Αιγύπτιοι στους Ηλείους,δηλαδή,να μην συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι ίδιοι,γιατί αφού συμμετέχουν εκ των πραγμάτων αδικούν τους ξένους(τους εκτός Ηλείας Έλληνες)!Φαίνεται ότι τα έχει διαβάσει αυτά ο Ρέππας και έστω μετά από χιλιετίες,έρχεται και λέει,δεν μπορείτε εσείς Ηλείοι να συμμετέχετε σε τίποτα που έχει σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα,διότι με την ΗΛΙΔΑ,την ΟΛΥΜΠΙΑ,τον ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ,με τις απέραντες παραλίες σας,με τον τεράστιο κάμπο σας που παράγει τα πάντα,με τα...πετρέλαιά σας(που όπου νάναι θα αναβλύσουν!),με την ηλιοφάνειά σας,με τον...αέρα σας,ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ(τους υπόλοιπους Έλληνες!)!
Ρε,τον..."γύφτο"(Αιγύπτιο),τον Ρέππα!Άντε,καιρός είναι,μιας και κατεβαίνει ο Αλφειός από τα βουνά της Αρκαδίας,να του κάνουν εκτροπή,γιατί δε μπορεί να συμμετέχει ο Αλφειός(ποταμός),στη γονιμοποίηση της Ηλειακής γης...!Αλφειός.
Δείτε παρακάτω...

Να πως αισθάνονται κι εννοούν την ανάπτυξη!


Καμιά ελπίδα δεν άφησε στην ομιλία του ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την πιθανή επανένταξη της Ηλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως η Ηλεία δεν μπορεί να είναι προορισμός τρένου, ακόμα και αν υπάρχει η Αρχαία Ολυμπία με τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, ακόμα και αν το Κατάκολο γεμίζει με κόσμο από τις κρουαζιέρες...

Μετά το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, που επίσης πήραν οι ΠΑΣΟΚΟΙ στα μέσα της 10ετίας του '80 (και που δεν έκαναν τίποτα ούτε οι Νεοδημοκράτες παρά τις πομπώδεις δηλώσεις τους), τώρα πάλι Πασόκοι αφαιρούν τον σιδηρόδρομο από την Ηλεία.
Το δυστύχημα είναι ότι κανείς στο Νομό δεν πρόκειται να μιλήσει, αφού στην πλειοψηφία τους οι κατέχοντες την εξουσία στην Ηλεία ανήκουν στον κυβερνών χώρο. 
Το τραγικότερο είναι ότι ούτε οι πολίτες μιλούν, ούτε ακόμα οι σύλλογοι και οι φορείς. ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Όταν επομένως κανείς δεν μιλάει, τότε προφανώς και καλά κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση και αφαιρεί. Άλλωστε, για το ΠΑΣΟΚ είμαστε δεδομένοι. Ό,τι και αν κάνει εμείς... θα συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε!!!

Η διονυσιακή θρησκευτική παράδοση



"Οι Δράκανοι, οι κάτοικοι της ανεμοδαρμένης Ικαρίας, οι Ναξιώτες, η θεϊκή φυλή των Ευραφιωτών, αυτοί που κατοικούν στις όχθες του Αλφειού με τις βαθιές ρουφήχτρες, οι Θηβαίοι, όλοι αυτοί διεκδικούν, ω αφθέντα, τη γέννησή σου."

Διόδωρος ο Σικελιώτης

Ο Διόνυσος, λατρευόταν στον ελληνικό χώρο τουλάχιστον από τους πρώιμους μυκηναϊκούς χρόνους. Το όνομα του σώθηκε σε κείμενα της γραμμικής γραφής Β από την Πύλο, και είναι η αποδεδειγμένη η διονυσιακή λατρεία στους αρχαϊκούς χρόνους στο ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κέα -στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης στην Κέα κτίστηκε το πρώτο ιερό στο Αιγαίο- ο ποίος ανταποκρίνεται στο σχήμα και στη λειτουργία των μεταγενέστερων ιερών της μυκηναϊκής Ελλάδας και μοιάζει να συνεχίζει την διονυσιακή θρησκευτική παράδοση.

Μια τυχαία αλλά σπουδαία ανακάλυψη το 1777, στη Μόσχα, έφερε στο φως τους δυο ύμνους που βρίσκονται στην αρχή της συλλογής των Ορφικών Υμνων , τον Ύμνο προς προς τη Δήμητρα και τον Ύμνο προς το Διόνυσο :

ΕΙΜΙ Δ’ ΕΓΩ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΡΙΒΡΟΜΟΣ ΟΝ ΤΕΚΕ ΜΗΤΗΡ

ΚΑΔΜΗΪΣ ΣΕΜΕΛΗ ΔΙΟΣ ΕΝ ΦΙΛΟΤΗΤΙ ΜΙΓΕΙΣΑ

Ομηρικός Υμνος στον Διόνυσο, στίχοι 56-57

Το πώς η ελληνική διονυσιακή λατρεία αντικαταστάθηκε από την χριστιανική, είναι μια άλλη μεγαλύτερη ιστορία....

Γενικά, πολλές χιλιάδες χρόνια, πριν την έλευση του Ιησού, οι αρχαίοι λαοί γιόρταζαν την 25η Δεκεμβρίου μεγαλοπρεπέστατα και με πλήρη επίγνωση της σημαντικής αυτής ημέρας.

Στην Αίγυπτο τιμούσαν την γέννηση του Οσσιρι/Διονύσσου και του Ωρου.

Ο Επιφάνιος, επίσκοπος της Σαλαμίνας της Κύπρου τον 4ο μ.Χ. αιώνα μας πληροφορεί για τους Ναβαταίους, ότι ήσαν πολύ συγκροτημένοι και μάλιστα ότι έπαιρναν την εικόνα του παιδιού Δουσάρη- μία θεότητα η οποία ταυτίζονταν από τούς Έλληνες με τον Διόνυσο/Βάκχο- και την περιέφεραν, ενώ ο λαός την με δυνατές φωνές έλεγε: " η παρθένα έχει γεννήσει".

Κάλαντα για...συνταξιούχους του Δημοσίου!

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων οι συνταξιούχοι του ΜΤΠΥ

Στην κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους προχώρησε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Η διοίκηση του ταμείου αποφάσισε την περικοπή του δώρου επικαλούμενη οικονομικά ελλείμματα, γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται οτι η διοίκηση του επικουρικού ταμείου είχε ζητήσει προ ολίγων ημερών την κατάργηση των επιδομάτων που αντιστοιχούν στα «δώρα» Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και την μείωση του μερίσματος από 10% έως 35%. Τα μέτρα που πρότεινε είναι: κατάργηση του μερίσματος Χριστουγέννων και Πάσχα. Μείωση του μερίσματος για τους νέους συνταξιούχους κατά 30%. Μείωση του κατώτερου μερίσματος κατά 35%. Και μείωση του μερίσματος σε όλους τους συνταξιούχους κατά 10%.

Παρά τις αντιρρήσεις της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του ταμείου προχώρησε στην κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και ετοιμάζεται για περαιτέρω μέτρα. Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της καταγγέλει τόσο τη διοίκηση όσο και την κυβέρνηση, σημειώνοντας οτι «με την τακτική της διολίσθησης επιχειρούν να περιορίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να οδηγήσουν την επικουρική ασφάλιση σε διάλυση». Είναι φανερό, συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ πως και τα νέα επώδυνα μέτρα όπως η μείωση του μερίσματος, η αύξηση των κρατήσεων κλπ θα επιχειρηθεί να προωθηθούν αποσπασματικά για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τον περιορισμό των αντιδράσεων.

Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση τονίζει πως «για την κατάσταση του ταμείου και τα ελλείμματα που παρουσιάζει δεν έχουν καμία ευθύνη οι ασφαλισμένοι αλλά η καταλήστευση των αποθεματικών του από τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία - συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, η ανασφάλεια και η αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων».

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει, ακόμη, τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά του ταμείου που προκαλούνται από το μνημόνιο και την επιβάρυνση που είχε κατά το παρελθόν για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών, κυβερνητικών πολιτικών (χορήγηση επιπλέον μερίσματος για την ενίσχυση συνταξιούχων) αλλά και από πολιτικές που ακολούθησε το κράτος για «εθνικούς λόγους» έναντι άλλων χωρών (οικόπεδο Αμερικάνικης Πρεσβείας κ.τ.λ).

Το μέρισμα που χορηγεί ο μετοχικό ταμείο σε 200.000 συνταξιούχους κυμαίνεται από 96 και 240 ευρώ και είναι αντίστοιχο των εισφορών και των ετών ασφάλισης του συνταξιούχου. Δίδεται για 14 μήνες το έτος, αλλά χορηγείται ανά τρίμηνο. Στο Μετοχικό ταμείο συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι υπάλληλοι των υπουργείων και της Βουλής, ενώ από τους υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ. μετέχουν μόνο, όσοι με ειδικές διατάξεις έχουν υπαχθεί στην ασφάλισή του. Επίσης μετέχει το προσωπικό, διοικητικό και στρατιωτικό, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί που έχουν υπαχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.
Πηγή:www.tovima.gr

Πηγή...

Ο Ανατέλλων Εωσφόρος Ήλιος...

Λυκαυγές πάνω από την Ολυμπία...
Ο Εωσφόρος ανατέλλων...στον κάλλιστον τόπον του πλανήτου που οι Έλληνες ονόμασαν,"η Χθών"...

ΑΓΙΑ ΝΥΚΤΑ




ΑΓΙΑ ΝΥΚΤΑΗ άγια νύκτα, η μεγαλυτέρα του χειμώνος, συμβαίνει κατά την φάση εκείνη όπου η Γη βρίσκεται στο άκρο της ελλειπτικής τροχιάς, δηλαδή στην μεγαλυτέρα απόσταση από τον Ήλιο, και είναι εστραμμένη προς την Άρκτο κατά 23 περίπου μοίρες. Η Γη μέχρι τότε απομακρύνεται από τον Ήλιο, αλλά με την έλξη του γιγαντιαίου και φλεγόμενου φερέσβιου τιτάνα, προκαλείται η χειμερινή τροπή στην τροχιά της Γης, τροπή η οποία επαναφέρει τον πλανήτη μας προς τον Ήλιο. Ο κλυδωνισμός αυτός συνεπάγεται την αλλαγή του κλίματος, ούτως, ο Ορφεύς έφη: «εις υπάτας χειμώνα,  θέρος νεάταις διακρίνας».

Με την εμφάνιση των ηλιόλουστων (αλκυονίδων) ημερών μέσα στο καταχείμωνο, δίδεται νέο ξεκίνημα σε όλα τα έμβια όντα, και ολόκληρη η γη αναφύει τις αμέτρητες μορφές της ζωής που φιλοξενεί. Ο Βάκχος, αναστάς ο θεός, λύει το γηρασμένο σώμα, ενώ ο ίδιος μεταφέρεται ως...