18 Απριλίου 2010

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ και η πλήρης αγελοποίηση των λαών...

Δυστυχώς η Ιστορία του ανθρωπίνου γένους διδάσκει ότι ποτέ μα ποτέ οι λαοί δεν μπόρεσαν να οργανωθούν και να αντισταθούν...Αποτελούσαν πάντα τη...μάζα!Κι αν μερικές φορές,σε διάφορα σημεία του Πλανήτη,ξεφύτρωσαν κάποιες "επαναστάσεις" κατά του κρατούντος κατεστημένου,αποδείχτηκε στο τέλος ότι από το ίδιο το κατεστημένο ήταν...στημένες!Για πολλούς και διάφορους λόγους...Κι αν κάποια κινήματα ήταν αυθόρμητα ή καταπνίγηκαν στο αίμα ή τρώθηκαν εκ των έσω και εκφυλίστηκαν,καταλήγοντας κι αυτά τελικά σε όργανα του ίδιου του κατεστημένου συστήματος...
Οι λαοί...!Ποιοί λαοί;Μόνο οι Έλληνες είχαν καταφέρει να λύσουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα!Με την οργάνωση ΠΟΛΕΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ,των λίγων χιλιάδων πολιτών-κατοίκων και με ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Δεν είχε σημασία αν το πολίτευμα ήταν ή λεγόταν βασιλεία,ολιγαρχία,αριστοκρατία,δημοκρατία...Ανά πάσα στιγμή οι πολίτες είχαν τη δύναμη να δράσουν,να αντισταθούν και να καταργήσουν οποιοδήποτε σύστημα εκφυλιζόταν και τους καταδυνάστευε...!Είχαν άμεση επαφή με αυτούς που διόριζαν ή ψήφιζαν ή εκ περιτροπής όριζαν ως αρχηγούς.Κι αυτούς τους είχαν "στο χέρι" να τους κάνουν ό,τι θέλουν,κάτω από τους ΝΟΜΟΥΣ.
Μόνο οι μικρές κοινωνικές ομάδες,ομοφύλων και ομοεθνών,οργανωμένες σε πόλεις-κράτη,έχουν τη δυνατότητα να αντισταθούν στην όποια προσπάθεια αγελοποίησης των...απρόσωπων πολυπληθών μαζών!Κάτι που σήμερα φαντάζει και είναι ουτοπία.Από τότε που οι πόλεις-κράτη έσβησαν και τη θέση τους πήραν οι χώρες-κράτη και αργότερα οι ενώσεις κρατών-χωρών(Ρώμη,Βυζάντιο,Οθωμανική αυτοκρατορία,Σοβιετική Ένωση,ΕΟΚ),όλο και πιο πολύ απομακρύνεται ο ορίζοντας οποιασδήποτε ελπίδας για μια κάποια...αντίσταση!Παρατηρητέον ότι όλα ξεκινούν περιέργως από τας...Ευρώπας! 

ΚΩΛΑΓΡΕΤΑΙ


ΚΩΛΑΓΡΕΤΑΙ

Γράφει ο Εκηβόλος (Γιάννης Αλεξάκης)
(ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ)
Μια φορά και έναν καιρό ήταν λοιπόν στην αρχαία Αθήνα (μα αρχαία) πριν απ’ τον Σόλωνα και τον Κλεισθένη, οι Κωλαγρέται...*.
Και τι έκαναν αυτοί οι κύριοι;;;
ΕΚΟΒΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ!!!
σε όσους φοροαπατεώνες, άρπαγες, κλέφτες του δημοσίου χρήματος, αεριτζήδες, οφσορατζήδες της εποχής και αλλα λαμόγια υπήρχαν τότε στην Αθήνα.
Δεν αστειεύομαι!
Οι κωλαγρέτες πλήρωναν και τους δικαστές - δεν τους λάδωναν – τους πλήρωναν! Γιατί βλέπετε αυτό ήταν το λειτούργημα των κωλαγρετών: Να μαζεύουν τους φόρους και τις διαφεύγουσες εισπράξεις του δημοσίου καθώς και να πληρώνουν τις δαπάνες, όπως τα πρόστιμα και οι μισθοί των δικαστών.
Τώρα σαν δημόσιοι λειτουργοί (φορατζήδες) που ήταν είχαν μεταξύ άλλων και το εξής προνόμιο, ένα προνόμιο που το μοιραζόντουσαν μόνο με τις ιέρειες του ελληνικού Πανθέου:
Είχαν το προνόμιο του «αγείρειν τας κωλάς» απο τα θυσιαζόμενα. Ψωροκωσταινιστί είχαν το δικαίωμα να κόβουν και να τρώνε τα κωλομέρια απο ότι σουβλιζόταν ή ψηνόταν για θυσία στους θεούς. Απο κει πήραν και τον τίτλο «κωλαγρέται»!
Μου είναι αδύνατο να μην μπω στον πειρασμό να πιστεύω ότι οι αρχαίοι αθηναίοι δεν τους κόλλησαν αυτόν τον τίτλο σαν παρατσούκλι που ξεκίνησε απο το προνόμιο που είχαν να κόβουν τα κωλομέρια των σφαχταριών και που συμβολικά υποδήλωνε το λειτούργημα που είχαν να κόβουν τους κώλους όσων προσπαθούσαν να κλέψουν το δημόσιο. Αφού οι έλληνες διαχρονικά έχουν διατηρήσει τον χαρακτήρα τους και απο την εποχή του Αριστοφάνη μέχρι την εποχή του Λαζόπουλου είναι αδιαλείπτως βωμολόχοι και σκωπτικοί.
Αχ, ρε κωλαγρέται, που είστε να κόψετε τους κώλους όσων μας έχουν κλέψει;;
Γιατί οι τωρινοί σας συνάδελφοι – οι φορατζήδες- έχουν πάρει εξωάνωθεν (sic) εντολή και ετοιμάζουν τα μαχαίρια τους για να «επιπέσουν επί τας ισχνάς κωλάς ημών των πληβείων» και να αφήσουν απείραχτους όσους τα άρπαξαν και μας έριξαν και στον εξευτελισμό.
Υπογραφή
Ένας ψωροκωσταινίτης
Πηγές (όχι Πυγές, α πα πα!)
* Κωλακρέται ή κωλαγρέται
Είχαν την διαχείριση όλων των οικονομικών ζητημάτων απο την εποχή των βασιλέων (7ος αιώνας), λέγεται ότι το όνομα τους το πήραν «ἐκ το γείρειν τς κωλς» των θυσιασμένων ζώων, απο το κωλή ή κωλά, λέξη που σημαίνει τα οπίσθια. Ο Σόλων διατήρησε αναλλοίωτες τις αρμοδιότητες των κωλαγρετών, ο Κλεισθένης όμως τους αφαίρεσε το δικαίωμα της είσπραξης των φόρων και το παραχώρησε στους Αποδέκτες. Οι κωλαγρέτες διατήρησαν μόνο την αρμοδιότητα να προμηθεύουν τα γεύματα για το Πρυτανείο και να εισπράττουν τα πρόστιμα που απέδιδαν στους δικαστές.