01 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως είναι ο πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας;


O Γιώργος Καλομπάρης
O Γιώργος Καλομπάρης
Αφού  κατάφερε να κάνει μόδα την ελληνική κουζίνα στην Αυστραλία, τώρα θα επιδιώξει να πετύχει το ακατόρθωτο. Να την κάνει και παγκόσμια!
 Ακατόρθωτο; Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον Γιώργο Καλομπάρη. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει τα βραβεία του Κορυφαίου Μάγειρα της Χρονιάς, να αναδείξει το ελληνικό εστιατόριο του The Press Club το καλύτερο για όλη την Αυστραλία και να κάνει τους «μπεστ σέλλερ» τα βιβλία του που περιέχουν τις δικές του συνταγές για την ελληνική κουζίνα.
Ο Γιώργος Καλομπάρης έχει ήδη τρία εστιατόρια στη Μελβούρνη (Press Club, Maha και Hellenic Republic) και ετοιμάζει ένα τέταρτο στο αριστοκρατικό Σάουθ Γιάρα που θα έχει ελληνο-ιταλική κουζίνα.
Επίσης, είναι επικεφαλής του The Belvedere Club στη Μύκονο και τώρα διαπραγματεύεται να ανοίξει εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και στην…  Αθήνα!
Την ίδια στιγμή, συμμετέχει ως κριτής στη μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία της περασμένης χρονιάς στην Αυστραλία Master Chef, η οποία επαναλαμβάνεται και φέτος. Η εκπομπή ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στο κανάλι «10» και κάνει πάλι ρεκόρ τηλεθέαση.
Κάθε βράδυ της εβδομάδας εκατομμύρια Αυστραλοί  στήνονται στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη εκπομπή με βασικό κριτή τον ομογενή σεφ Γιώργο Καλομπάρη, ο οποίος μέσα από την ίδια εκπομπή έγινε και «σύμβολο του σεξ», σύμφωνα με ψηφοφορία γυναικών
Φυσικά, μέσα από την εκπομπή ο Καλομπάρης προβάλει την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
Όπως λέει ο ίδιος «η ελληνική γη παράγει απίθανα προϊόντα που αν αξιοποιηθούν σωστά κάνουν τα φαγητά νόστιμα και υγιεινά».
Για όσους δεν έχουν ακουστά τον Καλομπάρη αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφημερίδα New York Times, σε ειδικό ταξιδιωτικό ρεπορτάζ της με τίτλο «36 ώρες στη Μύκονο» ενημέρωνε τους αναγνώστες της για αυτά που «δεν πρέπει να χάσουν» όταν επισκεφθούν το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.
Μεταξύ άλλων, τους παρότρυνε να επισκεφθούν «οπωσδήποτε» το Belvedere Hotel που προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η γαστρονομία με επικεφαλής τον πολυβραβευμένο Ελληνοαυστραλό σεφ, Γιώργο Καλομπάρη.
 Λίγο αργότερα, η «βίβλος της γαστρονομίας», των Αυστραλών, το περιοδικό Gourmet Traveller κυκλοφορούσε με ένα αφιέρωμα 20 σελίδων στο Γιώργο Καλομπάρη, που περιελάμβανε και συνταγές του μαζί με την υπογράμμιση ότι «ο πολυβραβευμένος σεφ πάει τώρα και στη Μύκονο την σύγχρονη ελληνική κουζίνα του».
 Περιοδικά, εφημερίδες και κανάλια από διάφορες χώρες ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με την «σύγχρονη ελληνική κουζίνα» χάρη στον Γιώργο Καλομπάρη.
Ο ομογενής σεφ που έχει κάνει «μόδα» την ελληνική κουζίνα στην Αυστραλία και είναι γνωστός στους διεθνείς γαστρονομικούς κύκλους.
Ο Καλομπάρης που εκπροσωπεί την Αυστραλία σε διεθνείς διαγωνισμούς ιδιαίτερου κύρους, όπως τον Βocuse d'Οr στη Λυών, έχει κερδίσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, αλλά συμμετείχε και σε εκδηλώσεις του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) με τον γενικό τίτλο "Κέρασμα" και μ' αυτή την ιδιότητα επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα όπου και "δημιουργεί" σε καλά εστιατόρια.
Το εστιατόριό του με το "ελληνικό χρώμα" (όπου σερβίρει και τα καλύτερα ελληνικά κρασιά και ούζα) έχει γίνει το στέκι των καλοφαγάδων της Μελβούρνης. Πραγματικά, έχει κάνει "μόδα" την ελληνική κουζίνα και σχεδόν σε καθημερινή βάση τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τον ίδιο και το μαγαζί του, ενώ θεωρείται πολύ "in" για τους επώνυμους να θεαθούν στο συγκεκριμένο στέκι.
Ο Γιώργος Καλομπάρης στη μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας 
Από το Le Jardin, το "Διόνυσο" και το "Βάκχο", ως το Γιώργο Καλομπάρη και το... φρικασέ της κ. Κατίνας

Ήρθαν για να σώσουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση....


Η συνέχεια εδώ....

Σχετικό θέμα: Οι "βασιλικοί" και οι...γλάστρες.