07 Ιουνίου 2009

Η ταινία HOME.Δείτε τη!

Home: Το σπίτι μας, η Γη (με ελληνικούς υπότιτλους)
Για το βίντεο, υπάρχουν ε οδηγίες για να δείτε τους υπότιτλους στα ελληνικά . Δυστυχώς είναι από αυτόματη μετάφραση και δεν είναι συντακτικά και γραμματικά σωστή:
ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ!!!
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην σελίδα του youtube

(κλικ στην εικόνα) Στα αγγλικά με γερμανικούς υπότιτλους
εάν δεν λειτουργεί στην χώρα που μένετε δείτε το εδώ

English mit deutschen Untertiteln
Η ταινία HOME του Luc Besson με θέμα τη καταστροφή του περιβάλλοντος, θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 5 Ιουνίου σε 50 χώρες σε κινηματογράφο, τηλεόραση, dvd και ιντερνέτ.
Η πρεμιέρα της ταινίας συμπίπτει με τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Yann Arthus-Bertrand, γωστός φωτογράφος που χρόνια απαθανατίζει με το φακό του τη γη από τον ουρανό σε συνεργασία με το Luc Besson, θέλουν να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα για τη προστασία του πλανήτη.
Με γυρίσματα σε 54 χώρες επί 217 μέρες, η ταινία προβάλλει θεαματικές αεροφωτογραφίες για να ευαισθητοποιηθεί ολόκληρος ο κόσμος για τους κινδύνους που διατρέχει ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εξαφάνιση των ζώων και των φυτών και την εξάντληση των πρώτων υλών.
Όλα τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν στη ΜΚΟ GoodPlanet, του Yann Arthus-Bertland που αγωνίζεται για τη προστασία του πλανήτη.
Όλες οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που δημιουργήθηκαν κατά τη παραγωγή της ταινίας, υπολογίστηκαν και μετατράπηκαν σε αντισταθμίσεις του διοξειδίου του άνθρακα ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την παραγωγή καθαρής ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Οι ραγδαίες κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη Γη τις τελευταίες δεκαετίες και η διαφαινόμενη εξάντληση τον φυσικών πόρων αποτελούν τον θεματικό πυρήνα αυτού του ντοκυμαντέρ οικολογικής αφύπνισης που θα προβληθεί την ίδια μέρα (5 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Προστασίας Περιβάλλοντος) σε όλο τον κόσμο - για να ακριβολογούμε σε περίπου 50 χώρες- και σε όλα τα Μέσα (Κινηματογράφο, Τηλεόραση, DVD, και Ίντερνετ).
"Είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι". Με αυτό το σύνθημα ο σκηνοθέτης Yann Arthus-Bertrand, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι ακόμα υπάρχει λύση για τον πλανήτη, μας προσκαλεί στην πρεμιέρα της ταινίας «Home» που, και στη χώρα μας, έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μαζί με τον παραγωγό Luc Besson, θέλοντας μέσα από εικόνες ικανές να πείσουν και τον πιο δύσπιστο, να συμμετάσχει έμπρακτα σε κάθε μορφής αλλαγή που θα προστατέψει το περιβάλλον μας, δημιουργεί μια ταινία διαφορετική από τα συμβατικά ντοκιμαντέρ.
Με γυρίσματα, που κράτησαν 217 ημέρες σε 54 χώρες, εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για μια δημιουργία, η οποία ξεπερνά τις φόρμες και τα είδη. Το «Home» είναι η πρώτη ταινία, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από εναέρια πλάνα, ενώ - κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της - απασχόλησε τρία κινηματογραφικά συνεργεία, που εργάζονταν παράλληλα για 21 μήνες στις τέσσερις άκρες της Γης.
http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=6378


http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&eurl=http%3A%2F%2Flaspistasteria.wordpress.com%2F2009%2F06%2F05%2Fhome-sweet-home-earth%2F&feature=player_embedded
Αναρτήθηκε από Υπερνεφέλιος

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ... ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

Πριν μερικά χρόνια είχα την αμφισβητούμενη τιμή να επισκεφθώ τους "άγιους" τόπους.
Κάποτε θα σας αφηγηθώ συνολικά τις εμπειρίες που απέκτησα εκεί... αλλά εδώ θα αναφερθώ στην πλέον αντιπροσωπευτική!
Καθώς ο ταξιτζής μου οδηγούσε στην πόλη της Ιερουσαλήμ, πρόσεξα ότι ανάλογα με την συνοικία απ’ την οποία περνούσαμε, τοποθετούσε εναλλάξ εμπρός στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ένα σαρίκι, ένα άστρο του Δαυίδ, ή ένα σταυρό!
Όταν τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό, μου απάντησε ότι αυτό στην Ιερουσαλήμ είναι βασικό μέτρο προστασίας απ’ τους φανατικούς θρησκευόμενους της κάθε συνοικίας, που με πολύ χαρά λιθοβολούν κάθε αυτοκίνητο που δεν έχει τα διακριτικά σημάδια της δικής τους πίστης.
Έτσι ανάλογα με την συνοικία των πιστών απ’ την οποία περνούν, οι δύστυχοι ταξιτζήδες της Ιερουσαλήμ, είναι αναγκασμένοι να αλλαξοπιστούν εκατοντάδες φορές τη μέρα για να διασχίσουν την αγ(ρ)ία) αυτή πόλη χωρίς να λιθοβοληθεί το αυτοκίνητό τους!
Όπως βλέπετε, καλά τα παχιά λόγια... τα αγαπάτε αλλήλους, τα Σαλόμ και τα Σαλάμαλέϊκουμ... αλίμονο όμως σε αυτόν που δεν έχει την σωστή πίστη... στο σωστό τετράγωνο της πόλης! Στην Ιερουσαλήμ, οι πετριές πέφτουν βροχή, και ο κάθε φουκαράς ταξιτζής, μόνο μ’ αυτόν τον δόλιο τρόπο μπορεί να κρατήσει άθικτο το αυτοκίνητο του!
Στους πιστούς και των τριών αυτών θρησκειών, υπάρχει η ακράδαντη πεποίθηση ότι στην ιερή πόλη τους κυκλοφορεί οπωσδήποτε το άγιο πνεύμα! Βέβαια, δεν μπορώ να πω, είδα αρκετά ανάλογα πτηνά όπως περιστέρια, κοράκια και κουρούνες να κυκλοφορούν, αλλά ξέχασα να ρωτήσω τον ταξιτζή μου, τι μορφή έχει για τον κάθε πιστό το άγ(ρ)ιο πνεύμα, στα διαφορετικά αυτά θρησκεύματα, που σημειωτέον έχουν κοινές αβρααμικές καταβολές, δηλαδή και οι τρεις αυτές θρησκείες, που ευχαρίστως αλληλολιθοβολούνται, θεωρούν ιερό γεννήτορα και προπάτορά τους, τον ίδιο μέγα προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης τον Αβραάμ.
Άμπραμ κατ-Άβραμ δηλαδή έγινε η ιερή πόλη του Αβραάμ! Βέβαια κατά βάθος και οι πιστοί των τριών αυτών θρησκευμάτων, ακολουθούν κατά πόδας τον προφήτη τους, αφού κι εκείνος με τον δικό του τρόπο... λιθοβολούσε τους άπιστους από τότε, αφού πρώτα τους γέμιζε πληγές και μετά τους θεράπευε ζητώντας για αντάλλαγμα, χρυσό και ασήμι.
Πάντως, ελπίζω να μη θεωρηθώ ασεβής παρομοιάζοντας το "άγιο" πνεύμα με πτηνό... άλλωστε όπως θα γνωρίζετε η παρομοίωση είναι εντελώς βιβλική! Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι βιβλικές παρομοιώσεις δεν σταματούν εδώ, μια και ο ίδιος ο Αβραάμ, (όπως μας αποκάλυψε ο Μ. Καλόπουλος στο βιβλίο του Αβραάμ ο Μάγος) όχι μόνο παρομοίασε με ζώα τα έθνη της γης, αλλά πρότεινε και τον αδίστακτο διαμελισμό τους, ώστε να μπορεί να τα κατακτήσει το σπέρμα του, και να τα διοικήσει με το δικό του αγ(ρ)ιο πνεύμα. Οι συστηματικοί διαμελισμοί εθνών που σήμερα βιώνουμε, είναι η προέκταση της θέλησης εκείνου του απίθανου προφήτη.
«Αγάπα τον πλησίον σου» λοιπόν. Εάν όμως τύχει και δεν είσαι εντελώς πλησίον, αλλά ανοίκεις σε άλλο άγιο πνευματικό τετράγωνο την έβαψες...
Το ...άγιο πνεύμα λοιπόν υπάρχει παντού στον κόσμο αλλά μόνο στην Ιερουσαλήμ, κυκλοφορεί εις το τετράγωνο!

Οι παπαγάλοι της ΝΕΤ:"Οι αγρότες ζουν με λεφτά της Ε.Ε"!...

Δεν αντέχονται τα παπαγαλάκια της ΝΕΤ!Τώρα σε εκπομπή ανάλατη....
"Οι αγρότες πληρώνονται από την Ε.Ε"....Τι λέτε ρε καραγκιόζηδες(χαραμίζω τη σύγκριση με τον αγαπητό Καραγκιόζη!).
Τι λέτε ρε λαμόγια,ρε κωλογλύφτες,ρε που πληρώνεστε από τον ιδρώτα και το αίμα του άμοιρου αγροτικού πληθυσμού της Ελλάδας!
Γιατί τηρείτε σιγή ιχθύος ρε σαρδανάπαλοι για την υποχρεωτική συμμετοχή της Ελλάδας στον κορβανά της Ε.Ε.;
Έχει ιδρώσει ο κώλος σας,σφογγοκολλάριοι του κερατά,έχετε πετάξει καντίλες στα χέρια σας,σαπιοκέφαλοι,που φτύνετε έτσι κατάμουτρα τους ανθρώπους του μόχθου και της πείνας;
Μιλάτε εσείς μεταξοσώβρακες για τη ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας,ρε ανήμποροι να ξεχωρίσετε τα μαρούλια από τα καπούλια;
Φτου σας,ξεφτιλισμένοι που πιάνετε στα σάπια στόματά σας τους αγρότες που σας ταϊζουν.
Ελάτε,ρε,να δείτε πως ζουν οι "πλούσιοι" λόγω...Ε.Ε. αγρότες της ελληνικής υπαίθρου!
Βγείτε από τα δροσερά καβούκια σας(που πληρώνουν οι αγρότες) και ελάτε να μαζέψετε σέσκλα,να δούμε αν αντέχετε στο ψήσιμο του ήλιου για δέκα λεπτά,γλυκανάλατοι!
Παπαγάλοι........

Τι Μπραϊμης,τι Ζαϊμης,τι πουλημένα τομάρια όλοι τους!

Αυτή η λαχτάρα,αυτά τα δάκρυα,αυτός ο πόνος σίγουρα δεν ήταν ούτε για Τσουκάτους,ούτε για Καράβολες,ούτε για Παπανδρέηδες,ούτε για Καραμανλήδες,ούτε για Μητσοτάκηδες,ούτε για Βατοπέδια,Ζήμενς,τσιμέντα Ηρακλής,θαλασσοδάνεια,οφσόρες,τράπεζες,εκκλησιαστικές περιουσίες,ούτε για ό,τι βάζει ο νους σας!

Αυτός ο Ηπειρώτης,ο κάθε Έλληνας τότε,απλά ονειρευόταν μια Ελλάδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Αν είχε τη δύναμη να δει σε όραμα το μέλλον,θα άφηνε σίγουρα τα πράγματα όπως ήταν!

Δεν θα έφτανε στο σημείο να αναφωνήσει αργότερα εν μέσω εμφυλίου(1824-1827),το:

"Τι Μπραϊμης,τι Ζαϊμης"!Εννοώντας ότι τα ίδια σκατά ήταν και ο Ιμπραήμ και ο Ζαϊμης.Ο ένας Αιγυπτότουρκος κατακτητής και ο άλλος συνεργάτης των Τούρκων!

Ο πατριωτισμός και η λαχτάρα για την ελευθερία, μέσα από την ψυχή ενός αγράμματου Ηπειρώτη

http://www.pare-dose.net/blog/
O Γάλλος φιλόλογος και ιστορικός Κ. Φωριέλ, στο βιβλίο του «τα δημοτικά τραγούδια της νεωτέρας Ελλάδος», διασώζει κάτι το εξαιρετικό, που αξίζει να διαβαστεί (από το περιοδικό «Γνώσεις», εκδ. 1953).

«Το 1817 ένας φίλος μου ταξίδευε στη Μακεδονία με την συνοδεία ενός καλόγερου. Όταν έφτασαν σ’ ένα χΘούριοςωριό, του οποίου το όνομα δεν συγκράτησε, σταμάτησαν για ανάπαυση σ’ ένα αρτοπωλείο, το οποίο ήταν συγχρόνως και το πανδοχείο της περιοχής. Ένα νέο παιδί, ένας Ηπειρώτης, τράβηξε την προσοχή τους. Το παράστημά του ήταν περήφανο, με όψη αγέρωχης ομορφιάς, του οποίου τα μπράτσα, οι γυμνές κνήμες, το στήθος, έδιναν τον τύπο της κομψότητας και του σφρίγους. Παρατήρησε με προσοχή τους δύο ταξιδιώτες και στρεφόμενος στον λαϊκό, τον ρώτησε: Ξέρεις να διαβάζεις;
Εκείνος συγκατάνευσε και ο νεαρός Ηπειρώτης τον παρακάλεσε να τον ακολουθήσει σε γειτονικό αγρό. Κάθισαν σ’ έναν σωρό από πέτρες. Το παιδί τότε έβαλε το χέρι του στον κόρφο του και έβγαλε κάτι, που ήταν δεμένο μ’ έναν σπάγκο. Ήταν ένα μικρό βιβλίο, ο Θούριος του Ρήγα. Το δίνει στον ξένο και τον παρακαλεί να του το διαβάσει.
Ο ταξιδιώτης το πήρε και άρχισε να το απαγγέλει με στόμφο. Ύστερα από λίγα λεπτά σήκωσε τα μάτια του και έμεινε έκπληκτος. “Ο ακροατής του δεν ήτο πλέον ο ίδιος άνθρωπος. Το πρόσωπόν του εφαίνετο φλογισμένον και όλα τα χαρακτηριστικά του απέδιδον έξαρσιν. Τα μισοανοικτά του χείλη εδονούντο. Χείμαρρος δακρύων έπιπτεν από τα μάτια του, ενώ το σκιώδες στήθος του εταράσσετο και συνεσπάτο”.
- Για πρώτη φορά ακούς να σου διαβάζουν το βιβλιαράκι αυτό; ρωτά ο ταξιδιώτης.
- Όχι, του απαντά σκουπίζοντας τα μάτια του με την ανάστροφη της παλάμης του. Το έχω ακούσει πολλές φορές. Παρακαλώ τους διαβάτες και μου το διαβάζουν συχνά…
- Και πάντοτε κλαις;
- Ναι, πάντοτε…»

Πηγή: egersis.blogspot.com (από infognomonpolitics.blogspot.com)