23 Ιουνίου 2010

Πανικός με Νέους Αγρότες – ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!!! Με πρακτικές παρελθόντων ετών αντιμετωπίζονται οι Έλληνες πολίτες-νέοι αγρότες ως προσωπικότητες και ως επαγγελματίες...

 Με αγανάκτηση που δεν προδιαθέτει για ευοίωνες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα έχουν πλημμυρίσει οι Νέοι Γεωργοί που καλούνται να αποδεχθούν ως τετελεσμένα, τις παράνομες και άδικες ρυθμίσεις της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του ...Υπουργείου ΑΑ&Τ.
«Ή υπογράφετε χωρίς επιφύλαξη την σύμβαση ή δεν θα την κάνουμε δεκτή και θα την ακυρώσουμε» είναι αυτό που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες στους περισσότερους νομούς της χώρας, ενιαία από τους δημόσιους λειτουργούς. Συντονισμένος εκβιασμός λέγετε αυτό; Γιατί λένε όλοι τα ίδια; Με τέτοιου είδους συμπεριφορές περιμένουμε να αλλάξει «ρότα» τούτη η χώρα;
Ο αγρότης ήταν και θέλουν να παραμείνει γυμνός χωρίς υποστηρικτικούς μηχανισμούς όσον αφορά τα δικαιώματά του αλλά και τις υποχρεώσεις του. Η ΠΕΝΑ προσπαθεί να υπερασπιστεί κατά το δυνατόν τα δικαιώματα των νέων που θέλουν να ασκήσουν το αγροτικό επάγγελμα. Εκεί φαίνεται ότι βάζει «χέρι»στο κατεστημένο, παράλογο δικαίωμα του κράτους που θέλει τον αγρότη έρμαιο και θύμα της εκάστοτε εξουσίας. Αυτό τελικά τον εξαντλεί και τον αναγκάζει να συμβιβάζεται «όσο-όσο».Εμείς θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Προσπαθούν να καταργηθεί ακόμη και το στοιχειώδες δημοκρατικό και ατομικό πολιτικό δικαίωμα να υπογράφεις οτιδήποτε επιθυμείς «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος», εκβιάζοντας, απαγορεύοντας την υπογραφή ή ακόμα και διασπείροντας ψευδείς ισχυρισμούς και αιτιάσεις.
Προσπαθούν να «τσακίσουν» τους Νέους, ένα-έναν, την στιγμή της υπογραφής, στιγμές μόνο πριν καλυφθούν πλήρως συνδικαλιστικά από τις κατά τόπους Ενώσεις Νέων Αγροτών, με μια άτεγκτη απολυτότητα ωμής βίας της εξουσίας, όπως εκφράζεται από τεχνοκράτες, χωρίς πολιτική σκέψη. Διότι τελικά «τσακίζουν» το μέλλον της Αγροτικής Ελλάδος, δίνοντας παράταση ζωής σε εξαντλημένα ή ακόμα και αποτυχημένα υπερήλικα σχήματα που καταδυναστεύουν τον αγροτικό χώρο.
Και τι σημαίνει η απαγόρευση και άρνηση άσκησης «παντός νομίμου δικαιώματος», ως Έλληνα πολίτη? Που πρέπει να προσφύγει ένας Έλληνας πολίτης, όταν του στερούν στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα? Στην Αστυνομία? Στον Εισαγγελέα? Στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΠΟΛΙΤΗ? Στους Βουλευτές που εξέλεξε? Στον Πρωθυπουργό? Ή μήπως υπάρχουν και άλλες πρακτικές που εκφεύγουν της προσοχής μας? …

Κάθε νομικός ξέρει ότι όταν υπογράφεις μια σύμβαση μπορείς να βάλεις δίπλα στην υπογραφή σου κάθε επιφύλαξη. Γιατί αρνούνται στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα στους Νέους Αγρότες? Γιατί «υπονοούνται» πρόσθετοι έλεγχοι για όσους υπογράφουν «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος». Γιατί «κρύβονται», οι τεχνοκράτες, πίσω από την εξαντλητική μακρόχρονη δικαστική διεκδίκηση στα Διοικητικά Δικαστήρια, που παράγει ισοδύναμα προς ΑΔΙΚΙΑ αποτελέσματα, και «όποιος αντέξει»?
Βέβαια εμείς δεν είμαστε σε θέση να καταλογίσουμε ευθύνες σε πρόσωπα γιατί βλέπουμε την πολιτεία και το κράτος, με συνέχεια και ενιαία. Πάρα πολλά τα ερωτήματα που απευθύνονται σε μία χρηματοβόρα αναποτελεσματική, δημόσια διοίκηση στο ΥπΑΑΤ.
Μια διοίκηση που φέρεται αυταρχικά, με έλλειψη σεβασμού στους πολίτες, που θεωρητικά πρέπει να εξυπηρετήσει.
Μια δημόσια διοίκηση που «υφαρπάζει» την εξουσία των πολιτών, μέσω «κατασκευαζόμενων» χρονοβόρων διαδικασιών.
Μιας ασυνεπούς, ασυνεχούς δημόσιας διοίκησης που εμπαίζει και εκβιάζει επί 1,5 σχεδόν χρόνο τους νέους της με το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών.
Μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία δεν σέβεται ούτε τις ελευθέρως υποσχεθείσες αυτοδεσμεύσεις της, ότι θα απαντήσει μέσα σε 4 μήνες από την αίτηση σε κάθε αίτηση.
Μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία εγκλώβισε τις Νέες και τους Νέους Αγρότες, στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους στον αγροτικό τομέα, σε, σήμερα πλέον, ανυπέρβλητες «οικονομικές παγίδες», αν δεν τηρηθούν όσα έλεγε η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1424/27-1-2009.
Μιας Δημόσιας Διοίκησης που με τεχνοκρατικά «τερτίπια» κάνει το κοινωνικά άδικο και «τεχνικά» νόμιμο, ηθικό και πολιτικώς ορθό.
Σήμερα ανάμεσα στην τεχνοκρατική ωμότητα της αγοράς και την δημοκρατία της πολιτικής, ανατέλλει μια νέα δύναμη, ο τρίτος τομέας, η κοινωνία των πολιτών. Η κοινωνία των πολιτών έχει δυναμική παρουσία συνήθως κατά τη διάρκεια των επαναστατικών περιόδων, υποτασσόμενη, δια μέσου των κομμάτων, στην εξουσία του κράτους και την ηγεμονία της αγοράς. Αυτό το μη υποταγμένο στα κόμματα κομμάτι των θεσμικά οργανωμένων Νέων Αγροτών προσπαθούν να «τσακίσουν».
Αλλά δεν θα περάσει. Ακόμα και για απλούς βιολογικούς λόγους οι σημερινοί Νέοι Αγρότες θα επιτύχουν τους στόχους τους, να ζήσουν και να ευτυχήσουν σε ένα κράτος, έστω «κατ επίφαση», δικαίου, που δεν θα εκβιάζει, εμπαίζει και απειλεί ψευδώς.
Για τους συντάκτες, πληροφορίες:
Βασίλης Γιαννόπουλος-6972773855,
Λεωνίδας Πολυμενάκος-6937186244

Πηγή...

ΜΙΖΕΣ,ΒΙΛΕΣ,ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ......ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!!

ΟΛΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ...ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΖΩΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;!!!!!!! Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ,ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ,
ΔΙΕΥΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.
ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ,ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ Κ.ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ......
ΚΑΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ,ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ....
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΕΡΗΜΩΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ.......ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ.... 
ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ,ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΖΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΘΗ,
ΝΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ...ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΨΗΛΑ..........ΓΙΑΤΙ,(ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ,
ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΣΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΑΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ). 
ΣΥΝΕΛΛΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Οικολογική καταστροφή του Κόλπου του Μεξικού! Κάποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί την 20η Απριλίου;

16/06/2010
από agrupnospolitis
«Η πετρελαιοκηλίδα είναι μικρή σε σχέση με το μέγεθος του ωκεανού». Όταν αυτή δήλωση ανήκει στον «μίστερ BP» Τόνι Χέιγουορντ , που έχει την απόλυτη ευθύνη για τον ξεχαρβαλωμένο πετρελαιαγωγό,  που έχει μετατρέψει σε νεκρή φύση ένα μεγάλο μέρος του Κόλπου του Μέξικου και της έκρηξης της εξέδρας «Deepwater Horizon» , που έστειλε στον υγρό τάφο έντεκα εργαζόμενους , τότε κάτι δεν πάει καλά. Βαδίζουμε λανθασμένα ως παγκόσμια κοινωνία.

Αυτή η  καταστροφή  κρύβει -όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα στον πλανήτη μας – αρκετά ….ερωτηματικά.
Ο  διευθύνων σύμβουλος της ΒP Τόνι Χέιγουορντ πούλησε το 1/3 των μετοχών του στην εταιρεία του , ένα μήνα πριν από το δυστύχημα της 20ης Απριλίου.
Τυχαίο ;

Τον ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα ( τρεις εβδομάδες δηλ. πριν το δυστύχημα) η ….Goldman Sachs που έσπευσε να πουλήσει το 44% του μετοχικού της «πακέτου» στη BP. Απλή σύμπτωση;
Η Hallidurton Co , ήταν που , λίγες ημέρες πριν από την έκρηξη , είχε ολοκληρώσει το «τσιμέντωμα» της τρύπας της γεώτρησης ( σε βάθος 25.000 ποδών αντί των 18.000 ποδών που είναι το μέγιστο επιτρεπτό όριο, βάσει και της άδειας της) στο υποθαλάσσιο κοίτασμα , για την ενίσχυσή του.

Ως γνωστόν η  Hallidurton  του νεοσυντηρητικού  Ντικ Τσέινι (πριν αυτός αναλάβει την αντιπροεδρία επί Μπους) εμφανίζεται και στους αγωγούς των Βαλκανίων  και στην μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ επί ευρωπαϊκού εδάφους στο Κόσσοβο  και στην κατασκευή της μεγαλύτερης πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτή στα Σκόπια ( που καθώς φαίνεται θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της CIA στην Ευρώπη ,την Δυτική Ασία και την Μέση Ανατολή) και στην σίτιση των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και σε εκατοντάδες άλλες υπεργολαβίες που έχουν σχέση με τις ΗΠΑ.
 

Οκτώ ημέρες , λοιπόν, πριν από την έκρηξη η  Hallidurton αγόρασε  την Boots & Coots  Services , που μεταξύ άλλων κατασκευάζει μηχανήματα ….καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων ( το 1991, στον πρώτο πόλεμο στον Περσικό είχε αναλάβει την κατάσβεση των πυρκαγιών σε περισσότερες από 700 πετρελαιοπηγές του Κουβέιτ , που πυρπόλησαν οι ιρακινές δυνάμεις υποχωρώντας) .
 


Τυχαία όλα αυτά ; Δεν νομίζω ! Μήπως λοιπόν Κάποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί την 20η Απριλίου;

Πηγή: Politis.gr

Σχετικά θέματα: 

Eκρηξη σε τεράστια υπεράκτια πλατφόρμα της BP στον Κόλπο του Μεξικό 

Φυσικές και άλλες καταστροφές.Μπορεί να επαναληφθούν;

Σε ποιον ανήκει το νερό;



H Green Attack θέτει ένα ρητορικό ερώτημα και απαντάει με σοβαρά επιχειρήματα...
Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων», δήλωνε στις 14/9/2009 ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
9 μήνες αργότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία μιας εταιρείας «ομπρέλα», με την ονομασία «Ελληνικά Νερά Α.Ε.» κάτω από την οποία θα ενταχθούν η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και άλλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας για να μπορέσουν να πουληθούν ως πακέτο στις πολυεθνικές του νερού SUEZ, VEOLIA και RWE.
Σε όλες τις χώρες όπου ο έλεγχος του νερού έχει περάσει σε ιδιώτες, η τιμή του έχει αυξηθεί δραματικά, η ποιότητά του έχει χειροτερεύσει, ενώ η πλημμελής συντήρηση των δικτύων ύδρευσης από τους νέους ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαρροών και την κατασπατάληση αυτού του πολύτιμου και περιορισμένου φυσικού πόρου...]
Συνδεθείτε με την Green Attack για να διαβάσετε ολόκληρη της ανακοίνωση.
---------
Το νερό λέμε εμείς ανήκει σ΄ αυτούς που ανήκουν τα βουνά, οι ακτές, ο αέρας και όλα όσα απλόχερα μας προσφέρει η φύση... δηλαδή στον άνθρωπο και όχι σε εταιρείες που σκοπεύουν στο κέρδος και στην εκμετάλλευση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων...

Πηγή...

Διαβάστε αυτή την πολύ καλή μελέτη για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου...
Η Πολιτική Ιστορία ενός Πολύτιμου Αγαθού 
Μάρκος Σκληβανιώτης
Δρ. Χημικός Μηχανικός

Εισαγωγή
Η πρόσφατη αναταραχή στο χώρο της παιδείας αλλά και της πολιτικής σχετικά με την σκοπιμότητα και την ωφέλεια των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εγείρει για μια ακόμα φορά το ζήτημα αν υπάρχουν τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας από τους οποίους θα έπρεπε να απέχει η επιχειρηματική πρωτοβουλία και το κίνητρο του κέρδους, αφού η επένδυση τεράστιων χρηματικών ποσών για μη «κερδοσκοπικούς σκοπούς» μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.
Δεν θα επιχειρηθεί εδώ μια θεώρηση του ζητήματος της παιδείας. Υπάρχει ένα άλλο ζήτημα που είναι ισοδύναμα σοβαρό και επηρεάζει χωρίς εξαιρέσεις τη ζωή όλων των ανθρώπων. Πρόκειται για το πόσιμο νερό. Η φυσική σημασία του αντικειμένου είναι προφανής σε κάθε ζωντανό οργανισμό και η κρισιμότητα του σαφώς γνωστή στον άνθρωπο από την αρχή της ύπαρξης του.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γραφεί εκατοντάδες άρθρα για τη σημασία αυτού του αγαθού και μάλιστα πολλές φορές στο εισαγωγικό τους προοίμιο πιθανολογείται ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα έχει ως αιτία το νερό. Αναμφίβολα η ανθρώπινη δραστηριότητα και πρακτική (αστικοποίηση, βιομηχανική και αγροτική ρύπανση κλπ) σε συνδυασμό με τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα του πόσιμου νερού.
Το πόσιμο νερό είναι πρώτα απ όλα ένας φυσικός πόρος. Ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος και τις πολιτιστικές συνήθειες, η επιβίωση χωρίς νερό για πάνω από 3 ημέρες καθίσταται οριακά δυνατή. Ωστόσο,

Σκοπιανοί οι οπαδοί της Ανώνυμης ποδοσφαιρικής Εταιρείας:"ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε."!

Παρέλαση λαμογιών στη Θεσσαλονίκη.