08 Σεπτεμβρίου 2008

Γάμοι με το πατρώο ελληνικό τυπικό ή… με αλλότριο;

Για πάμε σιγά-σιγά,χωρίς φόβο και πάθος,να αρχίσει η απελευθέρωση!!!Είναι δύσκολη βέβαια η απαγκίστρωση,αλλά όχι ακατόρθωτη!!!!Σήμερα λίγοι πρωτοπόροι,αύριο θα ακολουθήσουν πολλοί,μέχρι που στο τέλος θα σπάσει το φράγμα!!!!!!
____________________________________________

http://www.schizas.com/site3/
Γάμοι με το πατρώο ελληνικό τυπικό ή… με αλλότριο;
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
08.09.08
Γάμοι με το πατρώο ελληνικό τυπικό ή… με αλλότριο;Με αφορμή τις ευχές του αγαπητού Πολύδωρα από την μακρινή Αυστραλία για τους ελληνικούς γάμους, έκανα ορισμένες σκέψεις τις οποίες μεταφέρω εδώ.

Οι γάμοι με το πατρώο ελληνικό τυπικό θα εξαπλωθούν διότι αποτελούν μια αδήριτη αναγκαιότητα. Ήδη οι αιτήσεις είναι αρκετές και προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν και πάλι οι τελετές γάμων από τα τέλη του Αυγούστου. Αποτελούν αδήριτη αναγκαιότητα διότι πολλοί είναι οι Έλληνες που δεν επιθυμούν, γι αυτήν την τελετή που συμβολίζει μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής τους, ν’ ακολουθήσουν ιουδαϊκά πρότυπα. Προτιμούν, όταν νοιώθουν ότι η στεγνή τελετή του δημαρχείου δεν καλύπτει την εσώτερη ανάγκη που προσιδιάζει στις ψυχικές απαιτήσεις τους, να προχωρήσουν και σε μια δεύτερη τελετή – εφόσον όπως είδαμε ο νομοθέτης την προβλέπει και την δέχεται - με τυπικό που να ανταποκρίνεται στα ελληνοπρεπή ιδεώδη.

Τελευταία ανανέωση ( 08.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...

Το Πασοκ άνοιξε το λάκκο για τη φίμωση του διαδικτύου από το 2001.

Δυό πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες που λέει και το τραγούδι!!!!!

http://troktiko.blogspot.com/
"Το ΠΑΣΟΚ που το 2001 υπέγραψε τη συνθήκη της Βουδαπέστης πάνω στην οποία θα κινηθεί το νομοσχέδιο για τα blogs, μας μιλά για ελευθερία γνώμης!"


"Τραγικο μεχρι εκει που δεν παει... για το κατα τα αλλα Σοσιαλιστικο Κινημα...

Το Πασοκ,που 2001 υπεγραψε στο Ευρωκοινοβουλιο τη συνθηκη της Βουδαπεστης,
πανω στην οποια θα βασιστει, το νομοθετικο πλαισιο που ετοιμαζει η κυβερνηση,
αναφορικα με τα blogs και θα προαγει τη λογοκρισια στο internet, τολμα να καλει 50 Ελληνες bloggers στις Βρυξελλες, για να συζητησουν το ζητημα της ελευθεριας της εκφρασης στο Διαδικτυο...

Μαλιστα η Μαίρη Ματσούκα και ο Σταύρος Λαμπρινίδης, που ειναι οι Ευρωβουλευτες του Πασοκ οι οποιοι οργανωσαν το ολο σκηνικο, επειτα απο εντολη του Γιωργου Παπανδρεου,
ξεχασαν εντελως τυχαια να προσκαλεσουν τους bloggers,οι οποιοι αυτη τη στιγμη εχουν την περισσοτερη επισκεψιμοτητα... ενω μαλιστα καποιοι απο τους καλεσμενους Ελληνες Bloggers,
ειτε ειναι δηλωμενοι φιλοι του κομματος, ειτε δουλευουν για αυτο...

Δυστυχως,για ακομη μια φορα, το κατα τα αλλα προοδευτικο ΠΑΣΟΚ, διαπομπευεται με τον χειροτερο τροπο... και στους χρηστες του διαδικτυου... Τα συμπερασματα,δικα σας..."

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2008
Διαβάστε Περισσότερα

"Να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών"

http://troktiko.blogspot.com/
"Να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών"

"Αν οι αξιωματούχοι του κλήρου στην Ελλάδα σήμερα διασώζουν εκκλησιαστική συνείδηση, θα είναι αυτονόητο να απαιτήσουν από την πολιτεία την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Με το μάθημα των θρησκευτικών εκχώρησε η ελλαδική Εκκλησία ζωτικό της λειτούργημα, την κατήχηση των παιδών και των εφήβων, σε έμμισθους υπαλλήλους του κράτους εκπαιδευμένους σε κρατικές «θεολογικές» Σχολές. Αλλά όταν η κατήχηση αποσπάται από τον φυσικό βιωματικό της χώρο, τη λειτουργία ζωντανού σώματος ενορίας και επισκοπής, αλλοτριώνεται νομοτελειακά σε ιδεολογική χειραγώγηση, ανιαρή προπαγάνδα...

Ο φυσικός χώρος της κατήχησης δεν μπορεί να είναι άλλος από τον χώρο όπου πραγματώνεται και φανερώνεται η Εκκλησία ως άθλημα σχέσεων κοινωνίας της ζωής. Και φυσικός λειτουργός της κατήχησης είναι ο πατέρας της εκκλησιαστικής κοινότητας: αυτός που «γεννάει» τα μέλη του σώματος στον «καινό» της Εκκλησίας τρόπο της ύπαρξης.

Η πολιτεία αποδέχθηκε ασμένως να επιβάλει στα σχολεία μάθημα θρησκευτικών. Και αυτό γιατί από τη σύστασή του το ελλαδικό εθνικό κράτος λογάριαζε την Εκκλησία όπως και ο ιδεολογικός του γεννήτορας Αδαμάντιος Κοραής: Σαν θεσμό ηθικοδιδακτικής χρησιμότητας – θεσμό που «εξημερώνει τα ήθη» και επιβάλλει, αποτελεσματικότερα και από τον χωροφύλακα, κανονιστικές αρχές συλλογικής ευταξίας.

Το ελλαδικό εθνικό κράτος δεν κατάλαβε ποτέ την καισαρική διαφορά της Εκκλησίας από τη θρησκεία. Γι’ αυτό μέχρι και σήμερα, διατηρείται στο Σύνταγμα η οξύμωρη διατύπωση ότι «επικρατούσα εν Ελλάδι θρησκεία (sic) είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας»! και τα λοιπά συμφραζόμενα παιδαριώδη. Η χώρα όπου γεννήθηκε κάποτε η λέξη «εκκλησία» για να σημάνει την πραγμάτωση και φανέρωση του κοινού «αθλήματος της αληθείας», που συνιστά την «πόλιν», εμφανίζεται στο Σύνταγμά της να αγνοεί την ασυμβίβαστη αντίθεση Εκκλησίας και θρησκείας, Εκκλησίας και ιδεολογίας.

Ο σφετερισμός από το κράτος του ζωτικού εκκλησιαστικού λειτουργήματος της κατήχησης των παιδιών έχει δύο συνέπειες καίριες και πασιφανείς: Πρώτη συνέπεια, ο ευτελισμός, συχνά και η διακωμώδηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία. Μοιάζουν ελάχιστες εξαιρέσεις οι Νεοέλληνες που διατηρούν αναμνήσεις από τα θρησκευτικά του σχολείου διαφορετικές από αυτές της ανίας ή «της πλάκας».

Δεύτερη συνέπεια, το γεγονός ότι η ελλαδική κοινωνία που τα εγγράμματα μέλη της έχουν διδαχτεί υποχρεωτικό μάθημα θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του σχολείου και βομβαρδίζονται από καταιγισμό δημόσιων κηρυγμάτων προφορικών, έντυπων, ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών, αυτή η κοινωνία εμφανίζεται εντελώς και απολύτως ακατήχητη. Δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη, εγκυκλοπαιδική έστω πληροφόρηση για το τι είναι η Εκκλησία, ποιες οι επαγγελίες της, η ιστορία της, με ποιον πολιτισμό σφράγισε την ανθρώπινη σκέψη και Τέχνης. Τα διαγγέλματα ή οι δηλώσεις των πολιτικών και η αρθρογραφία των δημοσιογράφων τις μέρες των Χριστουγέννων, του Πάσχα, του Δεκαπενταύγουστου ή όταν συζητούνται θέματα σχέσεων κράτους και Εκκλησίας, μαρτυρούν άγνοια και παρανοήσεις ασυγχώρητες για ανθρώπους έστω υποτυπώδους παιδείας.

Και το τραγικότερο, η ίδια άγνοια, η σύγχυση της Εκκλησίας με τη θρησκεία, σφραγίζει τον λόγο και των περισσότερων αξιωματούχων του κλήρου. Είναι γνωστοί στην ελλαδική κοινωνία επίσκοποι που φιλοδοξούν να παίζουν ρόλο όχι εκκλησιαστικού ποιμένα αλλά θρησκευτικού ηγέτη, ρόλο Αγιατολάχ με απαιτήσεις θεοκρατικού ελέγχου της πολιτικής εξουσίας. Αυτοί μάχονται και για τη διατήρηση της υποχρεωτικής κατήχησης των μαθητών στα σχολεία.

Στη θέση του μαθήματος των θρησκευτικών το υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να θεσμοθετήσει μάθημα ικανό να πληροφορήσει τον μαθητή και να τον εξοικειώσει με τα κίνητρα των αναζητήσεων που συγκρότησαν την παράδοση πολιτισμού των Ελλήνων. Η λογική ενός τέτοιου μαθήματος υποχρεωτικού για όλους τους μαθητές (άσχετα με διαφορές θρησκευτικές, φυλετικές, ιδεολογικές) θα μπορούσε να συνοψιστεί στην ακόλουθη πρόταση:

Κάθε παιδί που τελειώνει την εγκύκλια εκπαίδευση σε ελληνικό σχολείο οφείλει να γνωρίζει ποια μεταφυσική γέννησε τον Παρθενώνα, το άγαλμα, την τραγωδία και ποια μεταφυσική γέννησε την Αγια-Σοφιά, τη βυζαντινή Εικόνα, τη βυζαντινή λειτουργία. Σπουδάζοντας στο σχολείο ποια «γιγαντομαχία περί της ουσίας» οδήγησε σε αυτές τις κορυφαίες εκφάνσεις πολιτισμού των Ελλήνων, δεν σημαίνει και ότι υποχρεώνεται το παιδί να ασπαστεί συγκεκριμένη μεταφυσική πρόταση.

Πρώτη, καίρια δυσκολία σε μια τέτοια θεσμική πρωτοβουλία είναι: ποιοι θα συντάξουν το «αναλυτικό πρόγραμμα» διδασκαλίας του καινούργιου μαθήματος – από την πρώτη τάξη του Δημοτικού ώς την τελευταία του Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας και τα παιδαγωγικά του επιτελεία δεν διαθέτουν την ποιότητα του ανθρώπινου υλικού για τέτοια ουσιώδη τολμήματα, τη διαπίστωση επαληθεύουν τα «αναλυτικά προγράμματα» διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας: πραγματική συμφορά. Μην ξεχνάμε ότι η επί ΠΑΣΟΚ άλωση του υπουργείου από τις «προοδευτικές δυνάμεις» του «εκσυγχρονιστικού» μηδενισμού και των «πολυπολιτιστικών» δολιοτήτων της «Νέας Τάξης» συνεχίζεται εδραιούμενη και επί «Νέας Δημοκρατίας», με τα ονόματα Γιαννάκου, Στυλιανίδη, Λυκουρέντζου να σηματοδοτούν τον τέλειο απελπισμό για τυχόν αντίσταση.

Δεύτερη, ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία είναι: ποιοι θα διδάξουν ένα τόσο απαιτητικό καινούργιο μάθημα στα παιδιά. Οσοι πολίτες έχουν οποιασδήποτε μορφής επαφή με το σχολείο στην Ελλάδα σήμερα μπορούν να βεβαιώσουν πόσο ανατριχιαστικά (στην κυριολεξία) χαμηλό είναι το επίπεδο των πτυχιούχων που παράγονται στις εκπαιδευτικές σχολές των ελλαδικών πανεπιστημίων. Και πόσο αποτελεσματική η πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ο δάσκαλος ή πόσο έντρομος είναι από την ιδεολογική τρομοκρατία που του ασκείται.

Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να δικαιολογηθεί και η απύθμενης μωρίας συζήτηση για αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών από μάθημα «θρησκειολογίας» και «συγκριτικής των θρησκειών»!!! Ωσάν να είναι ποτέ δυνατό να διδαχτεί ο πολιτισμός με όρους ιδεολογίας και να «συγκριθούν» οι μεταφυσικές αναζητήσεις που τον γέννησαν χωρίς να υπάρχει εμπειρική γεύση τέτοιας αναζήτησης."


Tου Xρηστου Γιανναρα (kathimerini.gr)


Διαβάστε Περισσότερα

Θα τα κάνουν όλα σκόνη,σαν τον...Μπερλουσκόνι!!!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Να μια σοβαρή πρόταση στην κυβέρνηση Καραμανλή: να ξεπουλήσει τις αρχαιότητες

Να μια πρόταση στην κυβέρνηση: να ξεπουλήσει τις αρχαιότητες.
Τι παραπάνω έχει ο ΟΤΕ, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ…
Αλλά επειδή σας την είπαμε πρώτοι, θέλουμε τη «νομότυπη» μίζα.
Μόνο οι φίλιες οικογένειες και τα μοναστήρια θα κάνουν μπάζες;
Πρόκειται για την πολιτική που θα ακολουθήσει το αδελφό κόμμα του Berlusconi. Είναι ρεαλιστική, πάει γάντι στον Καραμανλή και τις οικογένειές του και διαθέτουμε τα ποσοστά μας για να πάρει κανένα νέο σκαφάκι ο Βουλγαράκης, ή να κτίσει κάτι καλύτερο ο Ρουσόπουλος.
Λοιπόν… Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά το ξεπούλημα της περιουσίας του ιταλικού λαού (από εδώ παίρνουν μαθήματα οι δικοί μας), άρχισε το ξεπούλημα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη Verona έβγαλε σε πλειστηριασμό 3 μέγαρα χαρακτηρισμένα διατηρητέα και ένα μοναστήρι (εκεί, παρά τον σκληρό καθολικισμό, δεν κάνουν κουμάντο οι μεσίτες τύπου Εφραίμ, τα παίρνει όλα για πάρτι του ο μεγάλος). Έτσι, εκεί θα κατασκευαστούν από ιδιωτικές εταιρίες, ένα τεράστιο παρκινγκ και ένα εκθεσιακό-εμπορικό κέντρο.
Οι ιταλοί «Ζαχόπουλοι» μελετούν τώρα - ΕΠΙΣΗΜΑ – να ενοικιάσουν τους αρχαίους ελληνικούς ναούς του Agrigento (Σικελία) για 30 χρόνια σε γνωστή πολυεθνική εταιρία, για εκμετάλλευση και διαφήμιση…
Αυτό μας θυμίζει κάτι με την πολυεθνική εταιρία που ήθελε τον Παρθενώνα για διαφημιστική καμπάνια;
Η μελέτη για την Πομπηία, συνίσταται στην ενοικίαση τμημάτων της αρχαίας πόλης που σκέπασε η λάβα του Βεζούβιου, στις εταιρίες Google, Microsoft και Warner Bros (σχεδιάζουν ένα είδος Ντίσνεϊλαντ).
Παρακαλούμε, αν κι εδώ προχωρήσετε (κυβέρνηση) σε τέτοιες κατευθύνσεις, απαιτούμε «πνευματικά» δικαιώματα, αφού σας ενημερώνουμε.
Η ιταλική κυβέρνηση, με επίσημη ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει μελέτη που θα αφορά πώληση, ή ενοικίαση του Κολοσσαίου.
Αλλά, οι διανοούμενοι ανησυχούν για τις προτάσεις-εισηγήσεις που καθημερινά κατατίθενται. Όπως, να μετατραπεί το Κάστρο Sant’Angelo (Ρώμη), το μαυσωλείο που είναι αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Αδριανό (ναι, κι εδώ έχουμε την Πύλη του Αδριανού, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού στο Μοναστηράκι…), σε gay parade (αν το προτείνει ο κ. Βαλλιανάτος, και σ’ αυτή την περίπτωση διατηρούμε «πνευματικά» δικαιώματα).
Κι όλα αυτά γιατί;
Για να εξοικονομηθούν πόροι, ώστε να διατεθούν στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους!
Τι να πει κανείς…

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ απειλεί τον Δ/ντή Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Ηλείας,γιατί τόλμησε να ζητήσει να αποζημιωθούν οι ελιές για ακαρπία!!!!!!!!

Από την εφημερίδα της Ηλείας "ΠΡΩΙΝΗ" της Δευτέρας 8/9/2008
Με τίτλο "Παραλήρημα Κατσαρού για την ακαρπία ελαιώνων" και με υπέρτιτλο "Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ απειλεί να στραφεί δικαστικά(!!!) κατά του Δημ. Χριστοδουλόπουλου επειδή ζήτησε ένταξη στα ΠΣΕΑ",καταγράφει μια είδηση που αναδεικνύει την αναλγησία του κράτους της Δεξιάς,όχι μόνο προς τους πεθαμένους οικονομικά αγρότες της Ηλείας,αλλά και προς τους υπαλλήλους του κρατικού μηχανισμού όταν ΤΟΛΜΟΥΝ να "υπερασπιστούν" τους πολίτες στα δίκαια αιτήματά τους!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντιγράψτε τις παρακάτω διευθύνσεις επικολλείστε στην αναζήτηση και ανοίξτε να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα!!!!!!!
http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4f36a09502&attid=0.1&disp=attd&view=att&th=11c41bb0f3404dcb

http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4f36a09502&attid=0.1&disp=attd&view=att&th=11c41bbc0ebdd170

Απόσπασμα του εγγράφου που έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ:
"ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ
ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΜΕΡΟ. :21-8-2008
ΑΡ.ΠΡΩΤ. :407
ΠΡΟΣ
κ. Δημήτριο Χριστοδουλόπουλο
Γεωπόνο
Διοικητήριο
Τ.Κ. 27100
Πύργος
Αθήνα 21-8-2008

Κε Διευθυντή
Απαντώντας στο 12429/6-8-2008 έγγραφό σας σας εκθέτω τα εξής:

1. Αναφέρομαι κατ'αρχήν σε όσα σας απάντησε η αρμόδια Διεύθυνση του ΕΛΓΑ
με το από 20-8-2008 έγγραφό της,τα οποία πρέπει να σας είναι άλλωστε γνωστά
λόγω της θέσεως την οποία κατέχετε ή θα έπρεπε να σας είναι γνωστά ως
Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.

2. Αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω την επιστολή σας και ιδιαίτερα τη φράση
σας "χαρακτηρίζουμε αρνητική και ακατανόητη την απόφαση σας...γιατί το 30%...
υπολογίζεται σε...επίπεδο Νομού και όχι...ελαιοκομικών ζωνών,όπως γινόταν μέχρι σήμερα",
διότι προσβάλλει το κύρος και την αξιοπρέπεια του ΕΛΓΑ.
Δεν θα το σχολίαζα αν προερχόταν από ένα άνθρωπο που θα εδικαιολογείτο να
μη ξέρει ή να έχει εσφαλμένη ενημέρωση.
Από την απάντηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΕΛΓΑ την οποία λάβατε αλλά
και σας την εσωκλείω μαθαίνετε την αλήθεια και ελπίζω έγγραφα να ζητήσετε συγνώμη
από τον ΕΛΓΑ για την προσβολή της αξιοπρέπειας,της τιμής και της υπόληψης του
στα πρόσωπα της Διοίκησης του,για να μη αναγκασθεί ο ΕΛΓΑ να ζητήσει
δικαστική προστασία.".

Κακόμοιροι αγρότες,καλά σας κάνουν,αφού όταν έρχεται η ώρα της κάλπης,επειδή ο παππούλης σας ήταν δεξιός πάτε και σεις σαν πρόβατα στο μαντρί!!!!
Μήπως γνωρίζει κανείς πόσα παίρνει το μήνα ο...πρόεδρος του ΕΛΓΑ;;;;;;;
Αυτός που...κόπτεται μήπως πάρει καμμιά δραχμή παραπάνω ο άμοιρος αγρότης;;;;;
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩς ΝΑ ΣΑΣ ΨΩΦΗΣΟΥΝ.

Ούτε μια ερώτηση...

Ούτε ένας από τους ¨εκπροσώπους" των ΜΜΕ,δεν ρώτησε τον Πρωθυπουργό για τα έργα και τις ημέρες του πρώην "κολλητού του"!!!!!!
Ούτε μια ερώτηση για τις ΜΚΟ του ΓΓΥΠΠΟ,που έχει μαζί με την...σύζυγό του και την Νατάσα!!!!!!!
Ούτε μια ερώτηση για τους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων,από τον καθηγητή Βυζαντινολόγο!!!!!!!!
Ούτε κιχ για τον τύμβο των Σαλαμινομάχων,ο οποίος είναι...ιδιοκτησία του θείου του!!!!!
Ούτε...γρι για τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στις μαύρες τρύπες των...ΜΚΟ ιδιοκτησίας του...Γ.Γ.

ΟΜΩΣ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΙΜΩΡΕΙ.
ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ.
ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΥΧΟΡΑΓΙΣΜΑ!!!!!!!
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ!!!!!!!