17 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΧΩΡ Τεύχος Νο 110


Μετά τη φούσκα του χρηματιστηρίου,τώρα η πιο μεγάλη φούσκα των φωτοβολταϊκών για..."αγρότες"!

Τι έγινε;Θα χάσουν τα λεφτά τους οι..."πράσινοι" αγρότες που πλήρωσαν 15.000 ευρώ για κάθε μελέτη φακέλου στους συνεταιρισμούς;Ωϊμέ,αν είναι δυνατόν!Πάνε τα γίδια,τα κατσίκια,τα τρακτέρ...!Τα χάσαμε τα λεφτά,πατριώτη...!Εμ,ας προσέχατε...Από την πρώτη στιγμή ήταν...φωταυγής!Η πιο μεγάλη κομπίνα για συγκέντρωση του τελευταίου χρήματος που ήταν αποθηκευμένο στους σταύλους και τις αποθήκες των αγροτών!

Η ΔΕΗ μέσω του συμβούλου της; Μωϋσή!,είχε δηλώσει ότι τάχα τα δίκτυά της είναι κορεσμένα και για πενήντα χρόνια ακόμα θα καίει...κάρβουνο!Ψάξτε και δείτε δήλωση στο ΣΚΑΪ...Πόσα σπίτια θα κλείσουν λόγω...πτώχευσης;Πάλι καλά,γιατί φανταστείτε,μετά την όποια έγκριση και σύνδεση με τη ΔΕΗ,όταν θα ιδιωτικοποιηθεί,θα έρθουν οι νέοι ιδιοκτήτες της και θα αμφισβητήσουν εκ των πραγμάτων την τιμή αγοράς της κιλοβατώρας!Οπότε οι...αγρότες που θα έχουν πάρει δάνεια με υποθήκες θα αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις και έτσι θα κατασχεθούν τα χωράφια μαζί με τα φωτοβολταϊκά!!! 

"Φιάσκο" με τα φωτοβολταϊκά του… λαού

 Στον αέρα βρίσκονται και επίσημα πλέον χιλιάδες αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά πάρκα καθώς η ΔΕΗ παραδέχεται με καθυστέρηση ετών ότι τα δίκτυά της είναι κορεσμένα σε 16 νομούς της χώρας και οι αγρότες πρέπει ή να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή τους ή να χάσουν έκαστος αρκετές χιλιάδες ευρώ που κόστισε η αίτηση.

Το θέμα αποκάλυψε με δήλωσή της, την περασμένη Παρασκευή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Γιαννακά, γνωστοποιώντας την επίσημη ενημέρωση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Όπως αποκάλυψε η κ. Γιαννακά, κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών έρευνας και περιβάλλοντος, την 11η Ιανουαρίου, έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ με το οποίο την ενημερώνει ότι σε 18 νομούς της χώρας τα δίκτυά της είναι κορεσμένα.
Αυτό το γεγονός καθιστά
 ανέφικτη, όπως σημειώνει η ΔΕΗ, την έγκριση αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, εκτός κι αν δρομολογηθεί επέκταση δικτύου με δαπάνη των επενδυτών!
Ταυτόχρονα, προκύπτει ότι στους περισσότερους από τους 16 νομούς με πρόβλημα κορεσμένου δικτύου η συνολική ισχύς των αιτήσεων για φωτοβολταϊκές μονάδες υπερβαίνει τη μέγιστη ζήτηση του νομού! Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, είναι και διπλάσια της ζήτησης για τις ώρες από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, το διάστημα δηλαδή όπου τα φωτοβολταϊκά προσφέρουν τη μέγιστη παραγωγή τους.
Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες για την εξέταση των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί λόγω έλλειψης του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού.
Αν δεν λυθεί το πρόβλημα και οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά απορριφθούν, ο κάθε αγρότης θα χάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, καθώς μόνο το κόστος της αίτησης ανέρχεται σε 3 - 4 χιλιάδες ευρώ.
Οι νομοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξής: Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.

Η κ. Γιαννακά κάνει λόγο στη δήλωσή της για βαρύτατες ευθύνες όσων παρακίνησαν τους αγρότες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη ΔΕΗ, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή σε συνεργασία με βουλευτές άλλων νομών που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι καυτά τόσο για τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην και νυν) όσο και για τη ΔΕΗ.
Για παράδειγμα, έχει πραγματοποιηθεί μελέτη από τη ΔΕΗ ή τη ΡΑΕ για την αποτύπωση του κορεσμού των δικτύων; Και αν ναι, γιατί δεν συνυπολογίστηκε στο πρόγραμμα φωτοβολταϊκών για αγρότες ώστε να μην υπάρξουν αιτήσεις στους νομούς με πρόβλημα κορεσμένου δικτύου;
Γιατί η ΔΕΗ δηλώνει ότι η επέκταση των δικτύων πρέπει να γίνει με δαπάνη όσων έχουν καταθέσει αιτήσεις αφού πρόκειται για μικρής ισχύος πάρκα, που αποσκοπούν σε ένα συμπληρωματικό εισόδημα για τους αγρότες;

Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα, θα επιστραφούν στους αγρότες τα λεφτά που κατέβαλαν για τις μελέτες και την υποβολή της αίτησης;

ΕΓΕΙΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !

Παράξενα στο Σύμπαν!

Που βρίσκεται αυτό;Δείτε!

 Στο Google Earth,πηγαίνετε στο εικονίδιο "ουρανός",γράψτε τις συντεταγμένες και...φτάσατε!

Οικονομικός έλεγχος και Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Η κυρία Παπαρήγα μιλάει συνεχώς για το μεγάλο κεφάλαιο (στην Ελλάδα;). Της αφιερώνω αυτό το άρθρο, για να μάθει αυτή και οι αφελείς που ζαλίζονται από τέτοιες αοριστίες, που συγκεκριμένα βρίσκεται το μεγάλο κεφάλαιο, ποιός το εξουσιάζει και τί επιδιώκει.Κώστας Σκανδάλης

Η Sacculina Carcini
του Honigmann  (μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης)  
Η Sacculina Carcini είναι ένα ασυνήθιστο πλάσμα, είναι ένα στρείδι, που έχει εκφυλισθεί σε φυτό. Αρχίζει τη ζωή της σαν μια κάμπια (εντόμου), που κολυμπά μέσα στο νερό, ώσπου να βρεί και να εγκατασταθεί σε έναν κάβουρα, τον οποίο μετατρέπει σε έναν μικρό σάλιαγκο. Μετά βυθίζεται στο κάτω μέρος αυτού του κάβουρα, δημιουργεί «ρίζες» και αρχίζει να του απορροφά τις θρεπτικές ουσίες απο το αίμα του. Το ανοσοποιητικό σύστημα του κάβουρα δεν μπορεί πλεον να αντισταθεί στην Sacculina, έτσι ώστε να είναι αναγκασμένος πλέον να ζεί μαζί μ' αυτό το παράσιτο, που γεμίζει σύντομα όλο το σώμα του και το           μεταμορφώνει σε ένα νέο είδος ζώου, το οποίο υπάρχει πλεον μόνο για να εξυπηρετεί το παράσιτο. Εξωτερικά ο κάβουρας φαίνεται να είναι ο     ίδιος, στην πραγματικότητα όμως έχει γίνει μια κούκλα, η οποία ελέγχεται παντελώς από τον κατακτητή του.  
Η Αμερική, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία (καθώς και οι περισσότερες άλλες χώρες) βρίσκονται στην ίδια θέση με τον κάβουρα. Προς τα έξω, φαίνεται να...

Λαθροεισβολείς σάπισαν στο ξύλο ελληνίδα μάνα!Που μένει η δική σας μάνα,ρε καθίκια που τους υποστηρίζετε;

Που μένει η μάνα σας ρε καθίκια πολιτικοί που υποστηρίζετε τους λαθροεισβολείς;

Που μένει η μάνα σας ρε μαυροκόρακες ρασοφόροι; ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Για να μάθουν που μένουν ώστε να απολαύσουν κι αυτές τις θωπείες των εραστών σας...

Είστε ηθικοί αυτουργοί στα εγκλήματα αυτά... 

Φρίκη!!!

Γιάννης Πρεβενιός
Φρίκη!!! Κατόπι πίεσης προς το φίλο μου Π.Μ τον ευχαριστώ που δέχτηκε να ανεβάσει στο διαδίκτυο την περιπέτεια της ηλικιωμένης μητέρας του. Ναι οι εικόνες είναι σοκαριστικές ... αλλά θα πρέπει επιτέλους να ξέρουμε όλοι, τι συμβαίνει κάθε μέρα στους ανήμπορους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ας δουν τα παχύδερμα της εξουσίας που κυκλοφορούν με τις συνοδείες και τα θωρακισμένα αυτοκίνητα τι συμβαίνει κάθε μέρα στην Αθήνα.
Το παρακατω κείμενο είναι του φίλου μου Π .Μ
ΤΟΥΣ ΖΗΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 13.30 ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ                                                                                                ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ,  ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΦΟ-ΜΠΙΖΟΥ ΑΞΙΑΣ 2 ΕΥΡΩ.
Π. Μ.