13 Ιανουαρίου 2012

Ρε λαμόγια,να σας κάνω μια ερώτηση;Γιατί δεν χαρίζετε τα χρέη του κόσμου;Μόνο έτσι θα σωθεί η οικονομία!


Ένα τρανό παράδειγμα ήταν η κίνηση ανακούφισης(σεισάχθειας),που έκανε η Χούντα του Παπαδόπουλου,όταν χάρισε τα χρέη των αγροτών προς τις τράπεζες!Ούτε οι τράπεζες έχασαν,ούτε η οικονομία καταστράφηκε!Απεναντίας,τότε,όλη η Ελλάδα γέμισε χρήματα!Η μηχανή της οικονομίας έγινε..."τούρμπο"!Αντί να δίνετε χρήματα στις τράπεζες,σε αυτά τα βαμπίρ,χαρίστε τα χρέη των ανθρώπων προς τις τράπεζες!Έτσι θα πάρει φόρα η μηχανή της οικονομίας!

Οι τράπεζες τσέπωσαν το μισό τρισ.!

 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Εξαλλοι είναι οι πολιτικοί στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ιδίως οι Γερμανοί αλλά και όλοι οι άλλοι. Γνωρίζοντας άριστα ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης παρά τα τρισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τη στήριξή του και έχοντας επίγνωση του στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας της Ευρώπης εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν επαρκή δάνεια στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, άναψαν πράσινο φως στην ΕΚΤ να χορηγήσει μισό τρισεκατομμύριο ευρώ σε 523 ευρωπαϊκές τράπεζες για τρία χρόνια με συμβολικό επιτόκιο 1%. Αυτό έγινε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011.
Οι πολιτικοί είχαν την προσδοκία ότι ένα ικανό τμήμα αυτού του σχεδόν τζάμπα χρήματος θα περνούσε στις επιχειρήσεις μέσω...

Δεν υπάρχουν περιθώρια για απαισιοδοξία και μεμψιμοιρίες. Οι ουτοπίες μας είναι η πραγματικότητα του αύριο.


συνολο ελληνικών πρωτοβουλιών από τα κάτω


Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.
Πολλές πρωτοβουλίες σε μικρή κλίμακα που περιμένουν τη δική σου συμμετοχή, ή να αναλάβεις μια αντίστοιχη πρωτοβουλία. Στην έλλειψη χρημάτων απαντάμε με αλληλέγγυα ανταλλαγή χωρίς χρήματα και χαριστικά παζάρια. Στη έλλειψη τροφής απαντάμε με αυτοκαλλιέργεια, αυτοδιαχειριζόμενους κήπους και διατήρηση παραδοσιακών σπόρων. Στην ανεργία απαντάμε με συνεταιρισμούς και εργασιακές κολεκτίβες, στην έλλειψη στέγασης με κοινωνικές καταλήψεις στέγης και οικοκοινότητες, ενώ στην έλλειψη συντροφικότητας με συλλογικές κουζίνες. Στο έλλειμμα δημοκρατίας και την πολιτική ολιγαρχία απαντάμε με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις γειτονιών και παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν πάει άλλο. 
Δεν υπάρχουν περιθώρια για απαισιοδοξία και μεμψιμοιρίες. Οι ουτοπίες μας είναι η πραγματικότητα του αύριο. 
2012 ευχές αγάπης, αισιοδοξίας και συνειδητότητας. 


Ακολουθεί μια αντιπροσωπευτική καταγραφή των κυριότερων ελληνικών πρωτοβουλιών από τα κάτω που αποτελούν ένα άλλο κόσμο, πέρα από τη κρίση, εδώ και τώρα (και διαθέτουν ιστοσελίδα):

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί το «σανχεντριν»* της Ελλάδος!

*Βέβαια και η λέξη σανχεντριν είναι δάνειο από τα ελληνικά :
Σανχεντρίν/Sanhedrin: San /Συν και Χεντρίν/ hedrin  έδριον = Συνέδριον

ΤΟ ΒΗΜΑ - Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος 

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ 
Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος
Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας, με ανακοίνωσή τους, χθες Πέμπτη, στηλιτεύουν την προφυλάκισή του παραμονές των Χριστουγέννων και απαιτούν, εμμέσως πλην σαφώς, την απελευθέρωσή του!

Φορτίζοντας το κινητό με μια κουταλιά νερό


Κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό προϊόν που φέρει την ονομασία PowerTrekk system. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της δουλειάς της Signa Chemistry, η οποία σημειώνει ότι με το μικρό σύστημα παραγωγής ρεύματος που έχει ετοιμάσει, ο κάτοχος ενός κινητού θα χρειαστεί μόλις μια κουταλιά νερό για να μπορέσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα να το φορτίσει! Η ενέργεια που παράγεται είναι ίδια με αυτή τεσσάρων μπαταριώντύπου ΑΑ και μπορεί να προσφέρει έως και 10 ώρες ζωής στη μπαταρία της φορητής συσκευής.


Τρισεκατομμύρια πλανήτες στον Γαλαξία!


Ίσως υπάρχουν δέκα δισ. πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης
Λονδίνο 
Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης σχεδόν όλα τα άστρα του Γαλαξία διαθέτουν τουλάχιστον έναν πλανήτη. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των άστρων στον γαλαξία μας εκτιμάται ότι είναι 200-400 δισεκατομμύρια, αν η μελέτη είναι ορθή, ο αριθμός των πλανητών (και των δορυφόρων τους) είναι πιθανό να ξεπερνάει- και μάλιστα κατά πολύ -το ένα τρισεκατομμύριο.