Το  ΚΕ.Π.ΚΑ. ανέλαβε πρωτοβουλία να αποστείλει την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, στην Καγκελάριο της Γερμανίας, κ.Angela Merkel
«Κυρία  Καγκελάριε,
Εκφράζουμε  την βαθύτατη απογοήτευσή μας, για  τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία συμπεριφέρεται, προς την Ελλάδα, εξαιτίας των προβλημάτων της οικονομίας μας. Η δική σας συμπεριφορά και οι ανακοινώσεις μελών της Κυβέρνησής σας, Γερμανών πολιτικών και αξιωματούχων έχουν πυροδοτήσει υστερικά άρθρα και αναφορές, εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού, σε όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο Ελληνικός  Λαός έχει προσβληθεί, βαθύτατα, από  αυτές τις συμπεριφορές. Γενικεύσεις  και κατηγορίες εναντίον 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, εξαιτίας των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων, που η προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση υπέβαλλε, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δυναμιτίζουν την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενότητα και συνοχή. Πιστεύετε ότι η ποινικοποίηση όλων των Ελλήνων Πολιτών βοηθάει την Ευρώπη να λύσει τα προβλήματα, που της δημιούργησε η οικονομική κρίση; Τι θα είχε συμβεί αν ο Ελληνικός Λαός είχε ποινικοποιήσει όλο το Γερμανικό Λαό, για το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο;
Πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε την οικονομική κατάσταση  της Ελλάδας, εδώ και χρόνια. Η Ελλάδα εισάγει στρατιωτικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ., από άλλα κράτη – μέλη. Η Γερμανία είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές της Ελλάδας. Πώς μπορείτε και ισχυρίζεστε ότι δεν ξέρατε τίποτε; 

Ζητάτε  θυσίες, από τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει όλοι να θυσιάσουμε ένα τμήμα των μισθών μας, παρόλο που σύμφωνα με έρευνες του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών η ζωή στην Ελλάδα, είναι ακριβότερη, από ό,τι στη Γερμανία (γεγονός, που οφείλεται και στις εμπορικές πρακτικές εταιρειών, πολλές από τις οποίες είναι γερμανικών συμφερόντων) και οι μισθοί και τα ημερομίσθια των Ελλήνων είναι χαμηλότερα. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να απελευθερωθεί το ποσοστό των απολύσεων. Πιστεύετε, πραγματικά, ότι αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το εθνικό έλλειμμα ή ο τελικός στόχος είναι να δώσουν περισσότερα πλεονεκτήματα, στις πολυεθνικές επιχειρήσεις (πολλές εκ των οποίων γερμανικές); Γιατί εσείς και η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνετε τέτοιο μένος εναντίον του Ελληνικού Λαού; Ήδη έχουμε επιβαρυνθεί, με αυξήσεις, στη φορολογία. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η μείωση της κατανάλωσης, στην Ελλάδα, θα έχει αρκετές συνέπειες, όχι μόνον, στις γερμανικές επιχειρήσεις, που λειτουργούν, στη χώρα μας, αλλά σε όλη τη γερμανική οικονομία.
Γνωρίζετε, πολύ καλά, ότι η οικονομική κρίση  δεν έχει προκληθεί, από το Ελληνικό εθνικό έλλειμμα, αλλά από την απληστία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων  και την απροθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ρυθμίσει το χρηματοπιστωτικό τομέα. Ακόμα και όταν η κρίση είχε ξεσπάσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνούνταν, να λάβει μέτρα, για την προστασία των καταναλωτών και των πολιτών. Αντίθετα, έδινε τα δικά μας χρήματα, για να στηρίξει τις τράπεζες, που είχαν προκαλέσει τα προβλήματα, χωρίς να θέτει όρους και προαπαιτούμενα σε αυτές.
Πιστεύουμε  ότι είναι, πλέον, ώρα η Ευρωπαϊκή  Ένωση να ασχοληθεί, με τη διεθνή κερδοσκοπία  και να σταματήσει να «φορτώνει» και  άλλα βάρη, στους καταναλωτές. Είναι  ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψει, στην ουσία και τον πολιτισμό της, ενσωματώνοντας κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες, στις πολιτικές της. Έτσι, θα αποδείξει ότι δεν ξέχασε τους λαούς της, τις ρίζες της, τις αξίες της.
Γνωρίζετε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη  να πληρώνει πολλά χρήματα, για αμυντικούς εξοπλισμούς. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγγυηθεί τα Ελληνικά σύνορα, δηλαδή τα ευρωπαϊκά σύνορα, η Ελλάδα θα είχε εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε, αποτελεσματικά, την κρίση. Αναρωτιόμαστε μήπως αυτή η εγγύηση επηρέαζε τη Γερμανική βιομηχανία.
Από όσα γνωρίζουμε, η νομοθεσία σας  επιτρέπει, στις επιχειρήσεις, να κάνουν δώρα, νόμιμα στους πελάτες τους, για να προωθήσουν τις πωλήσεις τους. Γιατί, λοιπόν, κατηγορείτε όλο τον  Ελληνικό Λαό, για διαφθορά;
Τέλος, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε  ότι είμαστε ο ίδιος λαός, τον  οποίο όλοι οι ηγέτες του κόσμου συνέχαιραν, πριν πέντε χρόνια, για  την τέλεια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν  να έχουμε μετατραπεί σε «απατεώνες», τόσο σύντομα;
Για τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε, για τη συμπεριφορά σας και  σας ζητούμε να αναλάβετε τις  απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν, αμέσως, αυτές οι προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές. Διαφορετικά, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι θα αναλάβουμε, εναντίον των Γερμανικών επιχειρήσεων και προϊόντων όλα τα νόμιμα μέτρα, που διαθέτουμε».
Το  ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε την παραπάνω επιστολή, σε όλες τις αναγνωρισμένες, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες Ενώσεις Καταναλωτών, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, Συνδικαλιστικούς φορείς, Σωματεία Εργαζομένων και σε άλλους φορείς ζητώντας να την υπογράψουν (εφόσον συμφωνούν, με το περιεχόμενο) και να την αποστείλουν, στη Γερμανική Καγκελαρία.
Ταυτόχρονα, ανεβάσαμε την επιστολή στη ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και ζητούμε, από τους καταναλωτές, στην Ελλάδα, οι οποίοι αγοράζουν γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες να την υπογράψουν ηλεκτρονικά. Μόλις συγκεντρωθεί ικανός αριθμός υπογραφών, θα αποστείλουμε τη διαμαρτυρία μας, στην κ. A. Merkel.
Οι  πολίτες της Ελλάδας έχουμε συνείδηση των προβλημάτων της οικονομίας μας. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι, όταν χρειάζεται, «βάζουμε πλάτη» και πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Όμως, παρόλα τα λάθη μας, δεν επιτρέπουμε, σε κανένα να μας προσβάλλει και να καταρρακώνει την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την αξιοπρέπειά μας.
Όλοι  υπογράφουμε τη διαμαρτυρία  κατά της κ. A. Merkel και του διασυρμού του Ελληνικού Λαού, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ.
http://www.kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1159&Itemid=100