07 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΤΕ,...ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΤΕ!!!!

----------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Καλώς να τα δεχτείτε… Nazi Israel

ΙΣΡΑΪΛΙΤΙΚΟ ΡΑΪΧ...ΧΑΪΛ.

ΧΑΪΛ ΝΕΕ ΧΙΤΛΕΡ.
------------------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Στους 660 νεκρούς σήμερα!

Που θα σταματήσετε καθάρματα;

ΜΙΣΟΣ,ΜΙΣΟΣ,ΜΙΣΟΣ,ΜΙΣΟΣ,ΜΙΣΟΣ,ΜΙΣΟΣ.

--------------------------------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=1276&catid=8

1. ΖΑΧΑΡΙΑΣ Θ', 13

...καί εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων καί ψηλαφίσω σε ως ρομφαίαν μαχητού.

2. ΗΣΑΪΑΣ Θ', 11-12

καί ράξει ο θεός τους επισταμένους επί όρος Σιών επ' αυτούς καί τους εχθρούς αυτών διασκεδάσει, Συρίαν αφ' ηλίου ανατολών καί τους Ελληνας αφ' ηλίου δυσμών, τους κατεσθίοντας τον Ισραήλ όλω τω στόματι, επί πάσι τούτοις ουκ απεστράφη ο θυμός, αλλ' έτι χείρ υψηλή.

3. ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΚΕ', 16-17

Δια τούτο τάδε λέγει Κύριος: ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφίλους καί εξολοθρεύσω Κρήτας καί απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν. Καί ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας, καί επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος εν τω δούναι την εκδίκησιν μου επ' αυτούς.

4. ΑΜΩΣ Α', 7-8

Καί εξαποστελώ πυρ επί τα τείχη Γάζης καί καταφάγεται τα θεμέλια αυτής. Και εξολοθρεύσω κατοικούντας εξ Αζώτου, καί εξαρθήσεται φυλή εξ Ασκαλώνος, καί επάξω την χείρα μου επί Ακκάρων, καί απολούνται οι κατάλοιποι των αλλο­φύλων, λέγει Κύριος.

5. ΣΟΦΟΝΙΑΣ Β', 4-6

...διότι Γάζα διηρπασμένη έσται, καί Ασκαλών εις αφανισμόν...



πηγή: www.tetraktys.org


Ποιος κύριος εξολοθρεύει την Γάζα ;
Δεν βλέπουμε πώς το Ισραήλ εξολοθρεύει τους Ελληνογενείς Παλαιστίνιους – Φιλισταίους στην Γάζα εδώ και δεκαετίες ;
Με πολύ φυσικά μέσα και χωρίς καμία βοήθεια κανενός κυρίου ;

Άρα για ποιες προφητείες και αργές κυρίου μιλάμε ;

Μήπως ο κύριος ο θεός σας όταν είδε το κρητικό χαντζάρι τα έβαλε στα πόδια ;
Εσείς οι εβραιοταγμένοι μόνον τέτοιον θεό είστε άξιοι να έχετε, έναν θρασύδειλο, διότι αυτοί είστε και στην συνείδηση.

Παραπάνω είναι οι προφητείες που δεν πραγματοποιήθηκαν ακόμα, αλλά οι εβραίοι τα πραγματοποιούν με πολύ φυσικά μέσα, δηλαδή με δόλιο πόλεμο και με την βοήθεια των Εβραιοκρατούμενων Αμερικανών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΡΑΙΜ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ...

--------------------------------------------------------------------
http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Στον Αντώνη Σαμαρά αρχίζουν και τελειώνουν όλα-Τραγωδία ο ανασχηματισμός!

"Παραγγελιά του Εφραίμ ο Μαρκογιαννάκης;"

Ο.Κ.
Ο Καραμανλής βρήκε το κουράγιο να στείλει σπίτι του τον Αλογοσκούφη, που είχε μετατρέψει το υπ. Οικονομικών σε άντρο της προσωπικής του πολιτικής. Απο κει και πέρα, είναι αστείο ν αφήνει τον Πάκη στη θέση του και να βάζει τον αμφιλεγόμενο Μαρκογιαννάκη υπέυθυνο στο Δημόσιας Τάξης. Προφανώς ο Μαρκογιαννάκης, ήταν παραγγελιά του Εφραίμ! Εδω ο Καραμανλής κάνει καραμπόλα με τους ανεπαρκείς.
Για τον Αρη στο Παιδείας, απλά λυπάμαι τα νέα παιδιά. Απο τον Στυλιανίδη στον Σπηλιωτόπουλο-πηγαινοέρχονται οι Τουρίστες στη Παιδεία.
Α, μπαίνει υφυπουργός Εξωτερικών ο Μιλτιάδης Βαρβτσιώτης-θα στενάξουν οι θαλαμηγοί εαν την βγάλουν ως το καλοκαίρι.
Επι της ουσίας, μόνο η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση έχει την σημασία της. Ακόμη κι αυτόν -τον Αντώνη- δεν τόλμησε να τον τοποθετήσει στο Οικονομικών, επειδή ο Καραμανλής φοβήθηκε με τον σκαμπιλίσει η Ντόρα. Τα καλύτερα έρχονται...

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΜΑΣ.

ΠΑΚΗ,ΤΑΚΗ,ΣΑΚΗ,ΚΩΣΤΑΚΗ,ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΛΑΚΗ,ΜΑΚΗ,
ΡΑΚΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!!!!!
Η ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑ!!!!!
ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!!
------------------------------------------------------------------------------
http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Τετάρτη, 7 Ιανουάριος 2009

ΑIPAC-bilderberg 1-0!



Mιλάμε για λόμπι, όχι αστεία.
Δεν κολλάνε μπρίκια οι άνθρωποι. Ανεβοκατεβάζουν πλανητάρχες κι αμα λάχει κρατάνε και τον Πάκη, στη κυβέρνηση. Ομιλούμε για το περίφημο AIPAC-American Israel Public Affairs Committee, που ασκεί τεράστια πολιτική επιρροή στις ΗΠΑ και είναι το σημαντικότερο λόμπι των Ισραηλινών συμφερόντων.
Στις 18.4.2007 επισκέφθηκε την Αθήνα αντιπροσωπεία της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (A.I.P.A.C.), με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Χάουαρντ Φρίντμαν.
Με σκοπό να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τον Ελληνικό Εβραϊσμό και να γνωρίσουν εκπροσώπους της εβραϊκής Κοινότητας, η A.I.P.A.C. και το ΚΙΣ, παρέθεσαν δείπνο σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο δείπνο παρέστη και ο Πάκης.
Αντίθετα η συμμετοχή του Αλογοσκούφη στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, δεν στάθηκε ικανή να τον κρατήσει στη κυβέρνηση.
Ετσι πλέον ο Γιώργος θα έχει όλο το χρόνο, να παίζει τένις στον Ομιλο Αντισφαίρισης Φιλοθέης,-("υπουργέ τσίμπα ένα μπαλάκι..." θα του φωνάζουν οι συνταξιούχοι συμπαίκτες του...)-ν απολαμβάνει τ αγαπημένα του γλυκά απο την "Δέσποινα" και να ραδιουργεί σε βάρος του Καραμανλή, ο οποίος αποτελεί πλέον το πιο μισητό πρόσωπο για τον Γιώργο. Βέβαια ποτέ ο Αλογοσκούφης, δεν έπαιρνε στα σοβαρά τον Καραμανλή. Και μάλλον είχε τους λόγους του...


Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ...Ο ΡΕΣΤΗΣ.....ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ!

ΦΟΒΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ...ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!
ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η...ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ!
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ;
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ!
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ;
ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ> Ο μορφονιός ο Ρέστης και η γοητευτική Amanda Staveley, φλερτάρουν με την "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ"!
www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=67535452

απο την Αριστέα Μπουγάτσου

Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης είναι ο κρυφός «μνηστήρας» της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που συντάσσεται με το σχήμα της επενδυτικής εταιρείας Ρ.C.Ρ Capital Partners LLP, με την αεροπορική εταιρεία Etihad του Αμπου Ντάμπι και τον ισχυρό σεΐχη Mansour Bin Zayed Al Nah-yan. Σ' αυτό το σχήμα η κυβέρνηση επενδύει τις ελπίδες της για την τελεσφόρηση της πώλησης των στοιχείων του ενεργητικού της Ολυμπιακής, αν και παρελκυστικά είχε διακινηθεί, επί δίμηνο υπέρμετρα, το όνομα της Qatar.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η κυβέρνηση γνώριζε από την πρωθυπουργική επίσκεψη στο Κατάρ και το ταυτόχρονο «προσκύνημα» στο εργοτάξιο της ΑΚΤΩΡ, ότι η αεροπορική εταιρεία Qatar θα μετείχε στη διαδικασία για την Ο.Α. «μόνον υποστηρικτικά». Παρά ταύτα το όνομά της χρησιμοποιήθηκε για αβανταδόρικους λόγους, όπως επίσης και η υπουργική αναφορά του Κωστή Χατζηδάκη, ότι στον διαγωνισμό μετέχει και κρυφός ευρωπαϊκός κολοσσός. Κάτι που επίσης απεδείχθη πομφόλυξ.

* Σε ό,τι αφορά τη σύμπραξη του Β. Ρέστη με το σχήμα των Ρ.C.Ρ και Etihad, και αυτή κρατιέται μυστική παρά το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 15/1 οριστικοποιούνται στο Λονδίνο τα business plans, οι εγγυητικές επιστολές και τα ποσοστά εκάστου στο σχήμα που θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά στις 30/1/2009. Πιθανολογείται ότι ο Βίκτωρ Ρέστης, που αρχικά διέψευσε το ενδιαφέρον του για την Ο.Α., θέλησε να αποφύγει τις βολές που είχε εισπράξει το σχήμα της Golden Aviation, όταν ο εκλιπών πατέρας του, Σταμάτης Ρέστης, είχε διεκδικήσει την Ο.Α. και στη συνέχεια τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, στους διαγωνισμούς-παρωδία οι οποίοι ανέδειξαν θλιβερό παρασκήνιο και απόπειρες συναλλαγών κάτω απ' το τραπέζι.

Ο εφοπλιστής Β. Ρέστης, που έχει αυξήσει τη συμμετοχή του στον ΔΟΛ σε επίπεδο άνω του 19%, ενώ κατέχει πάνω από 5% στην Τηλέτυπος (Mega) και στοχεύει μέσω της First Business Bank στην εξαγορά της Τράπεζας Αττικής, όπως φημολογείται, δεν αρνείται πλέον τη στόχευσή του για την απόκτηση της Pantheon (πτητικό έργο των Ολυμπιακών Αερογραμμών). Ολα όμως θα κριθούν στην πράξη και σύντομα, αν και το χρονοδιάγραμμα για την όλη διαδικασία μετατίθεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εφόσον δεν προκύψουν ανατροπές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συντονιστικό ρόλο για την κοινοπραξία αυτή διαδραματίζει η 35χρονη διαχειρίστρια του Ρ.C.Ρ Capital fund, η Amanda Staveley, η οποία εσχάτως έφερε στα χέρια της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι το 16% της Barclays και πακέτο μετοχών της Manchester United. Το εν λόγω επενδυτικό σχήμα εκτιμάται ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά μόνο για το πτητικό έργο, ενώ φέρεται να διαπραγματεύεται με τον όμιλο Fouad Al Ghanim του Κουβέιτ τη συνεργασία του με συμβάσεις στο ground handling και στην τεχνική υποστήριξη αεροσκαφών. Τις δύο αυτές δραστηριότητες φέρεται ότι θα διεκδικήσει ο ισχυρότατος κουβετιανός όμιλος, πιθανότατα και τις εταιρείες καυσίμων στις οποίες μετέχει η Ο.Α. (Olympic Fuel κ.ά.), παρά το γεγονός ότι κοντά στην απόκτησή τους βρίσκεται ο όμιλος Βαρδινογιάννη, που έχει ως εταίρος και το δικαίωμα πρώτης προτίμησης.
* Το δεύτερο μυστικό που κρύβεται κάτω από την περιγραφή International Investors αφορά την κοινοπραξία Eurocorp J.V. με εμφανείς εταίρους την Air Mediterranee και τον όμιλο Βερνίκου. Ο αφανής εταίρος του ομίλου είναι η επενδυτική εταιρεία Wexford Capital, που και σε παλαιότερους διαγωνισμούς της Ο.Α. είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, με το group τής αυστραλιανών συμφερόντων IAS. Και αυτός ο όμιλος προτίθεται να καταθέσει δεσμευτική προσφορά μόνο για το πτητικό έργο, ενώ πηγές αναφέρουν ότι συνομιλεί με την Qatar, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα έχει μειοψηφική συμμετοχή (έως 49%) και θα παρέχει το αεροπορικό management.
Εικάζεται ότι η συμμετοχή της Wexford Capital αποσιωπήθηκε προκειμένου αυτή να μη διασυνδεθεί με τη σύμβουλο αποκρατικοποίησης του Δημοσίου, τη Lazard, καθώς ο επικεφαλής της John Doyle έχει διατελέσει την περίοδο 1991-2000 senior vice president της συμβούλου επενδυτικής τράπεζας.
* Γνωστή από τον διαγωνισμό του 2005 που ναυάγησε είναι η Klesch and Company Limited, το βρετανικών συμφερόντων fund που ειδικεύεται στην εξαγορά προβληματικών επιχειρήσεων, τις οποίες μεταπωλεί μετά την ανασυγκρότησή τους και διαχειρίζεται πάνω από 3,5 δισ. ευρώ. Και πάλι διεκδικεί το πτητικό έργο της Ο.Α., έναντι όλων των δραστηριοτήτων για τις οποίες είχε ενδιαφερθεί έντονα ακόμα και δύο ημέρες μετά τις επώδυνες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο πλαίσιο της ΔΕΘ (10/9/2005). Χαρακτηριστική ήταν η επιστολή του προέδρου του fund, Gary Klesch, προς τον τότε υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη που τότε διακινούσε το σενάριο της εκκαθάρισης εν λειτουργία. *
Αναρτήθηκε από killbill στις 4:01 μμ
http://kourdistoportocali.blogspot.com/
--------------------------
Αν δε γνωρίζετε,ο..."μορφονιός" είναι εβραίος!
Υ.Γ. Μετά από τέτοιες "υψηλές" συνεργασίες Εβραίων-Αράβων,είναι ποτέ δυνατόν να περιμένουν βοήθεια οι άμοιροι οι Παλαιστίνιοι;

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;;;

ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ...ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ Η ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ;
ΑΝ ΟΧΙ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;
ΑΝ ΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ;
-------------------------------------------------------------------
http://olympia.gr/

Ποιοί απειλούν τον Μάκη;

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουάριος 6, 2009

Η στοχοποίηση του Μάκη δεν σταματά στη χθεσινή αντιδικία με την ΥΠΕΞ κα Ντόρα Μπακογιάννη στο δελτίο ειδήσεων του Alter. Εάν, όπως λένε κάποιες περιρρέουσες φήμες, συγκροτούνται ομάδες αστυνομικών ερήμην της ηγεσίας για να δράσουν τύποις vigilante, αυτό δεν αποτελεί ανησυχία για τον δημοσιογράφο. Η δράση και οι αποκαλύψεις του επί εποχής Ρωμαίου και παραδικαστικού τον καθιστούν πιό οικείο στον χαμηλόβαθμο αστυνομικό. Το ίδιο και η στήριξη που είχε προσφέρει σε παρόμοια ομάδα “αυτοδικίας” που δρούσε εκτός υπηρεσίας και εξαρθρώθηκε προ 15ετίας.

Η ελεγχόμενη διαρροή περί επερχόμενου χτυπήματος εις βάρος δημοσιογράφου (από την ΕΥΠ) είναι πολύ πιο δεικτική, τη στιγμή μάλιστα που ο δημοσιογράφος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με την υπηρεσία από τις αποκαλύψεις του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα“. Στην τρέχουσα συγκυρία, ο Μάκης βρίσκεται εκτός συστήματος γεγονός που τον καθιστά πιο ευάλωτο από κάποιους άλλους συναδέλφους του.

Εάν δε όπως αποκάλυψε ο Άρης Σπίνος στο χθεσινό δελτίο του Extra 3, στο ζοφερό σκηνικό εμπλέκεται ξένη υπηρεσία (υπερατλαντική), εκεί υπάρχει σαφής εξήγηση της οργής του προς την ΥΠΕΞ για τις σχέσεις της με τον Αμερικάνικο παράγοντα. Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει πάρει σαφείς θέσεις σε σειρά γεγονότων, από τις Νατοϊκές επεμβάσεις εως το σχέδιο Ανάν, ενάντια στις πολιτικές της υπερδύναμης.

Ένα πολύ λεπτό σημείο, είναι η επαφή του με τη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου και οι πληροφορίες που διαθέτει για παρακολούθηση της οικίας της ένα μήνα πριν το τραγικό συμβάν! Πληροφορίες που κάποιοι δεν θα ήθελαν να δουν το φως της δημοσιότητας.

Αν και η έλλειψη του Σωκράτη Γκιόλια είναι παραπάνω από εμφανής, το ειδικό βάρος του Τριανταφυλλόπουλου θα φανεί και στην έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας του τον ερχόμενο Μάρτιο, εξέλιξη που μάλλον ενοχλεί το εκδοτικό κατεστημένο.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , , , | 14 σχόλια »

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;;;

---------------------------------------------------------------------------------
http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

Προκαλεί η 'Αγκυρα...

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα μια μέρα μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Σοβαρό επεισόδιο προκάλεσε η Τουρκία καθώς δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρενόχλησαν πλοίο του πολεμικού μας ναυτικού και πραγματοποίησαν επικίνδυνη προσέγγιση σε ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής μας αεροπορίας τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή μεταξύ Αγαθονήσιου και Φαρμακονησίου. Το βράδυ της Τετάρτης στις 11.30 μετά από πληροφορία ότι 15 άτομα πιθανόν λαθρομετανάστες βρίσκονται στη θάλασσα και κινδυνεύουν στην περιοχή του Φαρμακονησίου, οργανώθηκε από το υπουργείο εθνικής άμυνας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Οι έρευνες συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί όπου στις 9.20 σκάφος του λιμενικού σώματος της Τουρκίας μετέβη στην περιοχή και υπέδειξε στην κανονιοφόρο του πολεμικού ναυτικού να αποχωρήσει, διότι βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας. Η κανονιοφόρος δεν αντέδρασε αλλά μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν στην περιοχή τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία παρενόχλησαν το πλοίο και το ελικόπτερο και ακολούθως έκαναν υπερπτήσεις και εικονικές βυθίσεις πάνω από τα δύο νησιά. Το επεισόδιο αξιολογείται από το υπουργείο εθνικής άμυνας ως ιδιαίτερα σοβαρό.

http://www.athina984.gr/

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΧΑ!!!!

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ......ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ......
ΑΠΛΑ ΜΠΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ....ΠΑΧΝΙ!!!!!
ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ!!!!!!

ΡΑΦΤΕ ΤΣΕΠΕΣ!!!!!!

----------------------------------------------------------------------------
http://taxalia.blogspot.com/

Η νέα κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ











Διαβάστε τη συνέχεια/Read More...

Μια άγνωστη..."ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ",στην πρώην ΕΣΣΔ.

Ο "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ" ΓΙΟΖΕΦ..... ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ;
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ;

------------------------------------------------------------------
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/01/blog-post_1439.html

Τρίτη, 6 Ιανουάριος 2009

Μια συγκλονιστική ιστορία για την..άγνωστη "Φιλική Εταιρεία".

Mια άγνωστη,στην Ελλάδα, προσπάθεια μερικών χιλιάδων ομογενών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να ιδρύσουν μυστική οργάνωση στα χνάρια της Φιλικής εταιρείας και να"συνομωτήσουν" υπέρ της επαναφοράς της Ελληνικής γλώσσας στην ΕΣΣΔ κάτω απ΄το άγρυπνο μάτι της KGB στα τέλη της δεκαετίας του '60, παρουσίασε η εφημερίδα"Καθημερινή" μέσα από συνέντευξη ενός εκ των επιζώντων πρωτεργατών της προσπάθειας.

Η αφήγηση του κ.Αχιλλέα Τσεπίδη είναι συναρπαστική:
.
"Μάρτιος 1980, πλατεία Σταράγια Πλόσιατ, στο κέντρο της Μόσχας. Εξι άντρες με Καυκασιανή κοψιά, γούνινα καπέλα «Σάπκα» και βαριά πανωφόρια, περνούν την πύλη του μεγάρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).
Κρατούν από μια βαλίτσα στο κάθε χέρι και μετά σύντομη συνομιλία με τον φρουρό, περνούν στο εσωτερικό του κτιρίου, απ’ όπου βγαίνουν μισή ώρα αργότερα χωρίς τις βαλίτσες.
Δεν ήταν στελέχη του ΚΚΣΕ, ούτε μέλη ξένης υψηλής αντιπροσωπείας αδελφού κόμματος από κάποια χώρα του εξωτερικού. Επρόκειτο για «συνωμότες» μιας παράνομης οργάνωσης Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης, που δρούσε στα «σπλάχνα» του μπρεζνιεφικού καθεστώτος, κάτω από τη μύτη της KGB.
Την είχαν ιδρύσει έξι ομογενείς στη Γεωργία, λειτουργούσε στα πρότυπα της «Φιλικής Εταιρείας», και είχε σκοπό να προωθήσει την επαναφορά της διδασκαλίας των ελληνικών στα σχολεία που είχε καταργήσει ο Στάλιν το 1937.
Τι περιείχαν οι βαλίτσες; Τετράδια γεμάτα με υπογραφές -γύρω στις τριάντα χιλιάδες - που είχε συγκεντρώσει με άκρα μυστικότητα η οργάνωση με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία» κάτω από ένα...
κείμενο προς την ανώτατη κομματική ηγεσία, στο οποίο διατύπωναν την επιθυμία τους να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα όπου υπήρχαν συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί. Ένα χρόνο μετά, στο 26ο συνέδριο του ΚΚΣΕ, αποφασίστηκε να επιτραπεί στην Γεωργία και την Ουκρανία η διδασκαλία των ελληνικών. Ο πρωτεργάτης της κίνησης, Αχιλλέας Τσεπίδης, που ζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων.
Μοναδικός στόχος:
«Η οργάνωση φτιάχτηκε το 1968 στο Ρουστάβι της Γεωργίας με μοναδικό στόχο να επανέλθουν τα ελληνικά στα σχολεία. Στην αρχή ήμασταν έξι ομογενείς. Λειτουργούσαμε σε συνθήκες παρανομίας κατά τα πρότυπα της Φιλικής Εταιρείας. Ο κάθε ένας από εμάς έπρεπε να στρατολογήσει συγγενείς και φίλους χωρίς όμως ο ένας να ξέρει για τον άλλο. Έτσι σε διάστημα έξι χρόνων γίναμε δύο χιλιάδες. Κάποιοι ομογενείς με οικονομική επιφάνεια, όπως ο Νίκος Αραιόπουλος, Λεωνίδας Παπουνίδης και Γιάννης Σοφιανίδης μας βοηθούσαν οικονομικά, ενώ και στο Σοχούμι εκινείτο ένας άλλος δραστήριος Έλληνας, ο Χαράλαμπος Πολιτίδης».
Με την πάροδο του χρόνου η οργάνωση ξανοίχτηκε και μάλιστα στη δικτατορία συγκέντρωσε χρήματα και τα έστειλε στην Ελλάδα για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Δεν θα μπορούσε, επομένως, να ξεφύγει από το άγρυπνο μάτι της KGB.
«Μια μέρα μας φώναξε ο διευθυντής ενός σχολείου και μας είπε: “Παιδιά, σταματήστε γιατί σας έχει πάρει χαμπάρι η KGB και θα ’χετε κακά ξεμπερδέματα”. Ήταν σαφές ότι η KGB μας έστελνε μήνυμα και για ένα διάστημα σιωπήσαμε. Όμως το πάθος μας ήταν ασίγαστο και σιγά σιγά αρχίσαμε να κάνουμε εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και το ΟΧΙ, με την μορφή πικ νικ και γλεντιών με ελληνικά τραγούδια».
«Πήγαμε στην Τασκένδη και μαζέψαμε ό,τι βιβλία βρήκαμε από τους εκεί Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες, τα οποία μεταφέραμε στην Γεωργία και τα μοιράσαμε κρυφά στους ομογενείς». Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στον Καύκασο και την Ουκρανία, όπου συγκεντρωνόταν το ελληνικό στοιχείο μετά την επιστροφή του το 1956 από τις στέπες του Καζακστάν και της Σιβηρίας όπου το έχει εκτοπίσει ο Στάλιν αν δεν υπήρχε το «οκέι» της κεντρικής εξουσίας στη Μόσχα.
Η οργάνωση έψαξε και βρήκε εκεί τον κατάλληλο άνθρωπο που δεν ήταν άλλος από την πρώην διερμηνέα του σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, καθηγήτρια των ελληνικών, Μαρίνα Ρίτοβα, η οποία, με δεδομένο τον φιλελληνισμό της, μυήθηκε πολύ εύκολα.
Αυτή μεσολάβησε στο ΚΚΣΕ και έγιναν δεκτές οι υπογραφές, ο ρόλος της ήταν καθοριστικός στη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος στη Μόσχα. Έτσι στο 26ο συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1981 αποφασίστηκε να επιτραπεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας όπου υπήρχαν συγκεντρωμένοι ελληνικοί πληθυσμοί.
Δεν ήταν, παρά ταύτα, μια εύκολη υπόθεση. «Μας φώναξαν στην ΚΕ του ΚΚΣΕ και μας ρώτησαν πώς θα υλοποιηθεί η απόφαση, αφού δεν είχαμε ούτε βιβλία ούτε δασκάλους. Τους απαντήσαμε ότι θα τα βρούμε όλα αυτά. Σε χρόνο - ρεκόρ η Ρίτοβα έγραψε το πρώτο εγχειρίδιο, ενώ ψάξαμε και βρήκαμε δασκάλους που δεν ήταν άλλοι από τα ελληνόπουλα που το 36 -37 πήγαιναν στο σχολείο και ήξεραν ελληνικά. Αν και ήταν παππούδες πλέον τους επιστρατεύσαμε και μετά από κάποια σεμινάρια που τους έκανε η Ρίτοβα, η οποία εγκαταστάθηκε στην Τιφλίδα για τον σκοπό αυτό, ήταν έτοιμοι να διδάξουν».
Οι αγκυλώσεις των τοπικών ηγεσιών, παρά τα ανοίγματα του καθεστώτος, εμπόδιζαν την υλοποίηση των άνωθεν αποφάσεων. «Ευτυχώς στη Γεωργία ήταν πρώτος γραμματέας του ΚΚΣΕ ο Σεβαρντνάντζε, γνωστός φιλέλληνας, και έτσι δεν τόλμησαν κάποιοι αξιωματούχοι να ακυρώσουν την προσπάθειά μας».
Την 1η Σεπτεμβρίου του 1981 άρχισαν στην Γεωργία τα πρώτα μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε σαράντα έξι σχολεία, στην Τιφλίδα, Ρουστάβι, Τσάλκα, Σοχούμι και αργότερα επεκτάθηκαν και στην Ουκρανία.
Στο Ρουστάβι:
Η ημέρα ήταν ιστορική για τον ελληνισμό του Καυκάσου. Με πρωτοβουλία της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν όλοι οι ομογενείς στις αυλές των σχολείων και ο Αχιλλέας Τσεπίδης, από τους πρώτους δασκάλους, θυμάται τι έγινε στο δικό του σχολείο αριθμός 19, στο Ρουστάβι: «Ξεκίνησα ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο. Μετά διάβασα το αλφαβητάρι στα παιδιά και συνέχισα δείχνοντάς τους τον ελληνικό χάρτη».
Έκτοτε η διδασκαλία των ελληνικών γινόταν κανονικά και συνεχίστηκε και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η ειρωνεία είναι ότι τώρα που δεν υπάρχουν εμπόδια για την γλώσσα, ο ελληνισμός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στη μεγάλη του πλειοψηφία έχει εγκαταλείψει την περιοχή..."

HEY YOU JEWS, DO YOU REMEMBER? (FREE PALESTINE)

ΟΤΑΝ ΤΟ..."ΘΥΜΑ" ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΤΗΣ.

----------------------------------------------------

http://ygro-pyr.blogspot.com/2009/01/hey-you-jews-do-you-remember-free.html

Τρίτη, 6 Ιανουάριος 2009

HEY YOU JEWS, DO YOU REMEMBER? (FREE PALESTINE)


HEY YOU JEWS, DO YOU REMEMBER? (FREE PALESTINE) from ygropyr on Vimeo.

Η ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΟΥΝ.....

ΥΓ. Φυσικά το βίντεο αυτό το έριξαν από το ΥΤ τα τσιράκια των εβραίων αμερικανάκια..... Το ανεβάζω λοιπόν οπουδήποτε αλλού...

ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ...ΟΜΠΑΜΑ...

ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ...ΟΜΠΑΜΑ....
ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ...ΜΠΟΥΣ....
ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ...ΤΖΙΠΙ ΛΙΒΝΙ.....
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ................ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!
------------------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: Ισραήλ - ΗΠΑ - Ευρωπαϊκή ΄Ενωση




Για αυτά και για τα εκατοντάδες νεκρά αγγελούδια δεν είμαστε απλώς Παλαιστίνιοι, αλλά και με τη «Χαμάς».
Η «Χαμάς» έχει ιερό καθήκον – όχι απλώς δικαίωμα - ν’ αντισταθεί και να πληρώσουν ακριβά οι δολοφόνοι και όσοι τους στηρίζουν, για να βρουν ανάπαυση τα δολοφονημένα αγγελούδια!


* κανένας νόμος, καμιάς «πολιτισμένης» χώρας, που στηρίζει μια γενοκτονία, μία εθνοκάθαρση, ένα Ολοκαύτωμα δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να λέμε τις ιδέες μας και να στηρίζουμε όσους αγωνίζονται με τα όπλα για το δίκιο!

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΕΚΡΟΥΣ;..ΑΝΤΕ!!!!!

----------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Η πρώτη ανθρώπινη βόμβα κτύπησε το ναζιστικό ισραήλ! Αν χάνατε το παιδί σας, τι θα κάνατε εσείς;

Η εκτέλεση των 10 ναζιστών ισραηλινών στρατιωτών, επετεύχθει από ανθρώπινη-βόμβα της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Το Ισραήλ επέβαλε πλήρη ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ!
Εσείς έλληνες ανταποκριτές των ΜΜΕ, γιατί δεν αποχωρείτε από αυτό το σκηνοθετημένο «πανηγύρι» των ναζί;
Γιατί δεν τιμάτε τον «Έλληνα δημοσιογράφο»;
Πόσο αξίζει η υποταγή στα συμφέροντα του κάθε καναλάρχη;


Η 3η Ιντιφάντα θα φέρει τη ΝΙΚΗ!

Ο Hugo Chavez απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ!

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΗΓΕΤΗΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!!!!!!!!
---------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ο Hugo Chavez απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ!

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chavez, απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στο Καράκας, ως ελάχιστη διαμαρτυρία για τη γενοκτονία στη Γάζα!
Οι ευρωπαίοι σιωπούν… υποτάσσονται στη θέληση των ΗΠΑ!

Και την κοινήν ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε,

------------------------------------------------------------------------------

http://www.epanellinismos.com/index.
php?option=com_fireboard&func=view&id=9192&catid=26#9192

-----------------------------------------
Και την κοινήν ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε,
ως τους Ινδούς...
(Κωνσταντινος Καβάφης)

Oι εικονιζόμενοι έλληνες της πάλαι ποτέ σοβιετίας έχουν εργαστεί κι έχουν συγκινηθεί από την «Ιδέα» της Ελλάδας όσο ελάχιστοι. Έχουν αγνοηθεί όσο ελάχιστοι κι έχουν πικραθεί από την πατρίδα των γονιών τους όσο ελάχιστοι. Πρόκειται για δύο αγαπημένους φίλους που ο θάνατος του ενός και μόνον αυτός κατάφερε να τους χωρίσει. Ας πάμε στην ουσία: Πρόκειται για τον Οδυσσέα Δημητριάδη, διευθυντή ορχήστρας και τον Βίκτορα Σαρηγιαννίδη, αρχαιολόγο.
Ο πρώτος ζούσε με την Ελλάδα στη παλάμη, όπως μου είχε πει κάποια στιγμή χαριτολογώντας. Δήλωνε μάλιστα με χαρά ότι όσα κι αν βίωσε στη Μουσική Τέχνη, τα προσφέρει στη πατρίδα γιατί δικά της είναι. Σεμνός και γενναιόδωρος, υπερήφανος, ευφυές κράμμα διαφορετικών πολιτισμών, μάστορας συναισθημάτων, εργασιομανής, συστηματικός, μεθοδικός, ήρεμος, ευγενής, κατάφερε στα πολύ λίγα χρόνια που έζησε στην Αθήνα να εισπράξει το σεβασμό και τη καλλιτεχνική αποδοχή όλων των μουσικών των ορχηστρών μας τις λίγες έστω φορές που συνεργάστηκε μαζί τους στην Ελλάδα. Ο Μτσλάβ Ροστρόποβιτς τον είχε χαρακτηρίσει «φαινόμενο» και τον παρομοίαζε με «τον τελευταίο των Μοϊκανών», κάνοντας τον γέρο -Οδυσσέα να χαμογελά με νόημα.
Ο δεύτερος (Τασκένδη 1929) ζει (με εκατό –κυριολεκτικά- δολλάρια σύνταξη ως αρχαιολόγος στη χώρα του Πούτιν) και ως επιστήμονας βασιλεύει. Μόνον που περνά ατέλειωτες δύσκολες στιγμές αγωνιώντας να εξασφαλίσει «τα μέσα» για να συνεχίσει τις ανασκαφές του. Κι όμως είναι ευτυχής που η Ελλάδα του έδωσε υπηκοότητα και μαζί με αυτήν του έδωσε και 260 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ!
Τι αναζητά με τέτοιο ασίγαστο πάθος ο διάσημος σε όλο τον πλανήτη εβδομηνταεξάχρονος έλληνας αρχαιολόγος ειδικευμένος στην Εγγύς Ανατολή και συγγραφέας είκοσι βιβλίων μεταφρασμένων σε δέκα γλώσσες και πεντακοσίων άρθρων σε παγκόσμιας εμβέλειας επιστημονικά περιοδικά; και τι ξέρουμε όλοι εμείς για τη Και κυρίως τι έχει ήδη ανακαλύψει;σαραντάχρονη δράση του; Πάνω από 20.000 αντικείμενα χρυσά, στο Ελληνο-βακτριανό Βασίλειο στο Αφγανιστάν και ο πέμπτος σε παγκόσμια κλίμακα προχριστιανικός ναός στο Τουρκμενιστάν, στην κοιτίδα του ζωροαστρικού πολιτισμού, ανεσύρθησαν χάρη στη δουλειά του και τις θυσίες του.
Η Βακτριανή, για να θυμηθούμε και την ιστορία, αντιστοιχεί στο σημερινό Αφγανιστάν - Τατζικιστάν (το βόρειο τμήμα της χώρας). Ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στην Βακτριανή (που είχε πρωτεύουσα τα Βάκτρα) τον χειμώνα του 330 ή 329 π.Χ. και αργότερα πήγε στη Σογδιανή (βόρεια της Βακτριανής, πρωτεύουσά της ήταν η Σαμαρκάνδη, στο σημερινό Ουζμπεκιστάν) όπου παντρεύτηκε την πανέμορφη Ρωξάνη, κόρη του άρχοντα της Σογδιανής. Πολλοί ιθαγενείς εντάχθηκαν τότε στις δυνάμεις του Αλεξάνδρου, οι αήτητοι βακτριανοί ιππείς ενίσχυσαν το ιππικό του κι ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι τον Ινδό ποταμό.
Για τη πρώτη επιτυχία του Σαρηγιαννίδη ο παγκόσμιος τύπος αναγνώρισε ότι πρόκειται για την σημαντικότερη ανακάλυψη μετά τον τάφο του Τουταγχαμών. Ο Σαρηγιαννίδης προσπερνά τις καλές κουβέντες, αγωνιά και ονειρεύεται να ολοκληρώσει πριν πεθάνει αυτή την ανασκαφή της Τουρκμενίας και ήδη τώρα που γράφονται οι λέξεις αυτές βρίσκεται και πάλι εκεί, στην άγρια, αφιλόξενη έρημο Καρα-κούμ, όπου καθώς διευκρινίζει, ζει ασκητικά σε μια σκηνή την οποία επισκέπτονται συχνά ακόμα και επικίνδυνες κόμπρες. Δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους λίγους και σκληρά εργαζόμενους συνεργάτες του, ζητά βοήθεια από το ελληνικό κράτος κι αυτό, στο ...ύψος του ως συνήθως, υπόσχεται, αλλά ως εκεί. Έχει δανειστεί ο σεμνός αυτός άνθρωπος από φίλους του στη Μόσχα, αλλά έχει χάσει τον ύπνο του γιατί δεν ξέρει πώς να βρει τα χρεωστούμενα και να τους τα επιστρέψει! Κι όμως ελπίζει και εργάζεται. Πρωτίστως δεν λέει τίποτε που να θυμίζει γκρίνια.
Διάβασα μια συνέντευξή του στο περιοδικό Περίστυλον, περιοδική έκδοση του πολιτ.οργανισμού των υπαλλήλων του ΥΠΠΕ, τεύχος 03. Έχω συγκλονιστεί. Έψαξα να βρω μερικές ακόμα πληροφορίες για τα θέματα που αφορούν στον έλληνα αρχαιολόγο.
Την οικονομική βοήθεια του αμερικανικού περιοδικού «Νάσιοναλ Τζεογκράφικ» αναγκάστηκε να δεχτεί στο παρελθόν ο διεθνούς φήμης αρχαιολόγος της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης, για να μπορέσει να συνεχίσει τις σημαντικές ανασκαφές του στη Μαργιανή (Μερβ) στην έρημο Καρακούμ της Τουρκμενίας, αφού η ελληνική κυβέρνηση «κωφεύει» στα σοβαρά αδιέξοδα της χρηματοδότησης. Αυτό διάβασα στον τύπο, λόγια δικά του, από τη συνέντευξη Τύπου του επιστήμονα (18/3/2005), που διοργάνωσε η Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η μεγάλη ανασκαφή χρειάζεται 17.000 ευρώ ετησίως για να μπορέσει να συνεχιστεί, πληρώνοντας τα απολύτως βασικά, και με δωρεάν εργασία του Σαρηγιαννίδη.
Πρόκειται για ανασκαφή, που σύμφωνα με τον αρχαιολόγο αποκάλυψε μια «μικρή Μεσοποταμία» με επτά ναούς και ένα «καταπληκτικό ανάκτορο», η είσοδος του οποίου παραπέμπει στη μνημειώδη αρχιτεκτονική του Αιγαίου και κυρίως στα ανάκτορα της Κνωσού. Τα ευρήματα χρονολογούνται από το τέλος της 3ης και αρχές της 2ης χιλιετίας π.Χ. και πρόκειται για την πόλη - πατρίδα του Ζωροαστρισμού, της αρχαιότερης θρησκείας στον κόσμο. Στα 15 στρέμματα της ανασκαφής περιλαμβάνεται και η νεκρόπολη, με πάνω από 3.000 τάφους να έχουν ήδη έρθει στην επιφάνεια.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι λαοί της Κεντρικής Ασίας γνώριζαν τον κρητο-μινωικό πολιτισμό, ενώ έφτασαν στην Ασία από τη Μεσόγειο προς αναζήτηση καλλιεργήσιμης γης μετά από μια παρατεταμένη ξηρασία πριν 4.500 χρόνια. Η πόλη δεν έχει επαρκώς ανασκαφεί και οι έρευνες επικεντρώθηκαν πρώτα στο νεκροταφείο, όπου το 2004 ο αρχαιολόγος βρήκε έξι βασιλικούς τάφους με χρυσά και ασημένια σκεύη, ένα περίφημο ψηφιδωτό, ένα γυναικείο κεφάλι που ονομάζει ο ίδιος «Νεφερτίτη της Ανατολής», ένα ολόχρυσο βάζο (βάρους 1 κιλού) και δύο μπρούντζινους τροχούς άμαξας, τους αρχαιότερους που βρέθηκαν ποτέ στην Ασία.
Οι Αμερικανοί φυσικά, μέσω του «National Geographic», το οποίο πήρε το δικαίωμα προβολής των ευρημάτων του αρχαιολόγου, καταθέτουν δελεαστικές προτάσεις θέλοντας να ενισχύσουν αρχικά και να παρουσιάσουν τις δύο καθοριστικές για την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας της ιστορίας ανακαλύψεις στη χώρα τους. Ο ίδιος ο Σαρηγιαννίδης αρκέστηκε στη δήλωση ότι «θα είναι λυπηρό να μην είναι η Ελλάδα επικεφαλής της ανασκαφής, αλλά οι Αμερικανοί. Και πώς όμως να αλλάξει τη ροή των... προτεραιοτήτων της Ελλάδας;
Ας θυμηθούμε τώρα τον Οδυσσέα Δημητριάδη (1908-2005). Όταν τον υποδεχτήκαμε στη χώρα μας ήταν πια σχεδόν ενενήντα ετών. Είμασταν -μέχρι κάποιου βαθμού- δικαιολογημένοι μιας και ο ποντιακής καταγωγής μαέστρος εργαζόταν στη Σοβιετική επικράτεια ανέκαθεν. Ο Δημητριάδης γεννήθηκε στο Βατούμ το 1908. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο Ωδείο του Λένινγκραντ (1933-36). Διετέλεσε μαέστρος του Θεάτρου Οπερας και Μπαλέτου της Γεωργίας από το 1937. Την περίοδο 1952-65 ανέλαβε πρώτος αρχιμουσικός του Θεάτρου. Στο διάστημα 1947-52 ήταν αρχιμουσικός της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Γεωργίας. Το 1965 εγκαταστάθηκε στη Μόσχα, όπου εργάστηκε ως αρχιμουσικός στο Θέατρο Μπαλσόι (1965-73) και ως καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι. Το ρεπερτόριο του ήταν εντυπωσιακό. Εχει διευθύνει πάνω από 60 όπερες, μπαλέτα, συμφωνικά έργα 70 τουλάχιστον συνθετών. Οι καταμετρημένες συναυλίες του σε όλο τον κόσμο είναι περισσότερες από 6.000. Πραγματοποίησε πολλές περιοδείες σε Ευρώπη και σε Αμερική διευθύνοντας κορυφαίες ορχήστρες, όπως η Ορχήστρα της Οπερας της Βιέννης, ορχήστρες του Βερολίνου, της Πράγας, της Βουδαπέστης, του Μπουένος Αϊρες, όλες τις ορχήστρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και συνεργάστηκε με σολίστ όπως οι Ρίχτερ, Οϊστραχ, Ροστροπόβιτς, Ομπόριν, Γκίλελς, Ιγκούμνοφ, Νόιχαουζ, Βιρσαλάτζε, Κλάιμπερν, Κουσεβίτσκι κ.ά.
Το σημαντικότερο γεγονός της ζωής του έλεγε ο Δημητριάδης, ήταν η γνωριμία του με τον Δημήτρη Μητρόπουλο στο Λένινγκραντ το 1934. Ο κορυφαίος μαέστρος έδωσε τρεις συναυλίες εκεί όπου σπούδαζε ο Δημητριάδης τότε και ο νεαρός Οδυσσέας ευτύχησε να παρακολουθήσει τις πρόβες, να συνοδεύει τον Μητρόπουλο στις συναντήσεις του ως μεταφραστής και να συζητά όπως ήταν αναμενόμενο, για τη διεύθυνση ορχήστρας και τη συμφωνική μουσική. Οταν ο Οδ. Δημητριάδης του ανακοίνωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Μητρόπουλος άμμεσα τον απεθάρρυνε. «Δεν θα βρεις δουλειά, αλλά και αν βρεις θα πληρώνεσαι πολύ άσχημα. Είμαι αρχιμουσικός σε ορχήστρα στην Αθήνα αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού όπου μένω με τη μητέρα μου. Σε συμβουλεύω να μείνεις εδώ. Είναι μεγάλη ευτυχία να εργάζεσαι σε αυτή τη χώρα».
Οι σταλινικοί διωγμοί (που από το 1937 και μετά πήραν όπως είναι γνωστό σοβαρές διαστάσεις σε βάρος των εθνικών μειονοτήτων), έκαναν κάποιες φορές τον Δημητριάδη να μετανιώσει που άκουσε τότε τη συμβουλή του Μητρόπουλου. Το 1994 αποφασίζει πάντως να παλλινοστήσει για να περάσει εδώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Εγκαθίσταται στο κέντρο της Αθήνας αλλά γρήγορα αρχίζει να ασφυκτιά. Η επιστροφή στη Τυφλίδα κρίνεται αναγκαία.
Η πορεία του μαέστρου αν και όχι στρωμένη με τριαντάφυλλα υπήρξε αξιοσημείωτη. Θα έπρεπε κάποια στιγμή να την ανακαλύψουμε. Μια ασφαλής οδός είναι οι ηχογραφήσεις έργων υπό την διεύθυνσή του. Βρίσκονται σε πολλά και δυσπρόσιτα αρχεία κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, στην Ευρώπη αλλά και στην ΕΡΤ. Απαιτείται φιλότιμη και συστηματική προσπάθεια για τη μελέτη και την αξιολόγησή τους. Η συγκέντρωση του υλικού θα κάλυπτε ένα μεγάλο κενό της ελληνικής μουσικής ιστορίας και θα φανέρωνε την υψηλού κύρους δραστηριότητα της ελληνικής ομογένειας (και) στη τότε Σοβιετική Ενωση.
Ο Δημητριάδης υπήρξε όμως και μεγάλος δάσκαλος. Ανέπτυξε δική του «σχολή διεύθυνσης». Σε διάστημα 40 ετών διδασκαλίας στο Ωδείο της Τιφλίδας και της Μόσχας εκπαίδευσε δεκάδες μαέστρους. Στους μαθητές του συγκαταλέγονται παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητες.
Σε ηλικία 97 ετών "έφυγε" από τη ζωή, στο σπίτι του γιου του, στην Τιφλίδα, στις 28/4/2005, Μεγάλη Πέμπτη, από λοίμωξη στους πνεύμονες ο μεγάλος μαέστρος του Μπολσόϊ, όπως έγραψαν οι ρώσικες εφημερίδες, ο αρχιμουσικός της συμφωνικής ορχήστρας στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980 στη Μόσχα. Άραγε να αρκούν τα συλληπητήρια που και σε αυτή τη περίπτωση δεν παρέλειψε η ηγεσία του ΥΠΠΕ να στείλλει στην οικογένειά του εκλιπόντος; Δεν μπόρεσε ο τόπος μας να κάνει τίποτε άλλο για το ανάστημα αυτό της μουσικής παρά να το αφήσει να ζήσει αφανώς μερικά ελάχιστα (ευτυχώς) χρόνια στην Αθήνα, που τόσες δεκαετίες ονειρευόταν, στο ανήλιο διαμέρισμα μιας πυκνοκατοικημένης ρυπόσαρκης κεντρικής οδού;
Έφη Αγραφιώτη(Αυγουστος 2007)
Πηγή και περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://www.tar.gr/content/content/print.php?id=862
------------------------

[Εις το υπό τον τίτλον:"Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 10000-2000 π.χ." έργον του,ο ιστορικός Παντελής Κ.Ιωαννίδης,αναφέροντας ενίας μόνον εκ των ενδεικτικών ιστορικών πληροφοριών,των σχετικών με τας πορείας των κοινών των ΕΛΛΗΝΩΝ Στρατιών εις τας Ινδίας,εις τας σελ.188-189,και υπό τον τίτλον:"ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ",γράφει:

"Οι άνδρες του στρατού του Ελληνικού Κοινού αι οποίαι έπεσαν στις πεδιάδες του Ινδού ποταμού στην Ινδία,για την εκεί στερέωση της εξουσίας των Αρίων των Ινδιών,φέρονται ότι ήταν πολλοί και επιφανείς,τους απονεμήθηκαν δε μετά την νίκη εξαιρετικές τιμές.
Ανάμεσα σ'εκείνους τιμητική διάκριση έγινε για τον Κρήτα στρατηγό Οφέλτη,γόνο της πόλης της Κνωσού.
Η ιστορία παρουσιάζει τον νεκρόν στρατηγό ντυμένο την πολεμική του στολή.
Γύρω του είναι παραταγμένες μονάδες του στρατού του Ελληνικού Κοινού.
Του απονέμουν διακριτικές τιμές.
Στο πλευρό του ορθώνουν το μεγαλοπρεπές ανάστημά τους Κρήτες πολεμιστές.
Επί κεφαλής του φέρεται ο πρεσβύτης βασιλέας της Κρήτης Αστέριος,γεννήτωρ του Μίνωα του Α'.
Ο νεκρός τοποθετείται στο νεκρικό κιβούρι,κι εναποτίθεται εν όψει του Ινδού ποταμού με ορίζοντα το πεδίον της μάχης.
Ομηρικές σκηνές φέρονται ότι έλαβον χώραν στην τότε εποχή στις Ινδίες κατά την ταφή των νεκρών της μάχης εκείνης.
Μετά την ταφή του νεκρού για τον οποίο ανεγέρθηκε τύμβος κατά την προγονική συνήθεια,ο Διόνυσος προκήρυξε αγώνες προς τιμή του νεκρού,κι όρισε και διάφορα έπαθλα.
Στον αγώνα εκείνο νικητές ήλθαν,ο Αιακός ο βασιλέας της Τροιζήνας,ο Ακταίων ο βασιλέας της Δυτικής Μακεδονίας,και άλλοι.
Τέλος,χαράκτηκε στον τάφο του δοξασμένου νεκρού κι ένα επίγραμμα αντάξιο του ηρωισμού του.
Όλα αυτά τα γεγονότα αναφέρονται στ'αρχαία κείμενα,έντονα:
{...Αμφί δε νεκρώ Αστέριος Δικαίος...
...Και τότε Βάκχος έθηκε ποδών ταχύτητος αγώνας,πρώτο αθλητήρι τίθει κειμήλια νίκης αργύριον κρατήρα...Δευτέρω απήσατο θεσσαλικόν Ίππον και πημάτων ξίφος...
Νεκρός ενθάδε κείται Κνώσιος Ινδοφόνος,βρομίου ούναθλος Οφέλτης...}
Γράφει ο Νόννος,σημειώνοντας τον βασιλέα Αστέριο στο πλευρό του νεκρού Οφέλτη,την προκήρυξη των επιτυμβίων αγώνων,τα έπαθλα που όρισε ο Διόνυσος για τους νικητές,και το επιτάφιο επίγραμμα το οποίο χαράκτηκε στον τάφο του ήρωα της Κρήτης,στρατηγού Οφέλτη
].
Πηγή:"ΤΑ (ΠΡΟ)ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΘΩΝ",Ι.Π.ΦΟΥΡΑΚΗ,σελ.324-325.