23 Ιανουαρίου 2009

ΑΒΒΑΣ ΦΟΥΡΜΟΝΤ:Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------
http://molonlabe.blog.com/

ΑΒΒΑΣ ΦΟΥΡΜΟΝΤ:Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!
Posted by ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ

Ξεχάστε το Ισραήλ. Οι Σκοπιανοί είναι ο περιούσιος λαός του Θεού. Δείτε το βιντεο!!!

Τελικά το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν πόσο μικροί είναι.
Ούτε οι ίδιοι δεν τα βλέπουν!!!!!!Κι όμως με τέτοιες μαλακίες κατορθώνουν να "κυβερνούν" όλο τον κόσμο!!!Όχι οι Σκοπιανοί,αλλά αυτοί οι ηλίθιοι που νομίζουν ότι όλα μπορούν να τα κάνουν μόνο με το χρήμα!!!!!Οι "μογγολο-ειδείς"..........

--------------------------------------------------------------------------
http://taxalia.blogspot.com/

-------------------------------------------------------------------

Ξεχάστε το Ισραήλ. Οι Σκοπιανοί είναι ο περιούσιος λαός του Θεού. Δείτε το βιντεο!!!


CREDITS: TO BINTEO EINAI ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΤ3 ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΟΡΑΗΛΟΓΛΟΥ.
Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-1-2009, ΣΤΙΣ 15.00
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ Τα Σκόπια διαστρεβλώνουν και τη Βίβλο

ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ...ΕΠΟΧΗΣ.....

Κυριακή, 7 Δεκέμβριος 2008

ΠΡΟΩΘΟΎΝ ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΌ ΚΊΝΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΊ ΜΟΓΓΌΛΟΙ

ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!
Πριν προχωρήσετε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν τριγύρω παιδιά καιάτομα που μπορεί να ενοχληθούν από το φρικιαστικό αυτό θέαμα.
Πριν λίγες εβδομάδες, το βρετανικό Channel 4 μετέδωσε μια εκπομπή που σόκαρε το βρετανικό κοινό. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της παρουσίασης διαφόρων "παράξενων ειδών τέχνης", παρουσίασε την "τέχνη" ενός Κινέζου που δεν ήταν άλλη από ...την βρώση νεκρών εμβρύων! Σωστά διαβάσατε, ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" κυριολεκτικά τρώει μωρά. Μάλιστα, για να "νομιμοποιήσει" την πράξη του λέει ότι η Βίβλος δεν λέει πουθενά ότι απαγορεύεται η ...κατανάλωση νεκρών εμβρύων.
Παρά τις μεγάλες κινητοποιήσεις από οργανισμούς προστασίας της κοινωνίας και της οικογένειας, και άλλους, το κανάλι προχώρησε με την παρουσίαση της φρικιαστικής αυτής εκπομπής.
Το ίδιο έθιμο "ανθεί" τελευταίως και στην Ιαπωνία, όπου νεκρά μωρά ή έμβρυα μπορούν να αγοραστούν σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 10000 και 12000 μιας και είναι ..."πεντανόστιμα" στην σχάρα. Ακόμα, πωλούνται ...συσκευασμένα σε βαζάκια σε υπεραγορές.
Αυτή είναι η κοινωνία της Νέας Τάξης. Διεφθαρμένη, βρώμικη, μακριά από ήθη, αξίες και έθιμα, τουλάχιστον για μας τους Έλληνες. Αυτή είναι η κοινωνία που προσπαθούν να μας επιβάλουν, γιατί περί επιβολής πρόκειται, μια και το Channel 4 πρόβαλε την εν λόγω εκπομπή χωρίς την συγκατάθεση του κοινού και ενώ εκρεμμούσαν προσφυγές σε δικαστήριο.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ), ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ.
ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ.

συνέχεια

Τα ιερά μας θα τα χτίσουμε ξανά βγάζοντας το μάρμαρο από την καρδιά μας!

--------------------------------------------------------------------------------------
http://pyrisporos.blogspot.com/

Ένοχοι και Λήθιοι...

«Ταλαίπωρος άρα τις σύ γε άνθρωπος εί και ουδέ Αθηναίος,

ώ μήτε θεοί πατρώοι εισίν μήτε ιερά μήτε άλλο μηδέν καλόν και αγαθόν.»

(Πλάτων, Ευθύδημος, 302 C)


«Ω, μνηστήρες, υπέρβιον ύβριν έχοντες...

Νέμεσις εξ ανθρώπων έσεται!»

(Δεύτερος λόγος του Τηλεμάχου προς τους Μνηστήρες)Χτύπησαν τα μάρμαρα των ναών μας με τόσο μίσος

που φαντάζονταν πως συνέτριβαν την ίδια την καρδιά μας!


Και κατάφεραν να την πληγώσουν τόσο

που μετέτρεψαν τα μάρμαρα σε καρδιά μας,

αλλά και την καρδιά μας σε μάρμαρο!


Τί φριχτό γι΄ αυτούς και την Ιστορία

την ενοχή τους πάνω σε μάρμαρο να γράψουν!


Και τί στ΄ αλήθεια προσμένουν οι ένοχοι τώρα;

Εκδίκηση για ό,τι έκαναν;

Ή σωτηρία από το κακό που έφεραν;

Ό,τι έσπειραν αμείλικτα θα τους θερίσει!


Μα έρχονται τώρα οι οπαδοί τής λήθης

με νέους φόβους όλα να τα σβήσουν...

Ω, οι λήθιοι! Κοιτούν αλλά δεν βλέπουν,

παρεξηγώντας το λευκό του μαρμάρου

με το λευκό της ζύμης!

Εμπρός, λοιπόν, ζυμώστε το μάρμαρο της καρδιάς μας, αν μπορείτε!


Γνωρίστε το καλά, οι ένοχοι κι εσείς οι λήθιοι,

πως η Δικαιοσύνη της Ζωής κρατάει ζυγό

και στο δεξί της χέρι ξίφος κοφτερό...

για γομολάστιχα δεν έχει τρίτο χέρι!


Με μαρμαρένια πλέον την καρδιά,

εμείς οι Έλληνες, τί άλλο πια να φοβηθούμε;


Τα ιερά μας θα τα χτίσουμε ξανά

βγάζοντας το μάρμαρο από την καρδιά μας!


Γ. Λαθύρης


ΠΗΓΗ: ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ

Ποια ήταν η Υπατία.

------------------------------------------------------

http://12thespis.wordpress.com/2009/01/22/ypatia2/

Στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων,
τιμούμε τις αξίες αυτές στη μνήμη της μάρτυρος της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων

της μαθηματικού και φιλοσόφου Υπατίας της Αλεξανδρινής.

βλ. και εδώ: 30 Ιανουαρίου, ημέρα της Παιδείας. Εκδηλώσεις Τιμής στην Υπατία την Φιλόσοφο!


Ποια ήταν η Υπατία

Η γυναίκα θρύλος, η τελευταία Ελληνίδα, η πανέμορφη παρθένος, το σοφό και γόνιμο γυναικείο μυαλό της ύστερης αρχαιότητας. Η γυναίκα δάσκαλος, η γυναίκα φιλόσοφος, η γυναίκα μαθηματικός, η γυναίκα εκπρόσωπος της αρετής, η διευθύντρια της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης, και τέλος η γυναίκα μεγαλομάρτυρας της επιστήμης. Αυτή είναι η Υπατία.

Πηγές της ιστορίας για την Υπατία

Σημαντικά στοιχεία για την ζωή της Υπατίας μας δίνει ο μαθητής της, ο Επίσκοπος Πενταπόλεως Συνέσιος ο Κυρηναίος, ο οποίος έγραψε 156 επιστολές από τις οποίες λίγες έχουν διασωθεί. Πρέπει να σπούδασε κοντά της μεταξύ των ετών 390-393.

Στοιχεία επίσης για την Υπατία έχουμε από την μεγάλη βυζαντινή εγκυκλοπαίδεια Σουίδα, όπως επίσης και από τον επίσκοπο απολογητή Ιωάννη Νικίου κατά τον 7 αιώνα μ.Χ. του οποίου τα κείμενα είναι εχθρικά προς αυτήν.

Στοιχεία ακόμα για την Υπατία έχουμε από τον Φιλοστόργιο, τον Ησύχιο, τον Δαμάσκιο, τον Σωκράτη τον Σχολαστικό και τον Νικηφόρο Κάλλιστο.

Η επιστημονική κατάρτιση της Υπατίας

Η Υπατία γεννήθηκε γύρω στο 370 π.χ. και έφτασε στο απόγειο της καριέρας της στην διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Αρκαδίου (395-408).

Ως κόρη του μεγάλου μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα (395-400), είχε τον κατάλληλο δάσκαλο για να διδαχθεί τα μαθηματικά και την αστρονομία. Μεταξύ των επιστημονικών συνεργατών του Θέωνος η Υπατία είχε την σημαντικότερη θέση και εκτιμάται από τις πηγές ότι ξεπέρασε στα μαθηματικά τις ικανότητες του πατέρα της.smallypatia123web

Ο Φιλοστόργιος, ο Ησύχιος, ο Δαμάσκιος και ο Νικηφόρος Κάλλιστος την θεωρούν προικισμένη στα μαθηματικά και γράφουν γι αυτήν με τα καλύτερα λόγια.

Η Υπατία, εκτός από τον σχολιασμό στα Κωνικά του Απολλώνιου του Περγαίου επάνω την τριγωνομετρία, σχολίασε επίσης εκτενώς την Αριθμητική του Διόφαντου. Ο Διόφαντος είχε βάλει τις βάσεις της άλγεβρας που αργότερα ανέπτυξαν οι Άραβες και θεωρείται ο πιο δύσκολος μαθηματικός της αρχαιότητας, ο πρώτος που όρισε τον αλγεβρικό κανόνα - x - = +, (πλην επί πλην ίσον συν), + x - = - (σύν επί πλην ίσον πλην) «λήψις επί λήψιν πολλαπλασιασθείσα ποιεί ύπαρξην, ύπαρξης δε επί λήψιν ποιεί λήψιν».

Από τα δεκατρία βιβλία του πρωτοτύπου του Διόφαντου έχουμε σήμερα έξη βιβλία στα Ελληνικά και τέσσερα στα Αραβικά. Η διάσωση του όγκου της Αριθμητικής του οφείλεται στην ποιότητα των σχολίων και τις διορθώσεις της Υπατίας σύμφωνα με τις μελέτες των T.L. Heath Diophantus of Alexandria - A Study in the History of Greek Algebra (Νέα Υόρκη 1964), από την μελέτη Histoire des mathematigues (Paris 1799) του J.F. Montycla καθώς και από τον Cameron το 1993.

Ο Καμερον, ο Τούνερ και ο Κνόρ που ασχολήθηκαν εμπεριστατωμένα με τα έργα των Ελλήνων μαθηματικών, θεωρούν την συμβολή της Υπατίας καθοριστική στην Iστορία των μαθηματικών και της αστρονομίας, όχι μόνο από τους τίτλους των έργων της αλλά κυρίως για το περιεχόμενό τους.

Στον τομέα της αστρονομίας, η Υπατία σχολίασε την Αλμαγέστη (Μεγίστη σύνταξη της αστρονομίας) του Πτολεμαίου. Τα διασωθέντα κείμενα της Αλμαγέστης και του Προχείρου Κανόνος του Πτολεμαίου πιθανόν να είχαν προετοιμαστεί από την ίδια. Ασχολήθηκε επίσης σε μία νέα έκδοση του Προχείρου Κανόνος του Πτολεμαίου τον οποίο ο Ησύχιος αναφέρει με τον τίτλο Αστρονομικός Κανών. Προχώρησε στην κατασκευή οργάνων που παρουσίαζαν τις θέσεις των άστρων και των πλανητών (τον γνωστό αστρολάβο). Μάλιστα, με τις υποδείξεις της κατάφερε ο Συνέσιος να κατασκευάσει έναν μικρό αστρολάβο που τον προόριζε ως δώρο σε έναν φίλο του, τον Παιόνιο στην Κωνσταντινούπολη.

Το μαρτυρικό τέλος της Υπατίας

Τον Οκτώβριο του 412, στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας εκλέγεται ο Κύριλλος. Γρήγορα διαπίστωσε ο νέος επίσκοπος ότι την πολιτική και κοινωνική ζωή της Αλεξάνδρειας την επηρέαζε μια γυναίκα προικισμένη με δυνατή προσωπικότητα και σοφία η οποία μαγνήτιζε το περιβάλλον της και τους ανθρώπους γύρω της.

Στον αντίποδά της ο Κύριλλος, ήταν αντιπαθής και ανεπιθύμητος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την αρχιεπισκοπή. Οι πηγές τον περιγράφουν σαν βίαιο και αρχομανή που επεδίωξε την απόκτηση της εξουσίας με τον πιο αδιάλλακτο τρόπο από τον προκάτοχο και θείο του, προκαλώντας δυσφορία και διαφωνίες στις εκκλησιαστικές ομάδες.

419net40melΗ προπαγάνδα του Κύριλλου άρχισε να παρουσιάζει την Υπατία στις μάζες ως μάγισσα που ασκούσε μαύρη μαγεία γιατί τα μαθηματικά ταυτιζόταν στον χριστιανικό κόσμο με την μαγεία - γι’ αυτό αργότερα τα έργα των μαθηματικών παραδίδονταν στην πυρά σύμφωνα με την νομοθεσία του Ανατολικού ρωμαϊκού Κράτους και οι διδάσκοντες την μαθηματική επιστήμη εξορίζονταν.

Τον Μάϊο του 415, ένας φανατισμένος όχλος με επικεφαλής οργισμένους καλόγερους που οδηγούσε κάποιος Πέτρος ο Αναγνώστης, συνέλαβε την Υπατία την ώρα που δίδασκε. Την έσυραν στην εκκλησία Καισάριον όπου έσκισαν τα φορέματά της και την κατακρεούργησαν με φρικτό τρόπο: με όστρακα (θραύσματα) αγγείων («οστράκοις ανείλον»). Αδυνατώντας να συγκρατήσουν το μένος τους παρά το φοβερό λιντσάρισμα, έσυραν το νεκρό κορμί της και το έκαψαν σε μια τοποθεσία με το όνομα Κίναρον.

Κατά τον Ησύχιο, διαμέλισαν το σώμα της και διασκόρπισαν τα μέλη του στην πόλη.

Η φρικτή περιγραφή του θανάτου της διασώθηκε από τον Ιωάννη Νικίου, τον Σωκράτη τον Σχολαστικό, τον Ιωάννη Μαλλάλα , τον Ησύχιο και λίγους τολμηρούς λογογράφους.

Ο Δαμάσκιος αναφέρει ότι είναι πεπεισμένος πως ο Κύριλλος σχεδίασε την δολοφονία της Υπατίας και την πραγματοποίησε με την βοήθεια των ανθρώπων του.

Για τον Σωκράτη τον Σχολαστικό, ο φθόνος της εκκλησιαστικής άρχουσας τάξης για την επιτυχία και το γόητρο της Υπατίας, ήταν ο αποφασιστικός παράγων της δολοφονίας της (Maria Dzielska σ. 183)

Ο Κύριλλος στερέωσε στη συνέχεια την θέση του στην Αλεξάνδρεια, κι έτσι το έγκλημα αποσιωπήθηκε επιμελώς από τις εξουσίες για να καλυφθεί η ντροπή και η ευθύνη του χριστιανικού φανατισμού.

Η Υπατία, η Αλεξανδρινή φιλόσοφος και μαθηματικός, η ευγενέστερη μορφή της ελληνικής παιδείας, έγινε μάρτυρας της ελληνικής σκέψεως και των ελληνικών γραμμάτων με τον φρικτότερο τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Οι φανατισμένοι καλόγεροι και το αφιονισμένο πλήθος συνέχισαν να λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας, τρομοκρατώντας κάθε έναν που συνέχιζε να σκέφτεται ελληνικά.

Ο Κύριλλος, ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, επιβραβεύθηκε για το ανοσιούργημα που διέπραξε με το να ανακηρυχθεί άγιος. Η μνήμη του εορτάζεται από την εκκλησία στις 18 Ιανουαρίου μαζί με του αγίου Αθανασίου!

Για το έγκλημα δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς.

Καλούμε όλους τους συνέλληνες, απανταχού της Ελλάδος, να διοργανώσουν στις 30 Ιανουαρίου εκδηλώσεις προς τιμήν της Υπατίας ως συμβολικής εκπροσώπου της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων.

Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στην Υπατία

θα γίνει από το Κοινό των Θεσσαλονικέων

την ημέρα της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων 30 Ιανουαρίου, ώρα 19:30
σε κεντρική αίθουσα της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοβουλία για την διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος

Είσαστε όλοι προσκεκλημένοι!

30 Ιανουαρίου, ημέρα της Παιδείας. Εκδηλώσεις Τιμής στην Υπατία την Φιλόσοφο.

ΙΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ,ΑΞΙΑ ΜΝΗΜΗΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

---------------------------------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=9755&catid=74#9755

To 1842 η ελληνική πολιτεία καθιέρωσε την 30η Ιανουαρίου ως ημέρα αφιερωμένη στην ελληνική Παιδεία και στα ελληνικά Γράμματα.
Η ελληνική παιδεία και τα ελληνικά γράμματα αποτελούν την πεμπτουσία του αγώνα που καταβάλλει ο ελληνοπρεπής χώρος εδώ και πάνω από μια 15ετία. Η ελληνική παιδεία και τα ελληνικά γράμματα αποτελούσαν την πεμπτουσία του αγώνα που κατέβαλλαν ογκόλιθοι του πνεύματος όπως Πλήθων, ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Θεόφιλος Καϊρης, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Κορνήλιος Καστοριάδης…
Εκτιμώντας την απόφαση της πολιτείας να αφιερώσει την ημέρα αυτή στην ελληνική Παιδεία και στα ελληνικά Γράμματα, συμμετέχοντας ψυχή τε και σώματι σ’ αυτήν την συμβολική εορτή προς τιμήν του ελληνικού πνεύματος και κυρίως προς τιμήν της Παιδείας που αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα του πολιτισμού, της γαλούχησης των αξιών και της συνέχειας (αξίες και θέσφατα που κοντεύουμε να λησμονήσουμε ως λαός και ως έθνος), πρωτοστατούμε κι εμείς από εφέτος στις εκδηλώσεις αυτές.
Ο ελληνοπρεπής χώρος, σε αρμονία με την πολιτεία, συμβάλλει αποφασιστικά στις εκδηλώσεις της 30ης Ιανουαρίου. Τιμώντας την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα στο κατ’ εξοχήν πρόσωπο που θα μπορούσε, στη διαχρονική πορεία της Ιστορίας, να εκπροσωπήσει συμβολικά τις έννοιες των ελληνικών Γραμμάτων και της ελληνικής Παιδείας. Στο κατ’ εξοχήν πρόσωπο που τίμησε τις έννοιες αυτές με την μόρφωσή του, με το ήθος του, με τον τρόπο ζωής του. Στο πρόσωπο που η αγάπη του για την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα, το οδήγησε μέχρι το τραγικό μαρτύριο και τον ακόμη μαρτυρικότερο θάνατο. Σ’ έναν θάνατο που την βαρβαρότητα και τον φανατισμό με τον οποίο προήλθε, σπάνια θα συναντήσουμε σε ολόκληρη την πολιτισμένη ιστορία της ανθρωπότητας.
Τιμούμε την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα στο πρόσωπο της Υπατίας της Φιλοσόφου.Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συνέλληνες, σε κάθε πόλη της Ελλάδος, να τιμήσουν την ημέρα αυτή την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα στο πρόσωπο της Υπατίας, της μεγάλης μαθηματικού και φιλοσόφου.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συνέλληνες, σε κάθε πόλη της Ελλάδος, να τιμώνται από τούδε και στο εξής η ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα τιμώντας στις 30 Ιανουαρίου την μνήμη της Υπατίας, της γυναίκας που μαρτύρησε για την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα!
Απευθύνουμε έκκληση στην πολιτεία να σεβαστεί την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα, τιμώντας ως συμβολική εκπρόσωπό τους την Ελληνίδα που ανέδειξε τις αξίες αυτές και που μαρτύρησε γι αυτές. Την Υπατία την φιλόσοφο!
Απευθύνουμε έκκληση στην εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα, στους συλλογικούς φορείς της Παιδείας και του πολιτισμού και σε κάθε άνθρωπο του πνεύματος, να τιμήσει την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα στο πρόσωπο και στην προσωπικότητα της πιο ευγενούς και μαρτυρικής μορφής των Γραμμάτων και της Παιδείας: στο πρόσωπο και την προσωπικότητα της Υπατίας της Φιλοσόφου!

Στην Θεσσαλονίκη, εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στην Υπατία ως εκπρόσωπο της ελληνικής Παιδείας και των ελληνικών Γραμμάτων,
θα γίνει από το Κοινό των Θεσσαλονικέων
στις 30 Ιανουαρίου, ώρα 19:30
σε κεντρική αίθουσα της πόλης.
Πρωτοβουλία για την διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος
Είσαστε όλοι προσκεκλημένοι!

http://12thespis.wordpress.com/2009/01/21/ypatia1/

Μη μιλάς...κινδυνεύει η....Ελλάς!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------
http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Κότες λυράτες το ζεύγος Μειμαράκη-Ντόρας, μπροστά στο έγκλημα πολέμου του Τούρκου ηθοποιού!Γύρευε ποιό παληκαράκι -19χρονο ελληνόπουλο απο τους αγνοούμενους;- ήταν αυτό που έφτυσε τον τουρκαλά στο πρόσωπο πριν εκείνος πατήσει τη σκανδάλη. Άκουγα το αστείο ανταποκριτή της ΝΕΤ στην Άγκυρα, αυτόν τον Κούρκουλα που προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι τούρκοι έχουν τύψεις στη συνείδησή τους για όσα είπε ο ηθοποιός. Τι παπαριές, μας λες ανθρωπέ μου!
Στο ίδιο τέμπο οι Ντόρα-Βουλγαράκης, δεν έβγαλαν κιχ για το περιστατικό-ούτε μια διαμαρτυρία, αντί να ζητήσουν να διωχθεί ο τούρκος σαν εγκληματίας πολέμου.
Κυβέρνηση αποτελούμενη απο γιουσουφάκια...