21 Αυγούστου 2008

Αντιδράσεις στην Αλβανία για την πρόταση του Δημάρχου Χειμάρρας,να καθιερωθεί η Ελληνική γλώσσα ως δεύτερη επίσημη!

Δείτε τι...πολιτισμένες αντιδράσεις έχουν οι Αλβανοί,ενώ εμείς τους χαιδεύουμε!!!!

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/
21.8.08

Πρόταση του Δημάρχου Χειμάρρας για καθιέρωση της Ελληνικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Αλβανία

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία το αίτημα που υπέβαλλε ο επικεφαλής της ομογενειακής οργάνωσης "Ομόνοια" και Δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος, προς τις αρχές της Αλβανίας ζητώντας την αναγνώρισης της Ελληνικής γλώσσας, σαν δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Αλβανία. Κι ενώ ο επισκεφθείς προχθές τη Χειμάρρα, πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα, ξεπέρασε το ζήτημα δια της ... σιωπής, πολιτικοί επικριτές του, κυρίως από το χώρο των σοασιαλιστών και υπερ-εθνικιστών εξαπολύουν μύδρους κατά του Β. Μπολάνου και κατ' επέκταση κατά της Ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Σε δηλώσεις του αντιπροέδρου του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Πελούμπ Τζούφι, σύμφωνα με τον οποίο «το αίτημα για αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Αλβανία, αποτελεί άλλη μία προβοκάτσια του Μπολάνου. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο εμπνέεται από συμφέροντα και στόχους που υπενθυμίζουν παρόμοια σενάρια που περισσότερο απαντώνται στο Βορρά παρά στο Νότο της Αλβανίας». Επίσης ο Τζούφι τόνισε ότι «η οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ πέφτει όλο και περισσότερο στις θέσεις ενός επαρχιωτισμού που δε δικαιολογεί τους στόχους, το ρόλο και την ιστορία της. Δυστυχώς, από τη στιγμή που στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε ο Μπολάνος, αυτή η οργάνωση παρουσιάζει ιδέες και αιτήματα τα οποία απολύτως δεν είναι προς όφελος της συμβίωσης και της κοινωνικής ειρήνης εδώ στην Αλβανία». Ο Τζούφι εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η συμβίωση δε βλάπτεται από τέτοιες φωνές», προσθέτει όμως ότι «η οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ, με το στόμα του Μπολάνου, παίρνει ένα ρόλο για να προκαλεί, να ενθαρρύνει εχθρότητες και φωτιές και σε περιφερειακό επίπεδο, όχι μόνο εντός της Αλβανίας». Η εφημερίδα Σέκουλι σε άρθρο της με τίτλο «Σαμπρί Γκόντο: Η ΟΜΟΝΟΙΑ να κηρυχθεί παράνομη» αναφέρει κατ΄ αρχήν ότι «την ώρα που ο Πρωθυπουργός Μπερίσα συναντούσε τον δήμαρχο της Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο, ο ρεπουμπλικανός Σαμπρί Γκόντο ζητούσε από τα Τίρανα την κήρυξη ως παράνομης της οργάνωσης ΄΄ΟΜΟΝΟΙΑ΄΄ της ελληνικής μειονότητας, την οποία διευθύνει ο Μπολάνος». Η εφημερίδα αναφέρεται στη δήλωση του επίτιμου προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Σαμπρί Γκόντο, σύμφωνα με τον οποίο «το αλβανικό κράτος θα πρέπει να αντιδράσει, να καλέσει τους έλληνες μειονοτικούς και να τους πει ότι σε περίπτωση που θα προβούν σε αντισυνταγματικές πράξεις, οι οποίες απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας και θίγουν την εθνική ασφάλεια της χώρας, τότε θα απαγορεύσει τη δράση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρέπει να τους κάνουμε προειδοποίηση, διότι δεν μπορεί να τους αφήσουμε να λένε ό,τι θέλουν, να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτή είναι μία απαράδεκτη κατάσταση». Επίσης η εφημερίδα τονίζει ότι «σύμφωνα με τον Γκόντο, το αλβανικό κράτος πρέπει να αποδείξει ότι δεν μπορεί να επιτρέπει επ’άπειρον κανείς, έστω και μία οργανωμένη κοινότητα, όπως είναι η ελληνική μειονότητα, να θίγει τα εθνικά σύμβολα και τα εθνικά συνθήματα των αλβανών».
Πηγή

Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ για την καταγωγή των Λακεδαιμονίων,που πριν λέγονταν ΜΑΚΕΔΝΟΙ και μετά ΔΩΡΙΕΙΣ και είναι απόγονοι του Έλληνα,γιού του Δευκαλίωνα!!!!

Για να δούμε τι μας λέει ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ για την καταγωγή των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.
Στο βιβλίο του "Κλειώ",όπου ιστορεί τα σχετικά με τον Κροίσο,αναφέρει για τους Αθηναίους,τους Λακεδαιμόνιους,τα εξής:

"Μόλις ο Κροίσος πήρε αυτό το χρησμό,χάρηκε πολύ,βέβαιος ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό αντί άνθρωπος να γίνει βασιλιάς των Μήδων ένα μουλάρι και άρα ούτε ο ίδιος ούτε οι απόγονοί του θα έπαυαν να κυβερνούν.
Ύστερα φρόντισε να μάθει ποιοί απ΄τους Έλληνες ήταν οι ισχυρότεροι,με σκοπό να συμμαχήσει μαζί τους.Πληροφορήθηκε από την έρευνά του ότι διακρίνονταν από τους Δωριείς οι Λακεδαιμόνιοι και από τους Ίωνες οι Αθηναίοι.Και οι δύο υπερείχαν
από τους άλλους(Έλληνες):οι Αθηναίοι κατάγονταν από τους Πελασγούς και οι Λακεδαιμόνιοι από τους Έλληνες.Οι πρώτοι δεν μετακινήθηκαν ποτέ από τον τόπο τους,ενώ οι δεύτεροι είχαν περιπλανηθεί αρκετά.Όταν βασίλευε ο Δευκαλίων,κατοικούσαν στη Φθιώτιδα και όταν βασίλευε ο Δώρος,γιος του Έλληνα,είχαν κατοικήσει τη χώρα γύρω από την Όσσα και τον Όλυμπο,η οποία ονομάζεται Ιστιαιώτιδα.Αφού οι Κάδμειοι τους έδιωξαν από εκεί,εγκαταστάθηκαν στην Πίνδο,όπου ονομάστηκαν ΜΑΚΕΔΝΟΙ.Από εκεί πάλι πήγαν στη Δρυοπίδα,όταν ήρθαν στην Πελοπόννησο,ονομάστηκαν Δωριείς.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ,"Κλειώ",κεφ.56.

"Κύριε" Νίμιτς!!!!!!
Οι Λακεδαιμόνιοι που είναι Δωριείς και κατάγονται από τον Δώρο τον γιο του Έλληνα και εγγονό του Δευκαλίωνα,πριν ονομαστούν Δωριείς,ονομάζονταν ΜΑΚΕΔΝΟΙ και ήταν από τους ισχυρότερους των ΕΛΛΗΝΩΝ,"κύριε" Νίμιτς!!!!!!

Έλληνες Μακεδόνες "μπλόγκερς",με την ΙΣΤΟΡΙΑ μπορούμε να σβήσουμε όλη την παραπληροφόρηση των Σκοπιανών και ταυτόχρονα να μάθουμε οι Έλληνες την εδώ και χιλιάδες χρόνια αυτοχθονική ρίζα μας,ενώ οι βάρβαροι να υποκύψουν στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!