28 Οκτωβρίου 2009

Η ουσία για την περιουσία της...Χ.ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.Ερώτημα:Πόθεν έσχον,από πότε και πως;

Γιατί δεν μας λένε από πότε άρχισαν να αποκτούν περιουσία...με ποιόν τρόπο την απέκτησαν και από ποιούς "δόθηκε" σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα την οποία κατέχουν;Μήπως κάπως έτσι;:

(...Και αν κανείς αποδώσει τιμές, ανάπτοντας εμπρός από αυτά λιβάνι, σε φθαρτά αγάλματα κατασκευασμένα από ανθρώπινο χέρι, και αν κατά τρόπο γελοίο νοιώσει σέβας για τα ομοιώματα που ο ίδιος έχει κατασκευάσει, ή αν τυλίξει με γιρλάντες κάποιο δένδρο ή αν υψώσει βωμό με υλικά που ο ίδιος έχει σηκώσει από την γη, ή αν προσπαθήσει να τιμήσει αγάλματα αφιερωμένα στην ματαιότητα με αναθήματα, έστω και ταπεινά αφού και τέτοια ακόμη αποτελούν προσβολή κατά της θρησκείας μας, θα τιμωρηθεί με κατάσχεση της οικίας ή του οικοπέδου στο οποίο απεδείχθη ότι τιμήθηκε η ειδωλολατρική δεισιδαιμονία ...;».)
(8 Νοεμβρίου 392 μ.Χ. Θεοδόσιος, Αρκάδιος και Ονώριος «Προς Ρουφίνο, Έπαρχο Πραιτωρίου Ανατολής», Θεοδοσιανός Κώδιξ, 16. 10. 12)
Μήπως έτσι;
«Διατάσσουμε να προσαρτηθούν στο αυτοκρατορικό ταμείο όσοι τόποι υπάγονταν προηγουμένως στο θρησκευτικό σφάλμα των παλαιών. Αυτά όμως που σε οποιοδήποτε μέρος είχαν περιέλθει σε κάποια πρόσωπα, είτε ως δωρεά προηγουμένων ηγεμόνων είτε ως δική μας παραχώρηση, θα παραμείνουν ως μέρος της δικής τους περιουσίας έπ'; άπειρον. Αυτά βεβαίως που με πολλά διατάγματα έχουμε χαρίσει στη σεβαστή Εκκλησία, αυτοδικαίως θα τα διεκδικεί αυτή».
(415 μ.Χ. Αυτοκράτορες Ονώριος και Θεοδόσιος «Προς Δήμο Καρχηδονίων», Ιουστινιάνειος Κώδικας, 11.5)

Μήπως...έτσι;
«Τέτοιου είδους πράξεις (σ.σ: ειδωλολατρίας) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερώτατων ανδρών (δηλαδή των ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους, που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα, θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία».
(472 μ.Χ. Αυτοκράτορες Λέων και Ανθέμιος «Προς Διόσκουρον, Έπαρχο του Πραιτωρίου», Ιουστινιάνειος Κώδικας, 11.8)
Μήπως κάπως έτσι;
«Διατάσσουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας έτσι ώστε να μη συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν να τιμωρούνται. Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους, που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ'; αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες προσπαθούσαν (οι προγενέστεροι χριστιανοί βασιλείς) να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη.
(Νομοκάνων 6,3. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται νομοθέτημα του Ιουστινιανού. Ιουστινιάνειος Κώδικας 11.9)


Η περιουσία και η ουσία

Το ανεξόφλητο για πάντα χρέος

Tης Τασουλας Kαραϊσκακη
Η μόνιμη επωδός, όταν γίνεται συζήτηση για την εκκλησιαστική περιουσία, όπως προ ημερών στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, είναι ότι το κράτος χρωστάει στην Εκκλησία. Οτι υφάρπαξε χωρίς ανταλλάγματα τη γη της. Είναι ένα «χρέος» που δεν πρόκειται ποτέ να παραγραφεί. Το «ιερό» πρόσχημα για ατέρμονες διεκδικήσεις, λυσσαλέες δικαστικές διαμάχες, σθεναρές πιέσεις ώστε διαρκώς να ευεργετείται. Κι ας ανταλλάσσει η πολιτεία «νερό» με «φιλέτα», κι ας μισθοδοτεί εσαεί τον κλήρο (200 εκατ. τον χρόνο - ήταν μέρος της παλιάς συμφωνίας).


Δεν θα «ξεχρεώσει» ποτέ, αν δεχτούμε ότι το κράτος χρωστάει στην Εκκλησία κι ότι η περιουσία «της» δεν είναι περιουσία του λαού σε κρίσιμες και μη ώρες.
Για να κατανοήσει κανείς πού εδράζονται οι ιερές διεκδικήσεις, πρέπει να ανατρέξει στην Ιστορία. Στο πώς έχτισε την περιουσία της (στο Βυζάντιο), με απλόχερες δωρεές αριστοκρατών, αυτοκρατόρων που άλλοτε έδιναν κι άλλοτε έπαιρναν πίσω τα δωρισμένα, ανάλογα με το περιεχόμενο των κρατικών ταμείων και την πολιτική συγκυρία, με παραχωρήσεις σουλτάνων. Σημαντικές ήταν και οι δωρεές σκλαβωμένων Ελλήνων, που πίστευαν ότι έτσι θα έσωζαν από τον κατακτητή τη γη τους.


Το πώς έγινε η «αρπαγή του 96% της περιουσίας της», το 1833, το 1843, το 1922, το 1931, και -τέλος- το 1952, όταν παραχώρησε στο κράτος μεγάλο μέρος της αγροτικής εκκλησιαστικής γης (στα χαρτιά, 173.000 στρ. αγρών και 601.0000 στρ. βοσκοτόπων), αξίας 97,6 δισ. δρχ.


Το κράτος έδωσε 45 εκατ. δρχ. και αστικά ακίνητα και ανέλαβε να πληρώνει επ’ άπειρον τους ιερωμένους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατά το υπουργείο Γεωργίας, η Εκκλησία κράτησε 75.000 στρ. αγρών και 151.000 στρ. βοσκοτόπων.


Στην Αττική παραχώρησε μόνο τα 212 στρ. της Μονής Πεντέλης. Πλήθος εκτάσεις χωρίς τίτλους βγήκαν στο σφυρί.
Σε 15 δισ. ευρώ εκτιμάται σήμερα η εκκλησιαστική περιουσία. Η ίδια η Εκκλησία ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τι κατέχει, αφού οι μονές, οι μητροπόλεις, οι ναοί έχουν τη δική τους οικονομική διαχείριση. Πάνω από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα) κρύβουν επιμελώς τα πλούτη από τα αδιάκριτα μάτια. Δαιδαλώδες το «πόθεν έσχες». Από χρυσόβουλα αυτοκρατόρων, από χοτζέτια πασάδων, από νεότερα κληροδοτήματα, από επιχειρηματική δραστηριότητα... Γνωστά είναι τα περίπου 1.300.000 στρ. γης (732.000 βοσκότοποι, 367.000 δάση, 189.000 αγροί), τα 400.000 στρ. διακατεχομένων, δηλ. χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, τα 900 ακίνητα (μεζονέτες, γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, βενζινάδικα, ξενοδοχεία) που αποφέρουν έσοδα 12,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οσα, επιπλέον, απομυζά από συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), από ευρωπαϊκά προγράμματα, από τον ΟΠΑΠ και τα κρατικά λαχεία...
Η Εκκλησία θεωρεί την περιουσία της, ή ό,τι φαίνεται από αυτήν, «όχι και τόσο μεγάλη» και επιμένει να παραπονιέται για τα χρωστούμενα, προετοιμαζόμενη για μάχη σε ενδεχόμενη φορολόγηση των εσόδων της («να πληρώσουν φόρο και οι καθολικοί και τα πατριαρχεία», πετά το γάντι). Κι όλος αυτός ο ζήλος «διότι χωρίς περιουσία δεν μπορούμε να κάνουμε αγαθοεργία».
Φιλανθρωπία ως ένδυμα της απληστίας. «Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε» ερμηνευμένο ως, εν πρώτοις, «κτήσησθε». Χρυσοφόρες αγοραπωλησίες, επιθετικά business plan, κολοσσιαίες επενδύσεις, για σκοπό ιερό. Εργα που διογκώνουν δραστικά το πορτοφόλι και μειώνουν τραγικά την ψυχή.



Οι φωτό είναι από την Ορθόδοξη αγιογραφία της Κολάσεως.
Πηγή...

Ο Ύμνος της Αυτόνομης Ηπείρου.

Οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν και η Ελλάδα υπέκυψε στις απαιτήσεις τους...Ο Ελληνικός Στρατός είχε απελευθερώσει όλη την Ήπειρο,όπως και όλη τη Μακεδονία μέχρι το Μοναστήρι...Η Ιταλία απαίτησε και η Ελλάδα αποχώρησε από τη Βόρειο Ήπειρο...για να ιδρυθεί το Αλβανικό κράτος...Αποχώρησε και από το Μοναστήρι...για να δοθεί στη Σερβία...Τότε οι Βορειοηπειρώτες κήρυξαν την Αυτονομία τους...Κράτησε όμως λίγο το Αυτόνομο κράτος της Βορείου Ηπείρου...
Κι όταν οι ΗΡΩΕΣ του Ελληνικού Στρατού απελευθέρωναν για δεύτερη φορά όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ηπείρου που βρίσκονταν κάτω από το ζυγό της Αλβανίας,πάλι οι μεγάλες δυνάμεις απαίτησαν και η Ελλάδα δεν διεκδίκησε αυτά που της ανήκαν...


Ο Ύμνος της Αυτόνομης Ηπείρου

Πεντακόσια χρόνια σκλάβοι,

κάτω απ’ άγριο ζυγό,

ζούσαμε με μιαν ελπίδα,

η Ήπειρός μας πως θα γίνει

μιαν ημέρα Ελληνική.

******

Και μιαν αυγινή του Μάρτη,

σπάνε ξάφνου τα δεσμά

και με περισσή λαχτάρα

χαιρετάμε δακρυσμένα

την πανώρια Ελευθεριά.

******

Τη χαρήκαμε ένα χρόνο

μ’ όλη της την ομορφιά...

Τώρα φεύγουν, μας αφήνουν

σε μιαν άκρη απελπισιά...

******

Μ’ από κάτω απ’ τη σκιά της

όποιος έμαθε να ζει

ξέρει πως και να πεθάνει

πριν την αποχωρισθεί.

******

- Στάσου αντρίκεια Ηπειρώτη

και δεν είσαι μοναχός.

Τον ιερό σου τον αγώνα

παραστέκει ο Ελληνισμός !

Πηγή...

ΜΕ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ:ΟΧΙ ή αλλιώς άγαμοι θύται!

Η Ναζιστική σημπεριφορά των Σιωνιστών σε βάρος Παλαιστινίων και Αράβων.


Επέτειος σήμερα της εισβολής των Ιταλών φασιστών και σε συνέχεια των γερμανών ΝΑΖΙ.
Οι παρακάτω φωτογραφίες θυμίζουν τις σφαγές των Ναζιστικών γουρουνιών κατά του λαού μας.Πως αυτά τα σιωνιστικά γουρούνια θα πουν ότι αδικαιολόγητα είμαστε αντισιωνιστές;
Από που πηγάζει το "δίκιο" τους;Άλλωστε ό,τι κάνουν είναι καθαρή εφαρμογή των βιβλικών εντολών των..."προφητών" τους!Δηλαδή εφαρμογή των προδιαγεγραμμένων σχεδίων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας!
Η Ναζιστική σημπεριφορά των Σιωνιστών σε βάρος Παλαιστινίων και Αράβων

1.- Οι Εβραίοι Έποικοι, του Ακρωτηρίασαν το χέρι, Για να μη Πετά πέτρες!!!!!

2.- Οι "Werewolves" της "Kiryat Arba"!!!!!
3.- Οι Κυνηγοί Αράβων, Για ....Αθλητισμό!!!!!

4.- Τα Παιδιά των Εβραίων Εποίκων, Τρομοκρατούν Συχνά τα Παιδιά των Αράβων!!!!!
5.- Τα Παιδιά των Αράβων,Έχουν Ανάγκη Προστασίας, για Απλή Μετακίνηση στο σχολείο τους!!!!!

6.- Αυτά τα Σκληρά Καρύδια, Απασχολούνται ως Κυνηγοί των Αράβων!!!!!
7.- Λίγα Τριαντάφυλλα, στη Θέση που Καθόταν Al Laddi, που Δολοφονήθηκε, Αφού Βιάστηκε από Συμμορία Εβραίων Εποικιστών!!!!!

8.- Έτσι Ανατρέφουν οι Εβραίοι τις Νεαρές Ψυχές!!!!!
9.- Δεν Υπάρχει Αγάπη σε Αυτά τα Μάτια!!!!! Συχνά, Απαγορεύεται η Ανάπτυξη "Ανθρώπινων Σχέσεων"!!!!!

10.- Στρατιώτες της IDF, Εκτέλεσαν Παιδιά που Πετούσαν Πέτρες, Μπροστά (=μέσα) σε μια Σχολική Τάξη!!!!!
11.- Οι Ένοπλες Συμμορίες Εβραίων, Σκορπούν τον Θάνατο στα Χωριά των Αράβων!!!!!

12.- Χρησιμοποιούν Αμφεταμίνες, Μέχρι να Ντοπαριστούν!!!!!
13.- Αυτόν τον Εβραίο, τον κατηγόρησαν ότι Σκότωσε Νεαρό Άραβα, Επειδή του Έριξε μια Πέτρα!!!!!

14.- Μια Επίθεση Από Πωρωμένους Νεαρούς Σιωνιστές (που υποστηρίζονται από στρατιώτες), Εναντίον Μια Ηλικιωμένης Παλαιστίνιας, που Είχε την "Ανοησία" να Περάσει από Κοντά τους!!!!!
15.- Ο Izzie Εκπαιδεύει το Παιδί του, στο πως να Αντιμετωπίζει τους Άραβες!!!!!
ΠΗΓΗ: ReportersNotebook μέσω ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ vs AVRAGIOZ

Πηγή...

1940.Η Ελλάς πολεμούσε και η Τουρκία μαζί με την Αγγλία και τη Γερμανία ραδιουργούσε για να πάρει τα νησιά του Αιγαίου!






(ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ενδιαφέροντα την Ελλάδα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,Ευάγγελου Αποκορίτου Υποστρατήγου ε.α.)

Σχετικά θέματα:

Οι απίστευτοι τουρκικοί ελιγμοί και η μήνις της Ιταλίας κατά του Έλληνα! πρέσβη στην Τουρκία Ρ.Ραφαήλ...!!!

Τουρκικά βιβλία:"Υπό ελληνική κατοχή τα νησιά του Αιγαίου".Κάρμαν,ΓΑΠ και Ντορεμή προσκυνούν τον Κεμάλ.

Ξανά οι Τούρκοι στις βραχονησίδες Ίμια.

Οι κρυφοί στόχοι της Νέας Τάξης πίσω από τα...πρωτόκολλα "φιλίας" μεταξύ Αρμενίας-Τουρκίας!

Η Αρμενία προδόθηκε όπως η Κύπρος.Αυτή την Τουρκία υποστηρίζει η Ελλάδα!

ΑΟΖ.Θα την είχαμε τελειώσει την Τουρκία...ΑΝ είχαμε ηγέτες!

Μας δουλεύει τώρα και η Αλβανία,με υφαλοκρηπίδες και κουραφέξαλα!Κάντε την ΑΟΖ ΤΩΡΑ ρε...

Ο Νταβούτογλου και ...η οθωμανική κληρονομιά

ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ;

ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ;


ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ηγέτες προδότες."Ο αέρας θα πάρει τη σημαία από τα ίμια και δεν θα την αντικαταστήσουμε"!

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ.ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ.
ΑΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..."ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ"...ΟΠΟΤΕ;...ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...

Τρίζουν τα κόκκαλα των Ελλήνων ηρώων!!

freefotos.gr

Πάγκαλος: "Ο αέρας θα πάρει τη σημαία από τα ίμια και δεν θα την αντικαταστήσουμε"!
Σημίτης προς Λυμπέρη: "Είναι σοβαρό πράγμα για τις ένοπλες δυνάμεις να φύγει η σημαία;"
Λυμπέρης: "Πολύ σοβαρό, μπορεί να πέσει και η κυβέρνηση"
Σημίτης: "Είστε συναισθηματικός και υπερβολικός"!!

Αυτά τα λόγια τα είπαν άνθρωποι, ο κ. Σημίτης και ο κ. Πάγκαλος, οι οποίοι ο μεν ένας σήμερα είναι αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ενώ ο άλλος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ...!

Υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να... ισχυριστεί ότι με αυτά τα λόγια, και φυσικά με τους χειρισμούς που ακολούθησαν, υπερασπίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι τα Ελληνικά εδάφη;; Δίνοντας άδεια για "γκριζάρισμα" ελληνικών εδαφών υπερασπίζεσαι την πατρίδα;; Φυσικά όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν βγει στο φως πριν τις εκλογές, καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό...!
Καλύτερα όμως αργά παρά ποτέ...!
από Ελλήνων Αφύπνιση

Πηγή...

Τρομοκρατικό χτύπημα σε Α.Τ. στην Αγία Παρασκευή.Έκτακτα μέτρα του Στρατού!


Είναι δυνατόν αυτοί που χτύπησαν παραμονή της επετείου του ΕΠΟΥΣ του '40 να είναι Έλληνες;Εμείς λέμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Αυτή την ώρα έκτακτα μέτρα παίρνει ο Στρατός.

Τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ στην Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε από olympiada
ανανεώνεται
20 χρονών η κοπελίτσα, διασωληνωμένη.
5 αστυνομικοί τραυματίες, 1 άνδρας και μία γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση, τραυματίστηκε και πολίτης.
Η επίθεση έγινε με αυτόματα όπλα, ριπές δηλαδή πιθανότατα από τα “αγνοούμενα” κλεμμένα. Μήπως να δούνε γιατί κρύφτηκε ο Κουνταρδάς;
Το πιθανότερο είναι να είναι τα Γερμανά της Σέχτας για να είναι η προβοκάτσια πλήρης και να δοθεί η αφορμή για την μονομερή εξάρθρωση.
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΚΥΨΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Μπράβο κύριε Χρυσοχοΐδη, υπουργέ προστασίας του πολίτη (Κάιν).

Ημερολόγιον επιχειρήσεων. Αμυντικές επιχειρήσεις 28 Οκτωβρίου 1940.