24 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΤΡΙΒΗ Α/Φ Airbus ΤΗΣ Germanwings ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ. 150 ΝΕΚΡΟΙ. ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ.


Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, που κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Digne, στις γαλλικές Άλπεις. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του από τα Ηλύσια Πεδία.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 24/3/2899(2015). ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ «ΞΕΒΡΑΚΩΤΩΝ» ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ…


PATRIARXHS
ΠαπακωνσταντίνουΜιχάληςΓ_Ζ91
Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), που ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του από την άκρα δεξιά, πέρασε στο κέντρο και στην κεντροδεξιά. Υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ Ή ΑΔΑΕΙΣ Ή ΑΦΕΛΕΙΣ Ή ΔΗΘΕΝ ΑΣΧΕΤΟΥΣ…


10257001_10204649836199409_6443146285114133959_n
…………………………….
[ [39] παραλαβοῦσα γὰρ τοὺς Ἕλληνας ἀνόμως ζῶντας καὶ σποράδην οἰκοῦντας, καὶ τοὺς μὲν ὑπὸ δυναστειῶν ὑβριζομένους τοὺς δὲ δι” ἀναρχίαν ἀπολλυμένους, καὶ τούτων τῶν κακῶν αὐτοὺς ἀπήλλαξετῶν μὲν κυρία γενομένητοῖς δ” αὑτὴν παράδειγμα ποιήσασα: πρώτη γὰρ καὶ νόμους ἔθετο καὶ πολιτείαν κατεστήσατο.

Πικέρμι: «Η Ακρόπολη της παλαιοντολογίας»


Adcrocuta is an extinct genus of terrestrial carnivore the family Hyaenidae that lived during the Miocene period.
Μια σπάνια φωτογραφία από τις ανασκαφές στο Πικέρμι. Ξεχωρίζουν τα αλλεπάλληλα στρώματα μέσα στα οποία διατηρήθηκαν τα απολιθώματα από μαχαιρόδοντες, πιθήκους, ρινόκερους, ύαινες, μαστόδοντα και άλλα είδη που δεν γνώρισε ο άνθρωπος, αφού είχαν εξαφανιστεί πριν από την παρουσία του στον πλανήτη.

ΑΖΙΖ ΑΓΑΣ ΣΕΒΡΑΝΗ: Ο Αλβανός λήσταρχος που έγραψε ιστορία στην Ηλεία


ae0c76b3e647c1385a3f4cd661a117cb_MΕπιμελείται ο Θοδωρής Λάμπρος
Ιστορικός και μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων
Ένας από τους διαβόητους Λήσταρχους της Ηλείας που έδρασε τον 18ο αιώνα στην Ηλεία ήταν ο Αλβανός Αζιζ Αγάς Σεβράνη.
Ο Αζιζ Αγάς Σεβράνη υπήρξε ο φόβος και ο τρόμος των Ηλείων, Αχαιών και Μεσσήνιων αφού λεηλατούσε με ληστές συντρόφους του τις εν λόγω περιοχές.
Μετά από πολύμηνη περιπλάνηση ο Τουρκαλβανός Μπέης, Αζίζ Αγάς Σέβρανη, αφού βολιδοσκόπησε την περιοχή της Ηλείας, κατέληξε και εγκαταστάθηκε σε μια μικρή νησίδα (μπογάζι), που βρίσκεται στην λίμνη της Αγουλινίτσας (σημ. Επιτάλιο).
Η λίμνη της Αγουλινίτσας το φυσικό του οχυρό