03 Οκτωβρίου 2010

Το ιπτάμενο μακαρονοτέρας




Το σύμβολο της Ιπτάμενης Μακαρονοθρησκείας. Αποτελεί παρωδία του χριστιανικού ιχθύος

Η θρησκεία αυτή έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια πιστούς που ανακήρυξαν τους εαυτούς τους "Πασταφαριστές"...

Δεινόσαυροι στον κατακλυσμό του νου

Stuttgart (idea)

Στην κιβωτό του Νώε υπήρχαν και δεινόσαυροι ισχυρίζεται ο Καναδός ερευνητής Richard Wiskin στην ομιλία του με θέμα «Γίγαντες και νάνοι και τι λέει η Βίβλος για αυτό», και μάλιστα λέει ότι τους περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη (Ιώβ 40, 15-20)

Πάντως εμείς θεωρούμε ότι είναι μια ωραία ιστορία για ακαλλιέργητους και νομάδες των αρχαίων χρόνων και προτιμάμε την κιβωτό του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, που γέννησαν τον Έλληνα, γενάρχη των Ελλήνων.

Όσο για τους ελληνοχριστιανοδημιουργιστές υπάρχει και το Μουσείο της Δημιουργίας, όπου μπορούν να δουν και να μάθουν το πως ο Αδάμ καβάλησε ένα δεινόσαυρο πριν εκδιωχθεί από τον Κήπο της Εδέμ...

Η νίκη των Δρυϊδών στη Βρεττανία.


http://www.newsit.gr/files/Image/0KTWVRIOS2010/02-10/resized/duidism_521_355.jpg

Επίσημη θρησκεία ο δρυϊδισμός

Ο δρυϊδισμός, ένα κελτικό θρησκευτικό δόγμα που δοξάζει τα πνεύματα της φύσης, αναγνωρίσθηκε ως θρήσκευμα στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.

"Αυτή ήταν μία μακρά και σκληρή μάχη, που πήρε πάνω από πέντε χρόνια", τονίζει στον ιστότοπό του το Δίκτυο των Δρυϊδών. Πρόκειται για την πρώτη παγανιστική δοξασία που αναγνωρίζεται ως "θρησκεία" στη Βρετανία.

Ο δρυϊδισμός κηρύσσει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Η ανακήρυξή του ως «θρησκεία» συναντά την αντίδραση ορισμένων οπαδών του, οι οποίοι προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα». Όμως τα μέλη της δρυϊδικής κοινότητας τιμούν ως θεότητες φυσικά φαινόμενα, όπως ο κεραυνός, ο ήλιος και η Γη, καθώς και τα πνεύματα που εγκατοικούν στα βουνά, στα ποτάμια.

Γεννημένο στην Ιρλανδία και στη Βρετανία, το κίνημα έχει απλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως στη Γαλλία και στην Ολλανδία και σήμερα αριθμεί κάποια εκ. πιστούς σε όλον τον πλανήτη. Η σύγχρονη προσήλωση των ανθρώπων στην οικολογία και η αποξένωσή τους από τις παραδοσιακές θρησκείες έχει προκαλέσει ένα αυξημένο ενδιαφέρον, ιδίως στη Βρετανία, για τον δρυϊδισμό, όπου σύμφωνα με τους προσήλυτούς του, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο δημοφιλής αφότου επικράτησε ο χριστιανισμός στη χώρα. 

Πηγή...

*ο Διόδωρος Σικελιώτης την ονομάζει «Πρεττανία», ενώ ο Στράβων (1.4.2) «Βρεττανία» και ο Στέφανος ο Βυζάντιος αναφέρει στα Εθνικά (69.16) τη νήσος «Πρεττανική» και τους κατοίκους της «Αλβιανούς»(Βικιπαίδεια)