18 Ιουλίου 2008

Περί αυτονομιών και αποσχιστικών τάσεων!.

Για να δούμε τι έχουν να πουν τώρα που έχουν εσωτερικό πρόβλημα ο Σολάνα,ο Μπαρόζο και οι υπόλοιποι για τις αυτονομίες;;;Κόσοβο θα γίνει η Βασκία!!!!.Αυτονομία τώρα στη Βασκία,στη Βόρειο Ήπειρο και στη Μεγάλη Ελλάδα της Ν.Ιταλίας!!!!.

_______________________________________________________
Από το http://hellenicrevenge.blogspot.com/

«Φρένο» στα σχέδια των Βάσκων για δημοψήφισμα

Φρένο στα σχέδια της Χώρας των Βάσκων για δημοψήφισμα βάζει η ισπανική κυβέρνηση, η οποία κατέφυγε χθες στο Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή του.

Η ιδέα του δημοψηφίσματος πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 από τον ηγέτη της περιφερειακής κυβέρνησης των Βάσκων και πρόεδρο του Εθνικιστικού Βασκικού Κόμματος, Χουάν Χοσέ Ιμπαρέτσε, και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Μαδρίτη, καθώς ερμηνεύτηκε ως το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι δύο ερωτήσεις στις οποίες καλούνται να απαντήσουν οι ερωτηθέντες είναι οι εξής:

Πρώτον, εάν συμφωνούν με τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με την ΕΤΑ υπό την προϋπόθεση ότι η βασκική αυτονομιστική οργάνωση θα εγκαταλείψει την ένοπλη δράση.

Δεύτερον, εάν πιστεύουν ότι τα κόμματα των Βάσκων θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους στο δικαίωμα των Βάσκων να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Η τελευταία ερώτηση είναι αυτή που εξόργισε τη Μαδρίτη καθώς, όπως υποστηρίζουν, ανοίγει τον δρόμο προς την ανεξαρτησία, αφού ο Ιμπαρέτσε σχεδιάζει και δεύτερο δημοψήφισμα το 2010, ώστε να αποφασιστεί ποιο θα είναι «το μέλλον των Βάσκων».

Από την πλευρά του, ο Βάσκος ηγέτης προσπάθησε μάταια να πείσει την κεντρική κυβέρνηση ότι πρόκειται για ένα «μη δεσμευτικό δημοψήφισμα» που στόχο έχει απλώς την «αποτύπωση της κοινής γνώμης των Βάσκων».


Η προσφυγή της κυβέρνησης Θαπατέρο στο Συνταγματικό Δικαστήριο έχει ως αποτέλεσμα να παγώσουν τα όποια σχέδια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Χώρα των Βάσκων, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα το δικαστήριο θα εξετάζει την υπόθεση.

Πάντως, όπως σημειώνουν ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, το ζήτημα αναμένεται να παρακολουθήσουν με έντονο ενδιαφέρον τα εθνικιστικά κόμματα της Καταλονίας και της Γαλικίας.

Πηγή:Έθνος

0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Εδώ Αρχαία Ολυμπία....εδώ Αρχαία Ολυμπία.....ακούει ο Πρωθυπουργός...ακούει κανείς;;;....

Ακούστε ένα ηχητικό ντοκουμέντο.Τις συνομιλίες των πυροσβεστών και τη σιγή ιχθύος του "Ηλιακού συστήματος".........
Μπορεί να ακούσει όμως ετεροχρονισμένα μετά από ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός μιας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία!!!!!...............
Μπράβο ρε Ατσάραντε!!!


Atsarantos, Ατσάραντος, Ats@r@ntos: Με αφορμή τη σημερινή ομιλί�

Έπεα πτερόεντα!!!!!!.

Τελικά δε χρειάστηκε να απουσιάσουμε για πολύ,μέχρι να λύσουμε το ψυχολογικό μας πρόβλημα,περί εθνικισμού κλπ.Μας το έλυσαν άλλοι γρήγορα και πανεύκολα!!!.
Ουρανοκατέβατα έπεα πτερόεντα!!!!!!.
______________________________________________
Από το http://taxalia.blogspot.com/

Επιτέλους, δόθηκε ο ορισμός του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Επιτέλους, μάθαμε από τα ιδεολογικά μαθήματα του Βοσκόπουλου, τι είναι εθνικισμός.
Στην επιστολή του προς τον Νίμιτς, το Ουράνιο Τόξο των 10 ανθρώπων, δίνει τον ορισμό:

Δηλαδή, το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι είμαστε Έλληνες κατά τον Βοσκόπουλο είναι "εθνικός μύθος" για τον οποίο μας "έπεισε" το κράτος. Ενώ η αλήθεια είναι ότι είμαστε Νοτιοαφρικανοί και το σύγχρονο ελληνικό έθνος αποτελεί το συνεχιστή και κληρονόμο της αρχαίας Ζουαζιλάνδης.....

Το γεγονός ότι στην ΠΓΔΜ πιστεύουν ότι είναι απευθείας απόγονοι του ..Βουκεφάλα, δεν είναι εθνικός μύθος !!! Τελικά ποιός "αποτελεί τον συνεχιστή και κληρονόμο της αρχαίας Ελλάδας"; Μήπως οι Περουβιανοί; μήπως οι Σιαμέζοι; Μήπως οι Κογκολέζοι;

Αυτή είναι η άποψη του Ουράνιου Τόξου για μας τους Έλληνες και τη μεταφέρει στον Νίμιτς. Το γεγονός ότι προσπαθεί να προσδιορίσει ο ίδιος, δίκην ιστορικού και ανθρωπολόγου, τη εθνική καταγωγή των Ελλήνων (ετεροπροσδιορισμός), περνά φυσικά απαρατήρητο από τους κομπλεξικούς, λαλίστατους, τενεκέδες με το περισπούδαστο ύφος, "διεθνολιγούρια" του Παντείου.

Τελικά ρε Βοσκόπουλε, τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

Διαχρονική παραγωγή Γενιτσάρων εναντίον της Ελλάδας!!!.

Μια α-λήθεια είναι σίγουρη.Ότι μόνο ο έχων Ελληνικό αίμα παραμένει σταθερός μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του σε αυτά που πρεσβεύει!!!.Γνωρίζοντας λοιπόν αυτή την ιδιαιτερότητα του Έλληνα,οι εχθροί μας την εκμεταλλεύονται διαχρονικά.Αρπάζοντας,κλέβοντας,υιοθετόντας σε καιρούς χαλεπούς τα Ελληνόπουλα, τα εκπαιδεύουν με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνονται οι πιο ακραιφνείς διώκτες του Έθνους τους!!!.Τα παραδείγματα είναι πολλά!!.Και στο παρελθόν και στο παρόν(Γρούιος-Γκρούεφσκι),αλλά δυστυχώς και στο μέλλον(πράγμα που απευχόμαστε),ίσως να υπάρξουν και άλλα!!!!!.

Μια ελπίδα μόνο υπάρχει.Η ενεργοποίηση του Θύμου Αδένος των απανταχού Ελληνοπαίδων,η αφύπνησή τους ώστε να αντιληφθούν ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!.Βέβαια αυτό δε συμβαίνει πάντα,όπως στο παράδειγμα των δύο δίδυμων αδελφών που στα χρόνια της Τουρκοκρατίας συνέβη,(και οι δύο είχαν το ίδιο φυλαχτό,ό ένας Γενίτσαρος,ό άλλος επαναστάτης βρέθηκαν αντιμέτωποι και τη τελευταία στιγμή αναγνώρισαν ο ένας τον άλλον κι έπεσαν αγκαλιασμένοι στη γη σπαράζοντας στο κλάμα για το κακό που τους έκαναν οι εχθροί δίνοντας από εκείνη τη στιγμή όρκο μεγάλο να σφάξουν όσους πιο πολλούς Τούρκους μπορέσουν μέχρι να ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!!!!!).
Λέμε λοιπόν σε αυτά τα Ελληνόπουλα, όπου Γης,ειδικά σε αυτά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάτι γνωρίζουν,κάτι θυμούνται ότι,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
Γκρούεφσκι και σεις οι υπόλοιποι σε όλη τη Γη,ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.!!!!!!!!!!!.Πέρα και πάνω από όλα είσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ,γιατί πολεμάτε την Ελλάδα;;;;;;
Δε μπορεί,κάποιο σημάδι θα υπάρχει πάνω σας ή μέσα στη ψυχή σας κατάβαθα, κάποια σπίθα χωμένη στις στάχτες των καμμένων κορμιών των προγόνων σας από τους αδελφοκτόνους πολέμους(που άλλοι προκάλεσαν και προκαλούν για δικό τους όφελος)!!!.Μπορεί να βλέπετε σαν εχθρούς αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα,αλλά μη ξεχνάτε ποτέ ότι οι άνθρωποι και οι καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται,όμως το αίμα νερό δε γίνεται!!!!.Θα έρθει η στιγμή,έστω κι αν είναι η τελευταία της ζωής σας, που χωρίς να το θέλετε,θα σας χτυπήσουν τη πόρτα οι Ερινύες και ίσως τότε να είναι αργά να επανορθώσετε!.ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!!
Η ΕΛΛΑΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ,ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΤΕ,ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ!!!!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙ.ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ!!!!!.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!.
Πλάτων Πισατίδης
____________________________________________________________

Από το http://alkimosarchive.blogspot.com/

Είμαι Σλαβόφωνος Μακεδόνας

"Η αλήθεια που μας κάνει ελεύθερους είναι συνήθως
εκείνη η αλήθεια την οποία δε θέλουμε ν' ακούμε."
Χ. Έιγκαρ
.
Η αλήθεια, για όσους θέλουν να μάθουν ποιο είναι πραγματικά το μακεδονικό πρόβλημα, πως φτάσαμε ως εδώ, και ποιες αμαρτίες πληρώνουμε. Η φωνή ενός σλαβόφωνου Μακεδόνα, που ξυπνάει αμαρτωλές μνήμες, και που λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους.
..
***
.
"Ρούπι Σκοπιανού δεν αφήνουμε εδώ"
Όπως δημοσιεύθηκε στο «troktiko»
.
"Διαβαζω συχνα πυκνα στην ιστοσελιδα σας για Σκοπιανους... για Μακεδονικη μειονοτητα, που βρηκε ο εξυπνος δημοσιογραφος μας, και αλλα. ΘΑ ηθελα να κανω και εγω αισθητη την παρουσια μου ως απογονος σλαβοφωνης οικογενειας της Καστοριας, ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ γνωστη "αγνωστη" μειονοτητα.
.
Απο την δικια μας φαμιλια ητανε μεγαλοι μακεδονομαχοι, για οσους δεν ξερουνε... Ο καπεταν Κωττας και αλλοι πολλοι σλαβοφωνοι, που δεν ηξεραν λεξη ελληνικη, και ομως πολεμησαν για την απελευθερωση της Μακεδονιας και την ενωση της με την μάνα Ελλαδα.
.
Αυτοι οι Σλαβοφωνοι ητανε η αιτια που ο Παυλος Μελας απο την Κρητη σηκωθηκε και εφυγε απο τον μακεδονικο αγωνα (την πρωτη φορα που εφτασε στη Μακεδονια απο την Κρητη) γιατι πιστευε οτι εδω δεν υπηρχαν Ελληνες παρα μονο Σλαβοι, βεβαια αργοτερα, αφου καταλαβε οτι οι Σλαβοφωνοι ητανε πληρως ελληνοψυχοι, ξανανεβηκε στην Μακεδονια και εγιναν οι γνωστοι σε ολους αγωνες.
.
Λοιπον θα ηθελα να σας πω γενικα οτι ειμαστε παρα πολλοι σλαβοφωνοι στις γνωστες πολεις Καστορια, Φλωρινα Γρεβενα κ.τ.λ. και το 98% ειμαστε πατριωτες Ελληνες, μερικοι εχουν ξεφυγει βεβαια και θελουν να ονομαζονται Μακεδονες, αυτοι ειναι [όμως] 3 και ο κουκος (τα γνωστα παπουδαρια που εδειξε ο δημοσιοβλαχος μας). Εμεις ξερουμε ποιοι ειναι και τους εχουμε παραμερισει, μη φοβαστε, ρουπι σκοπιανου δεν αφηνουμε εδω. Για να φανταστειτε, μολις ακουσαμε οτι θα μας χρησιμοποιησουν οι σκοπιανοι ως "μακεδονικη μειωνοτητα" σταματησαμε να μιλαμε αυτη τη γλωσσα, που ετσι και αλλιως και εμεις μακεδονικη την λεγαμε, αλλα προφανως την ειχαμε συνδεσει με την Μανα Ελλαδα.
.
Εμεις δινουμε εδω τον δικο μας αγωνα, γιατι εξαλλου μην ξεχνατε οτι η Σκοπιανη προπαγανδα ξεκινησε απο Ελληνες του Καναδα, οι οποιοι θελανε να ονομαζονται Μακεδονες. Δυστυχως αυτοι οι ανθρωποι τυχαινει να ειναι απο τις δικιες μας οικογενειες και ο πολεμος ειναι αρκετα σκληρος και ψυχοφθορος, φανταστειτε, αδερφια να [μη] μιλουνε μεταξυ τους για χρονια, ε? Για φανταστειτε... αληθινο παραδειγμα, μια οικογενεια με 7 αδερφια, οπου τα 2 κατοικουν Καστορια και δηλωνουν Ελληνες, τα 4 ΗΠΑ και δηλωνουν Ελληνες και ο 1 Καναδα και δηλωνει Σκοπιανος. Τρελες καταστασεις.
.
Λοιπον, βασικα, το πιο σπαστικο δεν ειναι οι σκοπιανοι και οι σκοπιανοφιλοι στα δικα μας μερη... αλλα οι αναρχικοι και πολλα πολιτικα κομματα που τα λεμε προδοτικα γιατι κανουνε "κονε" και ονομαζουν μακεδονια το ψευδοκρατος των Σκοπιων.
.
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΠΤΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...
.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
bY GIANNOYR.
.
.
.
~~~~~
.