03 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.Οι πάμπτωχοι(!) πόθεν έσχον κάθε χρόνο 100.000.000 ευρώ,που..."δαπανούν για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς";


Οι κατακτητές και "ιδιοκτήτες" της Ελλάδας,θα...κάνουν "φιλανθρωπικό έργο" επιτρέποντας στους δούλους τους να τους φορολογήσουν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ(!)(εφάπαξ!),εκτάκτως(!) και ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ...ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ(!).Το ύφος και μόνον της γραφής τους επιβεβαιώνει την τραγική αλήθεια,για το ποιός πραγματικά είναι ο κυρίαρχος κατακτητής και εξουσιαστής της υπόδουλης(συνεχώς και επί 1700 χρόνια) Ελλάδας.

Αποφάσεις της Δ.Ι.Σ.

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Δεκέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 153ης Συνοδικής Περιόδου, ύστερα από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με θέμα την ενημέρωση των Σεβασμιωτάτων Μελών σχετικά με το πλαίσιο επικοινωνίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Συζητήθηκαν αρχικώς τα υπό διαβούλευση σχέδια νόμων των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών με θέματα την υπαγωγή των υποψηφίων εκκλησιαστικών υπαλλήλων, μισθοδοτούμενων υπό του Δημοσίου, στην διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π. και την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αντιστοίχως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος αναφέρθηκε αναλυτικώς στις συζητήσεις που είχε με τα αρμόδια όργανα, για τη διευθέτηση των θεμάτων, αλλά και στο πλαίσιο διαλόγου, όπως αυτό είχε αρχικώς τεθεί στις συζητήσεις του μετά του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Γεωργίου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, ως προς το θέμα της υπαγωγής της προσλήψεως των εκκλησιαστικών υπαλλήλων στον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π., η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμφωνεί κατ’ αρχήν με το εν λόγω Νομοσχέδιο, ώστε σε αρμονία με τον Καταστατικό Της Χάρτη (Νόμος 590/1977), οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού που θα διενεργούν τα εκκλησιαστικά Ν.Π.Δ.Δ. να υπόκεινται στον έλεγχο νομιμότητος του Α.Σ.Ε.Π., εφ’ όσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στο θέμα των οχημάτων των Ιερών Μητροπόλεων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλύφθηκε πλήρως από τις διατάξεις της Υπουργικής Αποφάσεως, υπό τον όρο ότι αφορά όσα οχήματα η προμήθειά τους βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Σχετικά με το θέμα της φορολογήσεως της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Πρόεδρό Της για την επιστολή που έλαβε από τον Εξοχώτατο Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στις 30 Νοεμβρίου ε.ε.

Γενομένης διαλογικής συζητήσεως, υπεγραμμίσθη από τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ως προς το θέμα της εκτάκτου εισφοράς του φόρου κατοχής περιουσίας (Ε.Τ.ΑΚ.), με σκοπό την χορήγηση από μέρους της Πολιτείας του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκτάκτως και εφ’ άπαξ δια το έτος 2009, ότι :

α. Η Εκκλησία της Ελλάδος συνεισφέροντας, όπως το πράττει πάντοτε στις κρίσιμες και δύσκολες περιστάσεις της κοινωνίας, έστω και αν δεν φέρει την ευθύνη, έρχεται αρωγός στην ανακούφιση του λαού.
β. Η Εκκλησία της Ελλάδος επειδή εξασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις και δαπανά εκατό εκατομμύρια ευρώ (100.000.000 ₠) ετησίως για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς, απαιτεί από την Πολιτεία τουλάχιστον, την ισότιμη μεταχείριση με το σύνολο των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.).
γ. Η Εκκλησία θεωρεί αυτονόητο ότι ο οποιοσδήποτε φόρος επί της ακινήτου περιουσίας Της δεν θα περιλαμβάνει κατ’ ουδένα τρόπο τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται και εκείνα επί των οποίων υφίστανται οποιαδήποτε βάρη, τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη αξιοποίησή τους η ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν η παραμένουν αναξιοποίητα, με σκοπό την ανέγερση και λειτουργία Ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα.

δ. Ως εκ τούτου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφασίζει όπως για το έτος 2009 και μόνο, η Εκκλησία της Ελλάδος, συνεισφέρει με το αναλογούν σε Αυτήν ποσόν για τα ακίνητα που αποφέρουν εισοδήματα σύμφωνα με τα ως άνω εκτεθέντα.
Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεδέχθη την πρόσκληση του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Γεωργίου Παπανδρέου, να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αποτελουμένη από τον Μακαριώτατο Πρόεδρο και πέντε μέλη Αυτής.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου


...αγανάκτηση νοιώθει ο κάθε έλληνας φορολογούμενος πολίτης όταν διαβάσει την χθεσινή ανακοίνωση της «Διαρκούς Συνόδου» των ορθόδοξων θεοκρατών...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 220 / 2. 12. 2009

Τουλάχιστον αγανάκτηση νοιώθει ο κάθε έλληνας φορολογούμενος πολίτης όταν διαβάσει την χθεσινή αλαζονική, προκλητική και προσβλητική για την Ελληνική Δημοκρατία (αλλά και για την κοινή νοημοσύνη) ανακοίνωση της «Διαρκούς Συνόδου» των ορθόδοξων θεοκρατών αναφορικά με την ελαφρότατη φορολόγηση της κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους που τόλμησε δειλά - δειλά να αναγγείλει το Ελληνικό Κράτος.
Οι εκτός τόπου (προφανώς συγκάτοικοι του «Θεού» τους στο επέκεινα) και χρόνου (εμφανώς ζώντες ακόμα στον βυζαντινό μεσαίωνα) θεοκράτες, πουλάνε κυριολεκτικά τρέλλα και μάλιστα στην εποχή ακριβώς που όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί ζούμε υπό την απειλή ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει άμεσα από χρεωκοπία.
Αφού αρχικά αυτοδιαφημίζονται για εκατομμυριοστή φορά ως… κοινωνικοί ευεργέτες και… φιλάνθρωποι (και καλά κάνουν αφού κανείς έως τώρα δεν τους έχει καθίσει κάτω και να τους ρωτήσει α) γιατί επιμένουν να υποκαθιστούν σώνει και καλά το σύγχρονο κοινωνικό ευρωπαϊκό κράτος και, κυρίως β) γιατί μονοπωλούν αυτόν τον εντελώς αυθαίρετο ρόλο, αφού ο οποιοσδήποτε άλλος φορέας με επί δύο σχεδόν αιώνες ογκώδη οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία, οπωσδήποτε θα έκανε πολλαπλάσιες αγαθοεργίες), συνεχίζουν με ένα κρεσέντο παραλογισμού τον οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιχειρηματολογία.
Με λίγα λόγια, οι θεοκράτες μας ανακοινώνουν ότι, μόνο και μόνο επειδή είναι… πολύ καλοί άνθρωποι, κάνουν τελικά την χάρη στο Ελληνικό Κράτος να του επιτρέψουν (μόνο βεβαίως για την τρέχουσα χρονιά! «για το έτος 2009 και μόνο»!) να τους φορολογήσει. Και το Ελληνικό Κράτος, αμήχανο και φοβισμένο κάθεται και τους ακούει, την ώρα που αυτή του η μη αντίδραση δημιουργεί αυτομάτως, στα πλαίσια της εκ του Συντάγματος επιβαλλόμενης ισονομίας, δικαίωμα ΣΕ ΚΑΘΕ φορολογούμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο να διαλέγει ποιον φόρο θα πληρώνει και ποιον όχι.
Το εξωφρενικότερο σημείο της ανακοίνωσης της «Διαρκούς Συνόδου» των ορθόδοξων θεοκρατών βρίσκεται ωστόσο στην πρώτη παράγραφό της, όπου δηλώνεται προκλητικά ότι έρχονται «αρωγοί στην ανακούφιση του λαού» αν και… «δεν φέρουν ευθύνη» για τις «δύσκολες περιστάσεις της κοινωνίας». Ποιοι; Αυτοί που από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους αποτελούν την μεγαλύτερη και αγριότερη ακρίδα που τρώει εκ των έσω την οικονομία, σταθερά φτωχαίνοντάς την. Αυτοί που αποτελούν την μοναδική εν Ελλάδι οικονομική επιχείρηση που τα έσοδά της τα καρπούται εξ ολοκλήρου η ίδια, και μάλιστα αφορολόγητα, ενώ τα έξοδά της τα πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός! Η Εκκλησία συνεπώς χρωστάει στην Εθνική Οικονομία και μάλιστα χρωστάει πολλά. Εξωφρενικά πολλά.
Ήλθε η ώρα λοιπόν να εξετάσει επιτέλους η Εθνική Οικονομία το πώς μπορεί, στα πλαίσια του Δημοσίου Δικαίου που υπάγεται η Εκκλησία, να χρησιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τον συσσωρευμένο πλούτο που κακώς μέχρι σήμερα νέμονται οι θεοκράτες με πραγματικά κοινωφελή τρόπο, δηλαδή προς μακροχρόνια στήριξη του καταρρέοντος (τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται το ίδιο το Κράτος) συστήματος συντάξεων και υγείας. Περιμένουμε από την νέα κυβέρνηση να τολμήσει επιτέλους αυτή την αυτονόητη μετακίνηση του δημόσιου πλούτου.
Όπως περιμένουμε και το να θέσει, επιτέλους, οριστικά τους θεοκράτες εκτός του πολιτικού βίου κατά το δοκιμασμένο εδώ και πάνω από έναν αιώνα γαλλικό πρότυπο της «λαϊκότητας». Είναι καιρός πια να μεταπηδήσει η πατρίδα μας από τον βυζαντινό μεσαίωνα στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα και από την θεοκρατία στην Δημοκρατία.
ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ