23 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΘΕΤΗΣ


Τα σπουδαία αυτά έργα βρέθηκαν τυχαία, όταν αγρότες σκάβοντας ένα αυλάκι για να ποτίζουν τα ζώα τους ανακάλυψαν έναν αποθέτη γεμάτο σπασμένα αρχαία αγάλματα. Στον βυζαντινό αυτόν αποθέτη έριχναν οι χριστιανοί τα ειδωλολατρικά σύμβολα, αφού πρώτα τα έσπαγαν. Η περιοχή ήταν πλούσια από αυτά, γιατί εκεί υπήρχε το φημισμένο ιερό του Δαλίου Απόλλωνος. Είχαν τότε βρεθεί κομματιασμένα άκρα ανδρικών μορφών, λαιμοί, πτυχώσεις, βάσεις, τα οποία επανασυγκολλήθηκαν, συντηρήθηκαν και εκτίθενται τώρα για πρώτη φορά μαζί με τα περίφημα χάλκινα. Αναμεσά τους εξέχουσα θέση κατέχει η όμορφη «Κυρά της Καλύμνου», που ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του νησιού, συντηρήθηκε, εκτέθηκε επί χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψε προ μηνών στην Κάλυμνο.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

"ΦΩΣ"


-->
Στην Ιερά γη της Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε χθες η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους XXI χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες 2010 που θα γίνουν στον Καναδά.

-->
«Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι, απαντώ Χριστιανός είμαι.» (Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος)

Επί τη παλάμη και ούτω...φυλάξωμεν!Τάδε έφη...κινητός..."θεός"!!!


Ρε μανία!!Καλά από πότε ο..."θεός" και οι "άγιοί" του χρειάζονται την τεχνολογία για να έρχονται σε επαφή με τους πιστούς τους!!!Τι να πούμε!Παντελής πτώση..."θεού" και "αγίων"!
Αλήθεια τα...κατεβάσματα είναι δωρεάν;Αμ δε!Επί χρήμασι...φυλάξωμεν...!

Δόξα τα λεφτά, Θεό έχουμε...!!!...

(Α)ΚΙΔΑ

Πηγή...