08 Αυγούστου 2008

Ιερέ Πολεμιστή του Φωτός, οπλίσου!


Από το http://pyrisporos.blogspot.com/

ΒΑΣΙΚΕΣ YΠΟΜΝΗΣΕΙΣ


Ιερέ Πολεμιστή του Φωτός, οπλίσου!

Φόρεσε τις Περικνημίδες σου. Θα σου χρειαστούν για να κρατήσεις τα γόνατά σου αλύγιστα. Γιατί αν καμφθούν τα γόνατά σου και συρθείς χάμω, όλη η ψυχή σου θα υποκύψει στον Φόβο. Ο Πολεμιστής που έχει κατακτήσει την Αφοβία, σε κάθε βήμα του ανοίγει με τον κραδασμό του το Μονοπάτι της Ανδρείας.

Πάρε την χάλκινη Ασπίδα σου. Θα σου χρειαστεί για ν’ αποκρούσεις τις λυσσαλέες επιθέσεις της Λύπης. Το «έδαφος» που υπερασπίζεσαι λέγεται Αλυπία! Ζήσε άλυπος. Κι αν είναι να δώσεις την έσχατη μάχη, τότε, τελεύτα άλυπος!

Προφύλαξε βαθιά την κεφαλή σου και τα ώτα σου –ιδίως τα ώτα σου- μέσα στο ιερό Κράνος της Σοφίας. Πώς αλλιώς θα προφυλαχθείς από το δόλιο Ψεύδος με τις χίλιες δυό μεταμφιέσεις που παίρνει ώστε να μοιάζει με Αλήθεια;

Και, τέλος, οπλίσου επι-δέξια με το πανίσχυρο Δόρυ της Συνειδητής Πρόθεσής σου. Η εξασκημένη Προσοχή σου και ο Λόγος σου θα το κατευθύνουν αδυσώπητα εκεί που πρέπει!

Τέσσερα είναι τα Πνευματικά σου Όπλα, στα συνοψίζω: Περικνημίδες, Ασπίδα, Κράνος, Δόρυ!

Ιερέ Πολεμιστή του Φωτός, θυμήσου: Μην υποτιμάς κανέναν εχθρό! Μάθε να τον αναγνωρίζεις. Οι περισσότεροι καταρρέουν με την αναγνώριση και μόνον! «Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί σου»! Μην υπερτιμάς τον εαυτό σου! Μην αυτό-προβάλλεσαι! Μην καλείς στο πεδίο της μάχης το πολυκέφαλο θηρίο του Φθόνου που οι πολλοί πλουσιοπάροχα το τρέφουν! Μάθε να περνάς απαρατήρητος! Ακόμα κι όταν «ξεκουράζεσαι», ακόμα κι όταν κάνεις το πιο απλό: να αναπνέεις, Πολεμιστής να είσαι! «Μη σε βαραίνει ο Πόλεμος, αλλά κάν’τον πνοή σου»!