25 Αυγούστου 2009

Το λάθος του Ουμπέρτο Έκο.


"Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις"
είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο. Λάθος. Δεν έλαβε υπόψη του τοn Ελλαδικό χώρο.
Τα τελευταία χρόνια διαψεύδεται από την ελληνική πραγματικότητα και όχι μόνο ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά και τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν το έχουν αντιληφθεί. Η πρόσφατη πυρκαγιά που άφησε μια τεράστια πληγή στην Αττική γη, βρήκε τα μέσα ενημέρωσης, και κυρίως τα περισσότερα κανάλια, απροετοίμαστα.
Από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι τη μακρινή Αυστραλία, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με την «κόλαση» της Αττικής θυμίζοντας ότι ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια που η Ελλάδα έζησε τις φοβερές πυρκαγιές στην Ηλεία, με τους δεκάδες νεκρούς


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

«Η φωτιά στην Αθήνα οδηγεί χιλιάδες στη διαφυγή», «Guardian»
«Μάχη για τη συγκράτηση της φωτιάς», CNN
«Χιλιάδες απομακρύνονται, καθώς η φωτιά φθάνει στα περίχωρα της Αθήνας», «Washington Post»
«Στην Αθήνα η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη», «New York Times»
«Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά», Al Jazeera
«Η Ελλάδα στις φλόγες. Φόβος στην Αθήνα», «Repubblica»
«Πυρκαγιά στις πόρτες της Αθήνας. Χιλιάδες φεύγουν για να σωθούν», «Corriere della Sera»
«Ελλάδα, φλόγες και φόβος», «La Stampa»
«Φωτιά ανατολικά της Αθήνας. Γαλλικά και ιταλικά Καναντέρ σπεύδουν για βοήθεια», «Liberation»
«Η φωτιά φτάνει στα προάστια των Αθηνών», «Le Monde»
«Ακριβή φωτιά», Handelsblatt
(Πηγές: Ιστότοποι ξένων μέσων ενημέρωσης)

Δρυτόμοι καὶ πεύκη.

Δρυτόμοι ἔσχιζόν τινα πεύκην· σφῆνας δὲ ἐξ αὐτῆς πεποιηκότες εὐκόλως ἔσχιζον. Ἡ δὲ εἶπεν· "Οὐ τοσοῦτον τὸν κόψαντα πέλεκυν μέμφομαι ὅσον τοὺς ἐξ ἐμοῦ γεννηγέντας σφῆνας."

Ὅτι οὐ τοσοῦτόν ἐστι δεινόν, ὅτε τις ὑπὸ ἀλλοτρίων ἀνθρώπων πάθῃ τι τῶν ἀπαισίων ὅσον ὑπὸ τῶν οἰκείων.

Αισώπου Μύθοι.


Αυτή η πεύκη,υπάρχει και ζει στην πατρίδα μας επί χιλιάδες χρόνια.Αυτή η πεύκη δίνει το περισσότερο οξυγόνο.Αυτή η πεύκη έδωσε τα ξύλα της για τα τόσες χιλιάδες πλοία των Ελλήνων.Αυτή η πεύκη ζέστανε και ζεσταίνει χιλιάδες οικογένειες κάθε χειμώνα με τα ξύλα της.Αυτή η πεύκη έζησε πολλές οικογένειες στην Ελλάδα με το ρετσίνι της.Αυτό το ρετσίνι συντηρούσε τα κρασιά μας επί πολλά χρόνια.
Αυτή η πεύκη είναι αυτοφυής.Αν αφήσουμε την ελληνική γη ήρεμη,θα ξαναφυτρώσουν οι σπόροι της με πιο μεγάλη δύναμη.
Γι'αυτό και τη θεωρούν εχθρό τους.Οι κατακτητές.Γιατί αυτή ζει την Ελλάδα,επί χιλιάδες χρόνια!

Το άκρον άωτον της...ηλιθιότητος!Συνελήφθη Ρώσος πιλότος πυρ/κού ελικοπτέρου,επειδή μας...χρώσταγε!

Ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία και οι γραφειοκράτες -κατά κυριολεξία- χτενίζονται. Η υπόθεση που αποκαλύπτει η «zougla.gr» συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου, την ώρα που η Αττική είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Μετά από συνεννόηση των αρμοδίων Aρχών, η Κύπρος απέστειλε ειδικό ελικόπτερο πυρόσβεσης, μισθωμένο από τη Ρωσία, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Κατά τις 10:45 το πρωί το ελικόπτερο απογειώθηκε από την Κύπρο, με κατεύθυνση τη Ρόδο, όπου και θα ανεφοδιαζόταν. Στη Ρόδο προσγειώθηκε στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Οι Αρχές του αεροδρομίου, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του πληρώματος, ανακάλυψαν πως ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου -με ρωσικό διαβατήριο- χρωστούσε στο Ελληνικό Δημόσιο το υπέρογκο ποσό των... 600 ευρώ και τον συνέλαβαν!
Αυτό θα πει ζήλος γραφειοκράτη και μάλιστα όταν η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται υπό πύρινη πολιορκία.
συνέχεια...

Φαντασθείτε,αυτοί οι ηλίθιοι καρεκλοκένταυροι,να κατάγονταν από την περιοχή που καιγόταν!Και να κινδύνευαν να καούν τα σπίτια τους!
Και το χειρότερο( κάτι που αποκλείεται),να τους πιάσει ο πόνος και να τρέξουν να δώσουν ως βοήθεια στους πληγέντες...600 ευρώ!!!Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ!
Επιτόπου,θα μπορούσαν να μαζέψουν από όλους τους υπαλλήλους του αεροδρομίου τα χρήματα και εν ριπή οφθαλμού θα είχε τελειώσει το θέμα!Θα έχαναν πέντε καφέδες ο καθένας!

Τίμησαν τους νεκρούς της Αρτέμιδας.Άφαντοι οι Νεοδημοκράτες βουλευτές!

Αυτός είναι ο σεβασμός της Καμόρας του Καραμαγεδώνα,προς τους νεκρούς της Αρτέμιδας!Την...κυβέρνηση εκπροσώπησε ένας...πολιτευτής!Αλλά...με τι μούτρα να πατήσουν το πόδι τους οι γεμάτοι υποσχέσεις το 2007,Νεοδημοκράτες!!!Κι ας τους ψήφισαν τα κορόϊδα με τα τριχίλιαρα!!!

Τίμησαν τους νεκρούς της Αρτέμιδας

Πολύς ήταν ο κόσμος που απέδωσε φόρο τιμής στους αδικοχαμένους ανθρώπους της Αρτέμιδας, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από δύο χρόνια, στην προσπάθεια τους να σωθούν, από την καταστρεπτική και συνάμα φονική, πυρκαγιά του 2007.

Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν αναρτήσει πανό στον δρόμο από τα εικονοστάσια που οδηγεί στο χωριό, τονίζοντας πως μετά από δύο χρόνια δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις για τους 35 νεκρούς που απεβίωσαν μέσα σε μια μέρα.


Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε τρεις φορές ξεχωριστά σε κάθε σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή αυτοί οι άνθρωποι, ενώ μέσα στην ησυχία εκτός από τις προσευχές των ιερέων ακουγόντουσαν τα κλάματα των συγγενών των θυμάτων.


Εκτός των συγγενών, φίλων και συγχωριανών των θυμάτων φόρο τιμής με την παρουσία τους απέδωσαν στην μνήμη των αδικοχαμένων και οι βουλευτές Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και Γιάννης Κουτσούκος, ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο αντινομάρχης Νίκος Μιχαλόπουλος, ο γραμματέας της νομαρχίας Ηλείας Κώστας Μπουγάς, οι δήμαρχοι Σκιλλούντος Σάκης Μπαλιούκος, Λασιώνος Παπαντώνης Βασίλης και Πηνείας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ν.Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην βουλευτής Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος και οι πολιτευτές Δημήτρης Μητρόπουλος και Θεόδωρος Βλαγκούλης καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού σώματος.

Χρήστος Χατζησπύρου
xatzispirou@yahoo.gr

Κάμηλος ἀφοδεύσασα ἐν ποταμῷ.Μύθος Αισώπου,προς άτιμους...κρατούντες εν πόλει!!!

Διέβαινε ποταμὸν κάμηλος ὀξὺ ῥέοντα. Ἀφοδεύσασα δὲ καὶ τὴν κόπρον εὐθὺς ἔμπροσθεν αὐτῆς ἰδοῦσα διὰ τὸ ὀξὺ τοῦ ῥεύματος εἶπεν· Τί τοῦτο; τὰ ὄπισθέν μου ἔμπροσθέν μου νῦν ὁρῶ διερχόμενα. [Ὅτι] ἐν πόλει ἐν ᾗ ἔσχατοι καὶ ἄφρονες κρατοῦσιν ἀντὶ τῶν πρώτων καὶ φρονίμων ἁρμόζει ὁ μῦθος.

Κάμηλος ἀφοδεύσασα ἐν ποταμῷ

Διέβαινέ ποτε κάμηλος ποταμὸν ὀξὺ διαῤῥέοντα. Ἀφοδεύσασα δὲ καὶ τὴν κόπρον αὑτῆς ἔμπροσθεν κατιδοῦσα τῇ τοῦ ὕδατος ὀξυτάτῃ καταῤῥοῇ· Τί τοῦτο; ἔφη, τὰ ἐξόπισθέν μου νῦν ἔμπροσθέν μου τεθέαμαι.
Ὅτι πολλάκις οἱ ἄτιμοι τῶν τιμίων προάγουσι.

ΗΛΕΙΑ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.

nodaros@enet.gr

Το πανο σπασμενο απο τους μπραβους της Ζαχάρως .
Μνήμες τραγωδίας


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 25.8.2009
«Τριάντα πέντε νεκροί σε μια μέρα. Γιατί; Μια δικογραφία που δύο χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί. Γιατί; Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε. Απαιτούμε την άμεση τιμωρία αυτών που ευθύνονται γι' αυτό το έγκλημα».

Με ένα «πανό-κατηγορητήριο» κατά των αρμοδίων, αναρτημένο πάνω από τα εκκλησάκια των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες το καλοκαίρι του 2007 στη στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα, κι ένα λιτό τρισάγιο, οι συγγενείς των νεκρών θυμήθηκαν χθες το απόγευμα τους δικούς τους ανθρώπους. Εκείνους που πριν από ακριβώς δύο χρόνια μαρτύρησαν μέσα στις φλόγες, αβοήθητοι και προδομένοι από ένα κράτος ανάλγητο και πλήρως αποσυντονισμένο...

Κάποιοι την προηγούμενη νύχτα, γλιστρώντας στο σκοτάδι σαν τα φαντάσματα, μετέβησαν στον τόπο του μαρτυρίου και κατέστρεψαν το πανό που είχαν αναρτήσει οι συγγενείς των θυμάτων.
«Είναι εκείνοι που προκάλεσαν τον όλεθρο, τον θάνατο και την καταστροφή. Είναι τα ίδια πρόσωπα που δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια για τα όσα τραγικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2007 στην Ηλεία. Είναι εκείνοι που προσπαθούν να κουκουλώσουν την αλήθεια», λέει με οργή στην «Ε» η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του αδικοχαμένου δασοπυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου, που δίνει εδώ και δύο χρόνια τη δική της μάχη προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Μαυροφορεμένες γυναίκες με λουλούδια στα χέρια και εκατοντάδες ανώνυμοι πολίτες από όλα τα μέρη της Ηλείας συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στον τόπο του μαρτυρίου στην Αρτέμιδα, κάτω από ένα συννεφιασμένο ουρανό, για να κλάψουν και να θυμηθούν ξανά δύο χρόνια μετά τους σαράντα τέσσερις συνολικά συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα μέσα στις φλόγες το καλοκαίρι του 2007.

Την Αγγελική 15 ετών, τη Μαρία 12, την Αναστασία 11, τον Κωνσταντίνο 5, τα τέσσερα αγγελούδια της οικογένειας του τραγικού πατέρα Γιώργου Παρασκευόπουλου, τον Φίλιππο 5 και την Ιωάννα 5 ετών, τα παιδιά της οικογένειας Αλεξανδρόπουλου που κανείς πια δεν ακούει το γέλιο τους, πυροσβέστες που έπεσαν ηρωικά την ώρα του καθήκοντος, τον Γιάννη Δρακόπουλο, τον Ανδρέα Τζούμα, τον Αθανάσιο Νιάρχο, τον αγροφύλακα Γιάννη Σιορδίνη και τόσους άλλους...

«Οι άνθρωποί μας δεν γυρνούν πίσω. Θέλουμε επιτέλους να μάθουμε όλη την αλήθεια για το τι έγινε εκεί, και βέβαια να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν προκειμένου να νιώσουμε και εμείς δικαιωμένοι. Ολος ο αγώνας μας είναι για να μάθουμε τι πραγματικά έγινε. Δεν μας ενδιαφέρει η οικονομική αποζημίωση, αλλά μας πειράζει που δεν μιλάει κανένας. Η οικογένειά μου έχασε μέσα σε μία μέρα έξι μέλη της...», λέει στην «Ε» ο Σπήλιος Κάρτας, που έχασε τα τέσσερα ανίψια του -την Αγγελική, τη Μαρία, την Αναστασία και τον Κωνσταντίνο- την αδερφή του Αθανασία και τον αδερφό του Χαρίλαο.

«Το μόνο που θέλουμε είναι να βρεθούν οι ένοχοι για ό,τι έχει γίνει. Δεν μπορεί να χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και να μη φταίει κανείς. Δεν μπορεί να κάνει ο κάθε ένας ό,τι θέλει, χωρίς να σέβεται τον άλλο... Δεν μπορεί να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές και να μην αφήνει κανένας την καρέκλα του από φιλότιμο και μόνο... Γράψτε το αυτό να το διαβάσει ο πρωθυπουργός» - μας ψιθυρίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα με δάκρυα στα μάτια, που κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της τη φωτογραφία του γιου της που χάθηκε μέσα στις φλόγες.

Πηγή...

Κλέφτεεες...λωποδύτεες...μαύρα κοράκια...αισχροί!!!

Γράψαμε το Σάββατο 22/8 για τα...180.000.000 ευρώ που ο κάθε ανιδιοτελής και τελικά..."μαλάκας"(από το αποτέλεσμα) άνθρωπος,έστειλε από κάθε γωνιά της γης,για τους πυρόπληκτους του 2007.Αν αληθεύει ότι η Καμόρα που κυβερνά την Ελλάδα,αφού έχει κατακρατήσει και καταχράζεται τα λεφτά που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ,τα χρησιμοποιήσει τώρα για άλλους σκοπούς,τότε οι πυρόπληκτοι του 2007 θα πρέπει να τους κρεμάσουν μπροστά στη Βουλή προς παραδειγματισμό!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 180.000.000 ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟ 2007;ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

Έχουν πει και θα πουν πάλι ότι έδωσαν λεφτά και χτίστηκαν σπίτια στην Ηλεία!
Είναι ψέμματα!Τα χωριά Αρτέμιδα και Μάκιστος,τα έχτισαν οι Κύπριοι και οι Βαρδινογιανναίοι!Με δικά τους λεφτά!Τα χρήματα που έδωσε η Αυστραλιανή κυβέρνηση,τα καταχράστηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως και έχτισε το νέο δημαρχείο!
Η Μαφία του Καραμαγεδώνα ΔΕΝ έχει δώσει τίποτα(από τα ξένα λεφτά που καταχράζεται),με τη...δικαιολογία ότι τα καμμένα σπίτια των υπολοίπων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ!!!!!


Με τα λεφτά της Ηλείας που έχει ο Μολυβιάτης θα κάνουν την πολιτική τους

Πηγή...

"Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι ανάγκες αναμένεται να καλυφθούν από το Ταμείο για τους Πυρόπληκτους του 2007 , το οποίο διαχειρίζεται ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης.


Δηλαδή τα χρήματα που έστειλαν οι απανταχού Ελληνες για να στηρίξουν τους πυρόπληκτους του 2007 και από τα οποία οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει τίποτα θα υποσχεθούν ότι θα δώσουν στην Αττική.
Δηλαδή με ξένα κόλυβα θα κάνουν μικροπολιτική!


Τώρα αν είναι σε μορφή τριχίλιαρων λόγω εκλογών θα σας γελάσουμε
......"
...
Και αυτά τα λεφτά(που δεν είναι δικά τους,ούτε από φόρους),θα τα δώσουν τώρα και μάλιστα σε πολλούς καταπατητές και αυθαίρετους της Αττικής;Αυτά που τα δικαιούνται,έστω οι αυθαίρετοι της Ηλείας και άλλων περιοχών που κάηκαν το 2007;
Φτου σας τομάρια,τενεκέδες ξεγάνωτοι...!!!
Ρε καθίκια,δεν είναι δικά σας λεφτά!Ρε που να σας πάρει και σας σηκώσει,είχατε φαίνεται,προγραμματίσει να κάψετε πάλι τώρα την Ελλάδα,και με τα ξένα αυτά λεφτά να λιγδώσετε τα άντερα των δικών σας λαμογιών με τις βιλλάρες και μοιράζοντας τα υπόλοιπα για να ξαναπάρετε τις εκλογές!
Κανονικά θα πρέπει,κάθε κορόϊδο που σας έδωσε έστω και ένα ευρώ να το ζητήσει πίσω!
Και ακόμη κανονικότερα,θα πρέπει(ναι,καλά),κάθε ένας που θα πάρει τώρα βοήθεια,να ρωτήσει,από που προέρχονται αυτά τα λεφτά...
Σιγά τα ωά!Όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας λένε:"Ρε τι με νοιάζει εμένα...λεφτά να πάρω κι ας είναι και κλεμμένα"!!!

Εδώ ισχύει ο νόμος της ζούγκλας!Ο θάνατός σου,η ζωή μου...!!!