04 Ιουλίου 2008

Άσκηση "Glorius Spartan 2008" και ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς παραθέτουμε και το σχετικό άρθρο του Συντάγματος των Ελλήνων.

Σύνταγμα της Ελλάδος,
άρθρο 27 παρ. 2.
Χωρίς νόμο,που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών,δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή.
#Ακολουθεί το ερμηνευτικό σχόλιο των εκδόσεων "ΠΟΝΤΙΚΙ",ΣΤ έκδοση,
:Η δεύτερη παράγραφος αφορά ΚΑΘΕ περίπτωση παρουσίας ή διέλευσης από την ελληνική επικράτεια ξένης στρατιωτικής δύναμης.Εδώ ανήκει και η περίπτωση των ξ έ ν ω ν β ά σ ε ω ν σε συνδυασμό με το άρθρο 28 παρ. 3 του Συντάγματος.

Τι λέει το άρθρο 28 παρ. 3.
Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα,με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών,σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της,εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον,δε θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας!!!!
Πλάτων Πισατίδης
________________________________________________________

4.7.08

Ερώτηση στη Βουλή για την άσκηση "Glorious Spartan 2008"

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη και την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη κατέθεσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Β. Παπανδρέου, Αλ. Αθανασιάδης και Μ. Καρχιμάκης στις 23/06 σχετικά με τη γνωστή άσκηση ισραηλινών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο:
"Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από αμερικανούς αξιωματούχους, περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν μέρος σε άσκηση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την κεντρική Ελλάδα, το διάστημα από 28 Μαΐου μέχρι 12 Ιουνίου 2008. Η άσκηση παρουσιάζεται από την πηγή του δημοσιεύματος, σαν προσομοίωση (άσκηση-πρόβα) πιθανού πλήγματος των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
Οι αρμόδιοι προσπάθησαν αρχικά να αποκρύψουν και στη συνέχεια να υποβαθμίσουν τη διεξαγωγή της άσκησης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε μετά την άσκηση ότι αυτή «δεν είχε σχέση με επιθετική ενέργεια», ενώ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας απάντησε, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ότι η άσκηση «εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και σκοπός της ήταν η εξάσκηση προσωπικού στη σχεδίαση και εκτέλεση αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών».
Το πλαίσιο συνεργασίας των ισραηλινών με τα ελληνικά αεροσκάφη περιλάμβανε αποστολές εναέριας μάχης, εικονικών προσβολών επίγειων στόχων, εναέριου ανεφοδιασμού και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πραγματοποιήθηκε ανατολικά και νότια της Κρήτης και στο πεδίο βολής Κρανέας (Θεσσαλία) ενώ χρησιμοποιήθηκε και ελληνική φρεγάτα νότια της Γαύδου. Για την έρευνα και διάσωση συμμετείχαν και δυο ισραηλινά ελικόπτερα, με καταδρομείς. Τον ρόλο των αντιπάλων έπαιξαν τα ελληνικά αεροσκάφη.
Διεθνείς στρατιωτικοί αναλυτές συγκλίνουν ότι το σενάριο και οι αποστολές, όπως περιγράφηκαν παραπάνω, προσομοιάζουν απόλυτα στην απόσταση και τις καιρικές συνθήκες, με αποστολές προσβολής πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.
Η ίδια η άσκηση αλλά και οι απροκάλυπτες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης, την επομένη της διεξαγωγής της, επέτειναν την φημολογία των ημερών για πλήγμα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, αλλά και μέρους της διεθνούς κοινότητας.
Η υλοποίηση των προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας σχετίζεται πάντοτε με το διεθνές περιβάλλον, τα συμφέροντα της χώρας και την αποφυγή εμπλοκής της σε ενέργειες που μπορεί να παρερμηνευθούν από άλλες χώρες. Οι συνεργασίες αυτές δεν πρέπει να γίνονται με μορφή «αυτοματισμού» και άσχετα με τις επικρατούσες συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε τη διεξαγωγή της άσκησης, παρά τις φήμες τους τελευταίους μήνες για πιθανή προσβολή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και ενώ την ίδια στιγμή γίνονταν προσπάθειες για ειρηνικό διακανονισμό και επίλυση του θέματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
2. Αληθεύει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ότι οι ισραηλινοί σχεδιαστές της άσκησης ζήτησαν επίμονα από την Ελλάδα να εντάξει στην άσκηση του «Δοξασμένου Σπαρτιάτη» τα ελληνικά TOR-M1, ώστε τα ισραηλινά μαχητικά να καταγράψουν τον κωδικό των αντιαεροπορικών που αντίστοιχα διαθέτει το Ιράν;
3. Γιατί διαθέσατε τον ελληνικό εναέριο χώρο για άσκηση μεγάλου αριθμού ισραηλινών αεροσκαφών, χωρίς να εκτιμήσετε το κλίμα και τους φόβους που υπάρχουν, αυτή την περίοδο, στο διεθνές περιβάλλον;
4. Γιατί δεν εξετάσατε τον κίνδυνο έκθεσης και εμπλοκής της χώρας μας σε σενάρια ανεπίτρεπτα για την ουδετερότητά της, όπως επίσης και την πιθανή πρόκληση δυσαρέσκειας χωρών, με τις οποίες η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις;
5. Γιατί προσπαθήσατε αρχικά να αποκρύψετε και στη συνέχεια να υποβαθμίσετε την άσκηση;
6. Έχει μεγαλύτερη σημασία το όφελος από την τεχνοκρατική συνεργασία και συνεκπαίδευση αεροσκαφών δυο χωρών ή η αποφυγή εμπλοκής της χώρας στη δίνη προβλημάτων της Μέσης Ανατολής;

Αυτά είναι ντοκουμέντα!!!!!.

Εμείς τους το έχουμε γράψει.Αν είναι Μακεδόνες,άρα Έλληνες ας διαβάσουν δημόσια τι γράφουν τα μάρμαρα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη Χερσόνησο του Αίμου(Βαλκάνια).Ας μιλήσουν κι ας γράψουν στη γλώσσα την Ελληνική!Όσο για τα ονόματα Μακεδών,Μακεδονία,Μακεδόνες,αν μπορούν ας έρθουν σε δημόσια αντιπαράθεση για να δούμε τι θα μας πουν!!!!!!.Με τι Ιστορικές αναφορές και επιχειρήματα θα υποστηρίξουν αυτά που λένε!!!

Πλάτων Πισατίδης
________________________________________________________________

http://greece-salonika.blogspot.com/

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα Σκόπια.

Του Γιώργου Κ.,
από τα Σκόπια.

"Η πέτρινη πλάκα που βλέπετε έχει τοποθετηθεί απ΄τους Σκοπιανούς ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ (φωτογ.αριστερά,κλικ για μεγέθυνση) στo κέντρο της πρωτεύουσας τους.Η πλάκα αυτή,σύμφωνα με τους ίδιους,έχει βρεθεί στην περιοχή του Βαλάντοβο.Ως εδώ όλα καλά..Την βρήκανε-λέει-"στη μακεδονική γη,την αναδείξανε και την τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου" να την βλέπει κάθε μέρα ο Γκρουέφσκι και ο Μιλοσόσκι και να θυμούνται το "ένδοξο παρελθόν τους" για να μη κάνουν πίσω.Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι;;;

H ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ??

Στα Ελληνικά!Στη γλώσσα δηλαδή που μιλούσε ο Μ.Αλέξανδρος.Ο κ.Γκρουέφσκι χρειάζεται μεταφραστή για να τη διαβάσει.Το ίδιο και ο κ.Μιλοσόσκι.Το ίδιο και οι ξένοι διπλωμάτες (βλ.Νίμιτς,Όλι Ρεν,κλπ) που τους επισκέπτονται.Εγώ πάλι,ένας απλός Έλληνας μικροεπενδυτής στην ΠΓΔΜ,τη διαβάζω κατευθείαν.Όπως όλοι μας..

Δεν χρειάζονται να χρησιμοποιήσουμε κανένα άλλο επιχείρημα..Θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιληφθούν και οι ίδιοι πως οι Σλάβοι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική ιστορία..

Όσο για τη Μακεδονική γλώσσα της οποίας την αναγνώριση ζητούν,μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας άλλαξαν κάποια άρθρα,κάποιες καταλήξεις και μερικά ακόμη ασήμαντα χαρακτηριστικά για να διαφοροποιηθούν απ΄τη Σερβική(πρώην Γιουγκοσλάβικη)..Τελευταία μάλιστα αποφάσισαν να βάζουν υπότιτλους στις Σερβικές ταινίες (!!!!) γεγονός που ακόμη και στους ίδιους προκαλεί γέλια..

Οι πολυάριθμοι Έλληνες δημοσιογράφοι που καταφθάνουν στα Σκόπια κάθε φορά που υπάρχει κάποια ένταση καλό θα ήταν να κάνουν ένα πραγματικό ρεπορτάζ για το πως αισθάνεται ο μέσος Σκοπιανός.Η εικόνα που έχουμε στην Ελλάδα για τα Σκόπια δεν είναι η πραγματική.

Εσείς στο Greece-Salonika κάνετε καλή δουλειά και μπράβο σας αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες φωνές σαν και τη δική σας.Χαιρετισμούς από τα Σκόπια."