31 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»!!!Όχι...να πας να πουλήσεις τη μάνα σου και τα παιδιά σου...Εβραίε...

Γ. Παπανδρέου: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»
Ο κ. Παπανδρέου έλαβε αυτά που ήθελε στις Βρυξέλλες, αλλά τώρα έχει το δύσκολο έργο να μπορέσει να συντονίσει την κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει όσα η ελληνικά πλευρά υποσχέθηκε στους εταίρους




 Την προπερασμένη Πέμπτη, σχεδόν στο μέσον των συζητήσεων της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει επικίνδυνα για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ήταν διστακτικοί, οι Γάλλοι όχι και τόσο σίγουροι, οι Ολλανδοί δύσκολοι,οι Φινλανδοί ζητούσαν εγγυήσεις και οι Σλοβάκοι ήταν άκαμπτοι, όπως συνήθως συμβαίνει με τους νεοφώτιστους. Φαινόταν ότι η επιμήκυνση θα ήταν μικρή, τα επιτόκια υψηλά και γενικώς η βοήθεια μίζερη,τρεις το λάδι- τρεις το ξίδι,μπακάλικα πράγματα, χωρίς πνοή, χωρίς προοπτική. Ο κ. Παπανδρέου ίδρωνε και ξεΐδρωνε, ένιωθε ότι τα προσφερόμενα ήταν λειψά,δεν έλυναν το πρόβλημα και, το κυριότερο, δεν προσέφεραν ισχυρό επιχείρημα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με αποφασιστικότητα το έργο της στην Αθήνα. Εκεί λοιπόν, μπροστά σε ένα ενδεχόμενο μικρό ελληνικό ναυάγιο, έλαβε τον λόγο και φέρεται να είπε στην Ανγκελα Μέρκελ, στον Νικολά Σαρκοζί και στους υπόλοιπους ηγέτες ότι «με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από ΄δώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».

Σύμφωνα με έλληνες επισήμους, οι τόνοι του Πρωθυπουργού ήταν αρκούντως δραματικοί και η διεκδίκηση μιας πιο ουσιαστικής συμφωνίας σχεδόν επιθετική. «Δώστε μας μια ουσιαστική λύση» επέμεινε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με εκείνους που ήσαν παρόντες στη Σύνοδο και γνώριζαν από πρώτο χέρι το παρασκήνιο που παίχθηκε στις Βρυξέλλες.

Και όταν ο φινλανδός ομόλογός του συνέχιζε να απαιτεί εγγυήσεις και ο Σλοβάκος να λέει ότι δεν μπορεί η φτωχή χώρα του να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου ύψωσε τους τόνους και φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα

Θυμάμαι: για τα 86 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη (29/7/11)


Ποιος δεν έχει δει το συγκλονιστικό του:
Δείτε  τώρα από τη συναυλία στο Βραχάτι Κορινθίας (30/7/11) για τα 86 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με τη συνοδεία της Λαϊκής ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης" και με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Πετράκη ,της Κατερίνας Παπουτσάκη και της Σοφίας Παπάζογλου:


Πρωτίστως όμως

ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ...ΣΚΥΦΤΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑΑΑ!!

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΔΙΑ ΒΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
(1)
Με το από 17−9−2010 ΠΔ που εκδόθηκε μετά από
πρόταση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων και σύμφωνα με τις διατάξεις των
άρθρων 2−10,19 παρ.3, 21 και 22 του Ν.4149/1961 «περί
του Καταστατικού Νόμου της εν Κρήτη Ορθοδόξου
Εκκλησίας και άλλων τινών διατάξεων» (ΦΕΚ 41 τ.Α΄)
αναγνωρίζεται και καθίσταται Μητροπολίτης της Ιεράς
Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο Θεοφιλέ−
στατος Επίσκοπος Κνωσσού Ευγένιος, ο οποίος εξελέγη
σύμφωνα με τους νόμους και τους Ιερούς Κανόνες και
χειροτονήθηκε σε Αρχιερέα κατά την τάξη της Ορθο−
δόξου Εκκλησίας και παραγγέλουμε στις Αρχές του
Κράτους να του απονέμουν τις τιμές που αρμόζουν
στο αξίωμά του.
(Αριθμ. Βεβ. Υ.Δ.Ε του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου
Μάθησης και θρησκευμάτων 18253/24−9−2010 )
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικό θέμα: Ως Τούρκοι πλέον οι δεσποτάδες της Κρήτης,σε ποιό Σύνταγμα και ποιούς Νόμους δηλώνουν υπακοή;


Οι άρχοντες του ύδατος


Επεξεργασία (αποσπασματικά) από το άρθρο Ποιοςελέγχει το νερό
των ΜΩΝΤ ΜΠΑΡΛΟΟΥ και ΤΟΝΥ ΚΛΑΡΚ* Τεύχος Νο 10
Μεταξύ του μισού και των δύο τρίτων των ανθρώπων πρόκειται να βιώσουν σοβαρές ελλείψεις φρέσκου νερού κατά την επόμενη εικοσιπενταετία.
Το γλυκό νερό στον πλανήτη είναι πεπερασμένο και περιορισμένο, αντιστοιχώντας σε λιγότερο από το 1% του συνολικού αποθέματος υδάτων. Δεν αυξάνεται ετησίως μόνο ο παγκόσμιος πληθυσμός κατά 85 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά και η κατά κεφαλή χρήση νερού, η οποία διπλασιάζεται κάθε είκοσι χρόνια, με ρυθμό δύο φορές μεγαλύτερο από την πληθυσμιακή ανάπτυξη. Καθιερωμένες πρακτικές, όπως η μεγάλης κλίμακας γεωργική εκμετάλλευση, η άρδευση διά καταιονήσεως, η κατασκευή τεράστιων φραγμάτων, η διαχείριση των τοξικών αποβλήτων, η καταστροφή των υδροβιότοπων και των δασών, καθώς και η αστική και βιομηχανική ρύπανση, έχουν επιβαρύνει σε τέτοιο βαθμό το νερό της επιφάνειας του πλανήτη ώστε να εξορύσσονται τα υπόγεια αποθέματα πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορεί η φύση να τα ανανεώσει.
Η εμπορευματοποίηση του νερού προσλαμβάνει κι άλλες μορφές. Ο τομέας του εμφιαλωμένου νερού αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και λιγότερο ρυθμισμένες βιομηχανίες, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20%. Πέρυσι σχεδόν 90 δις λίτρα εμφιαλωμένου νερού πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο μέρος σε μη ανανεώσιμα πλαστικά μπουκάλια, αποφέροντας κέρδος 22 δις δολ. σε αυτή τη βιομηχανία που ρυπαίνει τόσο πολύ. Εταιρίες εμφιάλωσης όπως η Nestle, η Coca-Cola και η Pepsi συμμετέχουν σε μια διαρκή αναζήτηση για νέα αποθέματα νερού για να ικανοποιήσουν τις αχόρταγες ορέξεις αυτής της επιχείρησης. Σε αγροτικές περιοχές όλου του κόσμου τα εταιρικά συμφέροντα εξαγοράζουν γεωργικές εκτάσεις, γη ιθαγενών και ολόκληρα οικοσυστήματα, αναζητώντας νέες τοποθεσίες μόλις εξαντληθούν οι πηγές. Βίαιες αντιπαραθέσεις ξεσπούν σε πολλά μέρη με αφορμή αυτές τις «αρπαγές νερού», ιδιαίτερα στον Τρίτο Κόσμο. Όπως εξηγεί το στέλεχος μιας εταιρίας, το νερό πια αποτελεί «ένα αναγκαίο αγαθό εν ανεπαρκεία και μπορεί να παρθεί διά της βίας».

Σχετικά θέματα:

ΝΑΤΟ:Παγκόσμιοι εγκληματίες πολέμου...Καταδίκασαν τους Λίβυους να μην πίνουν ΝΕΡΟ!

Το ΔΝΤ θέλει να ελέγχει το καύσιμο των ανθρώπων, το νερό!

Εξαγορά 1,7 δισ. δολ. από τη Nestle στην Κίνα - Express.gr

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.


Ο ελληνικός εθνικοκοινωνισμός δεν ταυτίζεται με καμία θρησκεία. Θεωρούμε ότι η εθνική ταυτότητα δεν καθορίζεται από την μία ή την άλλη θρησκευτική αντίληψη ή προσκόλληση σε οποιοδήποτε δόγμα. Ενισχύεται δε η άποψη αυτή από την γνώση των ιστορικών γεγονότων που αποκαλύπτουν την βιαία επιβολή του χριστιανικού δόγματος στην συνείδηση των ελλήνων. Ως εκ τούτου η ταύτιση ελληνισμού και χριστιανισμού είναι κακόγουστο αστείο.
Η ελληνική ταυτότητα δεν επιβάλλεται εκ των άνω αλλά εκπηγάζει από την ίδια τη φύση , από τη φυλετική καταγωγή και συνακόλουθα από την συνείδηση της πολιτισμικής και ιστορικής αποστολής του γένους των ελλήνων που