02 Απριλίου 2013

Κάτι ποὺ μποροῦμε νὰ κάνουμε...

Ἂς δοῦμε μὲ ἄλλο μάτι τὰ ὅσα συμβαίνουν σήμερα, μάλιστα θὰ τολμήσῳ νὰ πῷ: ἂς τὰ δοῦμε καθαρὰ χωρὶς τὴν ὀμίχλη καὶ τὰ ἀμέτρητα φίλτρα ποὺ μᾶς ἔχουν βάλει μπροστὰ στὰ μάτια μας τὰ κόμματα, τὰ σχολία τὰ μέσα ἐξαθλιώσεως, τὰ δόγματα τῶν ἐκκλησιῶν καὶ ἡ παγκόσμια παραφιλολογία.

Ἂς ζήσουμε μὲ τὸν τρόπο τῆς φύσεως. Εἶναι δυνατοὶ καὶ πονηροί; Πρέπει νὰ εἴμαστε ἐξυπνοι κὰι γρήγοροι, ἔχουν τεχνογνωσία; ἔχουμε διάνοια, ἔχουν πλοῦτο; ἔχουμε ἐσωτερικὴ δύναμη.

Ἂς τοὺς ἀντιμετωπίσουμε σὰν πολεμιστὲς τοῦ ἀντιπάλου στρατοῦ, διότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Εἶναι στρατιῶτες καὶ πολεμοῦν γιὰ τὸ δικό τους στρατόπαιδο καὶ χρησιμοποιοῦν ἀνορθόδοξους τρόπους. Αὐτὸ γίνεται στοὺς πολέμους. Δὲν ἔχω δεῖ κάποιον φαντάρο νὰ σταματάῃ τὴν μάχη γιὰ νὰ πάῃ νὰ ἐξομολογηθῇ ἐπειδὴ σκότωσε ἕναν στρατιώτη ποὺ τοῦ ἐπιτέθηκε γιὰ νὰ τὸν σκοτώσῃ.

Ὑπάρχουν δεκάδες πράγματα ποὺ μποροῦμε νὰ κάνουμε, ὅπως τὰ δύο παρακάτω παραδείγματα ποὺ μποροῦν νὰ ἐπιφέρουν ἕνα ἰσχυρὸ πλῆγμα στὴν καθολικὴ ἐπίθεση ποὺ ἔχουν ἐξαπολύσει ἐναντίον μας.

http://aienaristeyein.com/2013/04/01/η-τουρκολαγνεία-των-μεγάλων-μας-καν/

http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_8868.html?m=1


Anastasios P

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
  • Έλλην Ελεύθερος


    ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ. ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ....

    Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ENT ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Χριστόδουλος των Ελλήνων: η Δικαίωση (Β’ Μέρος)

  • «Προσοχή, γιατί η Ε.Ε. βαδίζει προς διάλυση»  (2005)«Δεν θα υπάρχει Ευρώπη στηριζόμενη σε πιέσεις» (2003)«Έρχεται η πολτοποίηση και ο αφανισμός» (2000) «H πίστη είναι η ελπίδα μας» (2007)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟelicotero
Κι εμείς ετοιμαζόμαστε: Η κυβέρνηση με την τρόικα ετοιμάζονται να σφάξουν το λαό με νέα μέτρα λιτότητας!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΧΑΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ -ΝΕΟΣ ΥΠΟΙΚ Ο Χ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΠαραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής-Nέος ΥΠΟΙΚ ο Χ. Γεωργιάδης


Την παραίτησή του, την οποία αποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Νέος ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει ο Χάρης Γεωργιάδης και νέα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η μέχρι πρότινος  Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9.30 το πρωί. Τη λύπη του για την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑΠροσωρινό διάταγμα για τη Λαϊκή φέρνει νέο βραχυκύκλωμαΣτην έκδοση προσωρινού διατάγματος, το οποίο βραχυκυκλώνει την ισχύ του διατάγματος που αφορά την Λαϊκή Τράπεζα, προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο, κατόπιν αιτήματος.
Η προσφυγή έγινε από δύο φυσικά πρόσωπα και ένα νομικό και εναγόμενοι είναι η Κεντρική τράπεζα, ο Διοικητής και η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του υπουργού οικονομικών.  
Οι εναγόμενοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου στις 5 Απριλίου, προκειμένου να δώσουν  στοιχεία που να δικαιολογούν την άρση ισχύς του διατάγματος.  
Το διάταγμα ουσιαστικά  παγοποιεί την οποιαδήποτε αποξένωση καταθέσεων των αιτητών, μέχρι την εκδίκαση και έκδοση της απόφασης επί της ουσίας της προσφυγής. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ανασταλεί η διοικητική πράξη που εξέδωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας  μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, στο μέτρο που αφορά τις καταθέσεις των αιτητών. Αναλυτικότερα,  δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό οι καταθέσεις των αιτητών, μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση, για να μην υπάρξει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος απώλειας μέρους των χρημάτων των αιτητών.
 Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «το δικαστήριο διατάττει όπως ανασταλεί η ισχύς και η εκτέλεση και η εφαρμογή της απόφασης των καθ’ ων η αίτηση, η οποία δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 29/3/2013 … με τίτλο “ως το περί της πώλησης ορισμένων εργασιών της Cyprus Polular Bank Co LTD διάταγμα του 2013”, στο μέτρο που αφορά τις καταθέσεις των αιτητών … μέχρι την εκδίκαση της υπό τον ως άνω αριθμό και τίτλο προσφυγής και/ή  μέχρι εκδόσεως νεοτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».
Στην περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει το διάταγμα του Διοικητή και του ΥΠΟΙΚ  στην ουσία του παράνομο, τότε θα πρέπει να γίνει ανάλυση του διατάγματος και τροποποίηση του νόμου στο σημείο που ενδεχομένως να κριθεί αντισυνταγματικός.
Στο σκεπτικό της προσφυγής, το οποίο θα τεθεί στο μετέπειτα στάδιο, στηρίζεται στο ότι το σύνταγμα κατοχυρώνει τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας, πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων, κατά τις οποίες δίνεται αποζημίωση στον ενδιαφερόμενο, κάτι που δεν προνοείται στο διάταγμα Κεντρικής και ΥΠΟΙΚ.
Τωρα εκδόθηκε ένα διαταγμα που δεσμεύει περιουσία ατόμων και δν προνοεί με κανένα τρόπο χωρίς ν προνοεί την αποζημείωση τους και αυτή θα είναι η επιχειρηματολογία στη συγκειριμένη πράξη.
Εξάλλου, ένας ακόμα λόγος που οι δικηγόροι της υπόθεσης αιτήθηκαν το εν λόγω διάταγμα, ήταν η αδυναμία της Κεντρικής Τράπεζας να διασφαλίσει το δικαίωμα συμψηφισμού των καταθέσεων, γεγονός που εν ολίγοις σημαίνει ότι κουρεύονται οι καταθέσεις, ενώ τα δάνεια μένουν ανεπηρέαστα. Η αίτηση καταχωρήθηκε από το δικηγορικό γραφείο Ορφανίδης, Χριστοφίδης, Πουτζιουρής και Δαμιανού ΔΕΠΕ.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το διάταγμα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕAμερικανικός Τύπος: Οι Κύπριοι νιώθουν προδομένοι από την ΕΕΣυνεχίζονται τα δημοσιεύματα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο και τις επιπτώσεις του «κουρέματος» στις καταθέσεις στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, με ορισμένα να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για άλλες χώρες, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Τι προβλέπει το Μνημόνιο της Κύπρου

Το κείμενο του μνημονίου που έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην κυπριακή κυβέρνηση και την τρόικα και το οποίο αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, αποκαλύπτει σήμερα ο “Φιλελεύθερος” της Κύπρου. 

ΝΕΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Νέες χαλαρώσεις από Τράπεζες


Νέες χαλαρώσεις από Τράπεζες
Νέες χαλαρώσεις στη διακίνηση κεφαλαίων προνοεί νέο διάταγμα που αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα.

ΕΔΙΝΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ


«Έδινε υποσχέσεις και τον πρόδωσαν οι φίλοι του»


«Έδινε υποσχέσεις και τον πρόδωσαν οι φίλοι του»
Τα εκβιαστικά διλήμματα θα τίθενται συνεχώς μπροστά μας σε κάθε επόμενο βήμα που θα κάνουμε με την Τρόικα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο οποίος έκανε έκκληση προς την Κυβέρνηση «απεγκλωβισμένοι από τα όποια στεγανά επιχειρούν κάποιοι να μας βάλουν στα μυαλά μας, να προβληματιστούμε από κοινού με στόχο να βρούμε τι είναι το προσφορότερο, το καλύτερο για τον κόσμο και τη χώρα μας».

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ,ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


Είναι καιρός η Κωνσταντινούπολη να επιστραφεί στους αληθινούς της κληρονόμους και νόμιμους ιδιοκτήτες, τον ελληνικό λαό.”

Ανοικτή Επιστολή από τον καθηγητή Στίβεν Πλωτ* προς τον Ερντογάν – Μια απολογία του ισραηλινού λαού προς την Τουρκία

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 55-59 ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ <ΔΙΝΗ>ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ο Αγώνας του ’55 – ’59 στη σύγχρονη «δίνη» της Κύπρου...


Ο Αγώνας του ’55 – ’59 στη σύγχρονη «δίνη» της Κύπρου...
Το γεγονός ότι χαιρόμαστε την ελευθερία μας, αποκτήσαμε ιστορικό πρόσωπο και διατηρούμε ανεμπόδιστοι τα στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας, της ελληνικότητάς μας στη μικρή μας πατρίδα Κύπρο, το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 - 59, δηλ. στην ακλόνητη αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα ηρώων - συνάμα παιδιών - όπως ο Παλληκαρίδης και τόσοι άλλοι.

ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ 9ΜΗΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Ο Α.ΗΛΙΑΔΗΣ


Λύνει την 9μηνη σιωπή του ο Α. Ηλιάδης
Λύνει την 9μηνη σιωπή του ο Α. Ηλιάδης
Λάβρος κατά του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και της πρώην κυβέρνησης είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης.
Σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η StockWatch, με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το ξεπούλημα της Τράπεζας Κύπρου», ο κ. Ηλιάδης παραθέτει τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του στις αρχές Ιουλίου 2012 και στη σημερινή κατάσταση της Τράπεζας.
Κάνει λόγο για ένα «καλά καταστρωμένο σχέδιο διάλυσης ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος και κυρίως της Τράπεζας Κύπρου η οποία τότε βρισκόταν σε καλή οικονομική κατάσταση».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ <ΚΥΠΡΟΣ>

kaputΜε έναν ελληνικό-εθνοκεντρικό λόγο μιλά για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η νέα καταστροφή της Κύπρου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, του οποίου μεγάλο μέρος της Επισκοπής του, όπου και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μάμα, βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ποιος είσαι «οικονομικέ δολοφόνε» Μιχάλη Σαρρή;


Ποιος είσαι «οικονομικέ δολοφόνε» Μιχάλη Σαρρή;
Σκεφτείτε για λίγο... Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που καταφέρνει να είναι μέσα σε όλες τις κυβερνήσεις; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να διαπλέκεται με όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα του τόπου και να συλλαμβάνεται με τέτοιες αισχρές κατηγορίες (ομοφυλοφιλία με ανήλικους έποικους) και εν τούτοις να θεωρείται από τους δημοσιογράφους ακόμη σοβαρός οικονομολόγος και να μην τον έχουν ξεσκίσει στην σκανδαλολογία, παρά το ότι το δικό του σκάνδαλο περιλαμβάνει και επαφές σε εδάφη στρατιωτικά κατεχόμενα από τον εχθρό. Ποιος είναι τελοσπάντων αυτός ο Μιχάλης Σαρρής και γιατί χαίρει τέτοια ασυλίας από το τοπικό και διεθνές σύστημα εξουσίας;

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Κύπρος και Ελλάδα συντονίζονται για προώθηση των προϊόντων τους
Κύπρος και Ελλάδα συντονίζονται για προώθηση των προϊόντων τους, αναφέρει ανακοίνωση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου και Ελλάδας. (ΚΥΠΕ – 13/02/2013)

ΚΥΠΡΟΣ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Ο καπιταλισμός στην σωστή του μορφή ήταν είναι και θα είναι το σωστότερο σύστημα γιατί βασίζεται σε μια βασική έννοια που υπάρχει έμφυτη στο ανθρώπινο DNA :

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Στιβαρά συνεχίζει την αφύπνισίν μας ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης Και Αρτεμης Σωρρας

Κύπρος ellas-kypros

Στιβαρά συνεχίζει την αφύπνισίν μας ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης


Δωριστί, με τον δωρικόν του δηλαδή τρόπον, ρωμαλαία συνεχίζει την αφύπνισιν του ελληνικού μας κόσμου ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης, Πρόεδρος, Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debthttp://ei-end.org/). Οι συλλογικά επιλεγμένες από τον ελληνικόν τούτον οργανισμόν αποκαλύψεις του Προέδρου Ε.N.D. αποβλέπουν εις την ανωτέρας ποιότητος συνειδητότητα, που πρέπει να αρχίσει να ρέει στην συλλογική μας δράσι, ώστε ουσιαστικά να δράσουμε –όχι να αντιδράσουμε– συλλογικά, υπέρ της συλλογικής ευδαιμονίας και της συλλογικής οικονομικής ευμάρειας του ελληνικού μας κόσμου [1][2].

ΔΕΛΦΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ


Δελφικο Εψιλον τι Σημαινει

϶ε ελληνων ελευσισ ϶ε
Το Δελφικό Έψιλον είναι ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο (κλείδα) που σχετιζόταν με την μύηση του ανθρώπου στο φως. Για το λόγο αυτό βρισκόταν στον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπου τελούνταν η λατρεία του Ήλιου (ο Απόλλωνας ήταν θεός του Ήλιου).

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ «ΠΑΡΑ-ΧΑΡΑΤΤΕΙΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»


Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ «ΠΑΡΑ-ΧΑΡΑΤΤΕΙΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»


Για τους προβληματισμους του παροντος πονηματος η ερμηνεια που ταιριαζει σημερα στον Δελφικο Χρησμον 
«Παρα-χαραττειν το νομισμα» 

ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ

Τα αθάνατα Δελφικά παραγγέλματα και ο τελευταίος χρησμός της Επανόδου του Απόλλωνα
Τα αθάνατα δελφικά παραγγέλματα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, αφού αν τα γνωρίζαμε και τα είχαμε ως τρόπο ζωής τίποτε από όλα αυτα που ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ δεν θα είχε συμβεί. Για αυτό φρόντισαν πρώτα να μας κάνουν αγράμματους, αμαθείς, και εξοργιστικούς απέναντι σε όσους ήθελαν να μας μάθουν κάτι. Καλόν είναι να στραφούμε ξανά στην φιλοσοφία των προγόνων μας και στους θησαυρούς της Ορθοδοξίας, πιστέψτε το θα είμαστε πιο κερδισμένοι από το να παρακολουθούμε τούρκικα σήριαλ στην νεοταξίτικη ψευτορωμαίικη τηλεόρασή μας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Συνοπτική ιστορία της Κύπρου

Γιατί λαοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι σε αφανισμό και όσοι δεν αντλούν παραδείγματα από τα παθήματα της ιστορίας τους, είναι αναγκασμένοι από την ίδια την ιστορία να τα ξαναπαθαίνουν.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΛΛΑΣ


Αρχαία Ολυμπία

Ολυμπια

Η Ολυμπία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και ο ιερός τόπος του Δία, η Ολυμπία καλλιέργησε ιδανικά από την αρχαιότητα. Ποτέ δεν ήταν μόνο οι αγώνες το κύριο ιδανικό, αλλά και η τιμή, η ειρήνη, η πάλη και το σώμα - όλα σε ένα. Σε μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, μπορείτε να περπατήσετε σε ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαίας Ελλάδας. Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στη Ηλεία, στα πόδια του Κρονίου Λόφου Ολυμπία σας καλεί να πάρετε μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. 

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Πρώτη ενότητα. (Εισαγωγή)
Οι Έλληνες αποτελούν ένα ιδιαίτερο λαό και μια ξεχωριστή φυλή με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά τα οποία δια μέσου των αιώνων τους κάνουν να διακρίνονται από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Ένα από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της φυλής μας είναι η τάση προς αποδημία. Ο Αριστοφάνης – στο έργο του «Όρνιθες» – αποκαλεί τους Έλληνες πελαργούς γιατί μετακινούνταν συνεχώς. Αυτό το γνώρισμα, το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν νέους τόπους και το εμπορικό τους δαιμόνιο παρέσυρε τους προγόνους μας να ταξιδεύουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι γνώσεις τους δε στην ναυπηγική, στη γεωγραφία και στην αστρονομία ήταν τέτοιες που τους επέτρεπαν να κάνουν τέτοιου είδους ταξίδια.

ΝΕΑ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ


Full-size image (102 K)

Νέα ίχνη από Νεάντερταλ σε σπήλαιο της Μάνης
Μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν δέκα δόντια κι ένα τμήμα κρανίου, που προέρχονται από τουλάχιστον οκτώ ενήλικα άτομα και παιδιά, που θεωρούνται Νεάντερταλ με βάση την μορφολογία των οστών.

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ A&M


Bγενόπουλος: Άμεση δημοσιοποίηση των πορισμάτων των A&M

Την άμεση δημοσιοποίηση των πορισμάτων της Alvarez & Marsal προκειμένου να διαφανούν οι λόγοι που οι δύο τράπεζες, Κύπρου και Λαϊκή οδηγήθηκα στη σημερινή τους κατάσταση, ζητεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΤο μεγάλο παιχνίδι της Μέρκελ στην Ανατολική Μεσόγειο


Το σύγχρονο δράμα που περνά η Κύπρος έχει στην πραγματικότητα λίγο να κάνει με την Κύπρο και πολύ περισσότερο με τις τεράστιες γεωπολιτικές αναταράξεις που συμβαίνουν τα τελευταία λίγα χρόνια.

15 ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


15 εισηγήσεις για την οικονομία


Όποια και να είναι η πορεία που θα ακολουθήσουμε τελικά σε σχέση με την Τρόικα ή/και το ευρώ, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε το τσουνάμι των επιπτώσεων ενός τραπεζικού συστήματος που βίαια έχουν πετσοκόψει και ακυρώσει. Μιας κοινωνίας που θα δει τους ανέργους να πολλαπλασιάζονται. Μιας πολιτείας που δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει το σύστημα να στραφεί κατά των πολιτών της.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΥΠΟΥ WIKILEAKS ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ


Εκτεθειμμένες σε αποκαλύψεις τύπου Wikileaks από διεθνή ΜΜΕ οι κυβερνήσεις Αναστασιάδη και Σαμαρά;
wikileaks_greece
Της Ιόλης Πιερίδη. Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι οι κυβερνήσεις Αναστασιάδη και Σαμαρά είναι εκτεθειμμένες σε αποκαλύψεις τύπου Wikileaks από διεθνή ΜΜΕ.

ΣΑΡΟΝ ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Σάρον: Το ιρανικό χωριό που ομιλεί την Ελληνική


BBC: Τι θα έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες για την κρίση;


Ταξιδεύοντας στο Ιράν, συνάντησα κάποιον που μόλις άκουσε ότι ήμουν Έλληνας, μου είπε την ακόλουθη συναρπαστική ιστορία. Στο Ιράν, στα βουνά κοντά στη Περσέπολη, υπάρχει ένα χωριό αποκαλούμενο Σάροο (Σάρον), όπου οι άνθρωποι μιλούν Ελληνικά μέχρι σήμερα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΥΣ


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΥΣ: ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
Η ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΙΣ