08 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ;;

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ Ο...ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!!!!!!!!
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ...........ΠΡΟΕΔΡΕ;;;;;;;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η....."ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ";;;;;;
ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΓΑΝΟ Τ
ΗΣ...."ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ";;;;;;
ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ΠΟΥ ΚΟΠΑΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;;;;;;;;;
Η...."ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ";;;;;;
ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ..........
ΑΡΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ Ε
ΡΓΑ ΤΗΣ..."ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"!!!

Συλλήψεις στην Τουρκία για την ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ.



http://kostasxan.blogspot.com/2009/01/blog-post_8764.html

Κλίμα εκτροπής στην Άγκυρα - Ετοιμάζεται πραξικόπημα;

Θα "μιλήσουν" οι στρατηγοί;

Στη κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι σχέσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με την ηγεσία του Στρατού.
Η ρήξη που άρχισε χθες με την σύλληψη δεκάδων ανώτατων αξιωματικών εν αποστρατεία με την κατηγορία της συμμετοχής στην παρακρατική οργάνωση «Ergenekon» συνεχίστηκε και σήμερα με τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ να επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το πρωθυπουργικό γραφείο όπου παρέμεινε επί μιάμιση ώρα, κάτι που είναι πρωτοφανές.

Αμέσως μετά, ανεβλήθη η τακτική ενημέρωση των συντακτών του στρατιωτικού ρεπορτάζ που διεξάγεται κάθε Παρασκευή, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι μετακινήσεις των ανωτέρων Επιτελαρχών.
Προ ολίγου, ανώτερος αξιωματικός μετέβη στην Διεύθυνση Ασφαλείας της Άγκυρας η οποία είναι και υπεύθυνη για τις χθεσινές συλλήψεις. Γύρω στις πέντε το απόγευμα ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου εκλήθη επειγόντως και ο Υπουργός Εσωτερικών.
Οι συλληφθέντες αξιωματικοί και ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν πραξικόπημα εντός του 2009. Προ μηνών υπήρξε και ένα άλλο κύμα συλλήψεων στελεχών του στρατού και των κρατικών υπηρεσιών με ανάλογες κατηγορίες.
Κόκκινος Συναγερμός στα ΜΜΕ
Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι από το μεσημέρι μόνιμα συνδεδεμένοι με την Άγκυρα και οι σχολιαστές διερωτώνται για το τι ακριβώς προετοιμάζεται.
Έγκυροι αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους όταν μάλιστα το πρωί και ενώ οι ανώτατοι Επιτελείς βρίσκονταν σε διαρκή σύσκεψη, οι σύζυγοι των στρατηγών μετέβησαν επιδεικτικά στις κατοικίες των αξιωματικών που συνελήφθησαν, εκδηλώνοντας έτσι την άμεση συμπαράσταση του Στρατού στις οικογένειές τους, μήνυμα που δεν είναι δυνατόν να μην ληφθεί υπ’ όψιν από την πολιτική ηγεσία.

Και η Χεζμπολάχ στέλνει ρουκέτες από το Λίβανο!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------
http://www.cosmo.gr/News/Israel/226468.html

Ρουκέτες από τον Λίβανο έπληξαν το βόρειο Ισραήλ

Ρενάτα Γρυπάρη

Επικίνδυνη τροπή λαμβάνει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς νέο μέτωπο φαίνεται να ανοίγει από τον Λίβανο, μετά την εκτόξευση το πρωί της Πέμπτης (8/1) τουλάχιστον τεσσάρων ρουκετών τύπου Κατιούσα στο βόρειο Ισραήλ, ενισχύοντας τους φόβους για γενίκευση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Από την επίθεση – την ευθύνη για την οποία κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει - τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Την Τετάρτη (7/1), ο ηγέτης της λιβανικής Χεζμπολά Χασάν Νασράλα προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος για ένα νέο πόλεμο με το Ισραήλ, απειλώντας το εβραϊκό κράτος με αντίποινα ακόμη σφοδρότερα εκείνων της σύγκρουσης του 2006, εάν ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο παράλληλα με εκείνο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου καταδίκασε την επίθεση με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ και ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να διενεργήσουν έρευνα για το συμβάν. "Ο Λίβανος απορρίπτει και καταδικάζει την εκτόξευση ρουκετών και την απάντηση του Ισραήλ και θεωρεί ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί παραβίαση της απόφασης 1701" του ΟΗΕ, η οποία έβαλε τέλος στον πόλεμο του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. "Ο Λίβανος έχει δεσμευθεί να σεβασθεί την απόφαση αυτή και ζήτησε από τις αμρόδιες αρχές να διενεργήσουν έρευνα. Πρόκειται για μια ενέργεια που προέρχεται από παράγοντες που δεν θέλουν να επικρατήσει μια διαρκής σταθερότητα στον Λίβανο" πρόσθεσε..

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε στην επίθεση με πυρά αρμάτων. Νωρίτερα, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε 60 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, με έμφαση στην πόλη Χαν Γιούνις, τη μεγαλύτερη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, προπύργιο της Χαμάς. Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο επιδρομές περίπου στη 01.00 (ώρα Ελλάδος) στην πόλη της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα. Στόχος των επιδρομών ήταν ένα σπίτι και μια σήραγγα από την οποία υπάρχουν υποψίες ότι διακινούνται όπλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο ισραηλινός στρατός είχε ρίξει φυλλάδια στη Ράφα ειδοποιώντας τους κατοίκους των περιοχών που συνορεύουν με την Αίγυπτο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω επικείμενου βομβαρδισμού ζωνών όπου υπάρχουν σήραγγες μέσω των οποίων διακινούνται όπλα.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εκεχειρία

Στο Κάιρο μετέβη την Πέμπτη (8/1) ο Άμος Γκιλάντ - ο πολιτικός σύμβουλος του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ο οποίος μάλιστα είχε διαπραγματευθεί με τους Αιγύπτιους και την εξάμηνη εκεχειρία με τη Χαμάς που τερματίστηκε στις 19 Δεκεμβρίου - προκειμένου να συζητήσει το σχέδιο για κατάπαυση του πυρός που πρότεινε η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με τον Αμος Γκιλάντ, ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται πλέον «σε ένα σταυροδρόμι» ανάμεσα στην περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου και στην εκεχειρία.

Ο Γκιλάντ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Ομαρ Σουλεϊμάν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον χειρισμό της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως οι συνομιλίες στην Αίγυπτο για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας «θα δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρηση», ενώ αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Αμπούλ Γέιτ.

Ωστόσο, το πραγματικό στίγμα του Ισραήλ έδωσε ο πρόεδρος της χώρας Σιμόν Πέρες, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι το Ισραήλ «δεν θέλει εκεχειρία, αλλά το τέλος της τρομοκρατίας» για να μην γίνει η Γάζα «δορυφόρος του Ιράν». «Δεν θέλουμε να παρατείνουμε τον πόλεμο και δεν έχουμε εδαφικές φιλοδοξίες για τη Γάζα. Με την επιχείρηση αυτή, υπάρχει μια πιθανότητα για ειρήνη» διαβεβαίωσε ο Πέρες.

Μιλώντας για τη Χαμάς, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο: βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τρομοκρατική οργάνωση που ελέγχει μια περιοχή, την οποία έθεσε υπό την εξουσία της παράνομα, ενδιαφέρεται ελάχιστα για τις ζωές των παιδιών και των γυναικών της και εκτοξεύει βόμβες εναντίον των σχολείων μας». Όπως εξήγησε: «Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ασπίδες, κρύβει τους τρομοκράτες σε νοσοκομεία και τα όπλα σε τεμένη. Από τα σχολεία τους εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον μας: είναι η Χαμάς που δεν έχει όρια, τίποτε δεν την σταματά».

Η εκεχειρία διχάζει το Ισραήλ

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι είναι διχασμένοι όσον αφορά τη συνέχιση και την πιθανή διεύρυνση της πολεμικής επιχείρησης εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 700 Παλαιστινίων σε διάστημα 13 ημερών. Οι αποκλίσεις αυτές διατυπώθηκαν σε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ που διεξήχθη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη συνέχιση των χερσαίων επιχειρήσεων διατηρώντας την πιθανότητα διεύρυνσής τους περνώντας στην τρίτη φάση των πολεμικών επιχειρήσεων, ενώ ενέκρινε και την αποστολή απεσταλμένων στην Αίγυπτο για συνομιλίες με στόχο μια διαρκή εκεχειρία.

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Χάιμ Ραμόν έκανε λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών του συμβουλίου ασφαλείας όσον αφορά την εκεχειρία: ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ τάχθηκε υπέρ, ενώ ο πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ και άλλοι υπουργοί διαφώνησαν.

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!


----------------------------------------------------------------------
http://www.cosmo.gr/Sports/226469.html

Μπλούζα υπέρ Παλαιστίνης από Κανουτέ (vid)

Κώστας Μπράτσος

Ο πόλεμος που μαίνεται στη λωρίδα τηςΓάζας δεν έμεινε ασχολίαστος από τον έντονα πολιτικοποιημένο Φρεντερίκ Κανουτέ.

Ο επιθετικός της Σεβίλλης σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Ανδαλουσιάνων στη νίκη 2-1 επί της Λα Κορούνια για τη φάση των 16 του κυπέλλου Ισπανίας (πρώτος αγώνας) και το πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Κάτω από τη φανέλα του φορούσε μία μαύρη μπλούζα, στην οποία αναγραφόταν η λέξη "Παλαιστίνη" σε διάφορες γλώσσες. Με αυτόν τον τρόπο, ο διεθνής ποδοσφαιριστής από το Μάλι θέλησε να δείξει τη συμπαράστασή του στο λαό των Παλαιστινίων, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κανουτέ είχε αρνηθεί το 2006-07 να φορέσει φανέλα με τη διαφήμιση της εταιρίας "888" που ασχολείται με το στοίχημα και σπονσοράριζε τους Σεβιγιάνους εκείνη την εποχή. Αιτία ήταν ο ισλαμισμός τον οποίο έχει ασπαστεί από τα 20 του ο Κανουτέ, ο οποίος είναι ενάντια στον τζόγο κι έτσι συμφωνήθηκε η εταιρία να δώσει ένα ποσό σε φιλανθρωπίες της ισλαμικής κοινότητας ώστε ο Κανουτέ να φορέσει τη φανέλα με τη διαφήμιση.


Ο πανηγυρισμός του Κανουτέ

Βέλη στη Ρωσία από ΗΠΑ και Ευρώπη

ΔΗΛΑΔΗ,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...ΝΑΤΟ;;;;

---------------------------------------------------------------------------
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4495675&ct=2


Πυρά προς τη Ρωσία για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για το φυσικό αέριο εκτοξεύουν αξιωματούχοι από τις Ην.Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Κουρτ Βόλκερ, δήλωσε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία ίσως πρέπει να βοηθήσει για να ανακουφιστούν οι χώρες που πλήττονται από τη διακοπή στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας.


Ο ίδιος τόνισε πως, αν και η διαμάχη μεταξύ των εταιριών φυσικού αερίου της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι εμπορικού χαρακτήρα, το ζήτημα έχει επιπτώσεις που συνδέονται με τους τομείς της πολιτικής και της ασφάλειας.


Αν και ο Βόλκερ δεν διευκρίνισε με ποιό τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει το ΝΑΤΟ, αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι στρατιωτικοί αγωγοί που διαθέτει η βορειοατλαντική συμμαχία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή φυσικού αερίου.


"Επίδειξη δύναμης της Ρωσίας"
Ο Αμερικανός πρεσβευτής τόνισε ακόμη πως η Ρωσία κάνει "επίδειξη δύναμης" στα ευρωπαϊκά κράτη με την απόφασή της να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας. "Η Ρωσία δείχνει έτσι πως θέλει να αυξήσει τη σφαίρα επιρροής της ώστε να γίνει ένας σημαντικός
συνομιλητής και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη", δήλωσε ο Βόλκερ, ασκώντας κριτική στις ρωσικές μεθόδους.


Βέλη και από την Ε.Ε.
Επικριτικός προς τη Μόσχα εμφανίστηκε και ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.


"Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διπλωματικά μέσα και να λάβουμε πολιτικά μέτρα για να μην μπορούν οι Ρώσοι εταίροι μας να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως όπλο για να απειλούν άλλους", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.


"Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κυρώσεις ή άλλα μέτρα του ίδιου τύπου", δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει ποιόν τύπο μέτρων σκέπτεται.


"Εμείς οι Ευρωπαίοι γνωρίζουμε ότι οι οικονομίες μας εξαρτώνται κατά πολύ από το ρωσικό φυσικό αέριο, όμως και οι Ρώσοι γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι οι παραγωγοί του ρωσικού φυσικού αερίου εξαρτώνται και εκείνοι πολύ από την ευρωπαϊκή ζήτηση. Οι Ρώσοι εταίροι μας θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς", προειδοποίησε, τονίζοντας πάντως ότι, στην παρούσα φάση, για την κρίση με το φυσικό αέριο, ευθύνη φέρει και η Ουκρανία.


Στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκαν οι πρόεδροι της ρωσικής εταιρίας Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz, έγινε γνωστό από τον επικεφαλής του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου, Αλεξέι Μίλερ, πως η εταιρία του επιθυμεί να επαναλάβει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό, υπό τον όρο ότι η Ε.Ε. θα παρακολουθεί τη ροή του με τη βοήθεια παρατηρητών. Τις σχετικές δηλώσεις τις έκανε ο Μίλερ μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Naftogaz, Όλεγκ Ντουμπίνα και ευρωπαίους αξιωματούχους.


Δεν επιλύθηκε η κρίση
Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση με ανακοίνωσή τονίζει ότι Ρωσία και Ουκρανία έδειξαν ανεπαρκή αποφασιστικότητα να επιλύσουν την κρίση: "Μέχρι στιγμής η αποφασιστικότητα των δύο πλευρών δεν είναι επαρκής για την επίλυση του προβλήματος, γεγονός που πλήττει την αξιοπιστία τους". H E.E. συγκαλεί επίσης σύνοδο των υπουργών Ενέργειας στις 12 Ιανουαρίου.

ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ...μα...εμείς...δεν...έχουμε!!!!!!

-------------------------------------------------------------------

Τοξικές βόμβες λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ

Δημοσίευμα των βρετανικών Times - Διαψεύδει το Ισραήλ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2009 15:13
Web-Only

----------------------------------------------------------------------------------
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4495672&ct=2


Ένα μικρό κορίτσι από την Παλαιστίνη κρατά την κούκλα του, την οποία έχει τυλίξει με ένα συμβολικά αιματοβαμμένο πανί. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Times, το Ισραήλ χρησιμοποίησε τις απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου.
Βόμβες λευκού φωσφόρου χρησιμοποίησε το Ισραήλ, από την πρώτη στιγμή των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times. Στο ίδιο δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Ισραήλ διαψεύδει τη χρήση των συγκεκριμένων βομβών.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου σε αποθέματα πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού, σε φωτογραφίες που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι οβίδες φέρουν την εγγραφή M825A1, με την οποία αναγνωρίζονται οι βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τις βόμβες αυτές για να δημιουργήσει παραπέτασμα καπνού στο πεδίο της μάχης, διευκρινίζει η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι έχει αποδείξεις ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν τραυματισθεί από τις συγκεκριμένες βόμβες που προκαλούν εξαιρετικά βαθιά εγκαύματα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε με δήλωση στην εφημερίδα ότι έγινε χρήση βομβών λευκού φωσφόρου.

Οι οβίδες M825A1 «είναι άδειες, δεν έχουν εκρηκτικά, ούτε λευκό φωσφόρο. Δεν υπάρχει τίποτε στο εσωτερικό. Τις εκτοξεύουμε για να μαρκάρουμε τον στόχο πριν εκτοξεύσουμε πραγματικές οβίδες. Δεν προορίζονται για να σκοτώσουν ανθρώπους» είπε η εκπρόσωπος.

«Χρησιμοποιούμε ό,τι χρησιμοποιούν και οι άλλοι στρατοί και δεν χρησιμοποιούμε κανένα όπλο που είναι απαγορευμένο από το Διεθνές Δίκαιο» επέμεινε η εκπρόσωπος.

Ένας εμπειρογνώμονας της βρετανικής επιθεώρησης Jane's επιβεβαίωσε ωστόσο στη βρετανική εφημερίδα ότι οι M825A1 ήταν χωρίς αμφιβολία βόμβες λευκού φωσφόρου.

Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία.

Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τέτοιες βόμβες εναντίον «στρατιωτικών στόχων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

----------------------------------------------------------------------------------
http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/01/vs.html

Πέμπτη, 8 Ιανουάριος 2009

Σιωνισμός vs Παλαιστίνης η αιμοραγγία της Μέσης Ανατολής

topaiditisplateias.blogspot.com

Κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην ΓΑΖΑ όλους μας έχουν επηρεάσει λίγο έως πολύ.

Εντάξει πως μπορείς να διασκεδάσεις, όταν ένα ΦιλΕλληνικό έθνος όπως των παλαιστινίων δέχεται μια ανελέητη επίθεση απο τους Ισραηλίνους.

Νεκροί χιλιάδες αυτήν την ώρα που μιλάμε και οι περισσσότεροι άμαχοι.

Γιατί ένα κράτος εξελιγμένο σαν το Ισραήλ τα βάζει με την Παλαιστίνη;

Υπάρχει μια αναπτυγμένη επίκινδυνη ιδεολογία που ονομάζεται Σιωνισμός και την ακολουθεί πλήρως η εξουσία στο Ισραήλ.

Τι σημαίνει Σιωνισμός;

Σιωνισμός είναι το κίνημα εκείνο της συσπείρωσης και ανασυγκρότησης του εβραϊκού κράτους, που άρχισε από τον 6ο π.Χ. αι., όταν δηλ. οι Εβραίοι εκδιώχτηκαν από την Παλαιστίνη και μεταφέρθηκαν, όλοι σχεδόν, από τους Βαβυλώνιους στη Βαβυλώνα. Από τότε ακόμα άρχισαν οι πρώτες κινήσεις για επιστροφή στην αρχική πατρίδα. Εντάθηκαν μετά, με την κατάκτηση της Ανατολής από τους Ρωμαίους, χωρίς όμως θετικά αποτελέσματα. Οι Εβραίοι, που διασπάρθηκαν σε όλο τον κόσμο στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, ποτέ δε λησμόνησαν το βασικό σκοπό του εβραϊσμού.
Το όνομα του προέρχεται από τον λόφο της Σιών στην Ιερουσαλήμ. Στην Παλαιά Διαθήκη η λέξη Σιών χρησιμοποιείται συνεκδοχικά για την πόλη Ιερουσαλήμ.


Σκοπός και εξέλιξη του Σιωνισμού

Ο Σιωνισμός έχει τα χαρακτηριστικά των εθνικών κινημάτων του 19ου αιώνα. Ενώ βασίζεται εν μέρει στην ιουδαϊκή θρησκευτική παράδοση η οποία συνδέει τους Εβραίους με τη Γη του Ισραήλ, το σύγχρονο κίνημα υπήρξε κυρίως κοσμικό, το οποίο εμφανίστηκε κυρίως ως απάντηση στον αντισημιτισμό που μάστιζε την Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα. Στις 14 Μαΐου 1948, η Διακήρυξη της Ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ ανέφερε: «Το έτος 5657 ε.Κ. (1897), ύστερα από κάλεσμα του πνευματικού πατέρα του Εβραϊκού Κράτους, του Τέοντορ Χερτσλ, το Πρώτο Σιωνιστικό Συμβούλιο συνεδρίασε και διακήρυξε το δικαίωμα του εβραϊκού λαού στην εθνική αναγέννηση σε δική του χώρα.

Στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης της εβραϊκής εθνικής συνείδησης εντάσσεται και η τεχνητή αναγέννηση της εβραϊκής γλώσσας, η οποία από 2.000 χρόνια δεν ομιλείτο παρά υπήρχε μόνο στα ιερά κείμενα. Η ανάγκη για εθνικό κράτος εντείνεται μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, καθώς οι Εβραίοι μετά την αποτρόπαιη εμπειρία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των διωγμών ζητούν τη δημιουργία ενός κράτους, στο οποίο δεν θα είναι μειονότητα, αλλά θα έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού χωρίς να φοβούνται πλέον πογκρόμ.

Κριτική του κινήματος

Αρκετοί Εβραίοι έχουν ασκήσει κριτική στον Σιωνισμό ως εθνικιστικό κίνημα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετατροπή του Ιουδαϊσμού από θρησκεία σε έθνος. Υπερσυντηρητικοί Εβραίοι στηλιτεύουν επίσης τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ ως αντίθετη στην εβραϊκή θρησκεία και στο Ταλμούδ: ο Θεός κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ μέσω των Βαβυλωνίων του Ναβουχοδονόσορ και έστειλε τους Εβραίους στην αιχμαλωσία και στην εξορία, όπου βρίσκονται ακόμη, λόγω των αμαρτιών τους. Το εβραϊκό βασίλειο θα ανασυσταθεί μόνο με την έλευση του Μεσσία. Ο Θεός έχει υποσχεθεί στους Εβραίους ότι θα ανοικοδομήσει εκ νέ ου την Ιερουσαλήμ: ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται, φησὶ Κύριος, καὶ οἰκοδομηθήσεται πόλις τῷ Κυρίῳ (Ιερ. 38:38). Η βίαιη κατάκτησή της από τους Εβραίους αποτελεί ασέβεια προς την υπόσχεση αυτήν του Θεού.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο Σιωνισμός καταδικάστηκε και από τον Ο.Η.Ε., σαν κίνηση ρατσιστική.

Δεν θα κοιτάξω ποιος έχει δίκιο αλλά το ποιος έχει την δύναμη και την ασκέι, δυστυχώς οι οικονομικά ισχυροί Ισραηλινοί συνεχίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις τους με αμείωτη ένταση προς τους αδύναμους παλαιστινίους και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα λαό της παλαιστίνης που δεν έχει κράτος αναγνωρισμένο παρόλο τις προσπάθειες καμία διεθνή κοινότητα δεν έχει βρεί λύση

Έχει ενδιαφέρον να δούμε μερικά στοιχεία για το κράτος της παλαιστίνης και τι ζητάνε οι άνθρωποι αυτοί που δέχονται την επίθεση και έχουν κυρήξει την δική τους επανάσταση.

Σύμφωνα με την wikipedia http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82

Με τη συμφωνία του Εθνικού Παλαιστινιακού Συνεδρίου, που αποτελεί το νομικό σώμα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - ΠΑΟ, [γνωστότερη με το αγγλικό ακρωνύμιο PLO (Πι-Ελ-Όου)], στις 15 Νοεμβρίου του 1988, το Κράτος της Παλαιστίνης διακήρυξε ανεξαρτησία. Ωστόσο, το ισχυριζόμενο "Κράτος της Παλαιστίνης", δεν είναι και ούτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος, ούτε είχε κυριαρχία σε κάποια εδάφη. Επίσης, η διακήρυξη αυτή αγνοήθηκε και εν τέλει απορρίφθηκε από το Κράτος του Ισραήλ. Το Ισραήλ ελέγχει την περιοχή από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, όταν την πήρε από την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Αυτόν τον καιρό, η Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή (ΕΠΑ) οραματίζεται την ίδρυση ενός

Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα περιλαμβάνει όλη ή μέρος της Δυτικής Όχθης, τη Λωρίδα της Γάζας και την ανατολική Ιερουσαλήμ, ζώντας ειρηνικά με το Ισραήλ υπό μια δημοκρατικά εκλεγμένη και αξιόπιστη κυβέρνηση. Η ΕΠΑ ωστόσο, δεν διεκδικεί κυριαρχία πάνω σε κανένα έδαφος και, επομένως, δεν είναι η κυβέρνηση του διακηρυγμένου το 1988 "Κράτους της Παλαιστίνης".


Η διακήρυξη του 1988 εγκρίθηκε σε μια συνάντηση στο Αλγέρι, με ψήφους 253-46 και δέκα αποχές. Η διακήρυξη επικαλέστηκε την Συνθήκη της Λωζάνης (1923) και την Απόφαση 181 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπέρ του ισχυρισμού για ένα "Κράτος της Παλαιστίνης στη δικά μας παλαιστινιακά εδάφη με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ". Το ισχυριζόμενο "Κράτος της Παλαιστίνης" αναγνωρίσθηκε αμέσως από τον Αραβικό Σύνδεσμο και περίπου οι μισές κυβερνήσεις του κόσμου το αναγνωρίζουν σήμερα. Διατηρεί πρεσβείες σε αυτές τις χώρες (που αποτελούνται συνήθως από αποστολές της ΟΑΠ). Το Κράτος της Παλαιστίνης δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και τα

περισσότερα κράτη-μέλη της, διατηρούν διπλωματικούς δεσμούς με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Βρήκα επίσης μια αξιόλογη προσεκτική μελέτη του ζητήματος της Μέσης Ανατολής(στο web site http://www.intifada.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=070622180124&argenkat=%D4%EF%20%D0%E1%EB%E1%E9%F3%F4%E9%ED%E9%E1%EA%FC) .

ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...."ΑΝΑΚΩΧΗ" ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ"!!!

Ποιά ανακωχή;
----------------------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Μιλήσαμε τώρα με τον Vittorio Arrigoni στη Γάζα. Αλήτες ρουφιάνοι των ελληνικών ΜΜΕ, μίλησαν για «ανακωχή» των ισραηλινών. Ντροπή!

Μόλις μιλήσαμε με τον ιταλό Vittorio Arrigoni, τον δικό μας Βίκ, που μαζί με άλλους 7 ξένους είναι οι μόνοι που βρίσκονται στη Γάζα.
Όσο κι αν φαντάζει παράλογο – με δεδομένη τη δυνατότητα ενός απλού μπλογκ – καταγγέλλουμε ΟΛΟΥΣ τους έλληνες ανταποκριτές, αλλά και τα κανάλια, που μετέδωσαν ότι σήμερα το απόγευμα υπήρξε εκεχειρία στη Γάζα.
Δημοσιογράφοι και κανάλια, που μετέδωσαν αυτή την είδηση, γνώριζαν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι είναι υπαγορευμένη από την Μοσάντ. Αυτοί δεν βρίσκονται στη Γάζα και θα έπρεπε – τουλάχιστον ένας να φερθεί έντιμα: ν’ αρνηθεί να παίξει το παιχνίδι της Μοσάντ και Cia.
Τους προκαλούμε! Επώνυμα και στον αέρα των καναλιών-υπηρετών της Μοσάντ, να καλέσουμε εμείς στη Γάζα τους 8 ξένους στη Γάζα και να μεταδώσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ντροπή στους «δημοσιογράφους» (σε εισαγωγικά) που υπέκυψαν και μετέδωσαν τα κείμενα που σύνταξε η Μοσάντ. Δυστυχώς, μ’ αυτή τους την ενέργεια δεν δυσφήμισαν το επάγγελμα, αλλά κατάντησαν γελοία υποκείμενα, ανάξιοι, τιποτένιοι, γκαιμπελίσκοι. Καμία δικαιολογία ότι δουλεύουν για το ψωμί τους και αναγκάζονται να υποκύπτουν. Τους 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους της Γάζας δεν τους σκέφτηκαν; Αυτοί δεν υποκύπτουν!
Και… δεν βρίσκεται ούτε ΕΝΑΣ να γυρίσει πίσω, να μην δεχθεί να είναι φερέφωνο των ναζί!
Τους φτύνουμε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους-χαφιέδες της Μοσάντ!
Ο θυμός μας είναι ΟΡΓΗ! Όργη ενός απλού μικρού μπλογκ, που όμως θα τα λέει!

Παρακαλούμε και για τη διάδοση αυτής της γκαιμπελίστικης ενέργειας των ελληνικών ΜΜΕ από όσα μπλογκ δεν έχουν δεσμεύσεις με τη Μοσάντ! Είμαστε στη διάθεση των μπλογκ που θέλουν, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο μόνιμης επαφής με το εσωτερικό της Γάζας. Να καλούμε μαζί τους 8 ξένους και να μεταδίδουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Τώρα, μόλις ολοκληρώσαμε τη συνομιλία μας με τον Vittorio Arrigoni, τον δικό μας Βίκ, που είναι στη Γάζα.
- Βίκ, ηθικό;
- Αγαπημένε φίλε, εδώ δεν γίνεται να μην έχεις κουράγιο. Είσαι μαζί με ένα λαό που για 60 χρόνια δολοφονείται. Όταν αυτοί, όχι απλά έχουν ηθικό ακμαιότατο, αλλά θεωρούν ρουτίνα τους βομβαρδισμούς, εμείς πώς να μη ν έχουμε ηθικό και αισιοδοξία;
- Σήμερα ήταν καλύτερη η κατάσταση. Τα ΜΜΕ είπαν ότι οι ισραηλινοί έκαναν μια εκεχειρία…
- Ντροπή! Και στην Ελλάδα στα βήματα του Pagliara; Ποια εκεχειρία;
- Όλα τα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι για κάποιες ώρες οι ισραηλινοί έκαναν εκεχειρία για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια!
- Ψέματα! Πρώτα απ’ όλα βρίσκονται όλοι εκτός Γάζας. Μετά, μεταδίδουν ότι τους υπαγορεύουν οι ισραηλινοί… Σήμερα, στις 15:30, που υποτίθεται ότι δεν βομβάρδισαν, χάθηκαν 3 μικρά αγγελούδια. Το ασθενοφόρο έφερε τα πτώματα από 3 αδελφάκια, μεταξύ 5 και 12 χρόνων. Για να μην σου πω ότι χάσαμε κι έναν νοσοκόμο φίλο μας από τους βομβαρδισμούς.
Η συνομιλία μας συνεχίστηκε για τη στάση των ιταλικών πολιτικών κομμάτων, για την αδιαφορία της Ευρώπης κ.α.π (νομίζουμε ότι δεν ενδιαφέρουν αυτή την ώρα).
- Βίκ, όταν με το καλό, δεν λέω θα τελειώσει, αλλά ηρεμήσει – αν ηρεμήσει – η κατάσταση, θέλω να έρθεις από την Ελλάδα. Να κάνουμε μια δημόσια συζήτηση με τα ελληνικά μπλογκ που δίνουν τη δική τους μάχη ενημέρωσης.
- Ναι φίλε μου, ας το ελπίσουμε. Όμως θέλω να δώσεις ένα μήνυμα: ΠΙΕΣΤΕ, ΠΙΕΣΤΕ, ΠΙΕΣΤΕ όσο μπορείτε! Τα μπλογκ απ’ όλο τον κόσμο ανέτρεψαν την προπαγάνδα των ισραηλινών δολοφόνων. Γράψτε, φωνάξτε και σε παρακαλώ, να μας ενημερώσεις για τη δίκη του νεαρού Άραβα που κατέβασε τη σημαία από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Όλοι με ρωτούν γι’ αυτό!
- Τα είπαμε, δικάζεται στις 12 Γενάρη, έχει καλούς δικηγόρους, θα συμπαρασταθούμε!Συνεχίστε, μια αγκαλιά σ’ όλους τους Έλληνες!
Grazie Vik!